Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012


ΠΕΡΙ... ΚΑΥΛΟΤΟΜΙΑΣ


ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ


Για να ξεχαστούμε λίγο από τις θλιβερές πρόσφατες και παλαιές μνήμες των καταστροφών (θα επανέλθουμε τάχιστα), ιδού κάποια «ιδιαίτερα» ιστορικά γεγονότα από την εποχή του Ιουστινιανού, όπως καταγράφονται σε επιστημονική εργασία. (Κων/νου Πιτσάκη, Οι περιθωριακοί στό Βυζάντιο, (Πρακτικά ημερίδας), Iδρυμα Γουλανδρή – Χόρν, Αθήνα 1999).


" Ήδη κατά τους πρώτους χρόνους της βασιλείας του (528 ή 529) μαθαίνουμε από τους ιστορικούς ότι ο Ιουστινιανός εξαπο­λύει ένα άνευ προηγουμένου διωγμό κατά των ομοφυλοφίλων. Υπο­τίθεται ότι την αφορμή παρέχουν ωρισμένες κατηγορίες κατά αρ­χιερέων από διάφορες περιοχές, ως κακώς βιούντων περί τα σω­ματικά και αρσενοκοιτούντων.

Δύο από αυτούς, ό Ρόδου Ησαΐας και ο Διοσπόλεως της Θράκης Αλέξανδρος, συλλαμβάνονται, οδη­γούνται στην Κωνσταντινούπολη, ανακρίνονται, καθαιρούνται «υπό Βίκτωρος επάρχου της πόλεως» λέγει ο Μαλάλας (αλλά προφα­νώς η έκφραση αποδίδει συνεκδοχικά την τυπική διαδικασία, οσο­δήποτε συνοπτική και αν ήταν, που θα πρέπει ασφαλώς να έγινε, καθηρέθησαν, απλώς, ο Θεοφάνης), και ο μεν Ησαΐας «βασανίζεται πικρώς» και εξορίζεται, ο δε Αλέξανδρος «καυλοτομείται» καί διαπομπεύεται.82


Άλλα το γεγονός δίνει αφορμή να εξαπολυθη ένα πραγματικό κύμα τρομοκρατίας κατά των ομοφυλοφίλων. Η επιβαλλομένη ποι­νή είναι γενικά η καυλοτομία: "και ευθέως προσέταξεν ο αυτός βασιλεύς τους εν παιδεραστίαις ευρισκομένους καυλοτομείσθαι (Μαλάλας)· τους τε ούτως αλισκομένους τα αιδοία περιηρημένους επόμπευον (Προκόπιος)· ούτος ό βασιλεύς και κατά των ανδρομανών πολύς έπνευσε και πλείστους δια ταύτην την αιτίαν εκόλασε, την αιδώ τούτων εκτέμνων" (Ζωναράς). Η ποινή συνοδεύεται, όπως είδαμε, από διαπόμπευση* ενίοτε μετριάζεται με τη χρήση άλλων βασανιστικών μεθόδων: "Και διεβλήθησαν τότε τινές ως αρρενοφθόροι. Ό δε βασιλεύς διάταξιν έξεφώνησεν έχουσαν ούτως· πάντας τους ευρισκομένους, τους μεν καυλοτομείσθαι, των δε καλά­μους οξείς έμβάλλεσθαι εις τους πόρους των αιδοίων αυτών, και ούτω κατά την αγοράν γυμνούς θριαμβεύεσθαι (Γεώργιος Μονα­χός) — και έτεροι πολλοί κατεσχέθησαν αρρενοφθόροι. Και τους μεν εκαυλοκόπησε, τοις δε καλάμους οξείς εμβάλλεσθαι εις τους πόρους των αιδοίων προσέταξε, και γυμνούς κατά την αγοράν θριαμβευθήναι (Κεδρηνός).83 (Είναι ίσως το πικρώς βασανίσας πού μας παραδίδει ο Μαλάλας για τον Ρόδου Ησαΐα)".



ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ


Δημήτρης Ναλπάντης, αρχαιολόγος (περ. Αρχαιολογία, 10/1984)


Ομοφυλοφιλία



Η ομοφυλοφιλία σαν έκφραση της σεξουαλικότητας του άτομου αντιμετώπισε την πολεμική και της Εκκλησίας και του κράτους.
Οι πληροφορίες, που έχουμε, για να συνθέσουμε σε γενικές γραμμές την ιστορία της, βρίσκονται κυρίως σε εκκλησιαστικά και νομοθετικά κείμενα.
Η ύπαρξη των πληροφοριών σε πηγές διάφορων εποχών της ιστορίας της αυτοκρατορίας αποδεικνύει, ότι παρά την πολεμική της εξουσίας η έκφραση αυτή εξακολουθούσε να υπάρχει.
Στις πηγές γίνεται λόγος για παιδεραστία και για σχέσεις μεταξύ ενηλίκων.
Σ' αυτές τις τελευταίες σύμφωνα με την τότε τρέχουσα ηθική ελαφρότερο ήταν να το πάθει κάποιος από άλλον, βαρύτερο να το κάνει σε άλλον και το χειρότερο απ' όλα να το πάθει και να το κάνει.

Τον 4ο καί 5ο αί. οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις ήταν κάτι το συνηθισμένο, όπως δείχνουν οι συχνές αναφορές στα διάφορα πατερικά κείμενα.
Ο Ιωάννης ό Χρυσόστομος (4ος αί.) αναφέρει, ότι στα χρόνια του πολλοί είχαν σχέσεις με άνδρες κι όχι με γυναίκες, άλλοι ξόδευαν την περιουσία τους με μικρά αγόρια κι άλλοι ανάγκαζαν τους υπηρέτες τους να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μαζί τους.
Συνεχίζοντας λέει ότι η παιδεραστία ήταν νόμος και ότι το γένος των γυναικών κατάντησε να είναι περιττό, αφού ό.τι έκαναν εκείνες το κάνουν οι άνδρες.

Ο Γρηγόριος ό Θεολόγος (4ος αί.) μιλά για θηλυπρεπείς άνδρες, oι όποιοι δεν ήταν ούτε άνδρες, ούτε γυναίκες και oι οποίοι ήταν άνδρες για τις γυναίκες και γυναίκες για τους άνδρες.

Επίσης λόγο κάνουν οι Βασίλειος ο Μέγας (4ος αι.), Γρηγόριος ο Νύσσης (4ος αι.), οι Διαταγές των Αποστό-λων (4ος αι.). ό Θεόδωρος Στουδίτης (8ος αι.) και άλλοι.

Τον 15ο αι. ο Κύπριος χρονογράφος Λεόντιος Μαχαιράς διαπιστώνει, ότι οι ερωτικές σχέοεις μεταξύ ανδρών ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο στην Αμμόχωστο.

Οι Βυζαντινοί ονόμαζαν τήν ομοφυλοφιλία με την λέξη Σοδομιτισμό και τους ομοφυλόφιλους Σοδομίτες ή Σοδομηνούς.
Ομοφυλόφιλους, παιδιά ή νέους, μπορούσε να συναντήσει κανείς στα συμπόσια των πλουσίων, στα καπηλειά, στα πορνεία ή στα θέατρα. Ήταν καλλωπισμένοι, χρησιμοποιούσαν αρώματα και φορούσαν κοσμήματα.

Από τις πηγές γνωρίζουμε, ότι ό αυτοκράτορας Κώνστας (337-350) ήταν ομοφυλόφιλος.

Σαν παιδεραστής κατηγορήθηκε και ο πατριάρχης Μακεδόνιος (5ος αι.).

Ο ύπαρχος επί 'Ιουστινιανού Ιωάννης Καππαδόκης είχε αδυναμία στους νεαρούς.

Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β' ό μικρός (408-450) αγαπούσε τον κουθικουλάριο Χρυσάφιο.

Ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ε' (741-775) αγαπούσε τους όμορφους νέους.

Στα χρόνια του Λέοντα του Μεγάλου (1198-1219) η ομοφυλοφιλία επικρατούσε όχι μόνο ανάμεσα στους ταπεινούς, αλλά μέχρι και τους ανώτερους άρχοντες.


Η Εκκλησία διδάσκοντας κήρυττε, ότι ο «παρά φύσιν» έρωτας εξοργίζει το Θεό, που έκτος των άλλων κακών στέλνει και σεισμούς για τιμωρία.
Οι ποινές, που επέβαλλαν οι διάφοροι πατέρες της Εκκλησίας, ήταν η αποχή από τη θεία Κοινωνία από 2 μέχρι 18 χρόνια, νηστεία και 200 μετάνοιες τη μέρα.
Ο ομοφυλόφιλος δεν επιτρεπόταν να γίνει διάκονος ή ιερέας.
Ο επίσκοπος δεν έπρεπε να δέχεται προσφορές ομοφυλόφιλων.


Παράλληλα, το κράτος από την πλευρά του ποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία.
Ο Μ. Κωνσταντίνος βλέποντας ότι η παιδεραστία διενεργούνταν ελεύθερα και ότι ο αριθμός των ομοφυλόφιλων ήταν μεγάλος, πήρε αυστηρά μέτρα.

Ο αυτοκράτορας Κώνστας παρακινούμενος ίσως από αισθήματα ένοχης για τις ομοφυλόφιλες τάσεις του, θέσπισε το 342 νόμο πού τιμωρούσε την ομοφυλοφιλία με ποινή θανάτου.
Μερικά χρόνια αργότερα όμως εγκατέλειψε τον μάταιο αγώνα με τον εαυτό του και αφέθηκε οτη φύση του.
Οι Πανδέκτες του Ιουστινιανού όριζαν σαν τιμωρία για τους παιδεραστές την ποινή του θανάτου.

Ο Κωνσταντίνος Ζ' ο Πορφυρογέννητος (913-959) τιμωρούσε με αποκεφαλισμό τους ομοφυλόφιλους αν ο «παθητικός» στη σχέση ήταν κάτω των 12 χρόνων συγχωρούνταν και έμπαινε σε μοναστήρι.

Ο Λέων ό Μέγας τους φυλάκιζε, τους εξόριζε ή τους έπνιγε.

Τον 13ο αί. ο πατριάρχης Αθανάσιος ζητούσε από τον Ανδρόνικο Β' Παλαιολόγο (1282-1328) να μη μένουν ατιμώρητοι οι ομοφυλόφιλοι.

Στα τελευταία χρόνια της αυτοκρατορίας ο λόγιος μοναχός Ιωσήφ Βρυέννιος (14ος-15ος αί.) πίστευε, ότι οι συμφορές που βρήκαν τό κράτος, οφείλονταν στο ότι οι άνθρωποι ήταν επιρρεπείς στην ομοφυλοφιλία.

Και ο λόγιος κληρικός Γεωργιλάς {15ος αί.) υποστήριζε, ότι την υποδούλωση στους Τούρκους προκάλεσε έκτος των άλλων η ύπαρξη τής ομοφυλοφιλίας.

Από τις πηγές γνωρίζουμε και για την ύπαρξη της γυναικείας ομοφυλοφιλίας.



Σημειωσεις:

82. Οι πη­γές: Malalas 18.18: 436 (Malalas, 253)· Θε­ο­φά­νης, Ι, 177 (De Boor)' Κε­δρη­νός, Ι, 645-646 (έκδ. Βόν­νης). Ό Θε­ο­φά­νης πα­ρέ­χει, και λε­πτο­μέ­ρει­ες για τη δι­α­πόμ­πευ­ση: καυ­λο­το­μη­θέν­τες και πομ­πεύ­σαν­τες, του κή­ρυ­κας βο­ών­τος" Ε­πί­σκο­ποι όν­τες το τί­μιον σχή­μα μη έ­νυ­βρί­ζε­τε. Ό Μα­λά­λας έ­χει α­πλώς (για τον Α­λέ­ξαν­δρο): καυ­λο­το­μή­σας έ­πόμ­πευ­σεν εις κρα­βα­τα­ρί­αν

83. Τα χω­ρί­α γε­νι­κώ­τε­ρα για τον δι­ωγ­μό, πέ­ρα α­πό τη συγ­κε­κρι­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση των δύ­ο αρ­χι­ε­ρέ­ων, η ο­ποί­α μνη­μο­νεύ­ε­ται στις τρεις πη­γές της προ­η­γου­μέ­νης ση­μει­ώ­σε­ως: Μα­λά­λας, έν­θ' ά­νωτ.' Θε­ο­φά­νης, έν­θ' α­νωτ.' Προ­κό­πιος, Α­νέκ­δο­τα, 11.34-36: έκδ.Haury-Wirth, III, 76· Ζω­να­ράς, 14.7. 2-3: έκδ. Βόν­νης, III, 158-159" Γε­ώρ­γιος Μο­να­χός, Π, 645 (De Boor Wirth)· Κε­δρη­νός, εν­θ' ά­νωτ.

51 σχόλια:

  1. "των δε καλά­μους οξείς έμβάλλεσθαι εις τους πόρους των αιδοίων αυτών"

    ΚΧ :
    Ασφαλώς, εδώ θα πρόκειται περί των ψευδώς ερμαφροδίτων. Οι οποίοι στην πλειονότητα είναι θήλεις λόγω γονότυπου (ΧΧΨ χρωματοσώματα αντί του ΧΧ, όπως είναι ο θήλυς γονότυπος).

    Τώρα αυτούς τους "παστώνουν" με ανδρικές ορμόνες για να φαίνονται εξωτερικά άνδρες (ανδρική φωνή, τριχοφυΐα, κλπ.) αλλά το ... πουλάκι παραμένει μικρό σκουληκάκι.

    Έπειτα, όταν οι ψευδοεπιστήμονες θέλουν να κάνουν "το θαύμα", τους κόβουν τις ανδρικές ορμόνες και αρχίζουν να τους δίνουν τις θηλυκές, αυτές που έπρεπε από την αρχή να τους δώσουν, αλλά δεν τις έδιναν διότι οι μπαμπάδες ως συνήθως προτιμούν τα αγόρια.

    Έτσι, αρχίζει ο πρώην άνδρας να αναπτύσει το ορμονικό λειτουργικό σύστημα του θήλεος - αυτό που έχει δηλαδή σε υπολειτουργούσα μορφή - και με τεχνητή γονιμοποίηση ο "άνδρας" αποκτά έμβρυο, κυοφορεί, και το "θαύμα" έχει συντελεσθεί.

    Αυτή είναι η ψευτοεπιστήμη των ψευτογιατρών όλης αυτής της επιστημονικής σημερινής φαυλότητας και της περιρρέουσας θλιβερής πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπήρξε πράγματι κοινή πρακτική η αποκοπή μελών του σώματος, όλων των υποθιτέμενων "εχθρών" της αυτοκρατορίας (Βουλγάρων, αιρετικών, Μονοφυστικών, Μονοθελητών, Μονοενεργητών, Εβραίων, Σαμαρειτών, Παυλικιανών, Παγανιστών, Ομοφυλόφυλων κ.λπ.) και πάλιστα είχε κατοχυρωθεί με αντίστοιχους νόμους, από τον 5ο έως και τον 10ο αι. και ακόμη μετά. Και όχι μόνον αυτό, αλλά λειτουργούσε ακόμη και ο Ιππόδρομος με τα θηρία, όπου ερρίπτοντο οι αντιφρονούντες, αλλά εκτελούντο και σταυρώσεις!

    Έτσι, χαρακτηριστικά αναφέρονται οι διώξεις κατά Εβραίων, όπου έπρεπε υποχρεωτικά να πιστεύουν στην Ανάσταση, αλλιώς υπήρχε ο θάνατος, οι δε Σαμαρείτες (20000) εξολοθρεύτηκαν με σφαγή, από τον Ιουστινιανό! Οι Παγανιστές τιμωρούντο με θάνατο και δήμευση περιουσίας. Η κοπή της μύτης των αυτιών, οι καυλοτομές, οι αποκοπές μελών και οι τυφλώσεις υπήρχαν στην ημερησία διάταξη. Ακόμη και αυτοκράτορες δεν γλίτωσαν: Έχουμε τον Ιουστινιανό Β΄τον Ρινότμητο, καθώς και την τύφλωση του Κων/νου ΣΤ΄από τη μητέρα του Ειρήνη την Αθηναία συνεννούντος του ΚΠόλεως αγίου Ταρασίου, τον οποίον η ίδια είχε τοποθετήσει στο θρόνο! "Θα παρατηρηθεί ίσως, ότι ο Ταράσιος ως πατριάρχης προσάρμοσε τη στάση του με τις επιθυμίες των κρατούντων, ακόμη και εις βάρος του δικαίου και της ηθικής, όπως έγινε στην περίπτωση της αποπομπής της άψογης συζύγου του Κων/νου ΣΤ΄ Μαρίας ή όταν αποδέχθηκε χωρίς καθόλου να αντιδράσει την τύφλωση "γνώμη της μητρός αυτού" του άτυχου Κων/νου (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τ. Η΄, σελ. 39).

    Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του υπάρχου της Ανατολής Ανατόλιου, το 580, όταν στην επαρχία του άφησε ελεύθερη την ανεξιθρησκεία: "Ανακρίσεις για την υποτιθέμενη τέλεση ειδωλολατρικών τελετουργιών εκ μέρους διακεκριμένων πολιτών οδήγησαν στην καταδίκη του Ανατόλιου, υπάρχου της Ανατολής. Παραδόθηκε στα θηρία του ιπποδρόμου και, επειδή τα θηρία δεν τον κατασπάραξαν, σταυρώθηκε" (ως ανωτέρω, τ. Ζ΄, σελ. 215)!

    Το θέμα δεν είναι τι έκανε η Κοσμική εξουσία των αυτοκρατόρων με αυτές τις φριακαλεότητες. Το θέμα είναι τι έκανε η Εκκλησία στην περίπτωση αυτή. Συγκατένευσε, ανέχθηκε ή αντέδρασε; Πάντως επίσημη συνοδική αντίδραση στα κακουργήματα αυτά δεν βρίσκουμε, π.χ. παρότρυνση προς τους βασιλείς να μην τελούνται τέτοιες βαρβαρότητες. Αντίθετα έχουμε συνοδική αντίδραση και παράκληση στους βασιλείς, για την καταστροφή των υπολειμμάτων των αρχαίων ναών, με τους κανόνες ξζ΄ και ψβ΄ της Καρθαγένης: "Ήρεσεν αιτηθήναι από των ενδοξοτάτων Βασιλέων, ίνα τα λείψανα της ειδωλολατρίας μη μόνον τα εν ξοάνοις, αλλά και εν οιασδήποτε τόποις, ή άλσεσιν, ή δένδροις, παντί τρόπω εξαλειφθώσι".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανώς υπάρχει και άλλη εξήγηση εν σχέσει με το θιγόμενο στο πρώτο σχόλιο θέμα. Υπήρχαν από την εποχή του βυζαντίου εγχειρήσεις αποκοπής μελών και δημιουργίας οπών. Οι ειδικοί "χειρουργοί" ήταν και οι ίδιοι εγχειρισμένοι, μύστες, μοναχοί χριστιανικών αιρέσεων ή ειδωλολατρικών θρησκειών, που τα εύρισκαν άριστα μεταξύ τους! Είχαν τους τόπους λατρείας τους και τα χειρουργεία τους, κάπου νομίζω στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου κατέφευγαν όσοι έκφυλοι ήθελαν να γυναικοποιηθούν.

    Ας μην νομίσει κάποιος ότι τα ...χρωμοσώματα είναι υπεύθυνα για το πλήθος των ομοφυλόφιλων, αν έχει πρόχειρα, ας παραθέσει στοιχεία ο ιατρός κ.Κ.Χ. αλλά νομίζω ότι αμελητέο ποσοστό επί του συνόλου των ομοφυλοφίλων και σποραδικές, είναι οι εκ γενετής περιπτώσεις ερμαφρόδιτων λόγω χρωματοσωματικών ανωμαλιών, που αναφέρονται στο α'σχολιο. Οι άλλοι δεν έχουν χρωμοσωματικές ανωμαλίες αλλά ψυχολογικές, όπως δέχεται ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ή Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, (World Health Organization), δέχεται. Άνδρες, αντί να τους έλκουν οι γυναίκες, τους έλκουν οι γυναίκες. Γυναίκες, αντί να τους έλκουν οι άντρες, τους έλκουν οι γυναίκες.
    Το μπούχτισμα από το κατά φύσιν, το να τα δοκιμάσουμε όλα, οι κακές παρέες και έξεις, οι ψυχολογικές επιδράσεις, οι βιασμοί σε παιδική ηλικία, η ψυχολογική διαστροφή του θαυμασμού της μητέρας όταν κυβερνά τον πατέρα, οι κακοί διδάσκαλοι, ακόμα και η κατάχρηση πνευματικής εξουσίας, και άλλα πολλά είναι τα αίτια της άνθησης των τοιούτων, που όταν τα μπουχτίσουν, συνεχίζουν σε σαδομαζοχισμό, ουσίες, κτηνοβασίες, ομαδικά όργια. Για την παιδεραστία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ! Και βέβαια η Ελληνική τηλεόραση όπου δεν υπάρχει εκπομπή για εκπομπή που να μην προβάλλεται κάποιος θηλυπρεπής -ως ρόλος προφανώς-. Δεν προβάλλεται ανδρισμός, αρρενωπότητα, σοβαρότητα, ηθικότητα, οικογενειακές αξίες, συζυγική πίστη, σεβασμός των νέων στους μεγαλύτερους και τους αρχηγούς της οικογένειας, αυτά μόνο σε τούρκικα σήριαλ τα βρίσκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση στο σχόλιο Ανώνυμος Mar 1, 2012 05:38 AM

      Η σωστή διατύπωση είναι :"

      Άνδρες, αντί να τους έλκουν οι γυναίκες, τους έλκουν οι άντρες.

      Διαγραφή
  4. Προς Ρωμαίους. κεφ.α΄

    Ἀποκαλύπτεται γὰρ ὀργὴ Θεοῦ ἀπ᾿ οὐρανοῦ ἐπὶ πᾶσαν ἀσέβειαν καὶ ἀδικίαν ἀνθρώπων...διότι γνόντες τὸν Θεὸν οὐχ ὡς Θεὸν ἐδόξασαν ἢ εὐχαρίστησαν... ἤλλαξαν τὴν δόξαν τοῦ ἀφθάρτου Θεοῦ ἐν ὁμοιώματι εἰκόνος φθαρτοῦ ἀνθρώπου καὶ πετεινῶν καὶ τετραπόδων καὶ ἑρπετῶν.

    Διὸ καὶ παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς ἐν ταῖς ἐπιθυμίαις τῶν καρδιῶν αὐτῶν εἰς ἀκαθαρσίαν τοῦ ἀτιμάζεσθαι τὰ σώματα αὐτῶν ἐν αὐτοῖς,
    οἵτινες μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει, καὶ ἐσεβάσθησαν καὶ ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρὰ τὸν κτίσαντα, ὅς ἐστιν εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.

    Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας.
    Αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν,
    ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες.

    Καὶ καθὼς οὐκ ἐδοκίμασαν τὸν Θεὸν ἔχειν ἐν ἐπιγνώσει, παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς ἀδόκιμον νοῦν, ποιεῖν τὰ μὴ καθήκοντα, πεπληρωμένους πάσῃ ἀδικίᾳ, πορνείᾳ πονηρίᾳ πλεονεξίᾳ κακίᾳ, μεστοὺς φθόνου φόνου ἔριδος δόλου κακοηθείας, ψιθυριστάς, καταλάλους, θεοστυγεῖς, ὑβριστάς, ὑπερηφάνους, ἀλαζόνας, ἐφευρέτας κακῶν, γονεῦσιν ἀπειθεῖς, ἀσυνέτους, ἀσυνθέτους, ἀστόργους, ἀσπόνδους, ἀνελεήμονας· οἵτινες τὸ δικαίωμα τοῦ Θεοῦ ἐπιγνόντες, ὅτι οἱ τὰ τοιαῦτα πράσσοντες ἄξιοι θανάτου εἰσίν, οὐ μόνον αὐτὰ ποιοῦσιν, ἀλλὰ καὶ συνευδοκοῦσι τοῖς πράσσουσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ας μην νομίσει κάποιος ότι τα ...χρωμοσώματα είναι υπεύθυνα για το πλήθος των ομοφυλόφιλων, αν έχει πρόχειρα, ας παραθέσει στοιχεία ο ιατρός κ.Κ.Χ. αλλά νομίζω ότι αμελητέο ποσοστό επί του συνόλου των ομοφυλοφίλων και σποραδικές, είναι οι εκ γενετής περιπτώσεις ερμαφρόδιτων λόγω χρωματοσωματικών ανωμαλιών, που αναφέρονται στο α'σχολιο"

    ΚΧ :

    Το α΄ σχόλιο δεν αφορά στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, αλλά στο "καλά­μους οξείς έμβάλλεσθαι εις τους πόρους των αιδοίων αυτών". Το θέμα της κύριας ανάρτησης θίγει αυτό το ζήτημα και όχι ο α΄ σχολιαστής.

    Επειδή όμως ο Ανώνυμος με παρακινεί, θα γράψω αυτό που δεν γράφεται ούτε και λέγεται από τα υπεύθυνα χείλη των ειδικών : Ότι την κύρια ευθύνη για την εμφάνιση του παθολογικού ερωτικού προσανατολισμού τη φέρει η μητέρα. Αυτή ευθύνεται για τον φυσιολογικό, ή τον παθολογικό, ερωτικό προσανατολισμό των παιδιών της. Κάτι πήγε να γράψει ο Φρόιντ, αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Όσοι συνέχισαν το έργο του κυριολεκτικά το έθαψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση αξιότιμε ιατρέ Κε ΚΧ. Το σχόλιο 05:38 έχει κακή σύνταξη. Κατ΄ ουδένα τρόπο ο σχολιαστής υποθέτει ότι γράψατε ή εννοήσατε πως οι διαταραχές στα χρωματοσώματα του φύλου είναι υπεύθυνες για το πλήθος των ομοφυλόφιλων.

      Η διευκρίνιση, επιχειρήθηκε με σκοπό να μην νομίσει κάποιος ότι κάθε περίπτωση ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς οφείλεται σε διαταραχές των χρωματοσωμάτων του φύλου. Καθημερινά ακούμε, ότι "φταίνε τα γονίδια", "φταίει η κληρονομικότητα", τι να κάνει ο καημένος; Δε φταίνε τα γονίδια, αυτά είναι δικαιολογίες και προφάσεις εν αμαρτίαις. Ακόμα και να υπάγεται κάποιος στη σπάνια περίπτωση του ερμαφροδιτισμού λόγω χρωμοσωματικής διαταραχής, πρέπει να αρχίσει να κυνηγάει αγοράκια ή μουστακαλήδες (ανάλογα); Όχι φυσικά.

      Ελάτρευσαν τῇ κτίσει παρὰ τὸν κτίσαντα διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. Οἱ τὰ τοιαῦτα πράσσοντες ἄξιοι θανάτου (πνευματικού) εἰσίν, οὐ μόνον αὐτὰ ποιοῦσιν, ἀλλὰ καὶ συνευδοκοῦσι τοῖς πράσσουσι.

      Διαγραφή
  6. Μήπως μπορεί ο κ. ικ να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες, ως προς τους λόγους που ανάγκαζαν αυτοκράτορες και πατριάρχες να εγκρίνουν τόσες δυσάρεστες θανατώσεις Σαμαρειτών, Εβραίων, ειδωλωλατρών, αιρετικών κλπ.;

    Σημείωση, δεν αναφέρομαι στις μεμονωμένες περιπτώσεις αυτοκρατόρων.

    Τι έκαναν όλοι αυτοί, το οποίο εμείς δεν γνωρίζουμε, ώστε να ληφθούν αυτά τα μέτρα στους κανόνες ξζ΄ και ψβ΄ της Καρθαγένης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λόγοι είναι ότι οι αυτοκράτορες ήθελαν να επιβάλουν τον Χριστιανισμό δια πυρός και σιδήρου. Παράδειγμα:

      Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.10:

      Α/

      "Επειδή έχουν συλληφθεί μερικοί, οι οποίοι διακατέχονται από την πλάνη των ανόσιων και μιαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάνθρωπο θεό, δεν ανεχόμαστε να αφήνουμε αδιόρθωτα τα σχετικά με τις πράξεις αυτές, γνωρίζοντας ότι αυτοί εγκατέλειψαν την προσκύνηση του μόνου και αληθινού θεού, και προσέφεραν θυσίες στα είδωλα εξαιτίας ενός ασυλλόγιστου σφάλματος, και πραγματοποίησαν ανόσιες γιορτές. Αν αυτοί διέπραξαν αυτά τα αμαρτήματα, αφού είχαν αξιωθεί το άγιο βάπτισμα, θα υποβληθούν στην αντίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιείκειας. Στη συνέχεια όμως, με τον παρόντα νόμο ανακοινώνουμε σε όλους ότι εκείνοι μεν που έχουν γίνει χριστιανοί και έχουν αξιωθεί το άγιο και σωτήριο βάπτισμα, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, αν φανούν ότι επιμένουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβληθούν στην εσχάτη των ποινών. Όσοι όμως δεν έχουν αξιωθεί ακόμη το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να φανερωθούν είτε σε αυτή την πόλη, τη Βασιλεύουσα, είτε στις επαρχίες, και να πάνε στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους και όλα τα μέλη του οίκου τους και να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Έτσι, αφού διδαχθούν και αποβάλουν μια για πάντα την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν, δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κινητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και, επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες.

      ΙΚ

      Διαγραφή
    2. Β/

      Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα που διδάσκεται από αυτούς που πάσχουν από τη νόσο των ανόσιων Ελλήνων, έτσι ώστε να μην προσποιούνται ότι διδάσκουν όσους φοιτούν κοντά στους διαφθείροντες τις ψυχές των μαθητών με δήθεν αλήθειες. Αλλά δεν θα απολαύσουν σίτιση από το δημόσιο ταμείο αυτοί που δεν έχουν ελευθερία λόγου, ούτε θα διεκδικήσει κανείς για χάρη τους άδεια από τα θεία γράμματα ή τους πραγματικούς τύπους. Γιατί εδώ, αν φανεί κανείς τέτοιος άνθρωπος και δεν τρέξει στις άγιες εκκλησίες μας μαζί με τους συγγενείς του, όποιος έχει, δηλαδή μαζί με τα παιδιά και τις γυναίκες του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Οι περιουσίες των ανθρώπων αυτών θα δοθούν στο δημόσιο, ενώ οι ίδιοι θα παραδοθούν στην εξορία. Αν κάποιος κρύβεται μέσα στο κράτος μας και πιαστεί να θυσιάζει και να διαπράττει το αμάρτημα της ειδωλολατρίας, θα υποβληθεί στις έσχατες τιμωρίες, τις οποίες υφίστανται δικαίως και οι Mανιχαίοι και οι Bορβορίτες. Γιατί κρίνουμε ότι αυτοί είναι ίδιοι με εκείνους. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους κανόνες. Έτσι, αφού εννοήσουν καλά την αληθινή πίστη και αποβάλουν την παλαιά πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δεχθούν και θα διαφυλάξουν την αληθινή πίστη των ορθοδόξων χριστιανών και δεν θα αλλάξουν πάλι την πίστη τους προς την παλιά πλάνη. Και όσοι έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή περιουσία μεγάλη για να κρατήσουν τα προσχήματα, πήγαν ή πρόκειται να πάνε να βαπτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους και τα άλλα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους και να αποκλειστούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους, αλλά και να υποβάλλονται σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς να είναι καθαροί στην πίστη τους. Θεσπίζουμε τους ίδιους νόμους και για τους αλιτήριους Έλληνες και για τους Mανιχαίους, των οποίων μέρος είναι και οι Bορβορίτες".

      Το έγκλημα λοιπόν όλων αυτών ήταν, ότι δεν ήταν Χριστιανοί ή δεν ήθελαν να είναι Χριστιανοί ή ήταν Χριστιανοί, αλλά κρυφά θυσίαζαν στα είδωλα. Για όλους αυτούς, το βάπτισμα ήταν υποχρεωτικό, όπως και ο εκκλησιασμός, άλλως τους περίμενε δήμευση, εξορία και θάνατος. Το ίδιο τους περίμενε, αν ο αρχηγός της οικογένειας ήταν Χριστιανός, αλλά όχι τα μέλη της οικογένειάς του και όλα αυτά προφανώς σε εφαρμογή του: "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν......", που αντικαταστάθηκε από το: "όστις θέλει ή δεν θέλει.....".

      ΙΚ

      Διαγραφή
    3. "Το έγκλημα λοιπόν όλων αυτών ήταν, ότι δεν ήταν Χριστιανοί ή δεν ήθελαν να είναι Χριστιανοί ή ήταν Χριστιανοί, αλλά κρυφά θυσίαζαν στα είδωλα. Για όλους αυτούς, το βάπτισμα ήταν υποχρεωτικό, όπως και ο εκκλησιασμός, άλλως τους περίμενε δήμευση, εξορία και θάνατος. Το ίδιο τους περίμενε, αν ο αρχηγός της οικογένειας ήταν Χριστιανός, αλλά όχι τα μέλη της οικογένειάς του και όλα αυτά προφανώς σε εφαρμογή του: "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν", που αντικαταστάθηκε από ..." (ικ)

      ΚΧ :

      Που αντικαταστάθηκε από την αγαπολογία και τη σχεσιολογία της μεταϊστορικότητας της τότε, αλλά και της σύγχρονης, εποχής.

      Ο κύριος ικ, όπως και ο κάθε σχεσιολόγος και αγαπολόγος, θεωρούν τη Χριστιανοσύνη (: κατά Χριστόν δικαιοσύνη) σαν ένα συμφωνητικό, μια "άδεια ελευθέρας" προς πάσαν δραστηριότητα, μεταξύ των οποίων είναι - ήταν τότε αλλά και σήμερα - η ανασύσταση της ειδωλολατρίας.

      Λησμονεί ότι, τότε - τώρα το έχουμε ξεχάσει - που θεσπίστηκε ο ιουστινιάνειος Κώδικας, η ανθρωπότητα έβγαινε μέσα από τους ποταμούς αίματος των διωχθέντων "ένεκεν δικαιοσύνης", και, αν ήταν απαραίτητο να εφαρμοστούν αυτά που προέβλεπε ο Κώδικας, ο λόγος προέκυπτε εκ της ανάγκης να διαφυλαχθει η Χριστιανοσύνη. Δίοτι κάθε απόκλιση από τα θεσπίσματα, ήταν έμμεση ή άμεση προσπάθεια ανασύστασης της ειδωλολατρίας με ό,τι αυτό συνεπαγόταν και συνεπάγεται.

      Νομίζει ο κ. ικ ότι το "όστις θέλει", παραμένει πάντα και παντού ένα "όστις θέλει". Εκεί όλα τελειώνουν. Δεν λέει όμως τίποτα ως προς το τι γίνεται μετά, δηλαδή, όταν οι πάντες θελήσουν την κατά Χριστόν δικαιοσύνη (χριστιανοσύνη).
      Δεν πρέπει αυτή να διαφυλαχθεί;
      Δεν πρέπει να υπάρχουν υποχρεώσεις εκ μέρους των αρχόντων αλλά και των πολιτών;
      Δεν πρέπει να συνταχθούν νόμοι, θεσπίσματα, αλλά πάντα να ισχύει το "όστις θέλει";

      Οι νόμοι και τα θεσπίσματα δεν το αποκλείουν βέβαια αυτό, εφόσον βέβαια τό "όστις", παραμένει ένα "όστις", ένας κάποιος. Άλλο όμως να αρνείται κανείς (τις) την Χριστιανοσύνη και έτερο, αυτός και οι ομοϊδεάτες του να δημιουργούν ομάδες, συντεχνίες και με πλήθος ραδιουργιών, εν ονόματι του "όστις θέλει", να απεργάζονται την ανατροπή της.

      Ο κύριος ικ προτιμά να συνοψίζει, αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να μας αναλύσει όλα αυτά τα οποία συνοψίζει ο ιουστινιάνειος Κώδικας.

      Υποσημείωση

      "Το ίδιο τους περίμενε, αν ο αρχηγός της οικογένειας ήταν Χριστιανός, αλλά όχι τα μέλη της οικογένειάς του"

      Τα μέλη της οικογενείας, το πιθανότερο η σύζυγος ή ο σύζυγος, θα έβρισκαν έναν ομοϊδεάτη τους - θα ήταν ο αγαπητικός του ή της οικογενειακής κεφαλής - και θα έβγαζαν από τη μέση εκείνον που ηθέλησε το των πολλών, και όχι αυτό που ήθελε η σπείρα της ανασύστασης των ειδώλων : Των γνησίων ειδώλων ή των παρεμφερών αγαπητικών.

      Διαγραφή
    4. Ιησούς Χριστός Νικά!

      Άλλα απαντησε ο κ.ΙΚ, και κοιτάξτε τι γραφει ο κ. ΚΧ!

      Κύριε Ελεησον!

      Πως γινεται το μυαλο ενος θρησκευόμενου ανθρωπου να ειναι τοσο ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ;

      Σε παρακαλω κ. Οδυσσεα, να το δημοσιευσεις αυτο το σχολιο!

      Ουτε υβρεις περιεχει, ουτε κακογουστη κριτική!

      ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ κυριε ΟΔΥΣΣΕΑ!

      Αν εφτασε στο σημειο ο κ.ΚΧ, να γραφει ετσι,
      αν εφτασε στο σημειο ενας μονο ορθοδοξος χριστιανος να σκεφτεται ετσι -

      - τοτε πρεπει η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ να ειναι τοσο μεγαλη!

      Και φυσικα δεν ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ!

      Διοτι αν σημερα την πατησε ετσι ο κ.ΚΧ, αυριο μπορει να την πατησω εγω!

      ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

      Κυριε ΕΛΕΗΣΟΝ!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
  7. Aγαπητε Μυρμιδονα λυουμαι που διεγραψα ενα σχολιο σου που περιειχε αισχρολογιες.
    Σου ειπα να μην γραφης αισχρολογιες, οι χριστιανοι δεν ειναι αλητες των λιμανιων.
    Επισης με την ευκαιρια θελω να σε παρακαλεσω να μην επιτιθεσαι κατα των προσωπων που επισκεπτονται την σελιδα μας, αλλα μονο τις αναρτησεις τους. Οχι τα προσωπα τους.
    Ενταξει Μυρμιδονα;
    Σε παρακαλω προσεχε περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Οδυσσέα,
    σε άλλη ανάρτηση επρεπε να το στείλεις αυτο το μήνυμα :)

    Σε αυτο το νήμα δεν εστειλα κανενα σχολιο!

    θα το διαβασει ο κ.ΚΧ και θα νομίζει παλι οτι του 'έψαλλα'!

    Λιγο σεβασμο πρακαλω προς τον κ. αξιότιμο γιατρό!

    Μυρμιδόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν κατάλαβα ΠΡΟ ΤΙ αυτή η ανάρτηση και εις τι ωφέλησε τους επισκέ-
    πτες-αναγνώστες της ιστοσελίδας!Σε ό,τι αφορά το θέμα μπορούν να μι-
    λήσουν ΜΟΝΟ οι ομοφυλόφιλοι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ μηδέ και
    των γιατρών εξαιρουμένων!Άλλωστε υπάρχει γιαυτούς και του δασκάλους
    το των αρχαίων:"Ουδείς ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ των ΙΑΤΡΩΝ ει μη ήσαν οι διδάσκαλοι
    "!Αφήστε λοιπόν αυτό το θέμα εσείς οι...άνδρες και μην ασχολείσθε,
    γιατί,όπως και να το κάνουμε ΑΠΟΤΕΛΕΙ βάσσανον για αυτούς που αφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολιαστά Mar 1, 2012 01:07 PM, να επιχειρήσω, επισκέπτης κι εγώ στο ιστολόγιο, να σας απαντήσω;

      Στην προηγούμενη ανάρτηση, παρουσιάστηκε ότι σε ορθόδοξη χώρα, θα επιβάλλεται χημικός ευνουχισμός σε παιδόφιλους. Στο α΄σχόλιο εκείνης της ανάρτησης, γράφτηκε ότι οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν τον ευνουχισμό. Και επακολούθησε αυτή η ανάρτηση που αποδεικνύει:
      α) Γινόταν ευνουχισμοί, τιμωρητικοί και εθελοντικοί και στο "χριστιανικό" Βυζάντιο.
      β) Οι αυτοκράτορες, οι λαϊκοί, κάποτε και κληρικοί, και επίσκοποι δεν ήταν πάντοτε πραγματικοί χριστιανοί αλλά μόνο στα λόγια χριστιανοί.

      Για κάθε θέμα που αφορά την κοινωνία και τον ομαλό βίο των οικογενειών και των παιδιών, και την προστασία τους, όλοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να ομιλούν. Αν το θέμα αφορά και την εκκλησία, και ειδικά την πίστη, η εκκλησία και οι χριστιανοί επιστήμονες έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν τον λαό, τι είναι η αμαρτία, τι είναι το πάθος, πως δημιουργείται και πως θα το αποφύγουμε, και βέβαια ότι μπορούμε να μετανοήσουμε. Παρατέθηκε παράγραφος που έγραψε ο Απ.Παύλος, αν και δεν θα έπρεπε σύμφωνα με εσάς να έχει το δικαίωμα, αφού δεν ήταν ομοφυλόφιλος. Ενημερώνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα, "ειδωλολατρείας", όπως π.χ. στην εποχή μας λατρεύουμε τα θεοποιημένα υλικά αγαθά και απολαύσεις, την κτίσιν παρά τον κτίσαντα. Ψάλλουμε σήμερα: " Ούκ έλάτρευσαν, τη κτίσει οί θεόφρονες, παρά τον κτίσαντα" (Αυτοι που πιστευουν στο θεο δεν λατρεψανε την κτιση αλλα αυτον που την εκτισε. Και αφου με γενναιοτητα ξεπερασαν την απειλη την φωτιας, χαρουμενα εψαλλαν «Ας εισαι ευλογημενος, ο Κυριος και θεος των πνευματικών (και σαρκικών) προγονων μας»).

      Και, πώς γνωρίζετε, ότι μεταξύ των σχολιαστών δεν υπάρχει ένας ή περισσότεροι ομοφυλόφιλοι;

      Αποστωμοτική η κατάληξις του σχολίου σας. Δίνει ένα άλλο επιχείρημα υπέρ του ότι πρέπει να αναλύεται το θέμα, προς γνώσιν και αποφυγήν, "ίνα μη αποτελή πιθανήν μελλοντικήν βάσανον και για εκείνους που τώρα δεν τους αφορά".

      Σε συνέχεια των αγιογραφικών χωρίων που παρατέθηκαν από την προς Ρωμαίους (βλ.σχόλιο 1 Mar 06:44) πρέπει να παρατεθή η διέξοδος, η παρηγορία, από την Α΄Ιωάννου:

      "τὸ αἷμα ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ καθαρίζει ἡμᾶς ἀπὸ πάσης ἁμαρτίας. ἐὰν εἴπωμεν ὅτι ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν, ἑαυτοὺς πλανῶμεν καὶ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν. ἐὰν ὁμολογῶμεν τὰς ἁμαρτίας ἡμῶν, πιστός ἐστι καὶ δίκαιος, ἵνα ἡμῖν τὰς ἁμαρτίας καὶ καθαρίσῃ ἡμᾶς ἀπὸ πάσης ἀδικίας. ἐὰν εἴπωμεν ὅτι οὐχ ἡμαρτήκαμεν, ψεύστην ποιοῦμεν αὐτόν, καὶ ὁ λόγος αὐτοῦ οὐκ ἔστιν ἐν ἡμῖν. Τεκνία μου, ταῦτα γράφω ὑμῖν ἵνα μὴ ἁμάρτητε· καὶ ἐάν τις ἁμάρτῃ, παράκλητον ἔχομεν πρὸς τὸν πατέρα, ᾿Ιησοῦν Χριστὸν δίκαιον· καὶ αὐτὸς ἱλασμός ἐστι περὶ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν, οὐ περὶ τῶν ἡμετέρων δὲ μόνον, ἀλλὰ καὶ περὶ ὅλου τοῦ κόσμου. Καὶ ἐν τούτῳ γινώσκομεν ὅτι ἐγνώκαμεν αὐτόν, ἐὰν τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ τηρῶμεν. ὁ λέγων, ἔγνωκα αὐτόν, καὶ τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ μὴ τηρῶν, ψεύστης ἐστί, καὶ ἐν τούτῳ ἡ ἀλήθεια οὐκ ἔστιν· ὃς δ᾿ ἂν τηρῇ αὐτοῦ τὸν λόγον, ἀληθῶς ἐν τούτῳ ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ τετελείωται..."

      Ο Θεός μαζἰ μας.

      Διαγραφή
  10. Οι λόγοι είναι ότι οι αυτοκράτορες ήθελαν να επιβάλουν τον Χριστιανισμό δια πυρός και σιδήρου. Παράδειγμα; Ο Ιουστινιάνειος Κώδικας 1.11.10. (...) Προφανώς η εφαρμογή του "όστις θέλει οπίσω μου ελθείν", αντικαταστάθηκε από το "όστις θέλει ή δεν θέλει".
    ικ

    ΚΧ :

    Προφανώς, ο κ. ικ και οι αριθμοσοφιστές όπως αυτός, αντιλαμβάνονται τη σοφία των αριθμών, αλλά ουδόλως τη σοφία του Λόγου. Τούτο τους οδηγεί στην αδυναμία να εννούν τα ιερά Ευαγγέλια και την εξ αυτών ακολουθήσασα Χριστιανοσύνη. Ότι γίνονται ψυχοφθόροι θα το δούμε.

    Το "όστις θέλει" (: όποιος θέλει) το ερμηνεύουν "ει τις θέλει" (: αν κάποιος θέλει) και ο αφελής νομίζει ότι είναι το ίδιο. Βεβαίως, δεν το γράφουν, αλλά συνάγεται από τα λεγόμενά τους : Επιβολή του χριστιανισμού "δια πυρός και σιδήρου" ή το "και όστις δεν θέλει", γράφει ο ικ.

    Το "όστις θέλει" θα μπορούσε να γραφεί και "ει τις θέλει". Δεν χρησιμοποιήθηκε όμως ο υποθετικός σύνδεσμος "ει" (: εάν) αλλά η αναφορική αντωνυμία "ος". Ο υποθετικός σύνδεσμος "εάν" αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο των προϋποθέσεων και τούτο σημαίνει ότι η προαίρεση του θέλοντος, δηλαδή ο θυμός της ψυχής του, θέλει μεν, αλλά κάτω από ορισμένες και υποθετικές οπωσδήποτε συνθήκες. Οπότε εδώ βρίσκει εφαρμογή ο σίδηρος, το πυρ και η υπό συνθήκες και προϋποθέσεις άρνηση του "όστις δεν θέλει". Άρνηση, σημειώνουμε, η οποία είναι καταφατική άρνηση (κατάφαση με προϋποθέσεις).

    Αντίθετα, η αναφορική αντωνυμία "ος" δηλώνει την απροϋπόθετη προαίρεση του θέλοντος, η προαίρεση καταφάσκει στο "οπίσω μου ελθείν" άνευ υποθετικών παρεμβλήτων και συνθηκών : Είναι το "απαρνησάσθω εαυτόν", που παραλείπει ο κύριος ικ.

    Κατά τούτο λοιπόν η κατάφαση της οικουμένης, όπως αυτή εκφράσθηκε δια του αγίου Αυτοκράτορος Μεγάλου Κωνσταντίνου και των διαδόχων του, δήλωνε την "εν ταυτώ" κατάφαση της άδολης προαίρεσης του πλήθους των πιστών - όχι ενός μεμονωμένου ατόμου - να ακολουθήσουν Χριστόν και Χριστιανοσύνη. Και ήταν μεν απροϋπόθετη, όμως οι προϋποθέσεις επιγενώς (εκ των υστέρων) όφειλαν να θεσμοθετηθούν, όπως με τον ιουστινιάνειο Κώδικα και άλλους, για να διαφυλάξουν και να προάγουν το ελεύθερο της εκπεφρασμένης (και άδολης) κατάφασης της προαίρεσης των Χριστιανών. Διότι ήταν αναμενόμενο, η ανατροπή της μακραίωνης ειδωλολατρείας, η οποία σημειωτέον αλλού ήταν πραγματική (εικονική) και αλλού φαντασιακή (ανεικονική), πάντα θα έδραττε ευκαιριών, ώστε να αναβιώσει και να υποστρέψει την αφυπνισθείσα οικουμένη στην παλαιά (και ανεπίγνωστη) θρησκεία.

    Αυτός ήταν και ο λόγος της έντονης πολεμικής κατά των αιρέσεων, την οποία διεξήγαγε η Εκκλησία δια των Οικουμενικών Συνόδων. Η κατάφαση του "όστις θέλει", επ΄ ουδενί σημαίνει το υποθετικό "ει τις θέλει", όπως δεν γράφει ο κύριος ικ, αλλά σαφώς αφήνει να εννοηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. ΙΚ,

      εγω σας ειχα προειδοποιήσει!

      Μην μου πειτε οτι δεν σας προειδοποιησα!

      Θυμάστε;

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
    2. Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.

      ΙΚ

      Διαγραφή
    3. Για όποιον αναρωτιέται τι μπορει να σημαινει η έκφραση του κ.ΙΚ, ιδου μερικες λυσεις:

      έχει το ίδιο νόημα με μια άλλη παροιμιώδη έκφραση:
      Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.
      Δηλαδή, "αυτά που μου λες είναι ασυναρτησίες, δεν έχουν λογική σύνδεση".
      ------------------------------------
      Το λέμε σε κάποιον που βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα, που αναφέρει κάποιο γεγονός (που ισχύει) και από αυτό βγάζει ένα εντελώς ξεκάρφωτο συμπέρασμα.
      ----------------------------------------
      κάποιος αρχαίος φιλόσοφος, λέει, έβγαινε πάντα περίπατο (κάποια συγκεκριμένη ώρα) και μόνο όταν έβρεχε έμενε στο σπίτι του. Έτσι, αν ήταν ώρα του περιπάτου και έβλεπες το ραβδί που έπαιρνε μαζί του στον περίπατο να είναι στη γωνία του, τότε ο φιλόσοφος είχε μείνει στο σπίτι λόγω βροχής
      ----------------------------------------
      Λέγεται σε περίπτωση που λέγονται ασυναρτησίες ή παράλογοι συλλογισμοί. Ανάλογο: άρες-μάρες κουκουνάρες!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
  11. "Γνωστός εν τη Ιουδαία ο Θεός".

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ζητήθηκαν στοιχεία ότι οι αυτοκράτορες, και όχι βέβαια η εκκλησία, εξολόθρευαν συστηματικά τους ειδωλολάτρες αλλά δεν παρατέθηκαν πειστικές αποδείξεις διότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Μερικές φορές γράφονταν υπερβολές. «Στην προσπάθειά τους να ηρωοποιήσουν επισκόπους και αυτοκράτορες, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο θρησκευτικός φανατισμός θεωρείτο αρετή, συχνά οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς απέδιδαν σ’ αυτούς ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑΩΝ ή στην καλύτερη περίπτωση, μεγαλοποιούσαν τα ηροστράτεια ανδραγαθήματά τους».(Πολύμνια Αθανασιάδη, καθηγήτρια Πανεπ. Αθηνών).
    Εκείνοι που διαχρονικά έρχονται πρώτοι σε θύματα είναι οι Χριστιανοί, και η αλήθεια αυτή επαληθεύεται ως τις μέρες μας. Τακτικά διαβάζουμε για δολοφονίες, μαρτύρια, εμπρησμούς κατά χριστιανών.

    Τα μεμονωμένα περιστατικά διώξεων ειδωλολατρών που αναφέρθηκαν στα σχόλια, δεν είναι απαραίτητα διώξεις ειδωλολατρών από την εκκλησία ή τους χριστιανούς ή χριστιανούς αυτοκράτορες, και κάποτε αφορουν προσωπικές αντιζηλίες, διαδοχή θρόνων, ερωτικές αντεκδικήσεις, ή το ότι ο καίσαρας, σε κάθε εποχή έχει υποχρέωση να προστατεύει το λαό από κακοποιά στοιχεία, ανεξάρτητα αν είναι χριστιανοί η ειδωλολάτρες. Ως προς τον τρόπο, τα τότε ήθη ήταν όπως περιγράφηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αυτοκράτορες έκαναν αυτά που έκαναν, γιατί ήταν φορείς της κοσμικής εξουσίας.

      Μας ενδιαφέρει η Εκκλησία και πως αντιμετώπισε το θέμα των μη Χριστιανών.

      Πάντως, με τους ανωτέρω Κανόνες της Συνόδου της Καρθαγένης παρακαλεί τους βασιλείς να καταστρέψουν όλους τους ναούς των Παγανιστών, όπου να ευρίσκονται. Αν οι βασιλείς ανταποκρίθηκαν ή όχι είναι δικό τους θέμα.

      ΙΚ

      Διαγραφή
    2. Πάντως, με τους ανωτέρω Κανόνες της Συνόδου της Καρθαγένης παρακαλεί τους βασιλείς να καταστρέψουν όλους τους ναούς των Παγανιστών, όπου να ευρίσκονται.
      ικ

      ΚΧ :
      Είναι λάθος αυτό. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι οι Κανόνες αυτοί είχαν γενική εφαρμογή και προέβλεπαν την ισοπέδωση όλων των παγανιστικών λαών. Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε σήμερα ουδέν μνημείο της αρχαιότητας. Η οδηγία αυτή είχε εφαρμογή εκεί όπου υπήρχαν ισχυρές αντιδράσεις και αντιστάσεις των ειδωλωλατρών/παγανιστών, οι οποίες επηρέαζαν βαθύτατα τους νεοφωτίστους στην Χριστιανοσύνη. Η ευκολότερη μετακύλιση και υποστροφή τους ήταν όπως αυτή η οποία γίνεται σήμερα με τον διαθρησκειακό οικουμενισμό, όπου κυριαρχεί το σύνθημα "όλες οι θρησκείες ίδιες", "όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ένα θεό", και τον διαχριστιανικό με το βλάσφημο κήρυγμα "δεν υπάρχουν αιρέσεις".

      Άλλοι βασιλείς ανταποκρίθηκαν, άλλοι όμως όχι. Να σημειωθεί δε, όταν είχε εκσπάσει η διαμάχη μεταξύ Αρείου και Μ. Αθανασίου, ό αυτοκράτορας άγιος Μέγας Κωνσταντίνος, δεν είχε καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που επέφερε ο Άρειος (ήταν η υποστροφή στην ειδωλολατρεία) και συνιστούσε κατάπαυση της έριδας και παραδοχή, για λόγους ηρεμίας της Εκκλησίας, του "ομοιουσίου" των αρειανιστών.

      Το ίδιο συνέβη και με τις Εικόνες, όπου για χρόνια οι μεν κατηγορούσαν τους δε ως ειδωλολάτρες, και το ίδιο επαναλήφθη με την εκπόρευση του αγίου Πνεύματος.

      Σήμερα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση, όπου δυστυχώς οι πολιτικοί αυτοκράτορες και οι θρησκευτικοί ιεράρχες είναι δέσμιοι του σιωνισμού, δηλονότι της ειδωλολατρείας, και σύμπασα η ανθρωπότητα αναβιώνει τους παλαιοδιαθηκικούς χρόνους με τη διεστραμμένη παπική αγαπολογία και την προτεσταντική σχεσιολογία. Αλλά έχουμε και την αλλήθωρη αγαπητική σχέση των δικών μας.

      Διαγραφή
    3. Έυχαριστούμε Κύριε ΙΚ για τις απαντήσεις και την προσφορά των γνώσεών σας και του διαθέσιμου πολύτιμου χρόνου σας.
      Στο σχόλιό μου λέω ότι όσα γράφουν ποικίλοι αρχαίοι και νέοι συγγραφείς δεν είναι όλα αληθινά, ούτε "είναι απαραίτητα διώξεις ειδωλολατρών από την εκκλησία ή από χριστιανούς αυτοκράτορες". Διότι δεν ήταν και δεν είναι υποχρεωτικά Χριστιανοί, όσοι αυτοαποκαλούνται χριστιανοί, ούτε πρέπει να χρεώνεται η εκκλησία τις κακές πράξεις και τις κακές διδασκαλίες κατ΄όνομα χριστιανών και κατά πράξη ειδωλολατρών ή αιρετικών, φέρνω στη σκέψη μου τον μετέπειτα Πλήθωνα Γεμιστό.

      Οι Χριστιανοί, εθελοντικά, κυρίως ως μάρτυρες και διωχθέντες αυξήθηκαν ανάμεσα στο λαό, ενώ η ειδωλολατρεία έφθινε. Υπήρχαν και διαλείμματα ελευθερίας, διαβάσαμε π.χ. ότι ο ειδωλολάτρης Αδριανός επέτρεψε ανεξιθρησκεία και οικοδόμησε για τη λατρεία των Χριστιανών τα αδριάνεια, τις πρώτες εκκλησίες.

      Μετά τον Μ.Κων/νο, όταν δόθηκαν προνόμια στους Χριστιανούς, το μυρίστηκαν κάποιοι ειδωλολάτρες και δήλωσαν χριστιανοί, αλλά εξακολούθησαν τον τρόπο ζωής, τα θρησκευτικά έθιμά τους, δεν πίστεψαν ποτέ στο Χριστιανισμό, με τις όποιες συνέπειες και στην εκκλησία. Εκεί μάλλον να εστιάσουμε τα έκτροπα, και τις διώξεις ακόμα και ευσεβών χριστιανών κληρικών και επισκόπων, από τους ίδιους τους λεγόμενους "χριστιανούς επισκόπους" και "χριστιανούς αυτοκράτορες", που ενώ δεν ήταν, δήλωναν Χριστιανοί, επενέβαιναν και στα δόγματα της Εκκλησίας (όταν ο Ι.Χρυσόστομος πήγε στην Κων/λη όλοι οι ναοί πλην ενός ανήκαν στους Αρειανούς).

      Η Εκκλησία σε ορισμένα θέματα απέδωσε στη Σύνοδο της Καρθαγένης, κύρος ανύπαρκτο, μικρότερο δηλ. από το κύρος που απέδωσε σε ένα και μόνο Επίσκοπο, τον άγιο και Μεγάλο Αθανάσιο (Κανών Αγ.Γραφής). Εξ άλλου οι ελάχιστοι εναπομείναντες παγανιστές, αποδίδονταν ίσως σε επικίνδυνες για την ασφάλεια του λαού πράξεις, ίσως αυτός ήταν ο λόγος που παρενέβη η εκκλησία. Όταν ο Ιουλιανός πήγε σε εορτή σε ένα παγανιστικό ναό στην Αντιόχεια, βρήκε μόνο τον γέροντα ιερέα να θυσιάζει ένα πτηνό που έφερε από το σπίτι του. Δεν υπήρχε λαός! Ο λαός ήταν πλέον χριστιανικός, δεν βρήκε ανάμεσα στο λαό της Αντιόχειας ειδωλολάτρες αλλά μόνο χριστιανούς! Ο ίδιοο λαός της αυτοκρατορίας, στην πλειοψηφία του, που εκκλησιαζόταν στους ναούς της ειδωλοκατρείας, είχε αλλάξει πίστη, ο ίδιος ο λαός εθελοντικά μετέτρεψε τους δικούς του ειδωλολατρικούς ναούς σε χριστιανικούς, συνεπώς το παραμύθι των καταστροφών ειδωλολατρικών ναών από χριστιανούς δεν μας πείθει. Δικά τους κτίρια ήταν, άλλαξαν την χρήση τους! Όπως είχε ιδιοκτητικό δικαίωμα, το ίδιο το πρώην ειδωλολατρικό εκκλησίασμα που ασπάσθηκε την Πίστη του Χριστού, μετέτρεψε την χρήση των ιερών του και ανήγειρε νέους ναούς. Τότε δεν είχαν αρχαιολογική αξία οι ναοί εκείνοι, ούτε αυτό το παραμύθι δεν μας εμπνέει. Εξάλλου όλα τα κτίρια, χρειάζονται ανακαίνιση, και κάποτε επανοικοδόμηση.

      Ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι και μετά τον Μ.Κων/νο, υπήρξαν διωγμοί κατά των Χριστιανών (π.χ. από τον Ιουλιανό). Δεν επιτρεπόταν οι χριστιανοί επιστήμονες να διδάξουν ούτε οι χριστιανοί να μορφώσουν τα παιδιά τους με την κλασική Ελληνική παιδεία και επιστήμη, άρα θα παρέμεναν και εκτός κρατικών αξιωμάτων ως αμόρφωτοι.

      Αναφερόμενοι σε διώξεις Εβραίων, ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι υπήρξε, π.χ. από τον Ιουλιανό, υποστήριξη των Εβραίων, που προσφέρθηκε μάλιστα να τους επανανεγείρει τον Ναό του Σολομώντος. Ο Ιουλιανός το επιχείρησε, προφανώς για να διαψεύσει τα λόγια του Χριστού, αλλά φυσικές -υπερφυσικές καταστροφές, γκρέμιζαν ότι χτιζόταν και ο μεν Ιησούς επαληθεύθηκε ο δε παραβάτης διαψεύσθηκε.

      Διαγραφή
  13. @ 2 Mar. 2012 9.04 A.M.
    1.Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να απαντήσετε στο σχόλιό μου
    2.Δεν καταλάβατε καλά την αποστροφή μου σε ότι αφορά την ενημέρωση
    άλλωστε οι πατέρες φροντίζουν κατά πρώτον-ευ ποιούντες-να ενημερώ-
    νουν τα αγόρια τους για αυτά τα θέματα τρέμοντες"μη αποσυνάγωγοι γέ-
    νωνται"!!!!
    3.Θα πρέπει να ξέρετε την παροιμία"Άμα δεν τό'χει η κούτρα σου ΔΕΝ κατεβάζεις ψείρες!!!!
    4.Η ομοφυλοφιλία "ην έστίν και έσται"έως της συντελείας του αιώνος
    και ΔΥΣΤΥΧΩΣ την έχει η ίδια η φύση "εφεύρει",όπως και την στειρότη-
    τα ανδρών και γυναικών,για να αποφεύγεται ο υπερπληθυσμός αγνοούσα
    ότι ο πολυμήχανος άνθρωπος θα επενόει μεθόδους προς αποφυγήν της τε-
    κνογονίας αρχόμενος από τον βιβλικόν Αυνάν "όστις εξέχεεν το σπέρμα
    αυτού επί της γης" έως και των σημερινών τρόπων"αντισυλλήψεως"!
    5.Ο "στρέϊτ" άνδρας ΔΕΝ κινδυνεύει να περιπέσει εις την βάσσανον,εάν
    ο ΙΔΙΟΣ δεν το επιθυμήσει!Ουδείς,εάν δεν το θέλει-έστω κι αν βιασθεί
    -ΔΕΝ μεταβάλλεται από "σωστός"εις "λάθος"!
    Αυτά πιστεύω εγώ τουλάχιστον και στα παιδιά μετέδιδα ότι ΔΕΝ πρέπει
    να αφήνουν να τα πλησιάζει κανείς ούτε να παίρνουν προσφορές από αγνώστους ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στα αγόρια, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ,ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΑΛΛΟΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ αυνανισμού και μαλακίας.
      Ο αυνανισμός είναι αυτό που λέμε διακεκομένη συνουσία, δηλ. τρόπος αντισύλληψης, ενώ η μαλακία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι η αυτοϊκανοποίηση.

      Ο Αυνάν δεν αυτοϊκανοποιήθηκε, αλλά εξέχεε το σπέρμα του, για ένα συγκεκριμένο λόγο. Να μην γεννήσει παιδιά που θα ανήκουν στον πεθαμένο αδελφό του.

      ΙΚ

      Διαγραφή
    2. "Θα πρέπει να διακρίνουμε μεταξύ αυνανισμού και μαλακίας.
      Ο αυνανισμός είναι αυτό που λέμε διακεκομένη συνουσία, δηλ. τρόπος αντισύλληψης, ενώ η μαλακία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, είναι η αυτοϊκανοποίηση"

      ΚΧ :
      Η διαφορά μεταξύ αυνανισμού και αυτοηδονής δεν είναι ότι ο Αυνάν απέφευγε την απόκτηση τέκνου με τη σύντροφό του, ενώ ο κατά μόνας ηδονιζόμενος κάνει αφ΄ εαυτού ό,τι κάνει. Τόσο ο Αυνάν όσο και ο αυτοηδονιζόμενος εκχέουν επί της γης επιζητούντες την άνευ αποτελέσματος ηδονή.

      Κάθε ηδονή την οποία δεν συνοδεύει η καλή υλική ή πνευματική σπορά - ας θυμηθούμε την Παραβολή του Σπορέως παρεμπιπτόντως - μας οδηγεί μοιραία, είτε στη μια, είτε στην άλλη, εκδοχή του αυνανισμού. Βεβαίως, θα πει κανείς, η σπορά μπορεί να αποδειχθεί κακή (: ουχί καλόν σπέρμα έσπειρας), ισχύει όμως εδώ το "άφετε συναυξάνεσθαι αμφότερα μέχρι του θερισμού", όπως διαβάζουμε στην Παραβολή των ζιζανίων για να τη θυμηθούμε κι αυτή.

      Διαγραφή
    3. κ. ΙΚ,

      ειστε να κανουμε στον κ. Κυπριανό μια πλάκα;

      ----------------------------------------------

      Εχω προσέξει το εξης: οτι και αν γραψετε, ο κ. Κυπριανός λεει ακριβως το αντίθετο!
      Δεν εχει σημασία τι θα πειτε, εκεινος θα ασχοληθει με το άλλο ακρο της αποψης σας - ουτε επιτηδες να το εκανε!

      Σαν να θελει να αναμετρηθεί σε μια κόντρα ιδιοφυίας: "ΔΕν μπορεις εσυ να εισαι πιο εξυπνος απο μενα"!

      -----------------------------

      Ετσι λοιπον, οταν εσεις λετε Α, εκεινος λεει Β.
      Ε λοιπον, κ.ΙΚ, πειτε μια φορα Β , να δουμε τότε, τι θα πει εκεινος;

      Οταν λετε "ασπρο", ο κ. Κυπριανός λεει μαύρο.
      Ε, πειτε μαυρο, ε, τοτε σιγουρα θα τον εχουμε μπερδεψει - εστω για μερικα δευτερόλεπτα!

      Απλα, για να πετυχει η πλάκα αυτή - ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ σε ανυποψίαστο χρόνο κ. ΙΚ!

      :) :) :) :) :)

      Υ.Γ.:
      Και ο πιο αδαής με την Βίβλο, οταν διαβασει το κειμενο, καταλαβαινει, οτι ο ΑΥΝΑΝ, δεν ΑΥΝΑΝΙΣΤΗΚΕ, γιατι ειχε σεξουαλικο ερεθισμό, και σου λεει: "Δεν εχω τι να κανω, δεν αυνανίζομαι;".

      ΑΛλα αυνανίστηκε, ωστε να μην εχει σπερμα, να αφησει την γυναικα που δεν επιθυμουσε, εγκυος.

      Αυτο ειπε πολυ σωστα ο κ.ΙΚ.
      ΕΡχεται τωρα ο κ. ΚΥπριανός, μονο για να παει κοντρα, γραφει:

      "Τόσο ο Αυνάν όσο και ο αυτοηδονιζόμενος εκχέουν επί της γης επιζητούντες την άνευ αποτελέσματος ηδονή. "

      ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΥΣΙΤΣΑ ο κ. γιατρός!

      Ενω άνοιξε στο ιστολογιο του νήματα για μενα και τον κ. ΙΚ...
      ...εγω τουλαχιστον, επειδή του απαντησα με σχόλια - ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ!

      Ε, τοτε τι το ανοιγεις το νημα που αφορα εμενα;

      Ειναι ΜΟΥΣΙΤΣΑ!

      ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ!

      να που οδηγει εναν θρησκευομενο η αποψη:

      "Εγω ομοιαζω με εναν απο τους 12 μαθητες του Κυρίου"
      και:
      "Εγω προτιμω να πεθανω, απο το να ζητησω συγγνωμΗ"!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
    4. Ο "κατά Αυνάν" τρόπος, γίνεται για αποφυγή τεκνογονίας, και ηδονή.

      Ο "κατά μόνας" τρόπος γίνεται για ηδονή ελλείψει γυναίκας, αν όμως υπήρχε γυναίκα ίσως ο άντρας να μην επεδίωκε αποφυγή τεκνογονίας.

      Στον "κατά Αυνάν" τρόπο, ο άντρας τελεί πλήρη ερωτική πράξη, το ανδρόγυνο έχει ψυχολογική και σωματική επαφή και επικοινωνία, διαλέγεται, έχει δηλ. πλήρη ψυχοσωματική ικανοποίηση ηδονής. Η πράξη της διακεκομμένης συνουσίας γίνεται για αποφυγή τεκνογονίας.

      Στον "κατά μόνας" τρόπο, ο άντρας συνήθως είναι μόνος, δεν έχει γυναίκα αν και θα επιθυμούσε να έχει, και συνήθως δεν επιλέγει εκ πεποιθήσεως την πράξη. Προφανώς είναι άγαμος και δεν επιθυμει να πάει με πληρωμένες πόρνες, προφανώς δεν δημιουργεί ελεύθερες σχέσεις εκτός γάμου, πιθανώς είναι έγγαμος αλλά η σύζυγος είναι σε πορχωρημένη εγκυμοσύνη. Μπορεί και να είναι νέος, μικρός για γάμο, ή να θέλει γάμο αλλά να μην βρίσκει νύφη. Η κοινωνία οδηγεί τους νέους στο γάμο όταν γίνουν 30 ετών και άνω, αφού τελειώσουν στρατό, σπουδές και πρώτα βρουν εργασία, ενώ οι χριστιανές νέες συνήθως επιλέγουν γιατρούς, γενικά ευκατάστατους γαμπρούς, και όχι πτωχούς τίμιους εργατικούς νέους ή ανέργους που ψάχνουν για δουλειά. Άλλες εκλεκτές χριστιανές νέες προτιμούν την αγαμία και προσφεύγουν σε μονές και συνοδείες. Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις υπάρχει η περίπτωση του "κατά μόνας". Μπορεί βέβαια και ο "κατά μόνας" πράττων, και να είναι μεγάλης ηλικίας άγαμος, διαζευγμένος, χήρος, ή και μοναχός. Η διαφορά με την προηγούμενη "κατά Αυνάν" περίπτωση, είναι ότι δεν το κάνει για αποφυγή τεκνογονίας, αλλά μόνο για ηδονή και ότι δεν είναι ολοκληρωμένη σωματικά και ψυχικά πράξη, δεν συνευρίσκεται με γυναίκα αλλά μόνο την φαντάζεται, η όλη πράξη πλην της στιγμιαίας ηδονής δεν αφήνει ικανοποίηση αλλά μόνο απογοήτευση.

      Αντίδοτο: η Εκκλησία διδάσκει την αγνότητα, τον γάμο σε νεαρή ηλικία, την εγκράτεια.

      Η γενετήσια ηδονή, δεν δίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Αντάλλαγμα των γενετήσιων ηδονών είναι ο κόπος για την παιδοτροφία.

      Ο "κατά Αυνάν" πράττων, συνειδητά και με επιλογή του αποσκοπεί στο να απολαύσει μεν την ηδονή αλλά να αποφύγει τεκνογονία ώστε να μη συμμετέχει στην υποχρέωση της παιδοτροφίας.

      Ο "κατά μόνας" πράττων, απολαμβάνει ηδονή εικονικά και στερημένα (ίσως οφθαλμοπορνεύων ή δια διανοίας πορνεύων), δεν αποσκοπεί στην αποφυγή τεκνογονίας, αλλά αυτό που πράττει, είτε έμμεσα (συνηθίζει και δεν παντρεύεται) είτε άμεσα (η πράξη που κάνει δεν είναι παιχνίδι αλλά λειτουργία τεκνογονίας) είναι λάθος.

      Τα ανωτέρω είναι προσωπικές απόψεις και μόνο, δεχόμενες κάθε είδους αντίλογο.

      Διαγραφή
  14. Κι εγώ, ο 2 Mar 9.04 AM ευχαριστώ τον σχολιαστή 2 Mar 12:32 PM για την τιμή να μου ανταπαντήσει.

    Λυπάμαι για ό,τι δεν κατάλαβα στα σχόλιά σας. Γράφετε ότι η ομοφυλοφιλία οφείλεται σε "εφεύρεση της φύσης". Διαφωνώ, δεν εφευρίσκει η φύση αλλά υπακούει σε σταθερούς νόμους που έθεσε ο Δημιουργός της. Η "άποψη" του Δημιουργού, υπάρχει στη θεόπνευστη προς Ρωμαίους απ'όπου αντιγράφηκε σε σχόλιο, και αλλού στην Κ.Δ. και Α.Γ.

    Οι γονείς θέλουν μόνο το καλό των παιδιών τους, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να το προσφέρουν, και προφέρουν κακό, από τη μητέρα που αναθρέφει το αγόρια σαν κορίτσια, τους γονείς που οδηγούν τα παιδιά σε τυφλή υπακοή αμφίβολων στάρετς οι οποίοι τα εγκλείουν δια βίου σε αμφίβολα εγκλειστήρια, τις μανάδες που διδάσκουν τα κορίτσια τους να πάρουν πλούσιο γαμπρό έστω ανίκανο σεξουαλικά, τους πατεράδες που πρώτα οδηγούν τα αγόρια στην πόρνη και έπειτα τα διδάσκουν: "να αλλάζεις κάθε 3 μήνες φιλενάδα, μην αποκτήσει και δικαιώματα" (άκουσα πρόσφατα να το διδάσκει πατέρας σε γιο Λυκείου), οπότε τα παιδιά μαθαίνουν ότι μόνο η πάσης φύσεως απόλαυση είναι το ζητούμενο, και αρχίζουν πάρτυ ομαδικώς δίνοντας και παίρνοντας σε άντρες και γυναίκες, ζώα και φυτἀ κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα Ανώνυμε,
      δεν γνωρίζω αν εισαι άντρας ή γυναικα...

      ...αλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου!
      ΕΤΣΙ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ - δυστυχως!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
  15. "τὸν Δ’ αἰῶνα, ποὺ οἱ εἰδωλολάτρες ἔγιναν ἀκίνδυνοι πλέον, οἱ Χριστιανοὶ ἄρχισαν νὰ παιχνιδίζουν μὲ τ̉ ἄπλυτα βρακιὰ τῶν ἀκινδύνων εἰδωλολατρῶν, σὰ μὲ σπουδαῖα λάφυρα. κι ὅταν γύρω στὸ 600 οἱ εἰδωλολάτρες ἐξέλιπαν, τότε οἱ Χριστιανοὶ ὥρμησαν νὰ περιμαζέψουν τ̉ ἀδέσποτα λάφυρά τους σὰν κελεπούρια˙ πῆραν καὶ φόρεσαν ὅλα τὰ σκατωμένα ἄπλυτά τους, τὴ «φιλοσοφία» τους, τὴ βρόμικη κουλτούρα τους, κι ἄρχισαν νὰ κορδώνωνται ποὺ ἔτρωγαν τὰ σκατά τους, κι ἔγιναν σιχαμερὰ γουρούνια. κι ἔτσι εἴχαμε τὸ φρικιαστικὸ φαινόμενο, τὸν πιὸ φανατικὸ δῆθεν Χριστιανὸ αὐτοκράτορα, τὸν δογματικώτατο καὶ θεολογικώτατο Ἰουστινιανό, νὰ τὸν σέρνῃ ἀπὸ τὴ μύτη του ἡ ἀβάφτιστη γυναίκα του Θεοδώρα, μιὰ εἰδωλολάτρισσα πόρνη τοῦ τσίρκου, ποὺ τὸ νούμερό της ἦταν νὰ παρουσιάζῃ στὸ κοινὸ εὑρηματικὲς ἀνώμαλες πορνικὲς συνουσίες. κι αὐτὴ ῥύθμιζε τὰ λεπτὰ θεολογικὰ ζητήματα καὶ ἔκρινε ἂν εἶχαν δίκιο οἱ ὀρθόδοξοι ἢ οἱ μονοφυσῖτες"
    (Κείμενο Κων/νου Σιαμάκη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωρες ωρες αναρωτιεμαι:

    "ρε συ Μυρμι, μηπως εισαι ΣΚΛΗΡΟΣ απεναντι στον κ.ΚΧ;
    Μηπως εισαι αδικος στη Κριτικη σου εναντιον του;

    Δεν βλεπεις παλι τι του εγραψες του ανθρωπου;
    Τωρα σιγουρα θα στεναχωριέται!
    οσο σκληροκαρδος και να ειναι, δεν μπορει, θα στεναχωρηθει!

    Ρε συ Μυρμι, δεν ειναι χριστιανικο να 'ρεζιλευεις' εναν ανθρωπο τοσο πολυ, ακομα και λαθος να κανει.
    Δεν τον λυπασαι καθολου;"

    Πραγματικα ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ.

    Και δεν προλαβαινω να στεναχωρηθω - βλεπω την επομενη τον κ.ΚΧ - σαν να μην ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ - σφυριζοντας αδιαφορα - να ξαναερχεται και να ξαναγραφει τα δικα του 'παλαβά' - στον κοσμο του - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΖΕΙ το παραμικρό ιχνος κριτικης!

    Ε λοιπον αυτος ο ανθρωπος ή εχει φτασει σε τετοια υψηλα επιπεδα ΑΓΙΟΤΗΤΑΣ ή ειναι μαλλον ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ;

    ΑΛΛα τι να περιμενεις απο εναν χριστιανο, που ομολογει:

    "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ, παρα να ζητησω συγγνωμΗ';

    ΣΕ ποια Πτέρυγα του Παλαιοη Ημερολογιου ΔΙΔΑΣΚΕΣΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΧΟΝΔΡΟΤΗΤΑ;

    Θα μου απαντήσει κανεις;

    Μυρμιδόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά Μυρμιδόνα. Απάντηση που ζήτησες:

      Σήμερα μπορεί να διαφωνήσουμε.

      Ίσως όμως αύριο, να αλλάξουμε γνώμη και να συμφωνήσουμε με τον συνομιλητή, ή αντίστροφα, ή έστω να υπάρξει αλληλοκατανόηση.

      Οι αγνές προθέσεις είναι ό,τι πιο σημαντικό. Αρκεί να μην βριζουμε, αρκεί να μην χαρακτηρίζουμε τον αδελφό μας με συκοφαντικές κατηγορίες, κάτι που όλοι κάναμε και κάνουμε. Όλοι μα όλοι. Και να μην διώχνουμε κανένα.

      Αν με διώχνει ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου, θα φύγω.

      Αν με διώχνει ένας σχολιαστής, που είναι ό,τι είμαι και εγώ, δεν οφείλω να τον ακούσω. Ο Μυρμιδόνας σήμερα συμφώνησε με ένα σχόλιό μου. Προχθές, έμμεσα με έδιωξε, λέγοντάς μου να πάω σε ιστολόγια μαγειρικής. Αν τον είχα ακούσει, πώς σήμερα θα συμφωνούσαμε σε άλλο θέμα; Παραπροχθές άλλος με έδιωξε σαν αιρετικό, κ.λπ. κ.λπ. Η ιστοσελίδα όμως ανήκει μόνο στον ιδιοκτήτη της τον κ. Οδυσσέα, που γράφει ότι είναι

      "ανεξάρτητη και ελεύθερη μέσα στην οποία θα ακούγωνται οι γνώμες ολων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας χαλάση αυτήν την αρχή που αποδεικνύει ότι "επ' ελευθερία εκλήθημεν" απαντες. Αυτήν την ελευθερία μας δίνει το Αγιο Ευαγγέλιο, να εκφράζη δηλαδή ο καθένας ελεύθερα τις απόψεις του και να απαντάη εκείνος που εχει δυνατώτερα επιχειρήματα, μέσα στα πλαίσια της Ορθοδόξου Πίστεως και του Ορθοδόξου ήθους".

      Όλοι συνεπώς χωράμε και είναι ευλογία που επιτρέπεται ο ελεύθερος διάλογος, ενώ άλλα ιστολόγια μας λογοκρίνουν ανελέητα.

      Με αγάπη για όλους, συγγνώμη απ'όλους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε,

      ΑΔΕΛΦΕ, και εγω , αλλα και εσυ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΚΟΜΑ!

      ---------------------------

      Οταν εγραψα "οποιος δεν αντεχει την ΑΛηθεια, ας παει στα Ιστολογια της Μαγειρικης"...

      ..ερχεσαι εσυ, και με ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ τωρα, ενωπιον ολων - οτι ΕΓΩ ΣΕ ΕΔΙΩΞΑ και ΠΗΓΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΩ απο το ιστολογιο!

      Γιατι, σε ξερω και απο εχτες;
      ή μηπως ξερω το ψευδωνυμο σου;

      Να ηξερα τουλαχιστον το ψευδωνυμο σου, θα μπορουσες να μου καταλογισειες οτι εχω προσωπικη ΕΜΠΑΘΕΙΑ μαζι σου!

      Οταν ομως διαβαζω το ΑΝΩΝΥΜΟΣ που να ξερω ποιος εισαι;

      ΕΚΤΟΣ , αφου πολλες φορες σου ασκησα ΚΡΙΤΙΚΗ - εκτος αν αυτα που γραφεις ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ αξια κριτικής και κατακρισης;!

      Για σκεψου το και ετσι! Για δες το λιγο απο την δικη μου πλευρα!

      -----------------------------------

      ΕΜΕΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;

      Που με εχουνε πεταξει παντου εξω, και μονο εδω μεσα εχω 'ελευθερο βημα';

      Άρα...μάλλον κατι άλλο πρεπει να παιχτηκε...και οχι οτι εγω ηθελα να σε πεταξω εξω απο το ιστολογιο!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
    3. Αν και απάντηση που την ζήτησες, το σχόλιο ήταν γενικό αδελφέ Μυρμιδόνα, κάτι σαν "διακήρυξη κανόνων για σχόλια", γι' αυτό γράφω:

      "να μην βριζουμε, να μην χαρακτηρίζουμε τον αδελφό μας με συκοφαντικές κατηγορίες, κάτι που όλοι κάναμε και κάνουμε. Όλοι μα όλοι. Και να μην διώχνουμε κανένα".

      Δεν εννοούσα ειδικά εσένα, αλλά εννοούσα και εμένα, και όλους. Άλλωστε βλέπεις τι γίνεται.

      Γράφω "όλοι κάναμε και κάνουμε".
      Εννοώ δηλαδή ότι "το έκανα" και εγώ.

      Γράφω "όλοι μα όλοι". Και τον εαυτό μου βάζω πρώτο.

      Γράφω "να μη διώχνουμε". βάζω μέσα και τον εαυτό μου.

      Αντέγραψα και τις οδηγίες του κ.Οδυσσέα.

      "να εκφράζη δηλαδή ο καθένας ελεύθερα τις απόψεις του και να απαντάη εκείνος που εχει δυνατώτερα επιχειρήματα, μέσα στα πλαίσια της Ορθοδόξου Πίστεως και του Ορθοδόξου ήθους".

      Και στο τέλος γράφω:

      "Με αγάπη για όλους, συγγνώμη απ'όλους".

      Και από εσένα συγγνώμη Μυρμιδόνα, και από όλους, και από όσους μας αγαπούν, και από όσους μας βρίζουν, και από όσους βρίζουν πρόσωπα που εκτιμάμε.

      Γράφεις: "ΕΚΤΟΣ, αφου πολλες φορες σου ασκησα ΚΡΙΤΙΚΗ - εκτος αν αυτα που γραφεις ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ αξια κριτικής και κατακρισης;!"

      Εδώ διαφωνούμε, δεν πρέπει να κατακρίνουμε, ούτε πνευματικοί του άλλου είμαστε ούτε "αλάθητοι" σαν πάπες, και είναι πολύ πιθανό εμείς να έχουμε λάθος.
      Να κρίνουμε όμως κείμενα και απόψεις έχουμε όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, να τα εξετάζουμε, να τα περνάμε από κόσκινο, αλλά δεν πρέπει πάλι να νομίζουμε ότι είμαστε αλάθητοι σαν τον πάπα, πρέπει αν δεν συμφωνούμε να δικαιολογούμε το γιατί, να τα αντικρούουμε ευγενικά και με επιχειρήματα και όχι με προσωπικές επιθέσεις κατά του αδελφού που τα έγραψε.

      Έκκληση να σταματήσουμε τους χαρακτηρισμούς, ύβρεις, συκοφαντίες. Βλέπεις, ο κ.ΙΚ που εκτιμάς και εγώ εκτιμώ, είναι υποδειγματικός σε αυτά, μετρημένος, συνετός και με επιχειρήματα. Ας τον έχουμε υπόδειγμα συμπεριφοράς. Και ο Κ.Χριστοδουλίδης, πότε έχει όρεξη διαλόγου και συνδιαλλαγής, πότε τον πιάνει έξαρση κατά αδελφού που δεν ξέρει. Ας έρθουμε όλοι στο διάλογο, στην προσευχή, στη συνεννόηση.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε,

      δεν εξηγεισαι σωστά, γιαυτο και σε 'μαλώνω'.

      Καταρχην σε παρακαλεσα, αν μπορεις να βαλεις ενα ψευδώνυμο, ή εστω να υπογραφεις εστω με 'συντομογραφια' το κειμενο σου - να σε ξεχωριζω απο τους υπολοιπους - και 'με έγραψες κανονικα'!

      Τοση ταπεινωση εχουμε εμεις οι χριστιανοι!
      "Δεν θα μου πεις εσυ τι θα κανω εγω, θα κανω οτι γουσταρω'.

      ------------------------

      Καταδευτερον σε παρακαλεσα να μας εξηγησεις, τι ειδους προσωπικες αποκαλυψεις και εμπειριες ειχες στον Αγωνα - και μαλιστα σου εγραψα:
      ο τροπος που γραφεις, μαλλον καπου κατι κανεις λαθος.

      ΑΛλα και παλι εδω ειμαι, και υποθετω και οι υπολοιποι:

      Για περιέγραψε μας τις αποκαλυψεις σου - μπορει να ειναι και αληθινες -

      - να πει ο καθε ενας μας την γνωμη του.

      Ουτε αυτό εκανες!

      Οταν δεν τελειώνεις κάτι, γιατι το ξεκινας;

      Κατα τριτον:
      Δεδομένου οτι οταν ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ, κατακρινουμε μονο το ΨΕΥΔΕΣ και το ΣΚΟΤΟΣ -

      - δες συμπεριφορα και αττακες του κ. ΚΥπριανου:

      "ΕΓω ομοιαζω με εναν απο τους 12 μαθητες".

      "ΕΓω ειμαι ο εκλεκτος, ανηκω σε μια Γνησια Εκκλησια, εσεις οι υπολοιποι ειστε Αιρετικοι, ολοι θα πατε στην ΚΟλαση"

      "εγω προτιμω να πεθανω απο το να ζητησω συγγνωμη" -

      - ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ λοιπον ΟΤΙ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ μονο το ΨΕΜΜΑ -

      πως εσυ ερχεσαι και μου γραφεις:

      "Μυρμι, δεν πρεπει να κατακρινουμε τον άλλον;"

      Εκτος αν σε συμφερει Ανώνυμε Χριστιανε του ΝΕΟΥ Ημερολογιου!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
    5. Ελεύθερος και αγαπητικός διάλογος, μπορεί να διεξάγεται και ανώνυμα αλλά και επώνυμα. Αρκεί η καλή πρόθεση. Καθένας έχει τις δεσμεύσεις και την επιθυμία του, κρίνει πότε υπογράφει επώνυμα και πότε ανώνυμα, ας μην τον καταπιέζουμε.

      Αν υπογράψεις με ονοματεπώνυμο υπάρχουν περιπτώσεις που δεσμεύεσαι να εκφραστείς όπως αισθάνεσαι. Σκέψου να είσαι οδηγός δεσπότη ή κληρικός, και να εκφραστείς κατά των τυχερών, της δεσποτοκρατίας, των χρυσών μιτρών και στολών. Θα πέσεις σε δυσμένεια την επόμενη μέρα.

      Το ψευδώνυμο, δεν προσφέρει παντοτε αναγνωρισιμότητα συζητητού. Μερικές φορές συναινεί στην εξαπάτηση.

      α) Σκέψου ότι ένας και μόνο σχολιαστής μπορεί χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Μαρία, Ελένη, Αχαιός, Αχιλλέας, Κωνσταντίνος Κ. κ.λπ.

      β) Ειδικά στα "χριστιανικά" ιστολόγια, έχει συμβεί πολλές φορές, κακόβουλοι σχολιαστές να κλέβουν, να κατοχυρώνουν σαν δικά τους και να τα χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο, λέγοντας και μάλιστα με αισχρές λέξεις, και πράγματα με τα οποία ο αρχικός σχολιαστής του ψετδωνύμου δεν συμφωνεί. Έχει συμβεί να βρίζεται κληρικός και να χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο άλλου, που εδώ μας έλεγε "ρε παιδιά δεν είμαι εγώ, μου πήραν το ψευδώνυμο και το χρησιμοποιούν για να συκοφαντήσουν κληρικό, τον οποίο εγώ εκτιμώ"...

      Χαίρε.

      Διαγραφή
    6. Συνέχεια σχολίου προς κ.Μυρμιδόνα

      Συγνώμη, ξέχασα να απαντήσω στο άλλο ερώτημά σου . Δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, γι'αυτό και σβήστηκε το σχόλιο.

      Για τα άλλα περί κατακρίσεως και κρίσεως σου είπα τη γνώμη μου, (όχι ότι την τηρώ και εγώ) δηλ. να κρίνουμε με επιχειρήματα όποιες απόψεις του άλλου θεωρούμε "φάουλ", γιατί του κάνουμε καλό, και να μην μένουν λανθασμένες εντυπώσεις στους επισκέπτες που δεν ξέρουν, αλλά να μην κατακρίνουμε το άτομο, εκτός αν έχει "ξεφύγει" εντελώς, με την έννοια ότι δεν είμαστε εμείς κριτές και αλάθητοι, και με τη σημασία της εξής επίκαιρης ευχής που διαβάζεται τη Μ.Σαρακοστή.

      Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, και αργολογίας μη μοι δως.

      Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής, και αγάπης χάρισε μοι τω σω δούλω.

      Ναι Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου˙ ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

      Διαγραφή
    7. Αδερφε, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ!
      Αστο καλυτερα, δεν εχει νοημα, δυστυχως!

      Κανε διαλογο με τους υπολοιπους αναγνωστες του ιστολογιου!

      Εαν δεν μπορουμε να συννενοηθουμε ουτε για ενα ψευδωνυμο, ειμαστε για κλαματα!

      Δεν σου ειπα να μας πεις το αληθινο σου ονοματεπώνυμο!
      Γραψε κατι ασχετο - κάνεις πως δεν καταλαβαινεις;
      Γραψε μια ομάδα, ενα χρωμα, ενα αρχικο, εστω ψευτικο, κατι τελοςπαντων!

      Δηλ τι υπονοεις; Οτι ολοι θα πεσουνε πανω να αντιγραψουνε το δικο σου ψευδωνυμο;

      Δηλ ειναι τοσο βαρυσήμαντα αυτα που λες, που θα κοιταξουνε να τα αντιγραψουνε;
      ή θα πουνε τοσο αιρετικα πραγματα που θα τα φορτωσουνε σε σενα;

      Τελοςπαντων...
      Κριμα αδερφε...ουτε για ενα ψευδωνυμο δεν μπορουμε να τα βρουμε - ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ!
      Και αυτό στους χριστιανους - φαντασου τι γινεται εξω στον κοσμο!

      Καλη Σαρακοστή χριστιανέ με το Νέο Ημερολογιο!

      Μυρμιδόνας

      Διαγραφή
  17. ΚΣ
    "τὸν Δ’ αἰῶνα, ποὺ οἱ εἰδωλολάτρες ἔγιναν ἀκίνδυνοι πλέον, οἱ Χριστιανοὶ ἄρχισαν νὰ παιχνιδίζουν μὲ τ̉ ἄπλυτα βρακιὰ τῶν ἀκινδύνων εἰδωλολατρῶν"

    ΚΧ
    Σοβαρά, ήταν ακίνδυνοι; Μήπως ο κ. Σιαμάκης έκανε καμμιά "διαδρομή" και συνάντησε εαυτόν ακίνδυνο ειδωλολάτρη;

    ΚΣ
    "κι ὅταν γύρω στὸ 600 οἱ εἰδωλολάτρες ἐξέλιπαν, τότε οἱ Χριστιανοὶ ὥρμησαν"

    ΚΧ
    Και όταν εξέλιπαν, ο κ. Σιαμάκης διατελών "εν διαδρομή" - είχε εν τω μεταξύ γίνει χριστιανός - ώρμησε να ξεπλύνει "ὅλα τὰ σκατωμένα ἄπλυτά τους". Δεν του έφθανε αυτό, πήγε και ξεσήκωσε όλους τους Χριστιανούς (υποτίθεται ορθόδοξους) κατά της ειδωλολάτρισσας πόρνης αυτοκράτειρας Θεοδώρας, "ποὺ τὸ νούμερό της ἦταν νὰ παρουσιάζῃ στὸ κοινὸ εὑρηματικὲς ἀνώμαλες πορνικὲς συνουσίες. κι αὐτὴ ῥύθμιζε τὰ λεπτὰ θεολογικὰ ζητήματα καὶ ἔκρινε ἂν εἶχαν δίκιο οἱ ὀρθόδοξοι ἢ οἱ μονοφυσῖτες"

    Ύστερα η "διαδρομή" του κ. Σιαμάκη τελείωσε προς δόξαν θεού. Έγραψε και βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μήπως ο κ. Σιαμάκης έκανε καμμιά "διαδρομή" και συνάντησε εαυτόν ακίνδυνο ειδωλολάτρη";

      Μόλις σχολιάσαμε σε απάντηση στον Μυρμιδόνα ότι δεν επιτρέπονται οι προσωπικές ύβρεις, και νάτες πάλι, προσωπικές, συκοφαντικές, από έτερον συνομιλητή, τον κ. Χριστοδουλίδη. Τι "διαδρομή" Κε Χριστοδουλίδη; Τι ειδωλολάτρη χωρίς εισαγωγικά; Ντροπή σας! Υβρίζετε και συκοφαντείτε, αντί να απαντάτε με επιχειρήματα, όπως παροτρύνει ο ιστολόγος;

      " να εκφράζη δηλαδή ο καθένας ελεύθερα τις απόψεις του και να απαντάη εκείνος που εχει δυνατώτερα επιχειρήματα, μέσα στα πλαίσια της Ορθοδόξου Πίστεως και του Ορθοδόξου ήθους".

      Ούτε τις απόψεις μας μας επιτρέπει να εκφράζουμε ελεύθερα ο κ. Κυπριανός Χριστοδουλίδης, και μερικοί άλλοι, έμμεσα βέβαια, υπό την απειλή ύβρεων και συκοφαντιών κατά προσώπων που γνωρίζουμε και εκτιμάμε.

      Γιατί φυσικά, αν είναι κάθε φορά που παρουσιάζεται κείμενο του Κ.Σιαμάκη να προκαλείται άδικο υβρεολόγιο, όσοι τον εκτιμάμε θα πρέπει να "θάβουμε" τα κείμενά του, γιατί οι υβριστές θα βρουν ξανά αφορμή να τον συκοφαντήσουν.

      Είναι ανεπίτρεπτη και άδικη η υβρεολογία σε άνθρωπο αγνό και Χριστιανό που περιγράφει την αλήθεια (ακόμα και στο ημερολογιακό).

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε,

      Ο ουδός του ήθος ενός εκάστου ασφαλώς διαφέρει, ώστε άλλος να διαβλέπει ύβρεις, και συκοφαντίες, και έλλειψη επιχειρημάτων, όπως παραάδειγμα ήταν το "μήπως ο κ. Σιαμάκης έκανε καμμιά διαδρομή" κλπ., έτερος δε όχι.

      Προσωπικά δεν διαβλέπω ούτε ύβρεις, ούτε συκοφαντίες, και οπωσδήποτε όχι έλλειψη επιχειρημάτων. Δεν αμφισβήτησα επ΄ ουδενί τις ικανότητες του κ. Σιαμάκη, παρά μόνο αυτά που αντέγραψα από δικό του άρθρο ή κείμενο κατ΄ αποκοπήν. Τα απέδωσα σε "διαδρομή" αστειευόμενος - ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω - και έδωσα την εξήγηση της "διαδρομής", διότι είναι εντελώς αποκύημα φαντασίας ο ισχυρισμός του, ότι τον Δ΄ αιώνα οι ειδωλολάτρες έγιναν ακίνδυνοι και τον Ε΄ εξέλιπαν. Σήμερα έχουν περάσει 17 αιώνες επί πλέον, μήπως νομίζετε ότι ακόμη και τώρα οι ειδωλολάτρες είναι ακίνδυνοι; Ή ότι εξέλιπαν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

      Και κάτι ακόμη. Γράφετε κάπου αλλού :
      "Η ιστοσελίδα όμως ανήκει μόνο στον ιδιοκτήτη της τον κ. Οδυσσέα, που γράφει ότι είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη μέσα στην οποία θα ακούγωνται οι γνώμες ολων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας χαλάση αυτήν την αρχή"

      Μήπως θα πρέπει να σας υπενθυμίσω το :

      "ότι ούτως εστί το θέλημα του Θεού, αγαθοποιούντας φιμούν την των ανθρώπων αγνωσίαν. ως ελεύθεροι, και μη ως επικάλυμμα έχοντες της κακίας την ελευθερίαν";

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ιατρέ κ.ΚΧ, γράψατε, έγραψα, ξαναγράψατε, ξαναγράφω, συνεπώς όπως λέει η παροιμία "βάστα με να σε βαστώ ν' ανεβούμε στο βουνό". Αν νομίζετε ότι η ουδός της ευαισθησίας του σχολιαστή, είναι απορρυθμισμένη μακράν του φυσιολογικού μέσου όρου, είναι προφανώς διότι είχε απορρυθμιστεί σε κάποια προηγούμενη αναφερθείσα ανάρτηση περί θρησκείας. Ας την επαναρρυθμίσουμε με τη βοήθειά σας ώστε να μην παραξηγήσει και την παράγραφο το "ότι ούτως εστί το θέλημα του Θεού, αγαθοποιούντας φιμούν την των ανθρώπων αγνωσίαν. ως ελεύθεροι, και μη ως επικάλυμμα έχοντες της κακίας την ελευθερίαν". Τα επιχειρήματά σας στην παράγραφο Mar 3, 2012 10:19 AM περί ειδωλολατρών, θα μπορούσαν να είναι βάση παραγωγικού διαλόγου και σύμπνοιας. Συγγνώμη από όλους και από εσάς αν όπως νομίζετε έγινε κάποια παρερμηνεία, οι εν θερμώ κινήσεις δεν είναι οι καλύτερες.

      Διαγραφή
  18. 1/3

    "Έγραψε και βιβλίο" !!!

    Μην πέφτετε στην ειρωνεία αγαπητέ κύριε ΚΧ. Ενημερωθήκατε; ήδη, σε προηγούμενο διάλογο για πολλά συγγράμματα και για πολυάριθμες μελέτες του κ.Κ.Σιαμάκη. Σε προηγούμενη ανάρτηση για τη θρησκεία, όπου επίσης υπήρξαν εν θερμώ σχόλια, ένας συγκροτημένος σχολιαστής, ο Βορειοδυτικός, έγραψε: "Γνωρίζω τον κ. Σιαμάκη και έχω διαβάσει όλα τα συγγράμματά του. Είναι ένας μεγάλος βιβλικός, που έχει μελετήσει από νεαρή ηλικία όσο ελάχιστοι τη Βίβλο και τους σχολιαστές της, τη μελετά και τώρα επιστημονικώς ασταμάτητα με φόβο Θεού και λύνει μεγάλα θεολογικά προβλήματα στις ανεπανάληπτες πολυάριθμες μελέτες του, προβλήματα που εκκρεμούν αιώνες. Είναι ισχυρός κόλαφος κατά του παπισμού και προτεσταντισμού και πέλεκυς κατά των πανεπιστημιακών βιβλικών, που εμφορούνται από ακραίες προτεσταντικές αντιλήψεις και διδάσκουν ορθολογισμό στους φοιτητές της Ελλάδος. Η αφοσίωσή του στην έρευνα της Α. Γραφής δεν του απέδωσε ούτε ένα ευρώ. Έχω έγκυρες πληροφορίες ότι ζει με σύνταξη 300 ευρώ. Είναι πάμφτωχος,πιστός και καθαρός όσο ελάχιστοι άνθρωποι. Βαρύς επιστήμων των ελληνικών και χριστιανικών κειμένων. Η πίστη του πρωτοχριστιανική, και, όπως αντιλαμβάνομαι, πόθος του είναι η μία εκκλησία του Χριστού να αποκτήσει την πρώτη της καθαρότητα και αγιότητα". Ο Βορειοδυτικός, έκλεισε το σχόλιό του με κάτι πολύ σωστό: "Δεν είμαστε και πολλοί. Ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας".

    Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΔΕΔΟΜΕΝΑ

    Μαθήματα εἰσαγωγῆς εἰς τὴν Καινὴν Διαθήκην.
    Περὶ τῆς μεταφράσεως τῆς Καινῆς Διαθήκης, Α.
    Ὁ Κατάλογος τοῦ Muratori.
    Ἡ ΛΘ’ ἑορταστικὴ Ἐπιστολὴ τοῦ Μ. Ἀθανασίου.
    Ἰωάννου 8,25.
    Ἰωάννου 10,29.
    Ἰαννῆς καὶ Ἰαμβρῆς.
    «Ὁ Πατήρ μου μείζων μού ἐστιν» Α.
    «Ὁ Πατήρ μου μείζων μού ἐστιν» Β. ( + Πρακτικὰ τῶν ἐν Κωνσταντινουπόλει συνόδων τοῦ 1166 καὶ 1170).
    Οἱ τελῶναι.
    Ἑρμηνεία εἰς τὸ Κατὰ Ἰωάννην Εὐαγγέλιον.
    Ἑρμηνεία εἰς τὴν Ἐπιστολὴν τοῦ Ἰακώβου.
    Ὑπόμνημα εἰς τὴν Ἐπιστολὴν τοῦ Ἰούδα.
    Ἀναστασίου Α’ Ἀντιοχείας Ἅπαντα.
    Ἀναστασίου Β’ Ἀντιοχείας Ἀνέκδοτα ἔργα.
    Οἱ ἀπολογηταὶ καὶ τὸ ἀπολογητικὸν στοιχεῖον ἐν τῇ ἀρχαίᾳ χριστιανικῇ γραμματείᾳ ( + Μετάφρασι τῶν Ἐπιστολῶν 96 καὶ 97 τοῦ Πλινίου τοῦ νεωτέρου).
    Περὶ Ἀναστασίων Σιναϊτῶν.
    Μ. Ἀθανασίου Ἀπολογητικά.
    Βασιλείου Καισαρείας Ἑξαήμερος..
    Γρηγορίου τοῦ θεολόγου Λόγοι δογματικοὶ.
    Ἰωάννου Χρυσοστόμου Κατὰ ἀνομοίων λόγοι.
    Ἑρμηνεία τῆς Γενέσεως.
    Ἑρμηνεία τοῦ Ἰησοῦ τοῦ Ναυὴ.
    Ἑρμηνεία τῶν Κριτῶν.
    Ἑρμηνεία τῆς Ῥοὺθ.
    Ἡ Ἔρευνα τῆς Γραφῆς.
    Ἐξηγητικαὶ εἰσηγήσεις (33). α’. Ἐν τῇ σειρᾷ «Ἑρμηνεία Εὐαγγελίων τῶν Κυριακῶν» β’. Ἐν τῷ ἐφημέρῳ τόμῳ «Ἡ Μελέτη τῆς Γραφῆς» γ’. Ἐν τῷ περιοδικῷ «Σταυρός»
    Ἀγάπη καὶ ὀρθοδοξία.
    Ἄρθρα ἐν τῷ περιοδικῷ «Ἀπολύτρωσις»
    Πρόλογος ἐπὶ τῆς σειρᾶς «Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας»
    Ὁ σταυρὸς εἰς τὴν Π. Διαθήκην.
    Σύμβολα τῆς ἀρχαίας Ἐκκλησίας.
    Τὸ Κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιον.
    Λέξεις τῆς Καινῆς Διαθήκης.
    Ἀπομνημονεύματα.
    Εἰσαγωγὴ - σχόλια - ἐπιμέλεια στὸν Τόμον Χαρᾶς τοῦ Δοσιθέου Ἰεροσολύμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 2/3 Συνέχεια Συγγραμμάτων βιβλίων και μελετών του Κ.Σιαμάκη


    Τὸ ἀλφάβητο.
    Γραφικά.
    Σύντομο Λεξικὸ τῆς Καινῆς Διαθήκης.
    Οἱ ἔκφυλοι.
    Ἱερωνύμου De viris illustribus.
    Ὁ βασικὸς κανόνας τῆς συνθέσεως τῶν ῥημάτων.
    Ἐξωχριστιανικὲς μαρτυρίες γιὰ τὸ Χριστὸ καὶ τοὺς Χριστιανούς.
    Ὀρυκτὰ τῆς Βίβλου.
    Ἱερωνύμου Ἐπιτάφιο τῆς ἁγίας Παύλας (Ἐπιστολὴ 108).
    Ἑρμηνεία στὴ Βασιλεία Δαυΐδ (= Α’ - Β’ Βασιλειῶν), Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας 1989 - 1999, Ἀθῆναι.
    Ἀποκάλυψις Ἰωάννου (Εισαγωγὴ - κείμενο - μετάφρασι - ἑρμηνεία), Συμβολὴ 2004 - 2006 (συνεχίζεται).
    Χριστιανικοὶ πάπυροι.
    Ἡ Σούμμα (Σουΐδας - Σούδα), Βυζαντινὰ 17.
    Βιβλικὲς ἑβραϊκὲς λέξεις στὴν ἀρχαία ἑλληνικὴ γλῶσσα, Ἐπιστημονικὴ Ἐπετηρὶς Θεολογικῆς Σχολῆς – Τ.Θ. – Α.Π.Θ. , τ. 4(1994), 351-376.
    Στὺξ καὶ Τάρταρος (Ὁμηρικὲς σπουδές), Ἐπιστημονικὴ Ἐπετηρὶς Θεολογικῆς Σχολῆς – Τ.Θ. – Α.Π.Θ. , τ. 6 (1996), 257-286.
    Ἡ παράδοσι τοῦ κειμένου τῆς Ἁγίας Γραφῆς, ἔκδ. Ἱ. Μητροπόλεως Ἐδέσσης, σ. 24, Θεσσαλονίκη 1995.
    Μορφὴ κι ἐμφάνισι τῶν βιβλικῶν προσώπων, Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας, 1993, σ. 32.
    Μουσικὴ καὶ χορὸς στὸ βιβλικὸ κόσμο, Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας, 1994, σ. 23.
    Ἡ ζῳοφιλία ἀπὸ τὴ σκοπιὰ τῆς Βίβλου, Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας, 1995, σ. 23.
    Τὸ ἀλφαβητάριο τῆς ἄξιας γυναίκας, Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας, 1996, σ.12.
    Ἰατρικὴ καὶ ὑγειονομία στὴν Παλαιὰ Διαθήκη, Σάλπιγξ Ὀρθοδοξίας, 1997—1998, σ. 63.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 3/3 Συνέχεια συγγραμμάτων - μελετών Κων/νου Σιαμάκη
    Παρθενοσυλλέκτες.
    Παιδεία.
    Μελέτες (περιοδικὴ ἔκδοσι), Θεσσαλονίκη 2008 κ. ἑ.
    Εἰσηγήσεις σ’ ἐπιστημονικὰ συνέδρια, διαλέξεις, ἄρθρα.
    Τερπνή.

    Μ Ε Λ Ε Τ Ε Σ

    Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

    ΤΕΥΧΟΣ 1

    1.Δόναξ 2. Ὁ οὐρανὸς χαρτί 3. Φιλολογία
    4. Ἱστορία
    5. Ἀρχαιολογία
    6. Τὸ μάθημα τῆς βασιλείας τῶν οὐρανῶν
    7. Βίβλος
    8. Ὁ βιβλικὸς Κανὼν τῆς ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς ἐκκλησίας
    9. Ἀρχαία χριστιανικὴ γραμματεία
    10. Ἐπιστήμη
    11. Παιδεία
    12. Δημοσιογραφία
    13. Λογοτεχνία
    14. Σέκρετον
    15. Διαφήμισι
    16. Εἰκονοστάσια καὶ φορητοὶ θεοί
    17. Διανοητικὲς διαλείψεις στὸν Πλάτωνα
    18. Νεοπλατωνισμός
    19. Ἀπολλώνιος Τυανεύς
    20. Ἑλληνοχριστιανικός
    21. Τὸ παποστάσιο
    22. Φοβοῦμαι τοὺς Δαναούς
    23. Οἱ Ἕλληνες στὴν Παλαιὰ Διαθήκη
    24. Περιβιβλικά
    1. Πρόλογος
    2. Μεταφραστικὲς φαιδρότητες
    3. Ἡ μέθοδος
    4. Ecclesiastes atque Ecclesiasticus
    5. Εὐλαβεστάτη μυθολογία






    ΤΕΥΧΟΣ 2

    1. Τὸ ἡλιακὸ πλανητικὸ σύστημα κατὰ τοὺς ἀρχαίους Ἕλληνες
    2. Τὸ ὄνομα Πίνδος
    3. Εἰδωλολατρία - συγκρητισμὸς - παγανισμός
    4. Θρησκεία
    5. Εἰδωλολατρικὰ κατάλοιπα
    6. Ἀστρολογία
    7. Ἐθνικὲς παραδόσεις καὶ ἐθνικὴ ταυτότητα
    8. Ἄμετρη ποίησι
    9. Θεολογία
    10. Τὸ Πέργαμον
    11. Ναοί
    12. Γιατί σήμερα δὲν γίνονται πιὰ θαύματα
    13. Ἐπιχειρήματα ὑπὲρ τῆς ἐξελίξεως
    14. Καταγωγὴ ἀνθρώπων καὶ πιθήκων
    15. Περιβιβλικά
    6. Ἡ μετάφρασι τῆς Καινῆς Διαθήκης ἡ ‘’τῶν ὀκτώ’’
    7. Μαῦρα μαργαριτάρια
    8. Ὁ κ. Σούδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 4/3 συνέχεια άρθρων -μελετών

    ΤΕΥΧΟΣ 3

    1. Χρώματα
    2. Τὸ νόμισμα
    3. Ἀρχαιότατο χειρόγραφο τῆς Βίβλου
    4. ρακά
    5. Γιατί σήμερα δὲν γίνονται πιὰ θαύματα
    6. Πῦρ ἐξ οὐρανοῦ
    7. Κανόνες καὶ δόγματα
    8. ‘’Ἁγιογραφίες’’ Σωκράτους καὶ Πλάτωνος
    9. Μιὰ ἄδικη ὑπόθεσι
    10. Παπᾶδες πορνοκαναλάρχες
    11. Ἐκκλησιαστικὲς ταυτότητες
    12. Οἱ ἐπισκοπῖνες τῶν προτεσταντῶν
    13. Περιβιβλικά
    9. Ὁ σημιτολόγος
    10. Ἀστραφτερὰ μαργαριτάρια
    11. Ἀρνητικὴ κριτική
    12. Τῆς ἄγνοιας τὸ κάστρο
    Βιογραφικὸ σημείωμα






    ΤΕΥΧΟΣ 4


    1. Τὰ κάλαντα στὴν ἀρχαία Ἑλλάδα
    2. Σιτηρὰ γνωστὰ στὴν ἀρχαιότητα
    3. Ἀκάθιστοι ὕμνοι
    4. Λογοτεχνοκριτική
    5. Ὁ κόσμος τῆς ἀδικίας
    6. Τὸ παλληκάρι
    7. Τί ἔκανε ὁ Χριστὸς μέχρι τὰ 30 του
    8. Οἱ τρεῖς βάτραχοι
    9. Μυστήρια
    10. Ὑπέροχα ὀνόματα
    11. Βασκανία καὶ μαγεία
    12. Γνώμων τῆς χριστιανικῆς ἠθικῆς
    13. Ἡ ἠθικὴ κεφάλαιο τῆς δογματικῆς
    14. Ἁμάρτησαν καὶ οἱ πατέρες
    15. Μυωπία - πρεσβυωπία - καταρράκτης στὴν ἀρχαιότητα
    16. Μασονία
    17. Ἀστεφάνωτος
    18. Περιβιβλικά
    13. Δαιμόνια
    14. Ὁ διατρεφόμενος
    15. Γενίτσαροι





    ΤΕΥΧΟΣ 5

    1. Ἀρχαία ἑλληνικὴ μετάφρασι τοῦ Βεργιλίου
    2. Ἡ μητέρα τοῦ Κυρίου
    3. Σπυρὶς καὶ κόφινος
    4. Βερενίκη
    5. Ἡ ἀγάπη
    6. Ἐξομολόγησι
    7. Διακανονισμὸς διαφωνίας
    8. Εἴδωλο τοῦ Βούδδα στὸ Ἅγιον Ὄρος
    9. Οἱ κατηχούμενοι
    10. Ἀγγελούδια
    11. Προτεστάντες
    12. Χιλιασταὶ ἢ μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ
    13. Οἱ μικρονοϊκοὶ ἄρρωστοι
    14. Ἰδεοληψίες
    15. Παρεμπόδισι πυρηνικῶν φιλοδοξιῶν καὶ δίαιτα
    16. U. F. O.
    17. Περιβιβλικά
    16. ‘’Ἡ δράκων θάλασσα’’
    17. Ῥιζικὴ θεραπεία
    18. Τὸ ἀρχικὸ μέταλλο καὶ τὸ τελικὸ κρᾶμα
    Εὑρετήρια
    1. Εὑρετήριο βιβλικῶν χωρίων
    2. Εὑρετήριο ὀνόματων
    Περιεχόμενα

    Δεν συμπεριλαμβάνονται μερικά νεότερα άρθρα του Κων/νου Σιαμάκη.

    Ας μη συνεχίζονται και ας παρθούν πίσω οι ύβρεις, οι χαρακτηρισμοί, οι συκοφαντίες, τα υποννούμενα, ώστε να συνεχιστεί χριστιανικά ο διάλογος.

    Ενδεικτικά, ένα άρθρο του:
    http://www.symbole.gr/bible/hermbi/747-ksrcr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για να έχουν και οπτική άποψη του Κων/νου Σιαμάκη, και οι επικριτές του, και οι υβριστές (αν τον μελετήσουν ίσως αλλάξουν γνώμη) και όσοι εκτιμούν το έργο του, αλλά δεν τον γνωρίζουν προσωπικά.

    Από πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου του, εκδοθέντος με χορηγία του κ.Αναστασιάδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της ιδιαίτερης πατρίδας του, Τερπνής Σερρών.

    Ο κ.Κωνσταντίνος Σιαμάκης, είναι ο ομιλών σεβάσμιος κύριος με τα λευκά γένεια.

    http://www.youtube.com/watch?v=FqnJCQnnZr8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Έγραψε και βιβλίο".

    Αγαπητέ μας ιατρέ κ.Κ.Χ. ! ώστε έγραψε και..βιβλίο !!!


    http://www.youtube.com/watch?v=tT6TKV0qGlI


    Ο Δρ Κων/νος Σιαμάκης, φιλόλογος και θεολόγος έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.
    Το δημοσιευμένο (όταν έγινε η εκδήλωση) συγγραφικό έργο του Δρα Κων/νου Σιαμάκη εκτείνεται σε 13.500 τυπωμένες σελίδες.
    Έχει συγγράψει περισσότερα από 50 βιβλία τα οποία είναι: Συγγράμματα φιλολογικά, όπως «ο βασικός κανόνας της συνθέσεως των ρημάτων», γλωσσολογίας και γραφολογίας, συγγράμματα θεολογικά όπως «εισαγωγή εις την Καινήν Διαθήκην» , «Ο Πατήρ μου μείζων μου εστί» σε 2 τόμους καθώς και ερμηνείες βιβλίων της Αγίας Γραφής.
    Έχει συντάξει 152 επιστημονικές μελέτες,
    έχει δημοσιεύσει 98 άρθρα,
    έχει ανακοινώσει -και ως ομιλητής- πολλές εισηγήσεις του σε επιστημονικά Συνέδρια πανελλήνια και διεθνή που έλαβε μέρος,
    έκανε κριτικές εκδόσεις αρχαίων ελληνικών και λατινικών κειμένων από αρχαία χειρόγραφα,
    έχει μεταφράσει αρχαίους Έλληνες και Λατίνους συγγραφείς.
    Δυο συγγράμματά του μεταφράστηκαν στην Αγγλική και κυκλοφορούν κυρίως στις Η.Π.Α.
    Έχει δώσει 80 επίσημες διαλέξεις,
    χιλιάδες ανεπίσημες ομιλίες,
    ιερά κηρύγματα σε Ναούς,
    έχει πραγματοποιήσει 100 ραδιοφωνικές εκπομπές και
    250 τηλεοπτικές εκπομπές της μιας ώρας σε δική του εκπομπή με τίτλο «αρχαιογνωσία», ενώ
    βρέθηκε καλεσμένος σε 30 εκπομπές άλλων.

    Διάβασε δύο συλλαβογράμματα της προϊστορικής Μυκηναϊκής συλλαβικής γραφής γραμμικής Β από εκείνα που δεν είχαν διαβαστεί το 1953.

    Έχει συμπληρώσει 30 χρόνια ως ιεροκήρυκας από τον άμβωνα της Εκκλησίας κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου