Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Αύριο εκλογές στη ΛΥΔΙΑ! Θα δώσει ευλογία ο …γέροντας να υπακούσουν στη Δικαιοσύνη οι υποτακτικές του;

Του Σωτήρη Τζούμα
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από αυτά που γράψαμε για τα συμβαίνοντα στη Λυδία, την καταξιωμένη Αδελφότητα, και οι συνήθεις ύποπτοι δεν ξέφυγαν από την προδιαγεγραμμένη πορεία και συμπεριφορά τους.
Την επόμενη το πρωί ήταν το μνημόσυνο του Γέροντα Θεοφίλου και ενώ όλοι θα περίμεναν να επικρατήσει η αγάπη και η ομόνοια και να δώσουν όλες μαζί το παρών σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός οι προστώσες αντί να συμπεριφερθούν ενωτικά μετετράπησαν σε «πόρτες» και έκαναν face control και δεν άφησαν να μπει στο ναό και να παραστεί στο ναό μιά μικρή ομάδα νεωτέρων αδελφών! 


Ακόμη και ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος που έφθασε το πρωί για να προεξάρχει στη θεία λειτουργία και στο μνημόσυνο δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις και αρκέστηκε μα πει ένα « ειρηνεύετε» , αποφεύγοντας να μπει στην ουσία της διαμάχης . Ας κάνει τον κόπο να θυμηθεί το πώς θα φερόταν σε μία τέτοια περίπτωση ο πατέρας μας Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! Θα τους έπαιρνε και θα τους σήκωνε, κατά που λέει ο λαός μας και ιδιαιτέρως θα χουνέριαζε τον φιλόδοξο κληρικό που θέλει να βάλει χέρι στους κόπους μιας ζωής αφιερωμένων αδελφών, που έχτισαν με τον ιδρώτα τους και με προσωπικές τους περιουσίες αυτό το έργο κοντά στον Μακαριστό Γέροντα Θεόφιλο. Ας λάβει σοβαρά υπόψη τις σκέψεις αυτές ο Σεβ. Σερρών και ας κάνει αυτό που πρέπει από την πλευρά του για να «ειρηνεύσουν» πραγματικά!
Αύριο σύμφωνα με το Καταστατικό πρέπει να γίνουν εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε την νυν Πρόεδρο, η οποία στηρίζεται από την παλαιά Αδελφότητα ΛΥΔΙΑ (βρίσκονται εν ζωή τα πρώτα μέλη-ιδρύτριες) και μια μικρή ομάδα νεωτέρων αδελφών.
Αύριο 31-1-20 με βάση τη δικαστική απόφαση το σωματείο θα πρέπει να εκλέξει την νέα του διοίκηση.
Το ερώτημα είναι αν θα δώσει ευλογία ο …Γέροντας να πειθαρχήσουν στην Δικαιοσύνη η περί αυτόν και των ατύπων προεστουσών ομάδα;
Θα σταματήσουν τους τραμπουκισμούς κ τις μεθόδους που ξεπερνούν σε φαντασία τα όργανα των ολοκληρωμένων καθεστώτων;
Ευχόμαστε να μην υπάρξει αύριο στην επίμαχη περιοχή…αστυνομικό ρεπορταζ.
Ες αύριον τα σπουδαία! Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου