Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Ο ΑΦΡΩΝ Σατανισμενος Πάπας αναπτύσσει …φλερτ με τους ομοφυλόφιλους!


Ο Πάπας Φραγκίσκος. Photo © Giuseppe Ciccia / SOPA Images/Si/SIPA


Σε επιστολή που απευθυνόταν στους συντηρητικούς καρδινάλιους, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος θεώρησε ότι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια θα μπορούσαν να «ευλογηθούν». 

Δήλωση χωρίς προηγούμενο. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε επιστολή στους συντηρητικούς καρδινάλιους, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, επιβεβαιώνοντας ότι τα άτομα του «ιδίου φύλου» που διατηρούν μια σχέση θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο «ευλογιών». Ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού, ωστόσο, απέφυγε να αποσαφηνίσει τις παρατηρήσεις του, αναφέρει  η La Dépêche.

Ο Πάπας Φραγκίσκος  διευκρίνισε στην επιστολή του ότι αρνείται να συγκρίνει αυτές τις ευλογίες με το μυστήριο του γάμου, καλώντας αντ' αυτού για αυτό που όρισε ως  «ποιμαντική φιλανθρωπία». «Δεν μπορούμε να είμαστε δικαστές που απλώς αρνούνται, απορρίπτουν και αποκλείουν. Ως εκ τούτου, η ποιμαντική σύνεση πρέπει να διακρίνει επαρκώς εάν υπάρχουν μορφές ευλογίας, που ζητούνται από ένα ή περισσότερα άτομα, που δεν μεταφέρουν μια εσφαλμένη έννοια του γάμου», έγραψε στους  συντηρητικούς καρδινάλιους.

Ο κυρίαρχος ποντίφικας υπενθύμισε στην επιστολή του ότι αυτή η «ποιμαντική φιλανθρωπία» απαιτούσε τα άτομα, των οποίων οι πράξεις μπορούσαν να «επηρεαστούν» από στοιχεία που δεν εμπίπτουν στην ευθύνη τους, να μην αντιμετωπίζονται ως  «απλοί αμαρτωλοί». Ο Πάπας Φραγκίσκος επέμεινε επίσης στον ορισμό της Εκκλησίας του γάμου, ως «αποκλειστική, σταθερή και αδιάσπαστη ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, φυσιολογκά ανοιχτή στην τεκνοποίηση».

Ωστόσο, όταν μιλάμε για ευλογία, ο Επίσκοπος Ρώμης θεώρησε ότι υπήρχαν καταστάσεις που ήταν «αντικειμενικά απαράδεκτες σε ηθικό επίπεδο». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος τάσσεται υπέρ των ομοφυλοφίλων. Το 2020, ενθάρρυνε τα κράτη να επιτρέψουν τις πολιτικές ενώσεις για ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

5 σχόλια:

  1. Εις την ιστορία του ανθρωπίνου γένους τρεις κυρίως πτώσεις: του Αδάμ, του Ιούδα και του πάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσενα Κωνσταντινε σε απασχολει η αιρεσι του οικουμενισμου που κατελαβε ολη την Εκκλησια της ελλαδος;
      Πας στους ναους των οικουμενιστων; Αυτο ειναι το μεγαλυτερο και σπουδαιοτερο σημερα για τον ορθοδοξο. ΟΛΑ τα αλλα ειναι δευτερα.

      Διαγραφή
  2. Και που να πάω; Που δεν έχει κάποιον αποτειχισμενο ιερέα εδώ που μενω! Έχετε να προτείνετε κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρυα απο την αιρεσι Κωνσταντινε. Φεγετε αυτην ως απο ΟΦΕΩΣ λενε ολοι οι Αγιοι Πατερες. Να μην πας πουθενα να κανεις κομποσχοινι. Η εκκλησια της Ελλαδος ειναι πλεον και Αιρετικη και Σχισματικη εκκλησια.
      Μην εκκλησιαζεσαι σε αυτην αυτο μας επιτασσουν οι Αγιοι και το Αγιο Ευαγγελιο. Τι να σου πω;
      Που μενεις;

      Διαγραφή
    2. Μένω Θεσσαλονίκη. Η πιο κοντινή ενορία ο αγίου Φωτίου. Ο Οικουμενισμος είναι παναιρεση, συμφωνώ ότι πρέπει να. την αποφεύγουμε όπως τον ΟΦΙ ! Όμως μέχρι να συγκληθεί ΠΑΝΟΡΘΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ που θα καταδικάσει τον οικουμενισμο που θα πηγαίνουμε για εξομολόγηση, για θεία Κοινωνία. Δεν ισχύει η οικονομία; Η εξομολόγηση, θεία Κοινωνία σε ιερέα που μνημονεύει τον Άνθιμο είναι άκυρη; Πρέπει να ξανά εξομολογηθώ τα ίδια σε αποτειχισμενο ιερέα; Ο π. Θεόδωρος Ζήσης από ότι ξέρω δεν ιερουργει κάπου. Ο π. Νικόλαος Μανώλης εκοιμηθη! Ο πιο κοντινός ήταν στον Τριλοφο , ο π. Γεώργιος Αγγελακακης και αυτός εκοιμηθη! Στην Σουρωτή μια φορά τον μήνα έρχεται ο π. Ευθύμιος, η μόνη επιλογή που βλέπω ! Ένας από τους ανεμβολιαστους που είχαν τεθεί σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου