Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012



ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



του κ. Δημητρίου Τσουμάκου


απο τη Μελβούρνη







Προς όλους του κουκουλοφόρους και μασκοφόρους, που ηδονίζονται και χαιρεκακούν υβρίζοντες ανάνδρως πίσω από το κάλυμμα της ανωνυμίας,





"Κύριοι". 
Είσθε ΔΕΙΛΟΙ και ΓΕΛΟΙΟΙ! 
ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ σας! 
Αφαιρέσετε τα παντελόνια και φορέσετε φούστες. 
Τα πυρά σας είναι άσφαιρα, δεν βρίσκουν τον στόχο τους. 
Τον γίγαντα θεολόγο και βράχο της Ορθοδόξου Πίστεως και διακεκριμένο επιστήμονα Νικόλαο Σωτηρόπουλο δεν τον φτάνετε ούτε μπορείτε να τον μειώσετε. 
Και μόνον ότι ασχολείσθε, έστω και ανωνύμως, τόσες ημέρες με ένα "αφορισμένο" είσθε για γέλια και αποδεικνύετε, ότι τον υπολογίζετε τα μέγιστα, σας ενοχλεί και σας τσουρουφλίζει. 
Όπως ενοχλείται και ο Διάβολος από τον Σταυρό και το λιβάνι. 
Όσο για τους χαρακτηρισμούς και τα παράσημα, με τα οποία τον στολίζετε και τον αγιάζετε, μάθετε ότι και τον ίδιο τον Χριστό τον ύβριζαν οι αρχαίοι ομότροποί σας, λέγοντας ότι "εν Βεελζεβούλ τω άρχοντι των δαιμονίων εκβάλλει τα δαιμόνια" (Λουκ. ια' 15). 
 Την ίδια ανησυχητική διαστροφή εμφανίζετε και σεις.





Αλλά δεν μας ενδιαφέρει τι λέγετε και τι γράφετε σεις οι δειλοί ανωνυμογράφοι και οι προσκυνημένοι. 
Μας ενδιαφέρει τι λέγει ο ίδιος ο Χριστός. 
Ο Χριστός λοιπόν σαφώς, ρητώς, κατηγορηματικώς και απεριφράστως σας "αδειάζει", και ΜΑΚΑΡΙΖΕΙ όσους αφορίσθηκαν για το όνομά του.  
"Μακάριοι εστε όταν μισήσωσιν υμάς οι άνθρωποι, και όταν αφορίσωσιν υμάς και ονειδίσωσι και εκβάλωσι το όνομα υμών ως πονηρόν ένεκα του Υιού του ανθρώπου.  
Χάρητε εν εκείνη τη ημέρα και σκιρτήσατε· ιδού γαρ ο μισθός υμών πολύς εν τω ουρανώ" (Λουκ. στ' 22-23). 

Τέτοιος αφορισμός είναι αφορμή χαράς και αγαλλιάσεως, διότι ο μισθός θα είναι μεγάλος στον ουρανό.  
ΜΑΚΑΡΙΟΣ και ΕΥΤΥΧΗΣ λοιπόν ο Σωτηρόπουλος, σύμφωνα με το αδιάψευστο στόμα του Θεού. 
Και ελεεινοί και όντως αφορισμένοι όσοι καταφονείτε τον αιώνιο λόγο Του και βγάζετε ψεύτη τον ίδιο τον Θεό.





Πέρα από τον λόγο του Χριστού, μας ενδιαφέρει και τι λέγει η υγιής συνείδηση της Εκκλησίας και όχι ο οχετός των ανωνύμων μασκοφόρων και κουκουλοφόρων. 
Παραθέτω δύο μόνο εκδηλώσεις συμπαραστάσεως προς τον διακεκριμένο επιστήμονα και ομολογητή Θεολόγο Σωτηρόπουλο εν σχέσει προς τον παράνομο και παράλογο αφορισμό του. 
Εν ευθέτω χρόνω θα παρουσιασθούν και άλλα στοιχεία.





Πρώτον
Το ομόφωνο ψήφισμα της 10 Μαρτίου 1996 της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ), παρουσία 2.000 Ελλήνων Θεολόγων, που συνήλθαν στο ξενοδοχείο Caravel των Αθηνών, και αποφάνθηκαν ότι ο περιβόητος αφορισμός του συναδέλφου Νικολάου Σωτηροπουλου είναι "πλήγμα στο σώμα των ορθοδόξων θεολόγων" και παρακαλούν το Πατριαρχείο για την "άμεση άρση του άνευ απολογίας αφορισμού" του. 
Το ψήφισμα υπογράφεται από τον Πρόεδρο της ΠΕΘ και Καθηγητή Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Μουρατίδη (http://niksothropoulos.wordpress.com/2012/12/20/a-122/).





Δεύτερον
Την από 01-03-2001 γραπτή δήλωση του Μητροπολίτου Κορινθίας Παντελεήμονος, ο οποίος αμφισβητεί ευθέως και ευθαρσώς το έγκυρον του επιβληθέντος αφορισμού. 
Γράφει λοιπόν απαντητικώς ο Παντελεήμων με αφορμή προηγηθείσα διαμαρτυρία του Αυστραλίας Στυλιανού προς αυτόν, διότι τόλμησε να καταφρονήσει την άδικη ποινή της Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου και να προσκαλέσει τον Σωτηρόπουλον ως επίσημο ομιλητή στους εορτασμούς του Αποστόλου Παύλου στην Μητρόπολη Κορινθίας:





"Αγνοεί ο Αρχιεπίσκοπος, ότι ακόμη και η Υπερτελής και Μείζων Σύνοδος υποχρεούται, προ αποφάσεώς της, να δεχθή και την Απολογίαν του Κατηγορουμένου, βεβαιωμένου δραστηρίου Χριστιανού βεβαπτισμένου, και δια την δεοντολογίαν, και δια την ολοκλήρωσιν των σκέψεών της, και δια την λογικήν, και δια την ψυχολογίαν, και δια την αδιάβλητον εμφάνισιν της τιμωρίας προς τα έξω, και, εις τους καιρούς μας, ακόμη και δια τα ανθρώπινα δικαιώματα".






Αυτά επί του παρόντος. 
Είναι θλιβερό και σημείο των καιρών να αφορίζονται και να διώκονται ευσεβείς και καταξιωμένοι εργάτες του Ευαγγελίου την ώρα που στην κοινωνία μας πλεόνασε η ασέβεια και η πρόκληση. 
Ουδείς εκ των συντελεστών του αισχροτάτου θεατρικού έργου CORPUS CHRISTI δεν αφορίσθηκε. 
Δεν αφορίσθηκε ούτε ο ρυπαρότατος και κομπλεξικός Μίμης Ανδρουλάκης, που ύβρισε αισχρά τον Αρχηγό της Πίστεώς μας, τον Χριστό, με πορνογράφημά του. 
Απεναντίας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον προσκάλεσε στο Φανάρι και συζήτησαν για το πορνογραφικό και βλάσφημο βιβλίο. 
Μετά δε τη συζήτηση ο Ανδρουλάκης δήλωσε: 
"Ο Πατριάρχης, ως άνθρωπος μεγάλης πνευματικότητας, κατανόησε πολύ καλά ότι δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω τον Ιησού". 
Ο Πατριάρχης, όπως έδειξε κατανόηση απέναντι του ρασοφόρου υβριστού του Θεανθρώπου, του Αυστραλίας Στυλιανού, έτσι έδειξε κατανόηση και απέναντι του ομοίου του λαϊκού υβριστού του Θεανθρώπου, του Μίμη Ανδρουλάκη. 
O tempora! O mores!





Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώ τους Παναγιώτη Ανδριόπουλο, Κώστα Νούση και τους όπισθεν αυτών γραφικούς μασκοφόρους και κουκουλοφόρους ομοϊδέατες τους: 


Ανάμεσα σε αναριθμήτους ασεβείς και αντιχρίστους της εποχής μας, γιατί κρίθηκε άξιος αφορισμού μόνον ο Σωτηρόπουλος; 
Αμείλικτο το ερώτημα...

60 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια στους κ.κ. Πανταζή και Τσουμάκο. Θερμά συλληπητήρια στους λασπολόγους Ανδριόπουλο και Νούση που ούτε το κλίμα των ημερων δε σεβάστηκαν και ξέχυσαν τα βοθρολύματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατηγορουν αυτοι που υποστηριζουν το αλαθητο της Μειζονος και Υπερτελους Συνοδου ως προτεσταντιζοντες τους υποστηρικτες των θεσεων του Σωτηροπουλου . Ειναι πολυ υπουλος αυτος ο χαρακτηρισμος . Θελει να παρουσιασει τους υποστηρικτες της γνησιας ορθοδοξης αποψης οχι μονο ως αιρετιζοντες αλλα συνειρμικα και ως αμερικανοφιλους εφοσον ολοι γνωριζουν οτι η ισχυροτερη προτεσταντικη χωρα ειναι οι ΗΠΑ . Για αυτο τον λογο χρησιμοποιουν κατα κορον αυτον τον ασφαλιτικο χαρακτηρισμο που κατ ουσιαν δεν λεει τιποτα . Ωστοσο αυτοι που χαρακτηριζουν ως προτεσταντιζοντες αυτους που θαυμαζουν το εργο του Καντιωτη και υποστηριζουν τις ορθοδοξες θεσεις του Σωτηροπουλου εναντι των σαφως αιρετικων του Αυστραλιας οι ιδιοι αναγνωριζουν ως εκκλησιες τις προτεσταντικες . Που δεν εχουν ουτε ιερωσυνη ουτε μυστηρια αρα ουτε για οικονομια στην συζητηση δεν μπορουν να χαρακτηριστουν ως εκκλησιες οπως κανουμε πχ με τους καθολικους . Και δεν μιλαω μονο για τους εκολαπτομενους θεολογους με ψευδωνυμο που τελος παντων λογω ηλικιας εχουν μικρη ευθυνη αλλα για τους μεγαλους και τρανους αυτης της τασης . Αλλα ξεχνανε οτι ολοι οι Αγιοι πχ Χρυσοστομος , Αθανασιος , Νικοδημος κλπ εν ζωη ειχαν χαρακτηριστει αντιεκκλησιαστικοι και ο Χρυσοστομος μαλιστα τελειωσε την ζωη του μαρτυρικα στην εξορια ως αντιεκκλησιαστικο στοιχειο . Κανεις Αγιος εν ζωη δεν φορουσε φωτοστεφανο . Οσο για το αλαθητο των Συνοδων αν ισχυε τοτε οι εικονοφιλοι που γραψαν στα παλια τους παπουτσια την συνοδο του 754 θα ηταν αιρετικοι συμφωνα με τις αποψεις των λατρεων των συνοδων . Τελικα η εικονομαχικη συνοδος ομως χαρακτηριστηκε αιρετικη . Και βεβαια αν ηταν οι Αγιοι να γινονται απο το αξιωμα τοτε ο μεγαλυτερος αγιος θα ηταν ο Μεταξακης που χρηματισε προκαθημενος σε 4 αυτοκεφαλες εκκλησιες και που περιφρονουσε τον Νεκταριο .Αλλα ο Νεκταριος αναγνωριστηκε ως Αγιος . Τελικα θεωρω οτι καλυτερος τροπος απαντησης σε αυτους που θεωρουν τον Σωτηροπουλο ακομη και τον Καντιωτη αιρετικους και μαλιστα προτεσταντιζουσας τασης ειναι οχι η απολογια αλλα η ειρωνεια . Και η αντεπιθεση . Αλλιως τους νομιμοποιεις ως αμυντορες της ορθοδοξιας . Οπως εγραψα σε καποιον νεοσο οτι εχει τετοια δυναμη ο αφορισμος του Πατριαρχη που αυτοι που τον δεχοντε σπαζουν ρεκορ μακροβιοτητας . Αν τους αρχισεις στα βιβλικα και πατερικα χωρια τοτε ειναι σα να απολογεισαι σε συνοδο . Α.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πάψε που γράφεις στα βορθοιστολόγια. Και είπες ότι είναι γελοίος ο αφορισμός του π. Αυγουστίνου για τον Αγγελόπουλο. Ντροπή σου ΑΡΡΩΣΤΕ Α.Μ

      Διαγραφή
  3. Έτσι είναι, όπως τα λέει. Ο Νικ. Σωτηρόπουλος αδικήθηκε από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου.

    Τα θυμάμαι αρκετά καλά όλα αυτά. Για να καθησυχάση το ποίμνιό του για το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει τον τότε καιρό με την περίεργη τοποθέτησί του για το έργο του Σκορτσέζε, ο Αυστραλίας τά κανε ακόμα χειρότερα όταν δημοσίευσε, ανοιχτά και γραπτά πλέον, στο επίσημο έντυπο της αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, το θλιβερό σκεπτικό το οποίο υποστήριζε θεολογικώς την προαναφερθείσα και σκάνδαλον προκαλούσα τοποθέτησι:

    «Όποιος νομίζει ότι η ανθρωπίνη φύση του Χριστού έπεσε από τον ουρανό τέλεια και αναμάρτητη σαν μετέωρο μαγικού αιφνιδιασμού, δηλαδή μηχανικά και ανώδυνα – όπως περίπου παρουσιαζόταν ο από μηχανής Θεός των Aρχαίων – αυτός δεν θα καταλάβει ποτέ τον βαθμό της κενώσεως που καταδέχθηκε ο Θεός Λόγος»....«Η αναμαρτησία του Κυρίου έπρεπε να βιωθεί κατά τον πιο υπαρξιακό τρόπο από τους πιστούς, ως ηθική νίκη του Θεανθρώπου που κατακτήθηκε βήμα προς βήμα μέσα από τον αγώνα και την πάλη των δύο φύσεων και δύο θελήσεων».

    Όποιος έχει μελετήσει, έστω και στοιχειωδώς, την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γνωρίζει αμέσως ότι αυτά που έλεγε ο Αυστραλίας είναι αίρεσις, και μάλιστα αίρεσις σοβαρή. Το μέγεθος και το τόσο βασικό αυτού του λάθους εξακολουθούν να μου προκαλούν απορία ακόμα και σήμερα, ιδιαίτερα εάν σκεφθή κανείς ότι ο διατυπώσας αυτή την αιρετική άποψι εθεωρείτο ένας απ τους πιό μεγάλους θεολογικούς νόες της γενιάς του. Αυτός, μας έλεγαν, ήταν, μάλιστα, και ένας απ' τους κυρίους αντιπροσώπους των ορθοδόξων στον περιβόητο διάλογο με τους παπικούς.

    Και όμως, αντί να καλέσουν τον Αυστραλίας σε έστω και τυπική απολογία όπως θα έπρεπε, οι ισχυροί του κόσμου τούτου ετιμώρησαν--άνευ απολογίας!--εκείνον που ορθώς επεσήμανε την ύπαρξι της σοβαρής εκείνης αιρέσεως.

    Έτσι αδικήθηκε και ετιμωρήθηκε ένας σωστός άνθρωπος. Και εμάς μας δόθηκε όλους η ευκαιρία να καταλάβουμε και μείς κάτι για την φύσι του εκκλησιαστικού κατεστημένου.

    Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο Παντελεήμων Καρανικόλας κατά του αφορισμού; Μα ο μακαριστός ήταν σφόδρα Σεραφειμικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος νομίζει ότι η ανθρωπίνη φύση του Χριστού έπεσε από τον ουρανό τέλεια και αναμάρτητη σαν μετέωρο μαγικού αιφνιδιασμού, δηλαδή μηχανικά και ανώδυνα – όπως περίπου παρουσιαζόταν ο από μηχανής Θεός των Aρχαίων – αυτός δεν θα καταλάβει ποτέ τον βαθμό της κενώσεως που καταδέχθηκε ο Θεός Λόγος»....«Η αναμαρτησία του Κυρίου έπρεπε να βιωθεί κατά τον πιο υπαρξιακό τρόπο από τους πιστούς, ως ηθική νίκη του Θεανθρώπου που κατακτήθηκε βήμα προς βήμα μέσα από τον αγώνα και την πάλη των δύο φύσεων και δύο θελήσεων».
    Η αιρετική διδασκαλία του Αυστραλίας Στυλιανού που κατασκανδάλισε τους πιστούς κάι προκάλεσε τον έλεγχο απ την πλευρά του κ.Σωτηρόπουλου. Τα παραπάνω δυστυχώς δημοσιεύθηκαν στο επίσημο έντυπο της αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον εχθρικό ιστολόγιο κάποιοι θρασύδειλοι κατηγορούν τον Σωτηρόπουλο, ανώνυμα πάντα, ως προτεσταντίζοντα. Τον υβρίζουν και ως αρχιπάστορα. Αλλά αν είχαν βάση οι ύβρεις και οι κατηγορίες, θα σκοτωνόντουσαν μεταξύ τους ο Βαρθολομαίος και ο Στυλιανός ποιός από τους δυο θα τον έχει κοντά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετυχημένο σχόλιο στον blog Amethystos στις 4/10/2012 αναφερόμενο στο αισχρό και λασπώδες blog της Πάτρας:
      "Το μοτίβο γνωστό. Το διαμορφώνουν ο άρρωστος φιλοπατριαρχικός Πανώτης, ο εν πολλαίς οικουμενιστικαίς αμαρτίαις γηράσας, ο βερμπαλιστής και εκ των πρυτάνεων της αερολογίας, αισχρολογίας, ανοητολογίας Χαλκηδόνος Αθανάσιος, ο καινοφανής αστέρας του γνήσιου και ανόθευτου εκκλησιαστικού φρονήματος Νούσης, ο Ζακυνθινός π.Καποδίστριας που ανυψώνει με ποιήματα μέχρι τρίτου ουρανού το Βαρθολομαίο και κάποιος ιερέας απ τη Γερμανία, υφιστάμενος του γνωστού σκανδαλοποιού Λαμπαρδάκη. Κατά καιρούς μας ψυχαγωγεί με τις φαιδρολογίες του και ο γνωστός π.Τσέτσης."
      Στο από κάθε άποψη ορθό πιο πάνω σχόλιο να προσθέσουμε κι ένα καινούριο "φυντάνι": κάποιο "πτηνό" εκκολάψεως 1992 του οποίου η εμπάθεια και ο ξερολισμός στάζουν απ τα μπατζάκια.

      Διαγραφή
  7. εγω σκανδαλιζομαι διοτι επιλεγονται τασχολια που αφορουν τονσχισματικον διτι πηγε στην αδελαιδα σε σχισματικον ναον και οπως μας ελεγε ο σεβ, ιωσηφ ειναι αξιος της κολασεως οκ, σωτηροπουλος και δευτερον ειναι αφορισμενος π χρηστος μελβουρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιός Ιωσήφ έλεγε οτι είναι άξιος κολάσεως ο κ. Σωτηρόπουλος; Ο Προικονήσσου;

      Διαγραφή
    2. Εσύ πάτερ Χρήστο δε σκανδαλίστηκες απ τα αιρεσιολογήματα του προισταμένου σου;

      Διαγραφή
  8. Γέλασα πολύ με το ειρωνικό σχόλιο του 12:46 μ.μ.
    Πολύ πετυχημένη η απάντησή σου, φίλε συναγωνιστά, απέναντι στους διαβολείς και ψευδολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που λες Φιλε ταλιμπαν δεν ειμαστε . Οι ταλιμπαν θελουν να επιβαλουν εμεις απλα υπερασπιζομαστε εναν φτωχο γερο που υπερασπιστηκε την εκκλησια απεναντι στους αρχοντες της . Και δεν κοιταξε την ζαχαρενια του . Ο Χριστος στην Μεταμορφωση ηταν αναμεσα στους Μωυση και Ηλια που δεν ειρηνευσαν ουτε σιωπησαν προσευχομενοι αλλα αντιταχθηκαν στην αδικια μεχρι τελους . Ο Κοσμας ο Αιτωλος θα μπορουσε να παρερμηνευσει το ευαγγελικο ρητο εγινε το σαββατο για τον ανθρωπο και οχι ο ανθρωπος για το σαββατο και να μην αντιταχθει στα παζαρια που καταργουσαν την κυριακη αργια . Αντιταχθηκε ομως και το πληρωσε με το κεφαλι του . Και ο Χρυσοστομος θα μπορουσε να σιωπα προσευχομενος να αλλαξουν διαγωγη οι φαυλοι αρχιερεις κοινως να κανει την παπια . Μιλησε ομως και πεθανε εξοριστος . Ο Ιωαννης ο Προδρομος οταν βαφτισε τον Χριστο θα μπορουσε να πει οτι τελειωσε η αποστολη του . Αυτος ομως ελεγξε τον Ηρωδη και το πληρωσε με το κεφαλι του .Και ο Σωτηροπουλος θα μπορουσε να παει στην Αυστραλια και απλως να κανει κυρηγμα επι της αποστολικης και ευαγγελικης περικοπης και ο Στυλιανος θα του εδινε και ευσημα . Αυτος ομως οταν διαπιστωσε οτι ο Αρχιεπισκοπος μιλα αιρετικα διαμαρτυρηθηκε και το πληρωσε με αφορισμο . Δεν ειναι αγιος αλλα μιμηθηκε τους Αγιους στο θαρρος τους . Για αυτο πολλοι τον υπερασπιζομαστε χωρις καν να τον γνωριζουμε προσωπικα . Α.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι λαλίστατοι κατά τα άλλα κατήγοροι του Σωτηροπούλου γιατί αποφεύγουν να απαντήσουν στο τεθέν ερώτημα; Μήπως τους έπιασε ξαφνικά γλωσσοδέτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς κ. Τσουμάκο
    Φίλτατε,ο Kορινθίας κατά του αφορισμού ; Κάποιο λάθος κάνετε !Μήπως εννοείτε την Λούλα (Μοναστηριώτου), την συνείσακτο, που για να καλύψει τις βρωμιές της και την κλοπή που έκανε στην μητρόπολη Κοπίνθου(καταδικάστηκε από το Εφετείο Ναυπλίου ),κάλεσε τον Σωτηρόπουλο και εκήρυξε στο Βήμα του Γαλλίωνος, με σκοπό να του κλείσει το στόμα και να μη μιλάει για τα αίσχη της ! Μη επικαλείσαι,λοιπόν ,τον Κορινθίας γιατί το θέμα όζει!Το βρακί του φοβόταν και δεν τολμούσε να τα βάλει με τον Σωτηρόπουλο!Επομένως το κείμενο αυτό που παραθέτεις ,μάλλον εκθέτει παρά στηρίζει!

    π.Θαδδαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. prepei na diabasete ti grafei o iosif xarkiolakis gia toys ierosolimites poy pigan stin aystralia xoris na exoyn kanoniko dikaioma to idio isxiei kai gia ton sotiropoylo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οδυσσέα , να τα ανεβάζεις όλα τα σχόλια,αν πιστεύεις στην ελευθερία του πλάσματος του θεού ! Δεν είναι ίδιον ανδρός να επιλέγει και ανεβάζει ό,τι τον εξυπηρετεί ! Η νοοτροπία σας αυτή κατέσρεψε τον κύρ Νίκο Σωτηρόπουλο.

    π.Θαδδαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάτερ Θαδδαίε, αφού σε έπιασε πρεμούρα για τον Αυστραλίας Στυλιανό, πήγαινε εκεί να γίνεις υποτακτικός του. Το σκάνδαλο για το οποίο μιλούσε όλος ο ελληνισμός της Αυστραλίας τη δεκατία του '90 με την Ιταλίδα Άνζτελα Σισκαμάνη, που την συνέλαβε ο γιος της τσακωτή με τον μεγάλο και τρέχανε μετά στα οικογενειακά δικαστήρια για να καλύψουν τις βρωμιές τους δεν έφτασε ποτέ στα αφτιά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς π. Θαδδαίο,
    Πάτερ μου, μη γίνεσθε τυμβωρύχος. Αφήστε τον στην κρίση του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δόξα και τιμη στον αγωνιστη αδελφη μας νικολαο .θανατος στον σουλτανο του βοσπορου καιτο φιλο του στυλιανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οδυσσέα έχω τη γνώμη ότι το πιο πάνω σχόλιο που μιλά για θάνατο στο σουλτάνο του Βοσπόρου είναι καταφανώς προβοκατόρικο κι έχει σαν στόχο να δυσφημήσει τον αγώνα κατά του Αυστραλίας. Είμαι σίγουρος ότι έχει γραφεί με τέτοιο σκοπό.

      Διαγραφή
  17. Eπειδη π. Θαδδαιε κανεις σοβαρες και αστηρικτες καταγγελιες θα θελαμε να μας πεις που υπηρετεις και αν εισαι κληρικος, διοτι πρωτη φορα βλεπω τοσο θαρραλεο κληρικο που να λεει δημοσια οτι την υποθεσι της Αντζελας την δημιουργησε ο αγαθος δουλος του Θεου Νικολαος Σωτηροπουλος.
    Πες μας λοιπον και το επωνυμο σου για να ερευνησουμε λιγο την ταυτοτητα σου.
    Δεν ειναι κακο.
    Αλλωστε οπως δειχνεις με αυτο το επωνυμο δεν φοβασαι τιποτα.
    Αλλοιως δεν μπορω να σου επιτρεψω να λες αλλα ψεμματα δημοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όι Στυλιανικοί έχουν ξεσαλώσει !Κάτι πρέπει να κάνουμε !Στο βοθροκάναλο της Πάτρας έγραψαν ότι οι αδελφοί μας , Σωτηρόπουλος και Ευσταθίου , έφαγαν την περιουσία του Σπυρίδωνος Κοκκίνου στην Κάντζα, αξίας 2.000.000 Ευρώ !Έλεος !Μηνύστε τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάτερ Θαδδαίε, ο Σωτηρόπουλος ουδέποτε ασχολήθηκε με το εν λόγω σκάνδαλο. Μην ψεύδεσθε ασύστολα. Σε προκαλώ να μας προσκομίσεις μία ομιλία του ή ένα γραπτό κείμενό του, στο οποίο να αναφέρεται στο σκάνδαλο. Ο Φλωρίνης Αυγουστίνος δίδαξε τα παιδιά του να μη ασχολούνται με αμαρτήματα κάτω του ομφαλού, αλλά μόνο με τα αμαρτήματα άνω του ομφαλού. Ο Σωτηρόπουλος ήλεγχε βλάσφημα φρονήματα και όχι ιδιωτικά σκάνδαλα σεξουαλικής φύσης. Αυτά τα άφηνε στην κρίση του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος κύριε. Ο Φλωρίνης και τα πνευματικά του παιδιά ελέγχουν και σεξουαλικά σκάνδαλα όταν αυτά γίνονται γνωστά. Τίποτα που σκανδαλίζει δημόσια δεν αμνηστεύεται.

      Διαγραφή
    2. Αυτό έγραψα και εννοούσα και εγώ, φίλε μου. Με ιδιωτικά σκάνδαλα δεν ασχολούνταν. Μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά ο Φλωρίνης Αυγουστίνος. "Τα δημοσίως πραττόμενα και σκανδαλίζοντα, δημοσίως και ελέγχομεν". Αωνία του η μνήμη.

      Διαγραφή
  20. Πατερ Θαδδαιε σε παρακαλω και ενα τηλεφωνο σου θελω.
    Οπωσδηποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οδυσσέα, τι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Μήπως και τις υποθέσεις Μπεζενίτη και Κουμαριανού τις δημιούργησε ο Σωτηρόπουλος; Τι άρρωστα μυαλά είναι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξεχάσατε την χειρότερη αίρεσ, που ούτε ο Αρειος το τόλμησε !Καλέ κ.Τζουμάκα γιατί δε λε και για την καταγωγή του ανθρώπου που ο Αυστραλίας λέει ότι κατάγεται από τον πίθικο !!!!!!Ολοι οι αιρετικοί οχριούν μπροστά του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανωνυμον 12:28

    Γιατί απορείς φίλε ;;; Πίσω από τον Μπεζενίτη ήταν ο Γκατζηρούλης και παραδίπλα ο Σωτηρόπουλος !Πολύ καλά μας τα λες !Βλέπεις ουδέν κρυπτόν ό ου μη φανερόν γνήσεται !Την κρίση του ο θεός την αφήνει για αργότερα και τότε όλοι εσείς οι ευσεβείς δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας από αυτά που θα βλέπετε να υποφέρει η παρέα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ας μου απαντήσει κάποιος που ξέρει : Ο Ιωσήφ Χαρκιολάκης είναι ανηψιός του Στυλιανού ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς ΑΜ
    Αδελφέ μου μη γίνεσαι υπερβολικός !Δεν μπορείς να παρομοιάζεις τον αδελφό μας Νικόλαο νε τον τίμιο Πρόδρομο , τους Αποστόλους και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο !Τέτοιες υπερβολές κάνουν κακό στον αγώνα μας για την αποκατάσταση του αδελφού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φίλε 6:04 μ.μ.
    Δεν είναι ο Ιωσήφ Χαρκιουλάκης ανιψιός του Στυλιανού, αλλά κι αυτός ένα από τα θύματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Προς Pelekano92 10:41 π.μ.

    Πελεκάνε, πελέκησε λίγο τον ανεξέλεγκτο εγωισμό σου και σβήσε το καταβιβρώσκον την ψυχή σου αβυσσαλέο μίσος για τον Σωτηρόπουλο. Το μίσος και ο φανατισμός σου είναι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις, που προσιδιάζουν σε Ταλιμπάν μάλλον παρά σε χριστιανούς. Δεν αμφιβάλλω καθόλου, ότι με τοιαύτα αισθήματα, που φωλιάζουν στην καρδιά σου, δεν θα δίσταζες να επιφέρεις και την φυσική του καρατόμηση.

    Οι περί απολογίας νοσηρές ιδέες σου φανερώνουν έλειμμα δικαιοσύνης και σε καθιστούν ξένο προς την Εκκλησία της αγάπης του Χριστού και των Πατέρων. Προσέτι δε σε καθιστούν εχθρό των ευνομούμενων κοινωνιών και παράσιτο για τη δημοκρατία.

    Ο Σωτηρόπουλος δεν "βρίζει επισκόπους". Αν όντως ύβριζε ή συκοφαντούσε, θα σάπιζε στις φυλακές. Αφορμή γυρεύουν οι θανάσιμοι εχθροί του και θα την εύρισκαν.

    Αν παρά ταύτα εξακολουθείς να επιμένεις, ότι ο Σωτηρόπουλος όντως "βρίζει επισκόπους", ξέρεις σε τι διαφέρει αυτός ο "ηθικιστής" από σένα; Αυτός υβρίζει ως άνδρας, επώνυμα και θαρραλέα, ενώ συ υβρίζεις ως θρασύδειλος μασκοφόρος.

    Και τώρα ο λόγος στο ξέσπασμα του εγωισμού σου...

    Δημήτριος Τσουμάκος
    Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο στον κ.Τσουμάκο. Ο pelekanos 92 ασχημονεί συνεχώς με την ανοχή του Ανδριόπουλου.

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμο 6:42
    Γιατί είναι και ο Ιωσήφ Χαρκιουλακης θύμα του Στυλιανού ;Πες μας κάτι περισσότερο για να μάθομε και εμείς !..Πάντως αν θέλεις αδελφέ μου την γνώμη μου, τα θύματα του Στυλιανού δεν έχουν καθαρά πρόσωπα !Σα να έχει φύγει η χάρη του Θεού από πανω τους !Σκοτεινότατες φυσιογνωμίες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 9:29 π.μ.
    Φίλε μου, οι Σωτηρόπουλος και Ευσταθίου, πανάξια τέκνα του Φλωρίνης Αυγουστίνου, δεν έφαγαν καμμία περιουσία 2.000.000 ευρώ. Οι άνθρωποι αυτοί είναι καθαροί και πεντακάθαροι από οικονομικές ατασθαλίες. Ο τυφλοπόντικας, που διέσπειρε και διασπείρει τέτοιες συκοφαντίες (παρεμπιπτόντως τυγχάνει ένθερμος υποστηρικτής του Αυστραλίας Στυλιανού), υποχρεώθηκε από τα δικαστήρια σε καταβολή χρηματικής αποζημίωσης για ηθική βλάβη. Αλλά και πάλι "ουκ ηβουλήθη συνιέναι". Παλιότερα έγραφε τα ίδια ψευδολογήματα και στο ιστότοπο "Πενταπόσταγμα", αλλά τον μυρίστηκαν οι γνωρίζοντες τα πράγματα, τον ονομάτισαν και αναγκάσθηκε να μαζέψει στα σκέλια την ουρά του. Τώρα επανεμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Παναγιώτη Ανδριόπουλου. Αύριο θα εμφανιστεί αλλού. Μην δίνεις σημασία σε τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες. Αν αλήθευαν αυτά, και οι δυο τους, Σωτηρόπουλος και Ευσταθίου, θα ήταν μόνιμοι κάτοικοι Κορυδαλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πανταζης και τσουμακος, οι νεοι ομολογητις της πίστης και οι νεοι φοστειρες τησ εκκλησιασ . χαιρετε και αγαλεστε εν Κυριο ξενητεμενα αδελφια μας .ο τοπος που βρίσκεστε πα'ιρνει ευλογια απο την παρουσια σας. ειστε οι νεωτεροι οσιοι της εκκλησιασ μας.να σας δινει υπομονη ο θεος να αντεχετε τον τιρανο στυλιανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΊΚΙΟ ΈΧΕΙ Ο Π.θΑΔΔΑΊΟΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΌΤΑΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ.ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΥΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ;ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ :ΛΟΓΩ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΒΟΥΛΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ Ο ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΤΑΝ ΕΚΥΡΗΤΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠ' ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΒΟΟΥΣΕ ΑΠΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ. ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ ΛΙΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ .ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ .ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    ΔΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριον Τσουμάκον -Μελβούρνη

    Αγαπητέ,
    τα γραφόμενά σου θυμίζουν τον αδελφό Νικόλαο, τον αφορισμένο !Καλά κανεις και επιτρέπεις στον αδελφό μας να χρησιμοποιεί το όμνομά σου και ας λέει υβρίζει επώνυμα και θαρραλέα !Που το βρήκε το θάρρος ?Με τις πορδές βαφονται αυγά . Αδελφέ νικόλαε μη κρύπτεσαι πίσω από τον Τσουμάκο, όπως κρυβόσουνα και πίσω από "50 χριστιανούς της Αυστραλίας ".Ντροπή για την ηλικία σου!Πέταξε και τα παντελόνια γιατι δεν σου χρειάζονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός αλήτης είσαι;

      Διαγραφή
    2. Ο Πελεκάνος μήπως είσαι και παίρνεις την εκδίκηση σου με αυτές τις συκοφαντίες επειδή σε ξεσκέπασαν δειλέ;

      Διαγραφή
  33. Oπως βλεπετε αφηνω ολα τα σχολια των επισκεπτων κακοβουλων ή καλοβουλων εχθρων ή φιλων χριστιανων ή αχριστιανων πιστων ή απιστων χωρις περικοπες σχεδον κανενος.

    Βεβαια τους ανωνυμους υβριστες θαπρεπε και ετσι προβλεπει και ο νομος να μην τους δινουμε το καταχρηστικο αυτο δικαιωμα γιατι ο ανωνυμος ειναι ανευθυνος και επειδη δεν τον βλεπει κανενας ποιος ειναι νομιζει οτι δεν τον βλεπει ουτε και ο Θεος και ετσι γραφει οτι κατεβαζει η αθεοφοβη ανοησια του και ο φθονος της καρδιας του.

    Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ της Πιστεως Θεολογος Νικολαος Σωτηροπουλος κυνηγημενος απο τους Αρχιερεις της Αισχυνης των ημερων μας Βαρθολομαιους, Παρθενιους, Σεραφειμ, Στυλιανους, κλπ απιστα επισκοπιδια δεν κρυφτηκε ποτε πισω απο αλλους.
    Ειχε και εχει παντοτε το θαρρος της γνωμης του και πολεμουσε παντοτε με ανοικτα τα στηθη και στα ...αλωνια.

    Ειναι ντροπη σε καποιους ανωνυμους συκοφαντες δεσποτογατους να αποδιδουν στον δουλο του Θεου Νικολαο δειλια ή θρασυδειλια.

    Μονο απο τετοια "χαρισματα" δεν διακρινεται ο Νικολαος Σωτηροπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και για να μην το ξεχναμε.
    Τι γινεται ο περιβοητος π. Θαδδαιος;
    Γιατι κρυφτηκε;
    Κατι του ζητησαμε.
    Γιατι σιωπα;
    Μηπως ειναι ψευτοπαπας;
    Δεν σας ειπα οτι οι ανωνυμοι ειναι ανευθυνοι και αδιστακτοι;
    Ειναι ικανοι να παριστανουν τον οποιονδηποτε χωρις φοβο Θεου και αθεοφοβα γραφουν οτι βγαζει η κακια της καρδιας τους.
    Ποιες μερες κλπ;
    Τιποτα δεν υπολογιζουν.
    Ειναι ΑΝΗΘΙΚΟΙ με ολη τη σημασια της λεξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οδυσσέα,
    δεν κρύφτηκα ,αλλά ούτε και χάθηκα !Μάρτυς μου ο θεός όταν με κάλεσες για να σου δώσω το τηλέφωνό μου προκειμένου να επικοινωνήσεις μαζί μου, προς στιγμήν, εθεώρησα ειλικρινές το ενδιαφέρον σου και θα στο έδινα!
    Δυστυχώς όμως οι υποχρεώσεις μου δεν μου επέτρεψαν να ενημερωθώ από το ιστολόγιό σου και έμεινα λίγο πίσω!Βλέποντας τις μεταγενέστερες αναρτήσεις σουσ Σου λέω ,λοιπόν,με αγάπη αδελφέ μου, κι'ας με λες ψευτόπαπα και ανύπαρκτο, ότι με το μίσος που σε διακατέχει κατά του Μακαριωτάτου Αυστραλίας Στυλιανου και την αρρωστημένη εμμονή σου στον αφορισμένο Σωτηρόπουλο, έχεις τυφλωθεί και πορρωθεί πλήρως, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιστροφής και ιάσεώς σου !Δεν καταστρέφεις μόνο τον Σωτηρόπουλο,αλλά πρωτίστως τον εαυτό σου.Το πάθος του φθόνου σε έχει πλήρως σκοτίσει και δεν ακούς ,ούτε βλέπεις την πραγματικότητα. Μακάρι να σε έπειθα,και να συναισθανόσουν, ότι είσαι παραπληροφορημένος και εμπαθέστατος!
    Έχετε αναλάβει επιχείρηση σωτηρίας του Σωτηρόπουλου και χρησιμοποιείται όλα τα μέσα,θεμιτά και αθέμιτα, για να ξεγελάσετε ποιόν ? Τον Θεό ?
    Ποτέ όμως δεν είναι αργά !
    Εύχομαικαι προσεύχομαι ο Θεός να σου ανοίξει τους εσκοτισμένους οφθαλμούς,να καταλάβεις το μέγεθος του εγκλήματος που διαπράττεις και να επιστρέψεις και να σε ελεήσει ο Κύριος να τύχεις της ποθούμενης σωτηρίας και της κληρονομίας της Βασιλείας του Θεού και όχι εκείνης του αφορισμένου δαιμονόπληκτου Σωτηρόπουλου!
    Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και καλη μετάνοια και σε σένα και στον Σωτηρόπουλο !

    π.Θαδδαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα δημοσίως κηρυχθέντα αιρεσιολογήματα του Αυστραλίας μούγγα και γλωσσοδέτη και τουμπεκί ο π.Θαδδαίος.

      Διαγραφή
  36. Ο,τι και να λέτε εσείς ο Αυστραλίας είναι και απεδείχθη ΓΙΓΑΝΤΑΣ αφού είχε την τόλμη και τα έβαλε με όλους τους οργανωσιακούς και τις παραφυάδες τους !Μακάρι να είχαμε ακόμα δύο επισκόπους σαν τον Αυστραλίας και θα ήταν άλλη η πορεία της εκκλησίας μας .Μήπως όμως και αυτή είναι η τιμωρία μας για τις πράξεις μας ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέγοντας βλακείες Δ.Κ. νομίζεις ότι αποκτάς αξία; Όταν μιλάς για τις οργανώσεις ανιστόρητε πριν απ όλα να πλένεις πολύ καλά το στόμα σου. Γιατί όπως τόνισε ο άγιος γέρων π.Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος αν δεν υπήρχαν οι οργανώσεις θα ψάχναμε με το φανάρι να βρούμε πνευματικό άνθρωπο στην Ελλάδα. Παρά τα σφάλματά τους οι άνθρωποι των οργανώσεων δεν έγιναν ήρωες ποικίλων σκανδάλων όπως αυτοί που υποστηρίζεις. Κατάλαβες;

      Διαγραφή
  37. Tι είναι αυτα που γραφεις πατερ κυριε Θαδαιε;
    Εγω μισος κατα του Αυστραλιας;
    Μια φορα τον ειδα στη ζωη μου στη Θεσσαλονικη προ πολλων ετων οταν ηταν νεαρος αρχιμανδριτης.
    Γιατι να τον μισω;
    Επειδη επεσε σε αιρεσεις;
    Να μετανοηση ο ταλαιπωρος για να δη σωτηρια.
    Αν δεν μετανοηση αμφιβαλω για τη σωτηρια του αφου κηρυττε γυμνη τη κεφαλη αιρεσεις τις οποιες συγκεντωνομε για να τις δημοσιευσουμε.
    Ο αγαθος δουλος του Θεου Ομολογητης Θεολογος τι σας εφταιξε και τον κακολογειτε αδικως;
    Δεν γνωριζετε οτι αμαρτανετε αφου μισειτε τον δουλον του Θεου τον ανιδιοτελεστατο και παμπτωχο Θεολογο Νικολαο;
    Ο Αυστραλιας τι περιουσια εχει, μπορειτε να μας πειτε;
    Πλουτισε εν τω ονοματι του Εσταυρωμενου, οπως και αλλοι πολλοι.
    Ο Σωτηροπουλος Θαδδαιε ζει για την Εκκλησια ενω ο Αυστραλιας ζει απο την Εκκλησια.
    Ειναι μακρυα και κρυβεται αλλα ουδεν κρυπτον ο ου φανερον γενησεται.
    Ειναι πολις επανω ορους κειμενη οι επισκοποι και τα λαγωνικα της Εκκλησιας τους παρακολουθουν και ανακαλυπτουν τους κρυφους εχθρους της.
    Εσεις γιατι τον υποστηριζετε;
    Σας ενισχυει οικονομικα;
    Και γιατι υβριζετε τον Σωτηροπουλο;
    Εσεις θα μας πητε ποιος ειναι ο Σωτηροπουλος;
    Εμεις τον γνωριζουμε απο την νεοτητα του.
    Εγηρασε κηρυττοντας το Ευαγγελιο του Χριστου και ο Διαβολος λυσσομανα εναντιον του διοτι του γκρεμισε ολα τα καστρα του και ολες τις πολεμιστρες του.
    Φοβουμαι λοιπον οτι και εσεις υπηρετειτε τα σχεδια του.
    π. Θαδαιε γνωριζω οτι εισαι ψευτοπαπας και οσο αληθεια ειναι και αυτα που γραφεις τοσο αληθινος παπας εισαι και εσυ.
    Και αν εισαι παπας θα εισαι κανενας δεσποτογατος για να μιλας ετσι οπως μιλας εσυ που κατηγορεις αδικως τον ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟ που τσακισε πρωτος τον εγωϊσμο και την υπεροψια του Στυλιανου και του Αρχιαιρεσιαρχη του Βαρθολομαιου του Αρχοντοχωριατη του Βοσπορου.
    Κυριε Θαδαιε περιμενω το τηλεφωνο σου και την ειδικοτητα σου την επισημη.
    Αλλα που τολμας με την ανωνυμια σας επιπλεετε στα λιμναζοντα υδατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εγώ που είμαι άσχετος με τον Σωτηρόπουλο μπορεί να μου πει κάποιος τι ακριβώς έκανε και προκαλεί τόσες αντιδράσεις εναντίον του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αποτελεί κατάντια ολκής διάφοροι με διάφορες σοφιστείες να υποστηρίζουν έναν αρχιεπίσκοπο που με τα καμώματά του έχει σκανδαλίσει όσο λίγοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάτερ Θαδδαίε, μάθε ότι ο Σωτηρόπουλος έχει αξιοπρέπεια και αρνήθηκε πρόσκληση του Φαναριοφαρσάλων Θεοκλήτου Κουμαριανού να κηρύξει στην Καρδίτσα. Ξέρεις γιατί; Γιατί κατάλαβε ποια κίνητρα κρύβονταν πίσω από την πρόσκληση. Σταμάτησε να κηρύττει και στη Μητρόπολη Αττικής του Μπεζενίτη, όταν έγιναν γνωστά τα σκάνδαλα. Έλεγε: "δεν χρειάζεται να κηρύττω εγώ, κηρύττει πλέον ο δεσπότης και τα σκάνδαλά του". Οι δεσποτάδες ήλπιζαν και απέβλεπαν, με την καλή φήμη και ανταπόκριση που έχει ο Σωτηρόπουλους στον πιστό λαό, να μετριάσουν ή να αποτρέψουν τις εναντίον τους αντιδράσεις για τα σκάνδαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ηλεγξε τις αιρεσεις μεγαλοσχημων ρασοφορων και προκαλεσε την μηνυν τους.
    Αυτο ειναι ολο και ολο αγαπητε 4.29.
    Ο Σωτηροπουλος ειναι ο Πρυτανης των Ελληνων Θεολογων και αυτο που διεπραξαν αυτοι οι μεγαλοσχημονες το μετανοιωσαν σαν σκυλια αλλα δεν γνωριζουν πως να επανορθωσουν και ζητουν μετανοιες οι ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αγαπητέ Οδυσσέα ,συγχαρητήρια που κατάλαβε την παγιδα του Βρεσθένης ο Σωτηρόπουλος και δεν πήγε στην Καρδίτσα να κηρύξει .Την παγίδα του Κορίνθου δεν την κατάλαβε ;Λυπαμαι αλλά ο διάλογος δεν έχει νόημα μαζί σουκαι αφορά μόνο αργόσχολους.Εχετε κάνει επάγγελμα το ανακάτεμα της κολάσεως.
    Ολα όσα γράφεις παραπάνω σου τα επιστρέφω με αγανάκτηση και εύχομαι να αγανακτήσει κατά σου ο ουρανός και η γη.Δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ με τις κακίες σου.Ο Μακαριώτατος Αυστραλίας δεν έχει ανάγκη την δική μου υπεράσπιση .Είναι σε θέση και ικανότατος να υπερασπίσει τον εαυτό του από μόνος του.

    π.Θαδδαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Να μη τους συγχωρήσειτους ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ. Αδιάλυτοι και Τυμπανιαίοι οι κακούργοι και όλα τα επισκοπίδια της αισχύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Aκουσε Ψευτοθαδδαιε.

    Ο Αυστραλιας αφου κηρυξε αιρεσεις και δεν μετανοησε ειναι και παραμενει αιρεττικος.
    Κηρυξε και υβρεις κατα του δημιουργου Θεου και για την δημιουργια του ανθρωπου να δεχεται την πιθηκοδημιουργια του ΑΙΣΧΡΟΥ ΤΕΡΑΤΟΜΟΡΦΟΥ Καζαντζακη.
    Αφηστε εκει απο την Αυστραλια ησυχο τον Δουλο του Θεου αδελφο μας Νικολαο τον Πρυτανη των Ελληνων Θεολογων να καταρτιζει Θεολογικα τις ψυχες των εν Ελλαδι Ορθοδοξων και εσεις πατε να παρεασετε με τον Στυλιανο Χαρκιανακη και ολη την σαπιλα την δεσποτικη που εχει διπλα του οπως αυτον που εξυβρισε χυδαια το ΑΓΙΟ ΠΗΔΑΛΙΟ.
    Το υποκειμενο αυτο που δεν παραιτειται γιατι θα γινη ζητιανος στους δρομους ο ανικανος και θησαυριζει απο αυτα που υβρισε που αποτελουν τα ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΑ της Εκκλησιας του Θεανθρωπου.
    Εχει πολυ μεγαλη σαβουρα εκει στην Αυστραλια, ΚΟΠΡΟΝ ΑΥΓΕΙΟΥ.


    Ενας επισκοπος αυτες τις μερες μου ειπε οτι ο Αυστραλιας μετανοιωσε.
    Δεν το πιστεψα.
    Του ειπα αν μετανοιωσε οφειλει να το διακηρυξη ΔΗΜΟΣΙΑ οπως και ΔΗΜΟΣΙΑ εξυβρισε τον Θεανθρωπο Κυριο.
    Αλλοιως εσεις οι υποστηρικτες του και ιδιαιτερα το αθλιο παπαδαριο θα τον οδηγησετε στην ΚΟΛΑΣΙ.


    Τελος και μια απαντησι για τον ΚΟΥΡΕΛΟΑΦΟΡΙΣΜΟ.
    Μα το λεει η ιδια η λεξι.
    Οση αξια εχει μια κουρελου που αποτελειται απο κουρελια, τοση αξια εχει και ο λεγομενος αφορισμος Σωτηροπουλου.
    Και κατι ακομα.
    Και τοση αξια εχουν και αυτοι που τον επεβαλαν.
    Ειναι πραγματικα ΚΟΥΡΕΕΠΙΣΚΟΠΙΔΙΑ.
    Να χαθουν στο ΑΝΑΘΕΜΑ οι παληανθρωποι του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπράβο επίπεδο..Ενα μόνο πράγμα θα ήθελα να ξέρω :Είσαι θεολόγος ;Κοίταξε κακομοίρη τα χάλια σου και μη βάζεις στο στόμα σου προσωπικότητες σαν τον Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό και τους επισκόπους του>.Τα υπόλοιπα θα σου τα πω από κοντά για να τα θυμάσαι πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Mα ειναι δυνατον να υπαρχουν χριστιανοι που υποστηριζουν τον Χαρκιανακη;
    Καζαντζακης, Ανδρουλακης, Χαρκιανακης.
    ΚΑΚΑ ΘΗΡΙΑ.
    Μονο χριστιανοι δεν ειστε εσεις.
    Αχριστιανοι ειστε και αντιχριστιανοι ειστε και αντιορθοδοξοι ειστε.
    Για να μην πω δηλαδη και τι αλλο ειστε, μαλλον τι αλλο ειστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου