Τρίτη 5 Απριλίου 2022



Να ποιος χρηματοδοτεί 

τα σχίσματα και τις αιρέσεις…

 

 της Σοφίας Μακεδονοπούλου


Η ΕΙΔΗΣΗ

Ο Διοικητής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, οργάνωσε και πραγματοποίησε τη σύνταξη λεπτομερούς οικονομικής έκθεσης των δραστηριοτήτων του Τάγματος, προκειμένου να καταστεί γνωστή η διακονία  του μεταξύ των ετών 2002 με 2021.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, στην έκθεση αυτή, που ετοιμάστηκε από το βοηθό ταμία Άρχοντα Ανδρέα Κομοδρόμο, καταγράφεται πώς το Τάγμα έχει δώσει τα έτη αυτά για την στήριξη του Πατριαρχείου το ποσό των $53.28 εκατομμυρίων δολαρίων αμέσως ή εμμέσως. Τριάντα τρία εκατομμύρια διακόσιες ογδόντα χιλιάδες δολάρια ($33,280,000) μάλιστα δόθηκαν για διάφορες πρωτοβουλίες ευεργετικές για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα διεθνή προγράμματα που έχουν διοργανωθεί για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην Ευρωπαϊκή Βουλή, στις Βρυξέλλες, στη Γερμανία και την Ουάσιγκτον.

Επίσης το Τάγμα των Αρχόντων ανέλαβε σοβαρά έξοδα για τη διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου της Κρήτης το 2016, καθώς και τις επισκέψεις του Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επί πλέον το Τάγμα των Αρχόντων έχει συγκεντρώσει το ποσό των $20 εκατομμυρίων για το «Ίδρυμα Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

Είναι αυτό το “τάγμα” (ναι μυρίζει και είναι μασονία) που τον Οκτώβριο του 2019 απένειμε, με τα χέρια του τότε Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική Ελπιδοφόρου, στο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο, στο ξενοδοχείο «New York Hilton Hotel», το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έτσι για την ιστορία και τη σημειολογία να αναφέρουμε πως το 2021, στις 30 Οκτωβρίου, το βραβείο αυτό το απένειμε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε τρεις διευθυντές πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών.

Βοά η ομογένεια για τα οικονομικά σκάνδαλα

Με τούτα και με εκείνα έρχεται πάλι στην επιφάνεια μία μέγιστη ” αρετή του πανδολαριότατου”, όπως λένε ορισμένοι στην Αμερική τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το αργυρώνητον. Στα ελληνόφωνα ανεξάρτητα  αμερικανικά σάιτ είναι αλήθεια ότι μπορεί να μάθει κανείς πολλά, τόσο για τη στήριξη της ελληνόφωνης εκπαίδευσης εκ μέρους του Ελπιδοφόρου στην Αμερική,  για χάρη της οποίας αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα ΔΠΘ που θίξαμε σε προηγούμενο άρθρο, όσο και για το ουκρανικό αυτοκέφαλο. 

Συγκεκριμένα για το Ουκρανικό διαβάζουμε στον ομογενειακό τύπο: “Το ζήτημα της ”αυτοκεφαλίας” που προωθούσε η Ουάσιγκτον ως ”όπλο” στη διαμάχη της με τη Ρωσία, χρησιμοποιώντας το Βαρθολομαίο, διαίρεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αλλά αυτό αφορά περισσότερο τους ”ηγήτορες” πατριαρχείων.

Η απόφαση των ”ταγματασφαλιτών” Βαρθολομαίου-Καρλούτσου (”Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου”), να τιμήσουν σε δεξίωση στη Νέα Υόρκη (19 Οκτωβρίου ’19) τον επικεφαλή της ”αυτοκέφαλης Εκκλησίας  της Ουκρανίας” μητροπολίτη Επιφάνιο, εμπλέκει έμμεσα την Ομογένεια και άμεσα την Αρχιεπισκοπή της στα ”ορθόδοξα -πολιτικά- παιχνίδια”. 

Η μασονική αποφορά έχει κάτι παραπάνω από έρεισμα. Και αρκεί αλήθεια να έχει και να εμπιστεύεται κανείς το ορθόδοξο αισθητήριο του, να έχει ” μύτη”, όπως έλεγε ο μακαριστός γέροντάς μας, για να μην πληρώνει τα ταξίδια του Βαρθολομαίου στον Πάπα, να μη χρηματοδοτεί δηλαδή το μασονοκίνητο οικουμενισμό του Πατριαρχείου. 

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι πόλεμος μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας διεξάγεται εδώ και καιρό, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε εκκλησιαστικό-πνευματικό επίπεδο, με θέατρο του πολέμου την Ουκρανία. Όπως και σε άλλες πάμπολλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στην Ουκρανία  η Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο Αμερικανικός παράγοντας δουλεύει ύπουλα  και διαβρωτικά. Καταγγέλλουμε το ρόλο που το Πατριαρχείο παίζει σε αυτόν και συντασσόμαστε από το μετερίζι μας στον πνευματικό πόλεμο που διεξάγεται. Ως εκ τούτου δε διστάζουμε να καταγγείλουμε το Πατριαρχείο σαν εχθρική δύναμη και το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως το τάγμα Ασφαλείας αυτού του νεοταξικού μασονικού μορφώματος.

1 σχόλιο:

  1. Υπήρχε ποτέ ΤΑΓΜΑ ΑΡΧΟΝΤΩΝ στην Ορθόδοξη εκκλησία του Χριστού? Θεέ μου τι τίτλοι και λέξεις ταπείνωσης και ελέους.Εχουμε χάσει κάθε έννοια μέτρου και μετανοιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου