Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

 ΑΠΑΝΤΗΣΙ στον ΠΡΟΠΕΤΗ 
π. Αγγελο Αγγελακοπουλο

O νεαρος (40 χρονων) κληρικος της μητροπολεως Πειραιως πατηρ Αγγελος Αγγελακοπουλος ο Φαρσαλιωτης, δημοσιευσε ενα κειμενο σχετικα με την Αποτειχισι και τους Αποτειχισμενους, που εσπευσαν να το δημοσιευσουν τα φασιστικα χριστιανουλικα Σιγονταροοικουμενιστικα ιστολογια, Ακτινες και τα ομοια αυτου. 
Οχι βεβαια εναντιον ολων των Αποτειχισμενων κληρικων και λαικων, αλλα μονο εναντιον του αρχιμανδριτου Ευθυμιου Τρικαμηνα και των ακολουθουντων αυτον.
Το αηθες και αηδες αυτο κειμενο του προπετους κληρικου, διαστρεβλωνει οχι μονο οσα γραφει με πραγματικο μενος και πραγματικη λυσσα εναντιον του Μοναδικου Αντιοικουμενιστου πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα και των ακολουθουντων αυτον, αλλα και κατα της Διαχρονικης Πρακτικης των Αγιων μας σχετικα με την Αποτειχισι.
Η Αποτειχισι κατα τον π. Αγγελο ειναι προαιρετικη και οχι υποχρεωτικη. 
Δηλαδη οσοι αποτειχιζονται απο τους Αιρετικους καλως πραττουν, αλλα και οσοι δεν αποτειχιζονται και παραμενουν κοινωνoι με τους Αιρετικους και αυτοι καλως πραττουν.
Και ετσι, εμφανιζεται το εξης τραγελαφικο φαινομενο: 
Αλλοι να φευγουν ολοταχως και να αποτειχιζονται απο την αιρεσι, ΩΣ ΑΠΟ ΟΦΕΩΣ, οπως επιτασσουν ολοι οι Αγιοι Πατερες, και αλλοι ενω παραμενουν μεσα στην αιρεσι και αυτοι καλως πραττουν, οπως πραττει και ο ιδιος ο ...σοφοτατος πατηρ Αγγελος.
Ως γνωστον, ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης προ ετων  στον Βολο, αναγνωρισε σε δημοσιο λογο του, οτι ο πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας σηκωσε ολο το βαρος του Αντιοικουμενιστικου Αγωνα εδω και πολλες δεκαετιες.
Ομως ο π. Αγγελος το παρεβλεψε αυτο εσκεμμενα και προεβη σε διαστρεβλωσι της αληθειας οσον αφορα τον Αγωνιστη πατερα Ευθυμιο γραφοντας τις εξης ανακριβειες και αναληθειες: 
"Ξαφνικά τά τελευταα 3-4 χρόνια, ο πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας, βρίσκοντας ς φορμή τόν Οκουμενισμό πολλν πισκόπων καί δεικνύοντας να ντιοικουμενιστικό πρόσωπο, ρχισε νά λειτουργε κλπ, κλπ.". 

Ειναι ομως αληθεια ολα αυτα και αλλα πολλα, που καταγραφει ο πατηρ Αγγελος ή ειναι εσκεμμενα και συνειδητα ψευδη;
Οταν σκεφτηκε να προβη στην πρωτοφανη επιθεσι εναντιον του πατρος Ευθυμιου, δεν οφειλε να ερευνηση την αληθεια των πραγματων;
Οφειλε, ασφαλως να το κανη, αλλα δεν το εκανε. 
Προτιμησε να ικανοποιηση το βρογχουν παθος του Φθονου του και να καταφερθη σκαιοτατα εναντιον του ηρωϊκου αδελφου του, ο οποιος πρωτοστατησε αυτος ΜΟΝΟΣ εναντιον του Οικουμενισμου, οταν οι αλλοι σιωπουσαν ή συμμαχουσαν με το εκκλησιαστικο κατεστημενο, οπως πραττει τουτο μεχρι και σημερα και ο πατηρ Αγγελος.
Υποσχεθηκαμε να δημοσιευσουμε σειρα επιστολων στις οποιες αποδεικνυεται αυτο που πιο πανω αναφεραμε ο,τι συμμαρτυρησε σε δημοσιο λογο του, ο πατηρ Θεοδωρος Ζησης. 
Οτι δηλαδη ο πατηρ Ευθυμιος εδω και δεκαετιες σηκωσε μονος του ολο το βαρος του Αντιοικουμενσιστικου Αγωνα.
Σημερα δημοσιευουμε επιστολη του μητροπολιτου Βυρωνος Δανιηλ Πουρτσουκλη, υπευθυνου τοτε, του Αντιαιρετικου Γραφειου της μητροπολεως Βολου, μεσα απο την οποια βγαινουν πολλα συμπερασματα και θα ακολουθησουν και επιστολες του π. Ευθυμιου.
Επισημαινουμε μονο οτι σημερα ο πατηρ Αγγελος ειναι 40 χρονων. 
Οταν ο πατηρ Ευθυμιος αγωνιζονταν εναντιον της Παναιρεσως του Οικουμενισμου, ο πατηρ Αγγελος ειχε την ηλικια των 15 χρονων περιπου και δεν ηταν κληρικος αλλα λαικος.
Τα συμπερασματα δικα σας.  
Ομως θα συνεχισουμε...... 

3 σχόλια:

  1. Αδελφοι το πατριωτακη μου δεν φορεσε το ρασο για την αγαπη στο χριστο αλλα για την εγασφαλιση του μισθουλη ως μισθοφορου να υπηρετη τον δεσποτα του τον δηθεν λεοντα και υπερασπιστη της παραλλαγης του να φαινονται καπως ορθοδοξοι για να μην λακιση το ποιμνιο και χασουν τον οβολο του, δυστυχως δεν εχουν τσιπα πανω τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τον μητροπολιτη Πειραιως διατηρω καλες σχεσεις.
    Οπως θα γνωριζετε ασφαλως η φιλιες μου διατηρουνται εφ ορου ζωης.
    Εχουμε συζητησει και για το ζητημα της Αποτειχισης και γνωριζω καλα τις αποψεις του.
    Βεβαια οσα διαμειφθηκαν μεταξυ σας δεν σκοπευω να τα κοινοποιησω σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν προκύπτει κάποια αίρεση επισκόπου ή της Μητρόπολης ομως από το συγκεκριμένο έγγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου