Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ


Σκύβοντας στον πολύπλοκο ιστορικό χάρτη να απαντήσω στα φληναφήµατα του Πρωτοσύγκελου Λάρισας Ιγνατίου και στα δηµοσιεύµατά του “Μύρον εκκενώθεν όνοµά σου” (26-6-2020), έκανα µια περιγραφή µέσα στην απεραντοσύνη του χωροχρόνου µε εποχιακές συντεταγµένες.

Μίλησα για το µεγάλο αυτό πνευµατικό ανάστηµα που σε µια επταετία κατόρθωσε να αποκτήσει επτά (7) πανάκριβα (για να µη παρεξηγηθώ λόγω των πολλών εξόδων, µετακινήσεις, ενοίκια, δίδακτρα, διατροφή…) βραβεία, µεταπτυχιακά, διδακτορικά, ποιµαντικά… Πρόθεσή µου ήταν να κοιτάξω άφοβα το υλικό που µαζεύτηκε σε ένα άνθρωπο τέτοιας µεγάλης πνευµατικής –πάνω από Αϊνστάιν εµβέλειας, να µην κόψω την πνευµατική αυτή ταχύτητα, αναγνωρίζοντας τα ιστορικά, ιατρικά, ψυχολογικά, φιλοσοφικά, ποιµαντικά, κοινωνικά, ειδικής αγωγής, βυζαντινής φιλολογίας, βιοηθικής, στοιχεία που σταµπάρισε φοιτώντας στα διάφορα Πανεπιστήµια, δίνοντας την ιδιαιτερότητα στον ατοµικό σου βηµατισµό.

Και πριν προλάβω να µαζέψω τα αποµεινάρια του φύλλου 280-281 της εφηµερίδος “ΑΓΩΝΑ” ακούστηκαν οι σειρήνες, ήρθε βόµβα από την Αγγλία, ένα δηλητηριασµένο σύννεφο, µπήκε µέσα στα σωθικά µου.

Φοιτητές του Πανεπιστηµίου Ψυχολογίας East London της Αγγλίας που εσείς για χρόνια πάτερ φοιτούσατε (διότι απαιτείται φυσική παρουσία) έστειλαν µήνυµα ανάβοντας φωτιά, σαν µια κολασµένη νύχτα του πολέµου.

Κύριοι της εφηµερίδος λένε: «Στο Πανεπιστήµιό µας χρόνια φοιτούν διάφοροι από φυλές, χώρες και γλώσσες που τις κράτησαν µέσα τους ως παραδοσιακές αναγραφές (µε τουρµπάνια, κελεµπίες, σαρίκια, µπέρτες, ράσα, σκούφους, καπέλα …) τις βιώνουν και µάλιστα µε καµάρι τις προβάλουν. Παπάς µε ράσα, µε γένια, µε καπέλο (καλυµµαύκι) µικροκαµωµένος ως τον έχετε στη φωτογραφία, δεν πέρασε από την πύλη του Πανεπιστηµίου, εκτός εάν µπαινόβγαινε από κανένα “παραπόρτι”».

Και επειδή το µηδέν δεν το εµπιστευόµαστε σαν κληρονοµιά και µάλιστα στον ιερό χώρο της Εκκλησίας, που άγιοι Πατέρες, πρόσωπα φωτεινά, µάτια κρυστάλλινα, που έζησαν την παρουσία του σαρκωµένου Λόγου, µας δίδαξαν να αναζητούµε την αλήθεια και να νευρώνουµε την αφοσίωσή µας µόνον στην αλήθεια.

Αναµένουµε απάντηση από τον ίδιο. Πήγε στο πανεπιστήµιο της Αγγλίας; Φοίτησε; Πού κατοικούσε; Από πια πόρτα έµπαινε; Για να σβήσουµε τη φωτιά που µας άναψαν οι “κακόβουλοι” συµφοιτητές του;

Eφ. Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου