Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος, σε ρόλο εκμαυλιστή της ανθρώπινης ψυχής;εικόνα άρθρου: Πάπας Φραγκίσκος, σε ρόλο εκμαυλιστή της ανθρώπινης ψυχής;

Ο Ποντίφικας υπέρ της αμαρτίας της ομοφυλοφιλίας, σπρώχνει σε αυτή, ακόμη και τα νεαρά παιδιά

Ο πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει ακάθεκτος να κηρύττει τα εξοργιστικά, αντίχριστα και διεφθαρμένα δόγματά του.

Αυτή τη φορά φέρεται να στηρίζει ακόμη και την τεκνοθεσία παιδιών από άτομα που ανήκουν στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ. Δημοσίευμα(1) αναφέρει ότι ο πάπας Φραγκίσκος φέρεται να συμφώνησε με τα εξής: “τα διεμφυλικά άτομα θα μπορούν να είναι νονοί σε βαπτίσεις, κουμπάροι σε θρησκευτικούς γάμους, και θα μπορούν να βαπτίζονται. Παράλληλα, ορίζεται ότι μπορούν να βαπτίζονται τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, τα οποία έχουν υιοθετηθεί ή έχουν αποκτηθεί με παρένθετη μητέρα”.

Αυτό βέβαια δεν γίνεται απροϋπόθετα, με την παπική ομολογία να διευκρινίζει ότι: “υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει δεκτό να είναι νονοί διεμφυλικά άτομα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία ή σε χειρουργική επέμβαση για επανακαθορισμό φύλου”.

Με την εωσφορική αλαζονεία που διακατέχει τους πάπες, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι απαξιώνουν ολοκληρωτικά, την Αγία Γραφή και τους Ιερούς Κανόνες. Ο πάπας Φραγκίσκος περιφρονώντας συνειδητά τον Θεό και το δημιούργημά Του, τον άνθρωπο, κατακρεουργεί τον Λόγο του Κυρίου μας προπαγανδίζοντας υπέρ της αμαρτίας, σπρώχνοντας σε αυτή ακόμη και τα ίδια τα παιδιά. Παράλληλα, υποβαθμίζει τον φυσικό και θεάρεστο ρόλο της μητρότητας, ενώ αντίθετα επιβραβεύει τον νεοφανή και αμφιλεγόμενο θεσμό της παρένθετης μητέρας.

Ένας γνήσιος εκπρόσωπος του Θεού, εκτός ότι δεν φεύγει από το καράβι της μίας και αληθινής Εκκλησίας, της Ορθοδοξίας, είναι αδιανόητο να ιδρύει δική του “εκκλησία”, με δικά του δόγματα και να χρησιμοποιεί φθηνές δικαιολογίες για να πλασάρει πλαγίως και δολίως την αμαρτία. Είναι γνωστή η τακτική που ακολουθεί, να αυτοπροβάλλεται ως “ο επί της γης Θεός”.

Η τεράστια διαφορά της παπικής αίρεσης από την ορθόδοξη αληθινή πίστη είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση κάτι περισσότερο από εμφανής. Η αίρεση του παπισμού αθωώνει την ομοφυλοφιλία και την ορίζει ως φυσιολογική στάση ζωής ενώ η ορθόδοξη διδασκαλία την ορίζει ως βδελυρό αμάρτημα, ονομάζοντάς την ως τον “κολοφώνα των κακών”. Την ελέγχει, έτσι ώστε να φέρει σε μετάνοια την ψυχή που ταλαιπωρείται, για να μην χαθεί στην άβυσσο της κόλασης.

H ορθόδοξη διδασκαλία στηρίζεται στην Αγία Γραφή και τα λόγια των Αγίων Πατέρων. Εκεί βρίσκουμε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας και αυτές είναι οι εντολές του Κυρίου μας.

Αυτές ακούμε και σε αυτές υπακούμε και οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού. Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει, “Νόσημα χαλεπό και ανίατο, (λοιμόν, λοιμών χαλεπώτερον), πανώλη χειρότερη από τις πανώλεις!” (2). Το βιβλίο της Αποκάλυψης το γράφει ξεκάθαρα: “Έξω οι κύνες και οι φαρμακοί και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο φιλών και ποιών ψεύδος” (Αποκ. κβ 15). Η Αγία Γραφή επίσης είναι σαφής: “ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε·οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι”. (Α΄ Κορ. στ΄ 9-10).

Η Αίρεση και η ομοφυλοφιλία είναι εντελώς ασυμβίβαστες με την Ορθοδοξία. Ας μην υιοθετούμε θεολογίες οι οποίες είναι ξένες προς την αγιοπνευματική παράδοση της Ορθοδοξίας και κυρίως να κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του παπισμού. Αν και η Αγία Γραφή είναι ξεκάθαρη, κάποιοι ορθόδοξοι Ιεράρχες, Επίσκοποι, ακόμη και Πατριάρχες προσπαθούν να ωραιοποιήσουν αυτό το ανθρωποκτόνο αμάρτημα με σκοπό τη συγκάλυψη των ανθρωπίνων παθών. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν βοηθούν τους ανθρώπους που υπέπεσαν σε αυτό το πάθος. Αντιθέτως τους καταστρέφουν και τους οδηγούν στην απώλεια.

Όταν ο Μέγας βασίλειος αποκαλεί την ομοφυλοφιλία “κτηνώδες αμάρτημα”, γιατί πρέπει να δίνουμε σημασία τον καταραμένο πάπα του οποίου η “εκκλησία” είναι νόθος οργανισμός (Άγιος Νεκτάριος); (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου