Σάββατο 25 Απριλίου 2020


“ Άξιον εστί το αρνίον το εσφαγμένον…’’
                              ( Αποκ .  5,12)


Ένα Αποκαλυπτικό γεγονός στις ημέρες μας είναι και το κλείσιμο των Ι.Ναών σ’όλη τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής μέχρι σήμερα.
Η Ι.Σύνοδος υπακούοντας στο κράτος κινήθηκε  σε αποστατικούς άξονες  και περιφρόνησε την εκκλησιστική παράδοση-πρακτική , που επί δύο χιλιετίες υπήρξε η πηγή ζωής του Εκκλησιαστικού πληρώματος.
Το δε κράτος , ως συγκροτημένο  Αστικό σύστημα , κινείται πάντοτε στους άξονες  της Φυσιοκρατίας –Εμποροκρατίας και φροντίζει στη διαμόρφωση του  homo oeconomicus. Ουδέποτε ένα Αστικό κράτος αντίκρυσε τους ανθρώπους με την καθολική αντίληψη του Ευαγγελίου(Ρωμ. 13,4). Πάντοτε  το υλιστικό κράτος βλέπει στην κοινωνική κυριαρχία του «ορθού λόγου» την ανθρώπινη ευδαιμονία.
Καλά , η υλιστική κρατική σκέψη δεν έχει τη δύναμη να συλλάβει στο βάθος του το μυστήριο της Θείας αποκάλυψης. Μα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δικαιολογείται; Δεν γνωρίζουν οι Ιεράρχες , ότι οι αληθινοί ποιμένες  υπηρετώντας την αλήθεια , τον Χριστό, αναδεικνύονται ανώτεροι απ’ το φόβο  και το θάνατο;
Η οικουμενιστική  μόλυνση των Ιεραρχών , προβάλλεται και ως αδυναμία τους να επηρεάσουν ουσιαστικά το πλήρωμα , τον κόσμο. Η πιο  φανερή απόδειξη  της οικουμενιστικής «ψεύτικης πίστης»  είναι ο συμβιβασμός του Ορθοδόξου ποιμένα – πιστού  με όλα εκείνα , που έχουν αντίθετο περιεχόμενο με την  Ορθόδοξη πίστη.


Γιατί άραγε η  Ι. σύνοδος  δεν είδε , ή δε θέλησε να δει , όλο το βάθος και τις συνέπειες αυτής της απαγόρευσης της (καθολικής ) θείας λατρείας; Διότι  η ψυχολογία βλέπει ό,τι θέλει να δει! Θεολογικά η Ι. σύνοδος αμφισβήτησε –αρνήθηκε την προβολή του Αγγελικού ύμνου της Αποκάλυψεως στη σημερινή πραγματικότητα.
Στο μεγαλόφωνο ύμνο των Αγγελικών δυνάμεων  στην Αποκάλυψη, διαβάζουμε:
« Αξίον εστι το αρνίον το εσφαγμένον λαβείν την δύναμιν και τον πλούτον και σοφίαν και ισχύν και τιμήν και δόξαν και ευλογίαν» ( Αποκ. 5,12)
Τονίζεται , διαχρονικά, ότι το αρνίο-Χριστός είναι άξιο να λάβει τις επτά τιμές: της δυνάμεως , του πλούτου, της σοφίας, της ισχύος, της τιμής, της δόξης, και της ευλογίας, που φανερώνουν το τέλειον της Θεότητος του Χριστού.
Αυτή η αλυσίδα των επτά τιμών  υπομνηματίζει ,πλήρως, το Χριστολογικό δόγμα της Εκκλησίας.
Οι ανωτέρω επτά τιμές ορώνται , δρώνται  και εκτελούνται σ’όλο τον επίγειο βίο του Χριστού, όπως μας πληροφορεί η Αγία Γραφή  και η διαχρονική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Με απλά λόγια , στον Αγγελικό ύμνο , ως εις καθρέπτην αντανακλώνται- εκφράζονται οι επιτυχείς περιλήψεις των δογματικών διδασκαλιών περί Χριστού!
Αναμφίβολα, το χωρίο αυτό της Αποκαλύψεως(5,12) ανακεφαλαιώνει , δογματικά , ολόκληρη την ένσαρκη οικονομία  του Χριστού.
Στη Θεία Λειτουργία υπάρχει μια διαρκής ανάμνηση , ένα ξετύλιγμα της ζωής του Χριστού , ως αρνίο  εσφαγμένο(Αποκ. 5,12)  . Γι’αυτό και η Θεία  Ευχαριστία είναι το αδιάκοπο Πάσχα της Εκκλησίας.
Έργο του διαβόλου (αντιχρίστου) είναι  η δίωξη της Θείας Λατρείας  και η κατάπαυσή της. Απ’αρχής επιτίθεται ενατίον της Εκκλησίας –Ορθοδοξίας με εντυπωσιακές εις φόβον ενεργείας, όπως τώρα με την «πανδημία».
Σήμερα , τα μέτρα της πολιτείας έναντι της «πανδημίας», λειτούργησαν ως «ο αντικείμενος και υπεραιρόμενος» (Β’ Θεσσ 2,3-4 )   έναντι της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής πρακτικής  σε καιρω  λοιμών. Γι’αυτό και δεν άφησαν το πλήρωμα να Κοινωνήσει. Στην πράξη , πολιτεία και διοικούσα εκκλησία, τόνισαν:Το εσφαγμένο Αρνίο –Χριστός , δεν είναι άξιο – ικανό , να προστατεύσει τους ανθρώπους από τον Κορονοϊό, μιας και οι Ναοί του θα λειτουργήσουν ως διασπορά του ιού! Αυτή η θέση της πολιτείας και της εκκλησίας , συνιστά  άρνηση του Χριστού.
Ερωτήματα: Σεβασμιώτατοι(Ιγνάτιε, Ιερόθεε κλπ) μπορείτε να ισχυρισθήτε  , ότι η Ι. σύνοδος δεν προχώρησε και σε δογματικές υποχωρήσεις; Σε άρνηση της δυνάμεως του Χριστού;
Ανοίξτε , σας παρακαλώ, ένα δημόσιο διάλογο με τους πιστούς, εάν θέλετε  και εάν μπορείτε συνειδησιακά. Σήμερα το «ειδικό φύλλο» εξασφαλίζει τις όποιες μετακινήσεις  και την αγορά τροφίμων. Αύριο , αυτό θαντικατασταθεί  με το «σφράγισμα» της απωλείας.
Σεβασμιώτατοι, αφήστε τις ηθικοποιημένες δικαιολογίες . Αρνηθήκατε τον Χριστό και τη δύναμή Του. Χρειάζεσθε  ειλικρινή  μετάνοια και αλλαγή πορείας, διότι: « Αξιον εστι το αρνίον το εσφαγμένον λαβείν την δύναμιν και τον πλούτον και σοφίαν και ισχύν και τιμήν και δόξαν και ευλογίαν» ( Αποκ. 5,12)
ΝΙΚΟΣ Ε.ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου