Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

3 σχόλια:

  1. -Πολύ σωστά βάλατε και τους Κρητικούς στην επέτειο της Επαναστάσεως του 1821. Δεν ήταν μόνο η Πελοπόννησος, και η Κρήτη ξεσηκώθηκε το 1821 και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    -Το 1823 οι Μεγάλες Δυνάμεις αναγνώρισαν ως Ελεύθερο Κράτος μόνο τη Στεριανή Ελλάδα, αλλά όχι την Κρήτη, (ούτε Μακεδονία, Ήπειρο, νησιά). Και όμως, το 1823 και η Κρήτη σε ολόκληρη την έκτασή της εκτός από φρούρια στις πόλεις, ήταν στα χέρια των Ελλήνων Επαναστατών. Προηγήθηκαν επαναστάσεις με κορυφαία την επανάσταση του Δασκαλογιάννη στα Σφακιά το 1770 που απέτυχε, γιατί δεν ήρθε ποτέ η βοήθεια που είχε υποσχεθεί η Ρωσία. Οι τότε προφητείες έλεγαν « Το ξανθόν γένος την Επτάλοφον πορθήσει και τον Ισμαήλ τροπώσει».

    Είχε πετύχει στην Κρήτη Επανάσταση του 1821, που είχε οργανωθεί από μέλη της Φιλικής Εταιρείας και ντόπιους οπλαρχηγούς, αλλά οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν ήθελαν Ενωμένη Κρήτη με Ελλάδα. Δεκάδες Επαναστάσεις και Αγώνες συνεχίστηκαν, από το 1821 ως το 1913 αλλά οι ήρωες εκείνοι είναι στην αφάνεια. Μετά από πολύ αίμα, και τον άτυχο πόλεμο Ελλάδας Τουρκίας του 1897, το 1898 η Κρήτη υπήχθη από ανάγκη σε ένα περίεργο καθεστώς αυτονομίας, με επικυριαρχία του Σουλτάνου, Κρητική Σημαία παρόμοια με την Ελληνική στεριανή, αλλά με το ένα ορθογ. παραλληλόγραμμο κόκκινο ,και με αστέρι, σημάδι της επικυριαρχίας, Κρητικό Σύνταγμα που συνέταξαν προσωρινά οι Επαναστάτες, έχοντας πάντα σκοπό την Ένωση με την Ελλάδα, και τον Έλληνα Πρίγκηπα ως αρμοστή, εντολοδόχο των Προστάτιδων Δυνάμεων. Το 1905 έγινε η Επανάσταση στο Θέρισο υπό τον Ελ.Βενιζέλο, με σημαία την Ελληνική και σταυροειδώς γραμμένα «ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Η Κρήτη (και η Μακεδονία) ενώθηκαν με την Ελλάδα το 1912 (επίσημη έπαρση Ελληνικής Σημαίας στην Κρήτη 1-Δεκ-1913).

    Γι’ αυτό η Ιστορία στα σχολικά βιβλία είναι αυτή που διδασκόταν από το 1823 ως το 1913, και κάθε 25 Μαρτίου τιμούμε μόνο τους ήρωες των περιοχών που απελευθερώθηκαν, Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Αθανάσιο Διάκο, αλλά δεν διδασκόμαστε στα σχολεία για τους υπόλοιπους ήρωες και τις επαναστάσεις των περιοχών που επίσης το 1821 είχαν επαναστατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://apotixisi.blogspot.com/2011/03/youtube-video-player_21.html

    Ο Καζάκης αποκάλυψε και πέρυσι τέτοιο καιρό δημοσίευσε η "αποτείχιση" τα σχέδια κάποιων ξένων που ήθελαν Ανεξάρτητη Κρήτη, για να ελέγχουν γεωστρατηγικά την περιοχή, νομίζοντας ότι θα τους παραχωρηθεί γη και ύδωρ. Έδιναν λέει διδακτορικά σε Πανεπιστήμια για την Ανεξαρτησία της Κρήτης! Ήξεραν για πετρέλαια, ΑΟΖ, ότι μεσόγειος = μέσο-γης = κέντρο του κόσμου και η Κρήτη = κέντρο της Μεσογείου, ύψιστη γεωστρατηγική περιοχή. Αλλά απέτυχαν, παρά την οικονομική κρίση, ο λαός ΔΕΝ τους έκανε το χατήρι, μόνο κάποιοι ανάξιοι εκπρόσωποί του ενδίδουν.

    Επανάληψη σχολίου: Οι εχθροί μας ας δουν στο 1:04 του βίντεο την απάντηση του Κρητικού καπετάνιου σε κάποιον
    που ανέφερε το 1896 ότι "επιτέλους θα έχουμε ανεξαρτησία" της Κρήτης και όχι την Ένωση με την Ελλάδα.

    Λέει ο γερο Κρητικός: ¨και τι σημαίνει ανεξαρτησία;"

    Απαντάει ο άλλος: Τους φόρους δεν θα τους παίρνει ο Σουλτάνος αλλά θα τους κρατάει η Κρήτη.

    Τότε ο γερο Κρητικός του απάντησε: Μη φοβάσαι, θα βρούμε τρόπο να τους στέλνουμε στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Βαυαροκρατία στο νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος, το 1823 και εξής, θέλησε να καταστρέψει κάθε τι Ελληνικό, και στη μουσική. Τα παιδιά μας στα ωδεία δεν διδάσκονταν την Ελληνική παραδοσιακή Μουσική, δημοτική και βυζαντινή, αλλά μόνο την παντελώς διαφορετική σε κλίμακες και σημειογραφία "δυτική" ή "ευρωπαϊκή". Ευτυχώς ο λαός από στόμα σε στόμα, και η Εκκλησία, μεταλαμπάδευαν την παραδοσιακή μουσική μας, και μόλις πρόσφατα διδάσκεται στα σχολεία και μερικά ωδεία.

    Δισεκατομμύρια ξόδεψαν οι ξένοι για να μας ποτίσουν με τα ξενόφερτα ακούσματα, για να αλλοιώσουν την μουσική μας, τις παραδόσεις μας, μερικοί Έλληνες υπέκυψαν, αλλά υπάρχει λαός που αντιστέκεται, με λύρες, λαούτα, κλαρίνα, βυζαντινή και λαϊκή Ελληνική μουσική, και στο γέλιο και στο κλάμα, και στη Μ.Παρασκευή και στην Ανάσταση.

    Κύριε Οδυσσέα, ας αναρτάτε που και που κανένα βιντεάκι με Ελληνική Μουσική, από όλη την Ελλάδα, και νηιώτικα και στεριανά και ποντιακά και κρητικά και βυζαντινά, είναι πράξη Εθνικής Αντίστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου