Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σεβαστοι πατερες που διοργανωνετε την ημεριδα της 16ης Ιουνιου στη Θεσσαλονικη, σας παρακαλουμε, σας ικετευουμε, μην διαπραξετε το κολοσσιαιων διαστασεων αδικημα να μην καλεσετε ΟΛΟΥΣ τους Αποτειχισμενους πατερες, μηδενος εξαιρουμενου. Θα ειναι πολυ μεγαλο σφαλμα, ασυγχωρητο σφαλμα. Μια κινησι ειναι ολο και ολο. Μας βλεπει ο Ουρανος, μας επιτηρουν οι αγγελοι, μας προσεχουν οι Αγιοι και οι Πατερες που εφηρμοσαν την Αποτειχισι διαχρονικα, μας παρακολουθουν οι σημερινοι Αποτειχισμενοι αδελφοι μας σε ολη την Ελλαδα και σε ολοκληρο τον πλανητη μας. Μην μας απογοητευσετε.

Σεβαστοι πατερες που διοργανωνετε την ημεριδα της 16ης Ιουνιου στη Θεσσαλονικη, σας παρακαλουμε, σας ικετευουμε, μην διαπραξετε το κολοσσιαιων διαστασεων αδικημα να μην καλεσετε ΟΛΟΥΣ τους Αποτειχισμενους πατερες, μηδενος εξαιρουμενου.
Θα ειναι πολυ μεγαλο σφαλμα, ασυγχωρητο σφαλμα.
Μια κινησι ειναι ολο και ολο.
Μας βλεπει ο Ουρανος, μας επιτηρουν οι αγγελοι, μας προσεχουν οι Αγιοι και οι Πατερες που εφηρμοσαν την Αποτειχισι διαχρονικα, μας παρακολουθουν οι σημερινοι Αποτειχισμενοι αδελφοι μας σε ολη την Ελλαδα και σε ολοκληρο τον πλανητη μας. 
Μην μας απογοητευσετε.
Αν δεν το πραξετε, θα χαρη ο Διαβολος, θα πανηγυρισουν τα οργανα του ολων των χρωματων, θα στησουν γλεντια και χορους οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ και θα συνεχισουν ακαθεκτοι να επιτελουν το διαλυτικο και καταστροφικο εργο τους.

Ἡ Ἑταιρεία Ὀρθοδόξων Σπουδῶν, ἡ Σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καί Μοναχῶν, ὁ Ἑλληνορθόδοξος Σύνδεσμος «Ζωοδόχος Πηγή» καί ὁ Ὀρθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος «Ἅγιος Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής» διοργανώνουν θεολογική ἡμερίδα μέ θέμα:
«Ὀρθοδοξία καί Κολυμπάρι δύο χρόνια μετά.
Αἵρεση – Καθαίρεση, Ὀρθόδοξη Ἀντίσταση»  
Σάββατο 16 Ἰουνίου 2018,
Ὧρες: 9:00-13:30
Grand Hotel Palace, Αἴθουσα Grand Ballroom
Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη 

4 σχόλια:

  1. Δυστηχως αυτο δεν θα γινει ποτε , γιατι οι διωργανωτες τους υπολοιπους αποτειχισμενους τους εχουν με την επικεφαλιδα ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΙ . και εχουν προσκαλεσει οικουμενιστες μη αποτειχισμενους . ΜΙΑ ΤΡΕΛΛΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πούμε ότι η θεολογική ημερίδα είναι μια προΣύνοδος πραγματοποιηθεισόμενη υπό εκπροσώπων δύο μεγάλων τάσεων αντιοικουμενιστών. Ας υπενθυμίσουμε ότι οι αντιοικουμενιστές είναι η πλειοψηφία των θρησκευομένων, οι δε οικουμενιστές επιβιώνουν και κυριαρχούν εκμεταλλευόμενοι τις εκκλησιαστικές θέσεις νομιζομένης εξουσίας τους, το συναίσθημα και τις υλικές χορηγίες, όρα τις πρόσφατες εκδηλώσεις και τις συνεχείς προσφορές σε είδος και χρήμα.

    Κατά το τελευταίο έτος διαπιστώσαμε ότι μερικοί από τους αποτειχισμένους μή μνημονεύοντες ή οι οπαδοί τους (ιδίως εκείνοι που θεωρούν άκυρα τα μυστήρια της Επίσημης Εκκλησίας), συνεχώς κατηγορούσαν τους διοργανωτές της θεολογικής αυτής ημερίδας. Τι οικονομισάριους, τί εξωνημένους, τί σχισματικούς, τί αιρετικούς, τί "για το χιλιάρικο", τί δούρειους ίππους των οικουμενιστών. Πώς τώρα οι υβριζόμενοι θα τους καλέσουν χωρίς να δημιουργηθούν εξ ορισμού διαπληκτισμοί και διαφωνίες; Λίγες ωφέλιμες ώρες τοποθετἠσεων θα υπάρχουν. Επίσης στο τελευταίο έτος διαπιστώσαμε ότι και οι αποτειχισμἐνοι μη μνημονεύοντες διοργανωτές της ημερίδας έχουν τις απόψεις τους για τις θέσεις
    α. των αποτειχισμένων μη μνημονευόντων οι οποίοι θεωρούν ότι η επίσημη Εκκλησία ΔΕΝ έχει έγκυρα μυστήρια
    β. των αποτειχισμένων μή μνημονευόντων που όμως θεωρούν ότι η επίσημη Εκκλησία ἐχει ἐγκυρα μυστήρια
    γ. των αποτειχισμένων αλλά μνημονευόντων, μερικοί των οποίων συμμετέχουν.

    Υπάρχουν λοιπόν πολλές "τάσεις" και εντός και εκτός. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ΚΙ ΑΛΛΕΣ απόψεις αποτειχισμένων αντιοικουμενιστών, μνημονευόντων ή μη, που δεν είναι ευρέως γνωστές.
    Υπάρχουν αντίστροφα και οι ενστάσεις για την εγκυρότητα όλων ή μερικών μυστηρίων των μη μνημονευόντων.
    Τέλος, είτε μας αρέσει είτε όχι, διαφοροποιείται και τυπικώς η μνημόνευση στις "νέες" και στις "παλαιές" χώρες, λαμβανομένης δε επιπλέον υπόψη της ποιμαντικής υπευθυνότητος εκάστου επισκόπου μόνον στην επισκοπή του, δικαιολογούνται οι διαφοροποιήσεις μνημονευόντων και μη μνημονευόντων.

    Κατόπιν των ανωτέρω, δύσκολη ἐως αδύνατη -και χρονικώς- θα είναι η πρόσκληση και η τοποθέτηση σε μία ημερίδα όλων όσων εκφράζουν τις διαφορετικές τοποθετήσεις. Ήδη, στην ημερίδα συνέρχονται εκπρόσωποι δύο μεγάλων "τάσεων". Ας εἰναι ευλογημένο. Καλό θα ήταν αφού στην ημερίδα κατασταλάξουν θεολογικώς, να παραθέσουν σε δημόσιο διάλογο τις τοποθετήσεις τους και να προγραμματιστεί επόμενη σύνοδος πολλών ημερών, με τη συμμετοχή και όλων των υπόλοιπων τάσεων, από τους ιστορικά πρώτους αντιοικουμενιστές έως τους πρόσφατα εκδηλωθέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ 5.55 τά συνέδρια δεν είναι μία ευκαιρία για κουβέντα σε δουλειά νά βρισκόμαστε . Κάποιοι έχουν δογματοποιήσει τό θέμα της αποτείχισης .Δεν υπάρχει λόγος νά μιλάς μαζί τους .Έχουν το ιστολόγιό τους απ' όπου εξαπολύουν τις ύβρεις τους που και σύ αναφέρεις . Αυτό τους αρκεί . Νά έρθουν στό συνέδριο νά κάνουν τί ; για νά βρίσουν ; Άν θέλουν νά ωφεληθούν άς έρθουν ως ακροατές ή άς τά ακούσουν διαδικτυακά που πιστεύω οτι θά κυκλοφορήσουν . Τό συνέδριο θά γίνει για νά αναλυθούν θέματα θεολογικά για εποικοδομητικό σκοπό. Δεν έχουμε καμμία όρεξη νά ακούσουμε τά εμμονικά περι μολυσμού των μυστηρίων κ.τ.λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 5.55 , οι ομιλητές του συνεδρίου δεν εκπροσωπούν δύο τάσεις , αλλά μία , αυτή του 15ου Κανόνος μέ την δυνητική του έννοια , η οποία είναι ανεκτική όλων των τοποθετήσεων . Οι δογματοποιήσεις και οι εμμονικές αγκυλώσεις είναι ξένες πρός τον 15ο Κανόνα και πρός την ποιμαντική μέριμνα της εκκλησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου