Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

sirnov


Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ραντονέζ" μίλησε ο Επικεφαλής της Επιτροπής για θέματα Οικογενείας του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέας Δημήτριος (Σμυρνώφ).
Ο π. Δημήτριος πιστεύει ότι η σημερινή σύγκρουση της Εκκλησίας της Ρωσίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το θέμα της Ουκρανίας, θα ωφελήσει τελικά την παγκόσμια Ορθοδοξία.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία της Ρωσίας, δεν την πτοείται από τις κατηγορίες διαφόρων δορυφόρων για σχίσμα και απομόνωση.
"Θα έλεγα ότι είμαι χαρούμενος, διότι με αυτό το ζήτημα γίνεται μια κάθαρση στην Εκκλησία" - τόνισε μεταξύ άλλων ο π. Δημήτριος.
Σύμφωνα με τον Ρώσο κληρικό το Πατριαρχείο Μόσχας, θα έπρεπε να είχε κάνει αυτό που έκανε σήμερα, όταν το Φανάρι δημιούργησε αντικανονικά παράλληλη δικαιοδοσία στην Εσθονία.
Σε άλλο σημείο εξέφρασε την λύπη του, για τους Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, οι οποίοι έδειξαν εχθρική στάση έναντι της Εκκλησίας και της Ρωσίας γενικά.
Τέλος ο Πρωθιερέας Δημήτριος, αφού κατηγόρησε την Κωνσταντινούπολη για αχαριστία, τόνισε ότι "το Φανάρι πάσχει από ρωσοφοβία".

1 σχόλιο:

  1. μπορει να μας πει ο ιερεας ποσες φορες κ η ρωσσια κ η ρωσσικη εκκλησια φερθηκαν ασχημα κ στην ελλαδα κ στο φαναρι ??? θα αναφερω μονο ενα που μου ρχεται στο μυαλο προχειρα το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ γιατι η ρωσσια κ η εκκλησια της στηριξαν εξ αρχης τα σκοπια ??? ποτε οι ρωσσοι θα πουν επιτελους την αληθεια κ οχι το ψευδος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου