Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Προκλήσεις και Αντιδράσεις για την επιλογή θέσης της ταφής του κυρού Ιγνατίου πίσω από το Ιερό του Αγίου Αχιλλείου


Προκλήσεις και  Αντιδράσεις για την επιλογή θέσης της ταφής του κυρού Ιγνατίου πίσω από το Ιερό του Αγίου Αχιλλείου

 Kαι στα δικα σου Ιγνατιε του Βολου. Αρκετα υπεφερε και απο σενα ο λαος του Βολου απο τα πολλα κατορθωματα σου.


Και ...εις τους αιωνας των αιωνων Αμην.

Αντιδράσεις  εγείρουν οι κάτοικοι  της Λαρίσης για την θέση ταφής του Ιγνατίου πίσω από το ιερό του Ναού του Αγίου Αχιλλείου εντός του κατοικημένου ιστού της πόλεως που θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί. Ιδιαίτερα διαμαρτύρονται οι γειτνιάζοντες με τον Ναό.
Ουδείς επίσκοπος ετάφη εκεί, αλλά στο κοιμητήριο της πόλεως απλά όπως και οι άλλοι προκαθήμενοι. Αναρωτιούνται οι Λαρισαίοι, γιατί τέτοιες τιμές «ως υπουργού εν ενεργεία»;; Γιατί σε πολυτελή τάφο; Καλόγερο ή Φαραώ ενταφιάζουν; Και με την πρωτοτυπία να είναι μαρμαροεπενδεδυμένος και  εσωτερικά παντού;! Προφανώς για να μην είναι  μόνο   «ἔξωθεν»  αλλά και «ἔσωθεν ὡραῖος» υπερβαίνοντας   το γραφικό:
 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας. Ματθ. 23,27 οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας. Ματθ. 23,28   
Οι αγαπώντες τον εκλιπόντα συνοδοί του και εκπροσωπούντες αυτόν, εκτιμώντας την ιστορική πορεία του, αλλά και το ότι ό κόσμος πένεται,  θα έπρεπε  ταπεινώς και αθορύβως και κυρίως διακριτικότερα (καλογερικά όπως ειπώθηκε) να κινηθούν και όχι να προκαλούν και να εγείρουν τα αισθήματα των χριστιανών, τη στιγμή μάλιστα που έχει αφήσει ανοιχτές πληγές διώξεων και που πολλοί δεν έχουν να φάνε, πολύ δε περισσότερο δεν έχουν ούτε τα έξοδα  κηδείας τους. Αναρωτιούνται  τινές, γιατί οι μοιχεπιβάτες  πρέπει να προκαλούν και μετά θάνατο; Μήπως κυνηγημένοι από τις Ερινύες προσπαθούν να τον αποκαταστήσουν εξωραϊζόμενον και μετά Θάνατον;
Για έναν άνθρωπο που υπεσχέθη ακτημοσύνη και αποταγή  από τις «κοσμικές μέριμνες», για τον άνθρωπο που δίχασε και διέσυρε το επισκοπικό   αξίωμα με την βιαία ενθρόνισή του  και το αιματοκύλισμα  των Λαρισαίων, τον ποδοπατήσαντα τον αξέχαστο Μητροπολίτη Λαρίσης Θεολόγο, γιατί να προκαλείται το κοινό αίσθημα με την απόδοση αυτοκρατορικών τιμών; Δεν χρειάζονται θεατρικές προκλητικές μεγαλαυχίες.  Οι άγιοι και οι σοφοί επέλεξαν την λιτότητα και την αφάνεια, έναν Ξύλινο Σταυρό όπως  ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης, ο Άγιος Παϊσιος, ο Άγιος Πορφύριος κ.ά.
Θα μάθει ποτέ ο λαός του Θεού πόσο κόστισε η αντικανονικότητα του κ. Ιγνατίου (Λάππα) Λαρίσης στο κράτος και την Εκκλησία;;; Η εκλογή του, η αναστολή της εγκατάστασής του για δυόμιση  χρόνια,  η εγκατάσταση, η φύλαξή του, η εκστρατεία των χιλιάδων αστυνομικών, οι νομικοί του σύμβουλοι, η Σαλαμίνα, το Κρίκκειο ορφανοτροφείο, οι Κατασκηνώσεις που δεν έγιναν ποτέ, το «εκκλησιαστικό ΙΕΚ», (αλήθεια, τι έγινε αυτό; Μήπως δίδασκαν συνεργάτες του και πρόσωπα του οικουμενιστικού «συνδέσμου του Καιρού»;), το Τάλαντο, το πνευματικό κέντρο, η μεταφορά του στο Μαϊάμι της Αμερικής, ο ιατρός Ανδρέας Τζάκη (που οι κακεντρεχείς τον αποκαλούν οικουμενιστοφάγο - δεσποτοφάγο) και η κηδεία του «ως υπουργού εν ενεργεία», οι πανάκριβες στολές του ή μήπως όλα αυτά πληρώθηκαν  από τα 1800  περίπου Ευρώ του  δεσποτικού μισθού του ;;;
Πολύ  ακριβά κόστισε στο κράτος και ανυπολόγιστα στην Εκκλησία και το λαό που με τους φόρους του συντηρεί  το Κράτος και με  το  θυσιαστικό κεράκι  την Εκκλησία του.  Ο σκανδαλισμός των ψυχών απροσμέτρητος, ο στιγματισμός «σημειωμένους» (κατά τον Γερογρηγόριο) καθιστά τους συνοδοιπορήσαντας οπαδούς του και κοινωνήσαντας της μολυσματικής δεσποτικής αντικανονικότητας, συνυπεύθυνους της παρακαταθήκης του και των έργων του.
   Και ας προσέξουν οι δεσποτοφύλακες του κύρους να μην γράψουν στην ταφόπλακα την αλαζονική επιγραφή όπως: «Ενθάδε κείται ο αρχιθύτης της Λαρίσης …» θα γελάει και το «παρδαλό κατσίκι». Γιατί ο κόσμος θα  το εκλαμβάνει ως ο αρχιθυσιαστής των Λαρισαίων  χριστιανών.
   Αυτό έχει το εξής κακό προηγούμενο:  Προφανώς  με φιλάρεσκη  γνώμη του Δεσπότη, δίνεται εντολή σε κάποιον  καλλιτέχνη γλύπτη  να γραφεί σε αναθηματική πλάκα η επιγραφή: «Το παρόν εγένετο επί αρχιερατείας του αρχιθύτου Ιγνατίου…»  Εκείνος  αγνόησε το αλαζονικό  «αρχιθύτης»  και λέγει αν θέλετε γράφω «θυσιαστής των Λαρισαίων…» Αλλά ευρέθησαν άλλοι πρόθυμοι γλύπτες, γιατί με την εξουσία και το χρήμα όλα αγοράζονται… υπηρεσίες εξαγνισμού και εξαγιασμού αγιορείτικες και μη, ακόμα και συνειδήσεις, συνήγοροι, μίσθαρνες πένες δημοσιογράφων, εφημερίδων, καναλιών, πανεπιστημιακές γραφίδες και «αυλητρίδες της υψηλής κοινωνίας».
Αρχιμανδρίτης της Σ.Ε.Ο. την Κυριακή στο κήρυγμά του είπε ότι «ο εκλιπών δεσπότης θα λειτουργεί στον ουρανό, γι’ αυτό ενταφιάζεται ένστολος και θα πρεσβεύει για μας». Μην αντέχοντας την πρόκληση ο πιστός εκ του εκκλησιάσματος αναρωτήθηκε: «γι’ αυτό είχε 200 στολές;» Άγνοια ή τραγελαφικότης; Γλίσχρες λεκτικές κορώνες ακούγονται στους Ναούς της Λαρίσης και προκαλούν κλαυσίγελο και αναπόδραστα αναδρομές στα γεγονότα, για να καταλήξουν στο «φτάνει η φαρισαϊκή υποκρισία και συγκάλυψη του εκκλησιαστικού βούρκου» με χαρακτηριστικότερες εκείνες του προκλητικού αρχιμ. Νικόδημου Γαλιάτσου.
Άλλωστε ο Ιγνάτιος διεκδικείται διακαώς  από τους Κουλουριώτες  της Σαλαμίνας που ο εκλιπών δεν έπαψε στιγμή να είναι ψυχή και σώματι εκεί ως γνήσιος Αρβανίτης. Δικαιολογημένα τον διεκδικούν οι Σαλαμίνιοι και τους ανήκει πανηγυρικά, διότι έκαναν το πάν κεκλεισμένων των θυρών στη μητρόπολη των Αθηνών και της Λαρίσης για να τον επιβάλλουν δεσπότη στη Λάρισα.
Η επιλογή της ταφής του στον Άγιο Αχίλλειο δεν φαίνεται να είναι του ιδίου του Ιγνατίου, διότι ο ίδιος είχε πεισθεί από τον ιατρό Τζάκη ότι θα επιστρέψει «σιδερένιος» για να συνεχίσει το έργον του. Το πρόγραμμα μεταμόσχευσης δεν προέβλεπε τάφο.
 Οι αδόκιμες και απερίσκεπτες αυτές ενέργειες επιβάλλονται, όπως λέγεται, από τους σκανδαλωδώς ευνοημένους κύκλους και φιλόδοξους αυλοκόλακες παρακοιμώμενους συνεργάτες του, οι οποίοι και τον επηρέαζαν στη διοίκηση της μητροπόλεως.
Οι αιτιάσεις των περιοίκων του Αγίου Αχιλλείου,  αλλά και άλλων κατοίκων συνίστανται στους εξής λόγους:
α) Για υγειονομικούς λόγους, δεδομένου ότι γειτνιάζει με οικίες
β) Είναι πολυσύχναστη περιοχή  από νεολαίους όλο το 24ωρο και θα προκαλεί φόβο.
γ) Είναι αντιαισθητική εικόνα για το πάρκο και τα παρακείμενα καταστήματα.
δ) Σύμφωνα με τη γνώμη επαϊόντων ο τάφος στη θέση αυτή θα εμπόδιζε την προοπτική προσεχούς ανάπτυξης και κατασκευής εκκλησιαστικών προσκτισμάτων του Ναού, πρόβλεψη που είναι πέραν των περιορισμένων δυνατοτήτων των νεαρών παιδαριογερόντων!
Αμφιβάλλουμε ότι θα ευρεθεί ευήκοον  ούς…..
Ο Θεός συγχώρεσε  το ληστή… ας γίνει ίλεως για τον εκλιπόντα  και τη Λάρισα…
Παν. Αυγέρης  30 -6-2018

19 σχόλια:

  1. α) Για υγειονομικούς λόγους, δεδομένου ότι γειτνιάζει με οικίες... Αφού όμως είναι εσωτερικά επενδεδυμένος με μάρμαρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!!!
    β) Είναι πολυσύχναστη περιοχή από νεολαίους όλο το 24ωρο και θα προκαλεί φόβο... Ναι αυτοί οι νέοι στους οποίους θα προκαλεί φόβο είναι οι ίδιοι που ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ κάνουν συνεχώς γκράφιτι στα γύρω κτήρια.
    γ) Είναι αντιαισθητική εικόνα για το πάρκο και τα παρακείμενα καταστήματα... Είναι άσχημη εικόνα ένας τάφος, γύρω από τον οποίο υπάρχει σειρά από κάγκελα τυλιγμένα με φυτά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ορατότητα με τον τάφο από κανέναν από τους πελάτες των καταστημάτων ή από αυτούς που κάνουν βόλτα.
    δ) Σύμφωνα με τη γνώμη επαϊόντων ο τάφος στη θέση αυτή θα εμπόδιζε την προοπτική προσεχούς ανάπτυξης και κατασκευής εκκλησιαστικών προσκτισμάτων του Ναού, πρόβλεψη που είναι πέραν των περιορισμένων δυνατοτήτων των νεαρών παιδαριογερόντων... Ναι και όταν θα γινόταν αυτά τα κτίσματα θα υπήρχε στο σαιτ σας άρθρο με τίτλο... "Μετά τις 200 στολές του μοιχεπιβάτη, κι άλλη σπατάλη του Ιγνάτιου Λάππα για κτίσματα στον Άγιο Αχίλλιο"...

    Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του Μακαριστού Λαρίσης κυρού Ιγνατίου (που υπήρξε πρότυπο αγάπης) και ας συγχωρέσει όλους όσους σπηλώνουν τη μνήμη αυτού του άξιου (και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟΥ) επισκόπου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Πρότυπο αγάπης" ο άνθρωπος που κατέλαβε το θρόνο ζώντος του προκατόχουν του τον οποίο υποστήριζε σύσσωμο το ποίμνιό του;
      Ο άνθρωπος που εξ αιτίας του εδάρησαν μέλη της τοπικής Εκκλησίας της Λάρισας και κάποιοι από αυτούς ταλαιπωρήθηκαν με δικαστικές διώξεις;
      Λωτοφάγος ή ανιστορητος είσαι πρώτε ανώνυμε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε τα ίδια μέλη της τοπικής εκκλησίας γεροντάκια κατά το πλείστον που εδαρησαν μην λησμονεις ότι και δεν ήταν ψυχούλες?Εριξαν ξύλο,φτυσιμο,βρυσιμο ως υπόκοσμος κατάληψη και κλείσιμο ναών?Τα ξεχνάς αυτά?Ντροπη!!!

      Διαγραφή
    3. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ 2/7 11:18 Μ.Μ.
      ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗΣ;
      ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΒΑΣΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΣΟΥ!

      Διαγραφή
    4. Ενώ τα δικά σού τα κότσια βαστάνε?Και να θέλει κάποιος να σεβαστεί τον Πασχαλιδη με αυτά που γράφετε το αντίθετο θα γίνει.

      Διαγραφή
  2. Που την ειδατε την αγαπη βρε ανθρωποι του Θεου;
    Ποτε εδειξε αγαπη;
    Οταν αρπαξε τον θρονο του Θεολογου;
    Οταν καταπατησε νομους, Κανονες και Αποφασεις Δικαστηριων και κατελαβε τον θρονο με την βοηθεια των ΜΑΤ και των δυναμεων καταστολης;
    Οταν ενθρονιστηκε κεκλεισμενων των θυρων πραγμα που απαγορευουν οι Ιεροι Κανονες και αποδιδουν σε τετοιους τον τιτλο του ΑΡΠΑΓΑ και του ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥ ΛΥΚΟΥ;
    Οταν αντεδρασε και δεν επετρεπε να συμμετασχουν στην κηδεια του θεολογου ιερεις και αρχιερεις και διεμαρτυρετο με εγγραφα;
    Οταν καταληστευθηκαν τα παγκαρια της Αγιας Παρασκευης και συνεβησαν πρωτοφανη γεγονοτα αγριας κλοπης;
    Οταν κατηγορηθηκε οτι εχει 100 στολες αρχιερατικες και δεν το αρνηθηκε ποτε;
    Οταν δεν γελασε ουτε μια φορα το κατασκοτεινο προσωπο του;
    Τι ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ειναι αυτη που εχετε καποιοι και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ακομα και τερατωδη δημοσια σκανδαλα;
    Λιγη ντροπη δεν βλαπτει.
    Ιατρων Χρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι του Θεολόγου τι άνθρωποι ήταν? Προσωπολατρες και σκανδαλοποιοι!Αραγε αυτοί πριν φύγουν από τον κόσμο τούτο (λίγοι έχουν μείνει τώρα και αυτοί γεροντάκια) μετανοησαν για τον φτύσιμο,τις ύβρεις,την συκοφαντία,την διχόνοια που προσπάθησαν να φέρουν στην Λάρισα?Δεν τους λες και καλούς ανθρώπους?Ιατρων χρεια όντως οι αλοφρονες τότε χριστιανοι αγωνιστές.

      Διαγραφή
  3. Να σας ρωτήσω κάτι; Έχετε σκεφθεί πως μπορεί να μην ήταν ο Ιγνάτιος ο κακός, αλλά ο Θεολόγος; Ο Ιγνάτιος είπε πως δεν έχει πρόβλημα ακόμα και συλλειτουργήσει με τον Θεολόγο, ενώ αντίθετα ο (Άγιος όπως τον έχετε παλιότερα χαρακτηρίσει) Μητροπολίτης Θεολόγος έκανε κατάληψη σε επισκοπείο και ναούς και απαγόρευε να μπει ο Ιγνάτιος. Ο Ιγνάτιος δεν ήρθε με τα ΜΑΤ για να επιβληθεί, αλλά για να προστατευθεί από άτι ανεγκέφαλους που αυτοχαρακτηρίζονται ως "ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ". Άραγε έτσι είναι οι χριστιανοί;;; (Ας γελάσω!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμείς δεν πρόκειται να γελάσουμε με τις "βαθυστόχαστες" αναλύσεις σου 12:06, αλλά να μελαγχολήσουμε με την "ποιότητα" του σχολίου σου! Προκαλείς αφόρητα και το ξέρεις...
      Ώστε οι χιλιάδες των πιστών που διαμαρτύρονταν κατά την ενθρόνισή του ήταν "ανεγκέφαλοι";
      Δεν ντρέπεσαι λιγάκι;
      Απορώ με τον ιστολόγο που επιτρέπει τη δημοσίευση τόσο βακωδών και αμετροεπών και προκλητικών σχολίων!
      Νισάφι πια!

      Διαγραφή
    2. Ήταν και ο Θεολόγος μορφή!!! Η καλύτερα τα φιντανια που είχε γύρω του.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε 12:41μ.μ όντως νισάφι πια με τον Πασχάλιδη.Μαζεψε τους πάλι και φώναξε ανάξιος τον Οκτώβριο.Σωστα ρώτα τον ιστολογο πως ανεβάζει τέτοια ηλίθια και κωλυμενα θεολογιστικα ακόμη δυστυχώς μυαλά.

      Διαγραφή
    4. Ο Λαππας ενθρονιστηκε κεκλεισμενων των θυρων.
      Αυτο και μονο αρκει για να αποδειξη οτι ηταν ΑΛΛΟΤΡΙΟΕΠΙΣΚΟΠΟΣ που εισηλθε ΑΛΛΑΧΟΘΕΝ και ουχι εκ της θυρας εις την ΜΑΝΔΡΑΝ.
      Επομενως παψτε να υποστηριζετε εναν ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ αθεοφοβο.

      Διαγραφή
    5. Ενθρονιστηκε όντως κεκλεισμένων των θυρών.Εξωθεν του ναού υπήρχε ο γνωστός όχλος ο μη σκεπτόμενος και ειδικά μη σεβόμενος και τον πρώην που τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα λέγοντας ότι είναι πνευματικά τού τέκνα και τον νεοεθρονιζομενο.Λογια που είπαν εκείνη την ημέρα?Θου Κύριε!!!

      Διαγραφή
  4. Η θέση του Ιγνατίου Λάππα της λάρισας είναι δίπλα στον ομογάλακτό του μοιχεπιβάτη
    Σεραφείμ Ορφανό ή το καλύτερο και δικαιότερο στην πατρίδα του την Σαλαμίνα
    Οι συναιτοί συγγενείς του δεσπότη ας επικρατήσουν και ας τον πάρουν στη Σαλαμίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Θεολόγο που τον έθαψαν στην πατρίδα του? Δεν νομίζω? Ρώτα τους συγγενείς του.

      Διαγραφή
  5. Θα συνεχίσετε ακόμη να σπιλώνετε τη μνήμη του Ιγνατίου;;Αλήθεια πού ήσασταν "αγωνιζόμενοι χριστιανοί",όταν ο Χρυσοφάκης κατέλαβε το θρόνο της Θεσσαλονίκης;;Επίσης γιατί ΔΕΝ διαμαρτυρηθήκατε,όταν θάφτηκε μπρο
    στά στον άγιο Δημήτριο;;Αλλά είπαμε το ΜΊΣΟΣ σας εναντίον εκείνων,που δε σας αρέσουν σας κάνουν να χύνετε χολή,που να είστε ΒΈΒΑΙΟΙ ότι θα σας πνίξει!!Σταματήστε να κάνετε τους ινστρούχτορες ότι μόνο εσείς ξέρετε τα εκκλησιαστικά και όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι!!Σκεφτείτε ποιο τέλος σας περιμένει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Ο ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΣΥ ΓΥΡΕΥΕΙ

    Μ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Δυστυχῶς ὅμως στην Ἐκκλησία ὑπάρχουν τά πιό ἀνυπόληπτα πρόσωπα. Περισσότερο ἀπό κάθε ἄλλο χῶρο, θά βρῆς τήν ἀνυποληψία. Τό ζήσαμε αὐτό σέ ὅλο τό μεγαλεῖο του μετά τήν ἑπταετία. Ἡ Ἐκκλησία ἐκθρονίζει ἐπισκόπους πού οὐδέποτε ἔδωσαν ἀφορμή σκανδαλισμοῦ, οὔτε ἐν ἔργῳ οὔτε ἐν λόγῳ. Ποῦ σκανδάλισε ὁ Λαρίσης Θεολόγος, ποιόν φαρμάκωσε ὁ Παραμυθίας Παῦλος ὁ ἁπλοῦς, ὁ Ἠλίας ὁ Βόλου καί ὁ πολυμαθέστατος καί διδακτικώτατος Νικόδημος Γκατζιρούλης, καί ἀντικαταστάθηκαν μέ ἀνθρώπους, πού στήν πατρίδα μου τούς χαρακτηρίζουν «σημειωμένους»( ὀνόματα δέν θά μνημονεύσω); Κανείς άπό αὐτούς δέν εἶπε: «Μά πῶς θά πάω ἐγώ νά ἀντικαταστήσω τόν ἁπλό, τόν ἀκατηγόρητο, τόν φτωχό, τόν φίλεργο; Πέστε μου ποῦ ἔφταιξε, γιά νά ἀναπαύσω τήν συνείδησή μου καί νά τόν ἀντικαταστήσω». Τίποτα ἀπό αὐτά, ἀλλά μέ κεκαυμένη τή συνείδηση προχώρησαν καί ἀνέβηκαν στούς θρόνους τῶν ἁγίων Νικολάου Χαλκίδος, Κωνσταντίνου Καρδίτσης καί λοιπῶν καί λοιπῶν...



    Απόσπασμα απο το άρθρο


    Παναγία Η Γοργοεπήκοος ή Γοργοϋπήκοος; Ποιο Είναι Το Σωστό; Του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου
    Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο/Η ΓΚΕΠ είπε...
    Περί της θέσεως του τάφου του Παντελεήμωνος Χρυσοφάκη Θεσσαλονίκης
    Απάντηση εις τον: Ανώνυμος3 Ιουλίου 2018 - 5:20 μ.μ. και άλλους
    Η επισήμανσή σας είναι σωστή, αν και κακόβουλη, επιβεβαιώνουσα την ορθότητα του σχετικού άρθρου για την απαράδεκτη από πάσης απόψεως θέση του τάφου του Παντελεήμωνος Χρυσοφάκη Θεσσαλονίκης. Ενταφιάσθη έμπροσθεν της θύρας του μνημειακού Βυζαντινού Ναού του Αγ Δημητρίου Θεσσαλονίκης εις σημείο που εμποδίζει και είναι όντως αντιαισθητικό και ενίοτε αθέλητα, ένεκα συνωστισμού, ποδοπατείται.
    Ο κυρός Ιγνάτιος διαμαρτυρήθηκε ποτέ κατά της Μασονίας;;.
    Γιατί συνανεστρέφετο, εσύχναζε και εκρύπτετο εν γνώση ή εν αγνοία του σε οικίες Μασόνων;
    Είχε οπαδό του τον Ναϊτη Λιακόπουλο της βιβλιοθήκης που ήταν μέλος του ιπποτικού τάγματος. Αυτό σας λέει κάτι; Είναι πανθομολογούμενο ότι ο κυρός Ιγνάτιος επεβλήθη από τα δώματα της βίλας της Εκάλης Μιμής-Μπουτόπουλου από την στοά και τους άρχοντας της συναγωγής, καθότι ήταν αποδεκτός και κυρίως χειριστικός.
    Συνιστούμε εις το φιλοδεσποτικόν ιερατείον των Ναών Αγίου Αχιλλείου , Αγίου Νικολάου της Μητροπόλεως και άλλων, να μην φανατίζουν τα παιδάκια και γράφουν δηλητηριασμένα και ανοήτως, γιατί θα μάθουν κάποτε την αλήθεια και τότε ώριμοι όντες θα σας απορρίψουν μετά του πάτρωνά σας.
    Ο Θεολόγος με εντολή του ετάφη ως απλός καλόγηρος με το τριμμένο ράσο της εξορίας του ως καλόγερος σε οικείο χώρο ιεράς Μονής. Γιατί δεν ερωτάτε τον φίλον σας π.Νικηφόρο Κοντογιάννη; Θα σας διαβεβαιώσει τα αληθή.
    Ευχαριστώ ΓΚΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου