Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Πιστός και άξιος Χριστιανός δεν είναι αυτός που παραδέχεται ΜΟΝΟ την Θεία Κοινωνία! / Η κυρία Λινού απαγορεύει το να φιλάς τις εικόνες και το χέρι του Ιερέα

Χρήστος Βλαμάκης 



Καταλαβαίνω τις πιέσεις, καταλαβαίνω πολλά, αλλά παράλληλα δεν αντέχω να βλέπω Χριστιανούς που ζητοκραυγάζουν και χαίρονται, λες και εξαρτάται η πίστη τους από τις “ομολογιακές” δηλώσεις Ιεραρχών και λοιμωξιολόγων.

Τι θα πούμε σήμερα που βγαίνει η κυρία Λινού και αρνείται την πίστη της και μας προτρέπει να μην ασπαζόμαστε τις αγίες εικόνες και το χέρι του Ιερέα;

“Απαντήσεις έδωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 για τη Θεία Κοινωνία η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού.

Η ίδια δεν έχει κρύψει ότι είναι πιστή, λέγοντας ότι οι γενικά οι κορωνοϊοι μεταδίδονται μέσω του αέρα.

Σε αντίθεση με όσα λένε άλλοι συνάδελφοι της, εξηγώντας και αναλύοντας τους κινδύνους της μετάδοσης και διασποράς, η ίδια όπως είπε δεν μεταδίδεται.

Υπογράμμισε, όμως, ότι είναι ευθύνη των κληρικών η τήρηση των μέτρων.


Ωστόσο, η κ. Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο, ανάμεσα στις οποίες είναι να αποφεύγουν οι πιστοί να φιλάνε τις εικόνες, να μην φιλούν τα χέρια των ιερέων, να τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις, να γίνονται λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους και φορούν όλοι μάσκα.

Για το αν το κουταλάκι που μοιράζεται μεταξύ των πιστών είναι επικίνδυνο εν μέσω της σοβαρής πανδημίας που διανύουμε, η κ. Λινού απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι είναι θέμα δογματικό και είναι απόφαση του Πατριαρχείου. (Ρεπορτάζ romfea.gr / 17.11)”

Και ερωτώ, τι θα λέγανε οι άγιοι μας;

Ἔλεγαν τότε στοὺς Χριστιανούς: «Ρίξε μόνο λιβάνι στὴν φωτιὰ
καὶ μὴν ἀρνῆσαι τὸν Χριστό». Δὲν τὸ δέχονταν. «Κάνε μόνον πὼς ρίχνεις». Δὲν τὸ δέχονταν. «Μὴ μιλᾶς γιὰ τὸν Χριστὸ καὶ πήγαινε  ἐλεύθερος σὲ ἄλλο μέρος», καὶ δὲν τὸ δέχονταν! Σήμερα βλέπεις ἕναν νερόβραστο κόσμο. (Αγίου Παϊσιου, Πνευματική Αφύπνιση, σ. 27)

Φτάσαμε να αρνούμαστε την χάρη των αγίων εικόνων! Φτάσαμε να κλείσουμε ναούς.. Και βγαίνουν μετά διάφοροι Ιερείς σαν τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου και μας λένε “Να διαφυλάξουμε την Θεία Κοινωνία, τα άλλα ας τα τηρήσουμε”.

Ας καταλάβουμε ότι ούτε οι κλειστοί ναοί επιτρέπονταιούτε η αποφυγή ασπασμού των Ιερών Εικόνων επιτρέπεται.

Ή με τον Χριστό θα είσαι, ή με τον διάβολο!

Δεν θα κατεβάσουμε την πίστη μας εκεί που θέλουν τα μέλη της κάθε λέσχης. Καλύτερα στις κατακόμβες!

Για το orthopraxia.gr, Χρήστος Βλαμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου