Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

«Άρτος και θεάματα» σήμερα στο Βατικανό, με καλεσμένους…μάγους μπροστά στον Πάπα (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι επέλεξε να…ψυχαγωγηθεί χριστουγεννιάτικα ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μαγεία μέσα στο Βατικανό και ιδιαίτερα υπό το βλέμμα του….αλάνθαστου Πάπα;
Από όλα είχε ο μπαξές στις σημερινές παραστάσεις που έγιναν προς τιμήν του ποντίφικα και δεν έμοιαζαν τόσο εναρμονισμένες στο κλίμα των ημερών:

1 σχόλιο:

  1. Μα, με τσίρκο θα ασχολούμαστε, μέρες εορτινές που είναι; Εδώ οι απορίες είναι σπουδαιότερες.

    Διαβάζουμε (28-12-2017) http://www.zougla.gr/kosmos/article/osmi-skandalou-stin-arxiepiskopi-amerikis με πληροφορίες από New York Times
    ότι λόγω κάποιου οικονομικού σκανδάλου, όπως υποθέτει το δημοσίευμα, επίκειται η αντικατάσταση του Αμερικής. Ως δε προς τους υποψηφίους:

    " Ο ένας είναι ο μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της μονής «Αγίας Τριάδος» της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, Ελπιδοφόρος, ο οποίος κατά το πατριαρχικό περιβάλλον διαθέτει τα προσόντα που θα του επιτρέψουν να ηγηθεί του Ποιμνίου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο άλλος είναι ο επίσκοπος Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο οποίος επίσης διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό με εξαιρετικές σπουδές και εμπειρία Ποιμενάρχη σε εκτός της Ορθοδοξίας εδάφη".

    Αυτά και άλλα αναφέρονται ... η απορία είναι, πώς εκ των προτέρων γνωρίζουν τις δύο υποψηφιότητες; Δεν υπάρχει περίπτωσι εφ' όσον προκηρυχθεί η θέσι να θέσουν υποψηφιότητα οι Αρχιμανδρίτες της Αμερικής; Επίσκοποι Αμερικής; Αρχιμανδρίτες και Επίσκοποι από την Κρήτη; Από τα νησιά; Αρχιμανδρίτες και επίσκοποι από τις "Νέες Χώρες"; Μόνο να ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ και να είναι "ενδοχώρα" είναι ο ρόλος τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου