Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ο Δερμιτζάκης «ξαναχτύπησε»- Αυτή τη φορά μιλά και ως δογματολόγος: «Η Θεία Κοινωνία είναι κάτι το συμβολικό!»

 

Για το θέμα της Θείας Κοινωνίας ρωτήθηκε  ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 “Κάτι τρέχει με τη Μάριον” και δεν δίστασε να απαντήσει. Αυτή τη φορά μάλιστα ξαναχτύπησε με μεγαλύτερο θράσος και μίλησε ως ...δογματολόγος .

O καθηγητής Γενετικής κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις περί Θείας Κοινωνίας της καθηγήτριας κα Λινού, ( δηλαδή ο παντελώς άσχετος με το θέμα θέλησε να καπελώσει την αρμόδια καθηγήτρια ) και τόνισε πως “δεν μπορούμε να λειτουργούμε με τη λογική αυτή ότι δεν υπάρχει κάποιο πείραμα άρα τα αγνοούμε όλα” και πρόσθεσε πως “είναι δυνατόν να συζητάμε αυτά τα πράγματα; Είναι ξεκάθαρο. Όταν μοιραζόμαστε κάποιο σκεύος στο όποιο μοιράζεται βλεννογόνος από το στόμα είναι λογικό ότι μεταδίδεται. Σε τι ποσοστό όμως ποσοτικά μεταδίδεται όντως δεν έχουμε κάποια μέτρηση”.Δηλαδή όλα ίσα και όμοια κατά τον κ. Δερμιτζάκη. Ισοπέδωση των πάντων.

Ο κ. Δερμιτζάκης στη συνέχεια εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ίδια άποψη που είχε εκφέρει και πριν από καιρό προκαλώντας και  τότε  αντιδράσεις στους κόλπους της Εκκλησίας, λέγοντας πως “για μένα τα πράγματα είναι απλά. Όπως και με όλα τα άλλα σκεύη έτσι και με το σκεύος της Θείας Κοινωνίας μεταδίδεται και αυτό δεν έχει να κάνει καμία σχέση με την πίστη”.

Ο κ. Δερμιτζάκης που  του αρεσει να εκφράζεται  εναντίον της Θείας Κοινωνίας, επιχείρησε να αυθαιρετήσει και να μιλήσει ….θεολογικά λέγοντας πως “από την αρχή πάντα η Θεία Κοινωνία όπως και το Σώμα και το Αίμα είναι συμβολικά”,. Μας έκανε τη χάρη να διαχωρίσει  το θέμα λέγοντας  πως “δεν είναι το ίδιο το Σώμα και το Αίμα και νομίζω πως αυτό είναι μια παραβίαση της ερμηνείας, ότι είναι το Σώμα και το Αίμα. Άρα λοιπόν να κρατήσουμε αυτά τα όποια πρέπει να κρατάμε για να είμαστε και στην πίστη και να αφαιρέσουμε τους φυσικούς νόμους”.

Προσπαθώντας να ισχυροποιήσει την παραπάνω  άποψη ο κ. Δερμιτζάκης  δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την αυθαιρεσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου που θέλει να μας επιβάλλει τα ...κουταλάκια  μιας χρήσεως στην Θεία κοινωνία. Ισχυρίστηκε  πως “ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε πει ότι μιλάμε για μια θεία διαδικασία στην οποία χρησιμοποιούμε γήινα εργαλεία και τα γήινα εργαλεία μπορεί να είναι μολυσμένα. Αυτό δεν το είπα εγώ το είπε κάποιος ο οποίος είναι πολύ κοντά στην Εκκλησία και είναι πολύ σεβαστός άνθρωπος”,  κατέληξε ο καθηγητής Γενετικής.

Να σε χαιρόμαστε κ. Δερμιτζάκη. Αλλά μόλις τελειώσει όλο αυτό που ζούμε  τότε θα τα πούμε αναλυτικά. Εν αναμονή λοιπόν.

1 σχόλιο:

  1. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο αμετροέπειας και θρασύτητας ο εν λόγω κύριος.
    Μήπως έχει επιδείξει μεγάλη ανοχή η Σύνοδος απέναντί του;
    Τι διακελεύουν οι ιεροί κανόνες εν προκειμένω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου