Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Δυστυχώς, αυτοί που με κακό λογισμό θεωρούν τα προστατευτικά μέτρα για τον covid-19 ως δήθεν «διάταγμα διωγμού» και τους εαυτούς τους ως «ομολογητές», προβάλλουν συνεχώς ένα επιχείρημα: Ότι ο ιός covid-19 δεν θανατώνει, παρά μόνον εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Μάλιστα, συνεχίζουν λέγοντας ότι υπάρχουν αρκετά παραδείγματα πολιτών που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό έχοντας υποκείμενα νοσήματα και απεβίωσαν και τα φέρνουν ως παραδείγματα. Εκείνο όμως που δείχνουν να αγνοούν ηθελημένα –έστω και με το συγκεκριμένο επιχείρημά τους- είναι ότι ο covid-19 σήμερα «κάνει πάρτυ» σε μια χώρα υποκείμενη σε χρόνια ανίατα νοσήματα και δύσκολα βρίσκεις ελληνικό σπίτι όπου κάποιος ένοικός του να μην παίρνει φάρμακα, όπως επίσης είναι δύσκολο να βρεις Έλληνα που να μην έχει στην τσάντα του φάρμακα. Χωρίς πολλά λόγια, λοιπόν, τους υπενθυμίζουμε ότι:

1) Οι διαβητικοί στην Ελλάδα είναι 1.200.000 πολίτες!!

—–

——————————————

2) Οι υπερτασικοί στην Ελλάδα είναι 2.000.000 πολίτες!!

————————————-

3) Οι νεφροπαθείς στην Ελλάδα είναι πάνω από 1.100.000 Έλληνες!!

——————————-

4) Οι ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)  είναι 700.000!!

————————

5) Η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην παχυσαρκία!

———————————–

6) Στην Ελλάδα τα ΑμΕΑ (άτομα με ειδικές ανάγκες) αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας!!

————————————–

7) Περισσότερα από 10.000 άτομα πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ)!!

—————————————-

8) Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πάσχουν από θυρεοειδή!!

—————————————-

9) Οι Έλληνες είναι ο έκτος πιο γερασμένος λαός στον κόσμο!!

———————————

10) Ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στη χώρα μας, με ποσοστό 27% !!

———————————

11) Η Ελλάδα είναι πρώτη στα καρδιαγγειακά νοσήματα ανάμεσα στις μεσογειακές χώρες!!

————————————

12) Τέλος, με την «τρέλα που μας δέρνει» έχουμε τρελάνει τους Έλληνες και από το πολύ ψυχοφάρμακο τρελαίνονται τώρα και τα ψάρια!!  Μόνο το 2000 οι Έλληνες κατανάλωσαν 110 εκατομμύρια ημερήσιες δόσεις αγχολυτικών, 75 εκατ. αντικατα θλιπτικά και 72 εκατ. ηρεμιστικά!! Και μιλάμε για το 2.000· για σήμερα ντρέπομαι να γράψω τα στατιστικά στοιχεία.

————————–

13) Τα αυτοάνοσα θερίζουν και είναι εκατομμύρια συμπολίτες μας που πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο!!

 ————————-

Νομίζω ότι όλοι έχουμε συμβάλει στο να παρουσιάζει ο λαός μας αυτά τα χάλια. Όσοι νομίζουν λοιπόν ότι είναι «ομολογητές», ας συνέλθουν και ας συναισθανθούν και τη δική τους κατάσταση και την κατάσταση των Ελλήνων. Έχουν εκθέσει τον ελληνικό λαό σε τόσα και τόσα άλλα. Ας μην τον σπρώχνουν στον θάνατο πλανώντας τον ότι τάχα έτσι γίνεται «ομολογητής»!

Ας σταματήσει λοιπόν και η επικίνδυνη επιχειρηματολογία ότι δεν φοβόμαστε τον covid-19, διότι θανατώνει μόνο όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, διότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον γερασμένη και πρώτη στα υποκείμενα νοσήματα και δυστυχώς θα βιώσουμε έναν εφιάλτη και μια τραγωδία.

Με αγάπη,

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απολύτως με το κείμενο της ανάρτησης. Θα ήθελα να προσθέσω ως ιατρός ότι δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι κάποιος πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Τα νοσήματα ρυθμίζονται και οι ασθενείς ζουν σε πλείστες περιπτώσεις φυσιολογική ζωή. Επομένως είναι εωλο επιχείρημα αυτό των υποκειμένων νοσημάτων. Εξάλλου ο ιός προσβάλει όλες τις ηλικίες και είναι απρόβλεπτο το πώς θα εξελιχθεί η νόσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου