Τρίτη 31 Μαρτίου 2020


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Ο ΡΟΤΣΙΛΝ ΑΦΗΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ  ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΑΚΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΕΨΟΥΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ.
ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.
-------------------------

ΤΩΡΑ Απευθειας μεταδοσι.
Ο πατηρ Βολουδακης ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ.

6 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε Οδυσσέα για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάτερ Βασίλειε,η ήρα απ'το στάρι θα ξεχωρίσει πρώτα,δι 'υμάς
    τους κληρικούς.
    ετοιμάσου εάν ο Χριστός κατοικεί εις την καρδίαν σου,να τον ομολογήσεις.το ποίμνιόν σου,δεν γνωρίζω εάν είναι έτοιμο και
    κατήχημένο,δια την στενήν οδόν.
    ετοιμάσου να αποκλεισθείς με όλες τις δοιηκιτικές συνέπειες, εφόσον
    αλήθεια καίγεσαι δια την Αγάπην του.
    με παρακάλια και υποδείξεις στους προισταμένους σου όπως έχεις
    διαπιστώσει, δεν βγαίνει κάτι.
    πολλοί εξ υμών, ομιλούν για διωγμούς και κατακόμβες.
    είμεθα έτοιμοι να αποκαλεσθούμε φανατικοί και σχιματικοί πάτερ μου;
    στώμεν καλώς,στώμεν μετά φόβου.
    την ευχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου καυτά ερωτήματα προς απάντηση...

    "4. Με τη νέα Απόφαση (ΚΥΑ), ενώ επιτρέπεται η τέλεση θείων λειτουρ­γιών σε ναούς από όπου γίνεται αναμετάδοση μέσω τηλεοπτικού ή ραδιο­φωνικού σταθμού, ρητά απαγορεύεται η τέλεση σε ναούς με αναμετάδοση μέσω διαδικτύου. Γιατί αυτό; Το internet δημιουργεί μικρόβια και ιούς και η τηλεόραση όχι; Πού παραβιάζονται οι όροι υγιεινής προστασίας; Κάποιοι ναοί είναι ασφαλείς και οι υπόλοιποι όχι; Η διαδικτυακή αναμετάδοση δεν θα βοηθούσε να ελεγχθεί και η παρουσία κόσμου στους ναούς;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο την Επιστολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου:

    "2. Απαγόρευση της θείας λατρείας δεν έχει γίνει ποτέ, ακόμη και από τα επισήμως ταυτιζόμενα με τον αθεϊσμό καθεστώτα, πλην του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία. Το σοβιετικό καθεστώς πολέμησε τη θρησκευτικό­τητα, εδίωξε την Εκκλησία, γκρέμισε ναούς, εξόντωσε κληρικούς, δεν απα­γό­ρευσε όμως τη λατρεία κεκλεισμένων των θυρών. Η Κυβέρνησή μας το έκανε!

    3. Στις μέρες μας, κάτω από το καθεστώς της απειλής εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε καμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν έχει απαγο­ρευθεί η τέλεση της θείας λατρείας, ούτε στην Κύπρο, ούτε στις σλαβικές χώρες, ούτε στην Κορέα, ούτε στις εκκλησίες του Οικουμενικού Θρόνου. Εκεί το θέμα το ρύθμισαν οι αρμόδιες εκκλησίες μόνες τους, σεβόμενες ασφαλώς τις αποφά­σεις των κυβερνήσεων τους. Οι συναθροίσεις πάσης φύσεως, και οι θρησκευ­τικές, απαγορεύτηκαν, την λατρεία όμως κανείς δεν την ακούμπησε. "

    Ακούνε οι χειροκροτητές των κυβερνητικών απαγορεύσεων;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος:

    "10. Την Εκκλησία φαίνεται πως δεν την έχει καταλάβει η Κυβέρνηση. Ίσως να φταίμε κι εμείς. Η πίστη είναι πολύ βαθύ στοιχείο υπαρξιακής δύναμης στην ψυχή μας. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να ζήσουμε, πολύ δε περισσότερο δεν υπάρχουμε. Αυτό έχει καίρια χτυπηθεί. Μας πνίγηκε η ζωή, μας κόπηκε η αναπνοή, μας απειλείται η ταυτότητα. Αυτό είναι η λειτουργία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεσογαίας Νικόλαος για κυβερνητική τακτική:

    "Ρόλος της πολιτείας ασφαλώς και είναι, στα μέτρα ευθύνης της για την προστασία του αγαθού της δημό­σιας υγείας, εφόσον έτσι κρίνει, να απαγορεύσει μεταξύ άλλων και τις θρη­σκευ­τικές συναθροίσεις. Η τέλεση όμως της θείας λατρείας για μας τους Ορθο­δόξους είναι αποκλειστικά «ρόλος», εμείς το ονομάζουμε αποστολή, και ευθύνη της Εκκλησίας. Συνε­πώς, μια απόφαση περιορισμού της θείας λα­τρείας δεν μπορεί να λαμβά­νεται μονομερώς από την πολιτεία, ή τουλά­χιστον χωρίς την σύμφωνη γνώ­μη της επίσημης Εκκλησίας ή πολύ περισσό­τερο με παράκαμψη ή και περιφρόνηση της Ιεράς Συνόδου. Βγήκαν δύο Αποφάσεις αγνοώντας παντε­λώς επίσημες Συνο­δικές Θέσεις και Αιτήματα χωρίς τη στοιχει­ώδη εκ προτέρων ενημέρωση ή συνεννόηση. Δεν είναι η Εκκλησία ένα άτακτο κοριτσάκι που του τραβάμε τα μαλλιά ή το χαστου­κίζουμε για να συμμορφωθεί. Ο θεσμικός σεβασμός τραυματίστηκε καίρια. Η Εκκλησία είχε και έχει πολύ λογικές λύσεις και προτάσεις στα πλαίσια της αποκλει­στικής αρμοδιότητάς της για να βοηθήσει την πολιτεία στον αγώνα της."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου