Σάββατο 5 Μαΐου 2012




Ψῆφος στήν «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»: 
Ψῆφος ἀποτελεσματική, 
ψῆφος συνείδησης 

Ἡ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δέν εἶναι μικρή Παράταξη γιατί ὁ σκοπός της εἶναι μεγάλος. 

Ἀπλῶς μέχρι τώρα εἶχε λίγους ψηφοφόρους γιατί λίγοι τήν γνώριζαν. 

Σαλπίστε, λοιπόν, παντοῦ τήν ὕπαρξή της καί τότε αὐτή θά γίνει ἡ μόνη μεγάλη Παράταξη! 

Χαμένη ψῆφος εἶναι ἡ ψῆφος στούς χαμένους ἀνθρώπους τοῦ μέχρι σήμερα πολιτικοῦ κόσμου. 

Ἡ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πού εἶναι ἀποφασισμένοι νά ἀποτινάξουν τήν πολιτική τυραννία.


H “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” είναι η Παράταξη όλων των Ελλήνων που αγωνίζονται για την Πίστη και την Πατρίδα. 
Αν στραφούμε στον πολιτισμό των Δυτικοευρωπαίων, θα δούμε ότι πέραν της αναμφισβήτητης τεχνολογικής προόδου, είναι πολιτισμός ανθρώπων που παραχάραξαν τον Χριστιανισμό σε Προτεσταντισμό και έτσι ο καθένας πιστεύει την δική του αλήθεια! 

Πιστεύει ότι αξία είναι η ευτυχία που μετριέται με το χρήμα και τη δόξα. 
Πιστεύει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 
Η ματαιοδοξία, ο άκρατος καταναλωτισμός, ο ατομικισμός είναι συνεπακόλουθα, απτές συνέπειες και τρόπος ζωής, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει εισβάλλει και στην Ελληνική κοινωνία, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, αλλά και των περιοδικών του “lifestyle”. 
Αυτός ο πολιτισμός,με κέντρο τον άνθρωπο, απλά εξυπηρετεί τον ανθρώπινο εγωισμό και οδηγεί στις ζοφώδεις καταστάσεις που προανέφερα. 
 Είναι ο πολιτισμός της υλιστικής ευδαιμονίας– όταν αυτή υπάρχει – αλλά και της πνευματικής ένδειας, της εφήμερης χαράς, αλλά και των άστεγων και των πεινασμένων.


Η δική μας Ρωμαίικη Παράδοση, ο δικός μας Ορθόδοξος πολιτισμός, έχει κέντρο τη Ζωή του Χριστού και δεν μπορεί να ανεχθεί τον υπέρμετρο πλουτισμό και τη χλιδάτη ζωή από τη μια και τα εκατομμύρια αστέγων και πεινασμένων από την άλλη. 

Ο δικός μας πολιτισμός δεν προσπαθεί να παραβιάσει την ελευθερία των ανθρώπων και να τους καλουπώσει, αλλά να καταλάβει τις ανάγκες τους και να τους δώσει ό,τι χρειάζονται. 

Είναι ο πολιτισμός της Ρωμηοσύνης, που πιστεύει στην πραγματική ανεξιθρησκία, σεβόμενος τα πιστεύματα των άλλων. Είναι ο πολιτισμός που έδινε το αλφάβητο,τη γλώσσα, την κουλτούρα στους λαούς, σε αντίθεση με την πολεμική μηχανή που στέλνει η Δύση. 

Γιατί η Οικουμενικότητα του Ελληνισμού –που δεν έχει καμιά σχέση με τον Οικουμενισμό και την Παγκοσμιοποίηση – έχει πνευματικό χαρακτήρα και όχι επεκτατικό.  

Εμείς πιστεύουμε στην οικουμενικότητα του Ελληνισμού, αλλά όχι στην παγκοσμιοποίηση που είναι ο πνευματικός θάνατος του ανθρώπου.

Ο δικός μας πολιτισμός είναι πραγματικά φτιαγμένος για τον άνθρωπο γιατί πατάει σε άλλα ουράνια θεμέλια.

Η πολιτική παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», θεωρεί ότι η πολιτική είναι Αρχές, είναι παιδεία, είναι πολιτισμός.

Η Πατρίδα μας πρέπει να κυβερνηθεί με έναν σύγχρονο κρατικό μηχανισμό προσανατολισμένο στις συντεταγμένες της Ρωμαίικης Παράδοσης. 

Αυτή πρόσφερε παγκόσμιο πρότυπο κοινωνικής ζωής, αλλά και οικονομικής ζωής, με τη μορφή συντεχνιών εμπορικού χαρακτήρα. 

Αυτή επενόησε τα θεραπευτήρια, τα υδραυλικά και αμυντικά έργα σε μια εποχή που οι σημερινοί Ευρωπαίοι ήσαν ακόμη στα δέντρα!

Αυτή η μοναδική Παράδοσή μας ενίσχυε ανέκαθεν τους κοινωνικούς δεσμούς και την συναδέλφωση του λαού και των άλλων λαών.

2 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ Κ ΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ 3% ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 3% Κ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ ΤΟΥ Ν.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΜΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα Πορφύριο, τι πρέπει να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

    Eκείνος του απάντησε παραβολικά: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι σαν την κλώσσα: Κάτω από τα φτερά της σκεπάζει και άσπρα πουλάκια και μαύρα πουλάκια». Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πολιτικοποιείται και πολύ περισσότερο δεν κομματικοποιείται. Σκεπάζει με την αγάπη όλους, χωρίς να ταυτίζεται με φατρίες.

    Κάποτε ο Γέροντας με ρώτησε πώς πάνε τα πολιτικά πράγματα. Του απάντησα ότι γενικά δεν πάνε καλά. Κι ο Γέροντας είπε: «Τι να σου κάνουν οι πολιτικοί; Είναι μπερδεμένοι με τα ψυχικά πάθη τους. Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του, πώς θα μπορέσει να βοηθήσει τους άλλους; Φταίμε κι εμείς για την κατάσταση αυτή. Αν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί, θα μπορούσαμε να στείλουμε στη Βουλή, όχι βέβαια χριστιανικό κόμμα, αλλά χριστιανούς πολιτικούς, και τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά»

    (ΠΗΓΗ: ΟΟΔΕ)

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου