Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

 

Νέα απειλή για τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίεςεικόνα άρθρου: Νέα απειλή για τις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Εξαπλώνεται σαν επιδημία η κοινωνία με Θεολογικές σχολές σχισματικών και αχειροτόνητων της Ουκρανίας

Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου γέννησε μεταξύ άλλων τη νέα εκκλησιολογία Βαρθολομαίου, του πρώτου άνευ ίσων.

Η νέα εκκλησιολογία του πρώτου άνευ ίσων γέννησε το Ουκρανικό κακοκέφαλο.

Το Ουκρανικό γέννησε το Νέο σχίσμα στη Ορθοδοξία μεταξύ σχισματικών και Ορθοδόξων.

Το Νέο σχίσμα διαχωρίζει την Ορθοδοξία σε εκείνους από τους Ορθοδόξους που κοινωνούν με τους σχισματικούς.

Οι σχισματικοί κάνουν Θεολογικές σχολές της απώλειας. Οι Θεολογικές σχολές στην Ορθοδοξία χωρίζονται σε εκείνες που αναγνωρίζουν και συνεργάζονται με τις Θεολογικές σχολές των σχισματικών και σε εκείνες που διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.

Στην Ελληνική επικράτεια εκτός από τις θεολογικές σχολές, ειρήσθω εν παρόδω που κινδυνεύουν με κλείσιμο ελλείψει φοιτητών, έχουμε και τις πολύπαθες θεολογικές Ακαδημίες. Από Ανώτερες σχολές που απευθύνονται σε νέους οι οποίοι σκέφτονται να ιερωθούν, κάποιες ανωτατοποιήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια έκλεισαν, και σε άλλες που λειτουργούν ναι μεν αλλά έχουν μετατραπεί σε κέντρα συγκρητιστικής, μεταπατερικής και άρα αιρετικής θεολογίας.

Κατά το παρελθόν, οι σχισματικοί Ουκρανοί της Ακαδημίας Volyn και ο πρύτανης «πρωθιερέας» Volodymyr Vakin συμμετείχαν στα θερινά προγράμματα «επιμόρφωσης» που εκπόνησε η [μεταπατερική] Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου (ΑΘΣΒ) της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού:

α) 30 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2019, Βόλος

β) 18 έως 24 Ιουλίου 2021, Διαδικτυακή υλοποίηση

γ) 25 έως 29 Ιουλίου 2022, Διαδικτυακή υλοποίηση

δ) 2 έως 10 Ιουλίου 2023, Βόλος

Με αυτό το ένοχο πρόσφατο παρελθόν, όταν κλιμάκιο Ουκρανικής σχισματικής θεολογικής σχολής επισκέπτεται τη χώρα μας, έχει τεράστια πνευματική σημασία να δούμε ποιες θεολογικές σχολές ή εκκλησιαστικές Ακαδημίες θα επισκεφτεί και ποιο θα είναι το περιεχόμενο των συναντήσεων.

Το κλιμάκιο Θεολογικής Σχολής Volyn (Βολύν – Βολινία), που έχει έδρα το Λούτσκ της δυτικής Ουκρανίας, αποτελούν ο Πρύτανης της, πρωτοπρεσβύτερος Δρ Volodymyr Vakin και Καθηγητής Κανονικού Δικαίου, ο αντιπρύτανης, υπεύθυνος εκπαίδευσης πρωτοπρεσβύτερος Δρ Vladyslav Fulmes και καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας, ο Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Zhydychyn Δρ Konstantinos Marchenko, Καθηγητής Ποιμαντικής, και ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της Ακαδημίας Πρωτοπρεσβύτερος Viktor Pushko, Καθηγητής Πατρολογίας.

Καταγράψαμε την πορεία των σχισματικών στις Εκκλησιαστικές ακαδημίες της χώρας:

24 Οκτωβρίου 2024 – Ηράκλειο
Αντιπροσωπεία της Θεολογικής Ακαδημίας του Volyn (Βολύν) της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφθηκε την Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης (ΠΑΕΑΚ) στο Ηράκλειο, την 24η Οκτωβρίου 2023 [1]

24 ως 29 Οκτωβρίου 2023 – Κολυμπάρι Χανίων
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Θεολογικής Ακαδημίας της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας με την ΟΑΚ [2]

30-10-23 – Αθήνα
Συνεργασία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών με την Ορθόδοξη Ακαδημία του Volyn [3]

31 Οκτωβρίου 2023 – Αθήνα
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με αντιπροσωπεία εκ της Θεολογικής Ακαδημίας της Βολινίας [4]

Συζήτησαν και την πιθανή συνεργασία με το ίδρυμα ποιμαντικής επιμόρφωσης σε διαδικτυακά σεμινάρια ποιμαντικής.

Με θλίψη διαπιστώνουμε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για συνολική εκτροπή των Εκκλησιαστικών σχολών της χώρας προς το σχίσμα. Ο πνευματικός αντίκτυπος της κατρακύλας αυτής θα “αποδώσει καρπούς”, όταν οι σπουδαστές των σχολών αυτών θα στελεχώνουν ενορίες και σχολεία, δηλητηριάζοντας με το φαρμάκι του σχίσματος το Ορθόδοξο ποίμνιο.

Η νέα αιρετική εκκλησιολογία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του πρώτου άνευ ίσων στην Ορθοδοξία και η ανάδειξή του σε πάπα της Ανατολής, που του δίδει το δικαίωμα της εισπήδησης σε ξένη δικαιοδοσία και της απονομής αυτοκεφαλιών κατά το δοκούν, έχει και συνέπειες.

Τραγική συνέπεια λοιπόν της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου είναι και το νέο σχίσμα στην Ορθοδοξία, και η προσπάθεια να προπαγανδιστεί αυτό και να νομιμοποιηθεί μέσω και των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών στη χώρα μας.

Εμείς θα αποκαλύπτουμε τις εκτροπές αυτές και θα μείνουμε σταθεροί στη Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση. Απέναντι στην συνεχιζόμενη επέλαση της παναίρεσης του οικουμενισμού εντός της διοικούσας εκκλησίας μένουμε αταλάντευτοι στον αγώνα της Ορθόδοξης ομολογίας, μέσω της Αγιοπατερικής, Ιεροκανονικής και Ευλογημένης Αποτείχισης από την αίρεση, εντός της Εκκλησίας.

Καλή μετάνοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου