Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010


Καθαίρεσε γέροντα παπά και αφήνει ατιμώρητο το Γιοσάκη!


Η διπλοπρόσωπη δικαιοσύνη της Ιεράς Συνόδου


του Λεόντιου Διονυσίου


Στις χθεσινές ειδήσεις ακούσαμε, πως ο Ιάκωβος Γιοσάκης επέστρεψε και πάλι στη φυλακή στις 17.11.2010, αφού καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών(!), παρά ταύτα δεν έχει τιμωρηθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει άλλα «ιερά και όσια» κριτήρια για το Γιοσάκη που μπαινόβγαινε στα γραφεία του Χριστόδουλου και του Αρχιεπίσκοπου (τότε Θηβών) Ιερώνυμου και άλλα για ένα φτωχό και άρρωστο παπα.


Όπως διαβάσαμε, δηλ. σε θρησκευτικές ιστοσελίδες, «aktines.blogspot.com» και «apotixisi.blogspot.com» η Ι. Σύνοδος " καθαίρεσε " τον ιερέα π. Σταύρο Βάϊο, ο οποίος, ναι μεν ήταν άψογος στα καθήκοντά του και γι’ αυτό (όπως πιστοποιεί ο Μητροπολίτης του Νικόλαος Φθιώτιδος) «οι πιστο σας εκτιμούσαν και σας εσέβοντο», αλλά έπραξε το έγκλημα να μην αναφέρει το όνομά του κατά την Θ. Λειτουργία!

Τι άλλο να πούμε;

Αιδώς, «Άγιοι» Ιεράρχες.

3 σχόλια:

  1. Μήπως γνωρίζετε πού βρίσκεται ο εκ Βόλου νυν Βρεσθένης κ. Κουμαριανός που έπρεπε να είχε καθαιρεθεί και γυρίζει σε φιέστες και πανηγύρια των δεσποτάδων (πρόσφατα στον Μεσσηνίας) ανά την Ελλάδα, ανενόχλητος και καμαρωτός. Είναι αλήθεια ότι εδώ και πέντε μήνες βρίσκεται παρά το πλευρό του αγωνιστού Πειραιώς; Θα ήθελα να εξακριβωθεί παρακαλώ η πληροφορία. Δυστυχώς όλα αυτά τα φυντάνια κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς αιδώ και οι αγωνιστές ιερείς μας και πνευματικοί μας καθαιρούνται γιατί ομολογούν την ορθόδοξη πίστη μας. Παρόμοιο παράδειγμα με το π. Σταύρο έχουμε και του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά που καθαιρέθηκε από τη Σύνοδο γιατί αποτειχίσθηκε και τους έλεγξε για την παναίρεση του Οικουμενισμού. Τι άλλο θα δούμε τα μάτια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός του Θεού περιμένει να μάθει τι συμβαίνει με το διαβόητο Θεόκλητο Κουμαριανό.Αν αληθεύει ότι τον περιμάζεψε ο Πειραιώς τότε ο τελευταίος αποδεικνύεται μέγας υποκριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια ο Γιοσάκης συνεχίζει να είναι κληρικός
    και δεν έχει ακόμη καθαιρεθεί;Τότε γιατί καθαι-
    ρέθηκε ο -για τα γεράματά του-ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗΣ;;
    Μήπως τον αδίκησαν και ΠΡΕΠΕΙ ομού με το σεπτό οικουμενικό πατριαρχείο να ξαναδούν το θέμα;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου