Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

 

Ο γκέι που δεν έκανε… πολιτική

Stefanos Kasselakis και Ξαβιέ Μπέτελ!

Ίδια «κουσούρια» που έλεγε και ο μακαρίτης Χριστόδουλος, παράταιρες πολιτικές δραστηριότητες.

Το ερώτημα θα μπορούσε να είναι και ρητορικό. Γιατί αυτόν τον Λουξεμβουργιανό γκέι και όχι άλλον; Μα γιατί είναι ευρωπαίος και φιλέλληνας, σαν τον Stefanos Kasselakis!

Τι παραπάνω έχει ο Ξαβιέ Μπέτελ και τι λιγότερο από τον πρόεδρο του συριζα ;

Ο Μπέτελ είναι πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο Stefanos παιδικό του όνειρο είναι το να γίνει πρωθυπουργός στην ψωροκώσταινα.

Ο Ξαβιέ Μπέτελ γνωρίζει την πραγματικότητα της ζωής στο Λουξεμβούργο και τους μηχανισμούς εξουσίας στην Ευρώπη, ο Stefanos έχει απόλυτη άγνοια του τρόπου ζωής των Ελλήνων.

Και οι δυο «παντρεύτηκαν» μικρότερους στην ηλικία ερωτικούς συντρόφους. Ο Ξαβιέ Μπέτελ αποφεύγει τη δημοσιότητα, ο Stefanos ως νάρκισσος την επιδιώκει.

Ο Μπέτελ έχει μέτρο στις δηλώσεις του, ο Κασσελάκης ως αμετροεπής δηλώνει συνεχιστής της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου!!

Ο Μπέτελ περηφανεύεται ότι είναι δισέγγονος του μουσικού Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο Κασσελάκης φαίνεται ότι δεν είναι δισέγγονο του καταδικασμένου σε θάνατο για προδοσία δωσίλογου παπά Κασέλο.

Ο Stefanos Kasselakis έχει φίλο το «ναύκληρο» Αποστολάκη, ο Ξαβιέ Μπέτελ τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά. Ο Μπέτελ σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ναυτικό και εκκλησιαστικό δίκαιο, ο Stefanos τώρα σπουδάζει την αριστερή υποκρισία στον συριζα.

Ο Ξαβιέ Μπέτελ υπήρξε παρουσιαστής εβδομαδιαίου τοκ σόου, ο Stefanos του σ(φ)υριζα με το Τικ-Τοκ προάγεται σε τηλεοπτική περσόνα που, κατά περίσταση, αφηγείται «Μια ρετρο-φουτουριστική ιστορία ουτοπικών οραμάτων, ιδεολογικών συγκρούσεων, στην εποχή της μετα-αλήθειας και της alt-right δυστοπίας».

Ο Μπέτελ από έφηβος υπήρξε μέλος του Δημοκρατικού κόμματος. Ο Stefanos στα γεράματα ανακάλυψε την αριστερά τύπου συριζα.

Ο σύντροφος του Μπέτελ δεν μπερδεύεται στην πολιτική, ενώ ο σύνευνος του Stefanos ως υβριστής των δημοκρατικών στην Αμερική «έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο! «Α ρε έρμε Γκόρτσο, τι όνειρο να έβλεπες χθες βράδυ;».

Ο Μπέτελ έχει μια διαδρομή πολιτική και ανέβηκε προοδευτικά στην πρωθυπουργία, ο ανύπαρκτος Stefanos φυτεύτηκε και έγινε πρόεδρος του συριζα με προαγωγό τον Τσίπρα.

Οι προσκλήσεις προς τον «κύριο και την κυρία Μπέτελ» προφανώς θα αποτελέσουν «κοινωνικό» προηγούμενο για τον «κύριο και κυρία Kasselakis» μελλοντικό πρωθυπουργό της δεύτερης φορά αριστεράς στο «συριζστάν».

Η «πρώτη κυρία» του συριζα είναι ο Τάιλερ Μακ Μπεθ (αν και τραγωδία, δεν έχει καμία σχέση με τον Macbeth του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ) ενώ, είναι άγνωστο το κομματικό πόστο της σκύλας Φάρλι.

Σοβαρές προσωπικότητες της πολιτικής στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκαν για τους δυο γκέι πολιτικούς. Ο «περιθωριοποιημένος [κατά τον Μπέτελ] εξτρεμιστής» και κάποτε βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλος είχε δηλώσει για την εκλογή του λουξεμβουργιανού πρωθυπουργού: «Από την Ευρώπη των εθνών – κρατών στην Ευρώπη των πουστ…», ενώ ο Παύλος Πολάκης με τσιτάτο του Μάο χαιρέτησε την ανάδειξη του Stefanos στην προεδρία του συριζα : «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση».

Ο Μπέτελ λατρεύει την Ελλάδα και έρχεται για διακοπές στη Μύκονο, ο Stefanos ανακαλύπτει τώρα την Ελλάδα και πάει για «αποφόρτιση» στις Σπέτσες.

Ο γκέι Μπέτελ παράγει πολιτική σε ένα λιλιπούτειο κράτος, ο γκέι Stefanos νομίζοντας ότι κάνει πολιτική, προβάλει ένα φανταχτερό χαρακτήρα με παράταιρο κοινωνικό ρόλο.

Ο Μπέτελ έγινε πρωθυπουργός στα σαράντα του χρόνια, για το Stefanos που ονειρευόταν να γίνει από παιδί πρωθυπουργός δεν φαίνεται να υπάρχει… φως. Τον πρόλαβε ο «Ορφέας 2021».

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου