Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ - ΜΥΡΙΑΚΙΣ ΑΙΣΧΟΣ

====================================

Χριστουγεννιάτικη


θλιβερή εκκλησιαστική είδηση



Η είδηση δείχνει ποιόν Χριστόν πιστεύουν οι επίσκοποι και πατριάρχες, που δεν εντρέπονται να βγάζουν χριστουγεννιάτικα Μηνύματα, υποκρινόμενοι τον ευλαβή επίσκοπο, την στιγμή που είναι ψευδεπίσκοποι και λύκοι, που ένδοθεν κατασπαράσσουν την ποίμνη του Θεού, την στιγμήν που έχουν καταπροδώσει την πίστη.


Η Χριστουγεννιάτικη, λοιπόν, θλιβερή είδηση λέγει: Στην «Ιερά» Μονή Πεντέλης φιλοξενήθηκε το Σεπτέμβριο το Διεθνές Συνέδριο Ουνιτών!!! Παρόντες και συμπροσευχηθέντες τα πρωτοπαλίκαρα του πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι αιρετίζοντες οικουμενιστές μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης και Μεσσηνίας Χρυσόστομος.


Γιατί το απέκρυψε ο Αρχιεπίσκοπος ως τώρα; Για να μην αντιδράσει ο λαός του Θεού; Ουδέν κρυπτόν, όμως, υπό τον ήλιον.


Κατά τα άλλα ο Πατριάρχης, ο Περγάμου, ο Μεσσηνίας και όσοι τους ανέχονται, θα παρουσιαστούν εις τόπον και τύπον Χριστού, με τις χρυσοποίκιλτες στολές τους τις άγιες γιορτές της Ορθοδοξίας, ευλογούντες τον φιλόχριστο λαό!


Θα επανέλθουμε μετά τα Χριστούγεννα.


Κ.Ε., εκπαιδευτικός


Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΥΝΙΤΩΝ




Απο 13-17 Σεπτεμβρίου 2011 υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος του πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής, συνήλθεν εις την Ιεράν Μονήν Πεντέλης το 20ο Διεθνές Συνέδριο των Ουνιτών.

Η Ουνιτική αυτή εταιρεία ιδρύθη το 1974 έχει έδρα την Βιέννη και συμμετέχουν Ορθόδοξοι, παπικοί και Αγγλικανοί, «ειδικοί» εις το Κανονικόν Δίκαιον των Ορθοδόξων και των Ουνιτών.

Εις το 20ο Συνέδριον έλαβον μέρος 50 θεολόγοι απο την Ελλάδα, της ΗΠΑ, την Ινδία και χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Εις την εναρκτήριον τελετήν με συμπροσευχάς παρέστησαν ο Νούτσιος του πάπα Edward Joseph Adams ο εν Ελλάδι ψευδοαρχιεπίσκοπος των παπικών Νικόλαος ο οποίος απηύθυνεν και χαιρετισμόν.

Ως θέμα προς συζήτησιν είχον την «Διασπορά». Ήτοι λόγω της μεταναστεύσεως δημιουργήθησαν θρησκευτικαί κοινότητες, εις διάφορα μέρη του πλανήτου.

Μεταξύ των εισηγητών ήταν ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο «αρχιεπίσκοπος» Cyrl Vasil γραμματέας της συνόδου των παπικών δια τους ουνίτας, ο Μελχίτης «αρχιεπίσκοπος» Σιδώνας Ηλίας Haddad και ο εν Ελλάδι Ουνίτης «επίσκοπος» Δημήτριος.

πηγη: ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ

9 σχόλια:

  1. Τί τό περίεργον νά συμμετέχουν εἰς τό παγκόσμιο Συνέδριον τῶν Οὐνιτῶν εἰς τό "ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ" καί οἱ Ἕλληνες Οἰκουμενιστές Επίσκοποι; Οὐνῖτες δέν εἶναι καί αὐτοί; Δέν ἀποδέχονται τήν παναιρετικήν Ἐγκύκλιον τοῦ 1920; Δέν ἀπεδέχθησαν τόν καταδεδικασμένον ὑπό Πανορθοδόξων Συνόδων καταδεδικασμένων ὡς Οὐνιτικόν Νεοημερολογιτισμόν. Ξεχάσατε ὅτι στήν συμφωνία τοῦ Μπέστ Λιτόφσκ τοῦ 1596 ἤρκει μόνον ἡ ἀποδοχή τοῦ νέου ἡμερολογίου (οὔτε καν τοῦ Πασχαλίου) διά νά θεωρηθῆ κάποιος Οὐνίτης (δηλαδή σέ κοινωνία μέ τόν Παπισμό;). Δέν εἶναι λοιπόν τόσο ἁπλά τά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως τα πράγματα είναι τόσο απλά, γι' αυτό και είναι και τόσο δυσκολονόητα:

    1/ Οι Έλληνες οικουμενιστές Επίσκοποι, ενώ είναι οικουμενιστές, δεν είναι Ουνίτες, καθότι δεν μνημονεύουν τον Πάπα, όπως οι Ουνίτες.

    2/ Συμμετοχή σε Συνέδριο δεν αποτελεί παράβαση Κανόνων, όπως η συλλειτουργία και η συμπροσευχή.

    3/ Από ποιά Σύνοδο έχει καταδικαστεί η εγκύκλιος του 1920 και έχει χαρακτηριστεί ως αιρετική;

    4/ Οι Πανορθόδοξοι Σύνοδοι του τέλους του 16ου αι. καταδίκασαν την διόρθωση του Ιουλιανού ημερολογίου, που έκανε το 1582 ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ΄. Δεν καταδίκασαν τη διόρθωση του Ιουλιανού ημερολογίου, που έκανε το 1923 ο Πατριάρχης Μελέτιος Δ΄.

    5/ Η σύνοδος του 1596 στο Μπέστ Λιτόφσκ δεν είναι Ορθόδοξη Σύνοδος και επομένως οι όποιες αποφάσεις της δεν μας αφορούν.

    6/ Για πολλοστή φορά δηλώνουμε, ότι το Γρηγοριανό ημερολόγιο (Παπικό) ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με το Διορθ. Ιουλιανό (Νέο), που ακολουθούν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες, καθότι το Παπικό στηρίζεται σε κύκλο 400 ετών στα επαιώνια έτη, ενώ το Νέο στηρίζεται σε κύκλο 900 ετών στα επαιώνια έτη. Όσο λοιπόν το 400 δεν είναι ίσο με το 900, άλλο τόσο και το Γρηγοριανό δεν είναι το ίδιο με το Διορθ. Ιουλιανό. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό, τότε ας ζητηθεί η βοήθεια ενός ειδικού στα ημερολόγια.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σέ ὅλα αυτά πού γιά πολλοστή φορά γράφετε κ. ΙΚ σᾶς ἔχουν δοθῆ γιά πολλοστή φορά ἀπαντήσεις. Ἡ ἐπιμονή σας δημιουργεῖ πολλά ἐρωτηματικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, δεν έχει δοθεί καμία πειστική απάντηση, καθότι οι δοθείσες απαντήσεις προέρχονται από αγνοούντες τα ημερολόγια και το πως αυτά κατασκευάζονται και είναι απαντήσεις που εκφράζουν ευσεβείς πόθους.

    Επαναλαμβάνουμε: Ζητήστε βοήθεια από ειδήμονες περί τα ημερολόγια και το πως αυτά κατασκευάζονται και όχι από παπούληδες και γεροντάδες, που μόνον σ' αυτά δεν μπορεί να είναι ειδικοί.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι παπουληδες και οι γερονταδες κρατησαν την Ορθοδοξια αγαπητε, και δεν πουλησαν τιποτε η Εκλησσια δεν ειχε καμια αναγκη να αλλαξη τιποτα, αυτοι ανοιξαν τοτε την πορτα της εκλησσιας και βγηκαν εξω,αυτο δεν ηταν πονηρο;; Το ημερολογιο ηταν το καλυμα της προδοσιας,για να προχωρησουν προς τον επαρατο Οικουμενισμο, τα υπολοιπα φιλολογικα και ιστορικα ειναι φρικτα προσκωματα.
    Και αρωστημενες ΝεοΟρθοδοξες θεολογιες, το πηρε το μαθημα του ο Σηματης απο τον Βασιλειο Σακα τις προαλλες, βρεστετο και ριξτε του μια ματια, θα σας κανη καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. ΙΚ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΥΡΗΚΑ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΚΟΦΡΟΠΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟΝ: "ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΕΟΡΤΣΑΖΟΜΕΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΑΙ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΑ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ ΜΕΤΑ 13 ΗΜΕΡΕΣ. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΣ ΚΑΜΗ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ... ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ... ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ (ΟΣΟΙ ΕΠΟΡΕΥΘΗΜΕΝ ΕΙΣ ΧΩΡΑΝ ΜΑΚΡΑΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΤΗΝ ΑΚΑΙΝΟΤΟΜΗΤΟΝ ΓΝΗΣΙΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΟΡΤΑΖΩΜΕΝ ΕΝ ΕΝΙ ΣΤΟΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΤΕΡΑΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΑΝΤΑ ΚΥΡΙΟΝ". ΝΟΜΙΖΩ ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιά είναι η ακαινοτόμητος Ορθόδοξος Εκκλησία; Του Κήρυκου, του Νικόλαου, του Καλλίνικου, του Κυπριανού, του Αυξέντιου, του Σεβαστιανού, του, του..... που όλοι αυτοί σήμερα γιορτάζουν τον άγιο Σπυρίδωνα, αλλά οι αφορισμοί μεταξύ τους πάνε και έρχονται;

    Κατά τα άλλα μας φταίει το Νέο ημερολόγιο, που λέει ότι σήμερα είναι τα Χριστούγεννα της αγάπης και όχι του αγίου Σπυρίδωνα του μίσους;

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεριδα σε αυτες τις αντιπαλοτητες εχει και το Νεοημερολογιο, που εξαπελυσε καθηρειμενους στο πατριον, Δογματικα αλλωστε οι παραταξεις δεν εχουν διαφορες μεταξυ τους, δοιηκητικα μπορει, αλλα """απεχουν""" παρασαγκας απο τον επαρατο οικουμενισμο που σεις οι Νεοορθοδοξοι Υπηρετητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να μας αποκαλείτε Νεοορθόδοξους; Και που είναι οι αναφορές μας γι' αυτή τη νέα Ορθοδοξία;

    Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να μας αποκαλείτε υπηρέτες του Οικουμενισμού; Σε ποιά άρθρα μας το είδατε αυτό γραμμένο; Δηλαδή, κάθε νεοημερολογίτης είναι και οικουμενιστής;

    Ποιός σας είπε, ότι δεν έχουν δογματικές διαφορές οι αλληλοαφορισθέντες του Παλαιού; Και οι αφορισμοί για τις παραστάσεις των εικόνων, για την αγία Τριάδα, για τα ιερά μυστήρια, για τις καθαιρέσεις κληρικών, για το ότι δεν αποτελούν Εκκλησία του Χριστού, κ.ά; Διαβάζετε όλα τα έντυπά τους ή μόνον αυτά στα οποία ανήκετε ή οι απόψεις σας αποτελούν ευσεβείς πόθους;

    Ποιός σας είπε, ότι φταίει η Εκκλησία του Νέου, στο ότι οι καθηρημένοι από αυτήν προσέρχονται στις παρατάξεις του Παλαιού και γίνονται δεκτοί, όχι βέβαια με το πιστόλι στον κρόταφο;

    Όλα όμορφα και ωραία θα ήταν, αν όλα αυτά που αναφέρετε ήταν και αληθινά.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου