Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ



       Εισαγωγικά α’
       Στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου ακούσαμε τον αρχιερατικό Εορδαίας να λέει επί λέξη: «Ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση. Το λέω και εγώ» (Βίντεο, 10:47).
       Εισαγωγικά β’
      Τα κριτήρια για να είναι κάποιος Ορθόδοξος θεωρώ πως είναι επτά:
1.Να πιστεύεις ότι ο οικουμενισμός είναι παναίρεση σύμφωνα με τον λόγο του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς.
2. Να καταδικάζεις το Παγκόσμιο Συνέδριο Αιρέσεων (Π.Σ.ΑΙ) και επιπλέον την συμμετοχή μας σ’ αυτό. Αυτονόητο!
3.Να καταδικάζεις τον Πατριάρχη Αρχοντώνη τον μεγαλύτερο αιρετικό όλων των αιώνων σύμφωνα με τον αείμνηστο Νικόλαο Σωτηρόπουλο πνευματικό παιδί του Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης κυρού Αυγουστίνου Καντιώτη.
4.Να καταδικάζεις την ληστρική Σύνοδο του Κολυμβαρίου που δεν είναι ούτε «Αγία» ούτε «Μεγάλη» σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών" .
5.Να καταδικάζεις ενώπιον των ανθρώπων α) τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος λόγω της συμμετοχής του στην Ληστρική Σύνοδο και της αποφάσεώς του να ψηφήσει μόνο αυτός αντί όλων των επισκόπων, β) τους 24 επισκόπους που δέχτηκαν να σταθούν ως γλάστρες και μάλιστα άλλαξαν το φυτό που οι 80 και πλέον επίσκοποί μας έβγαλαν με Συνοδική απόφαση από την σύγκληση της ιεραρχίας τον Μάιο του 2016 για την ονομασία των ιστορικών Αιρετικών «εκκλησιών», και γ) ολόκληρη την Ιεραρχία μας λόγω ότι αποδέχτηκαν το κείμενο «προς τον λαό» και μοίρασαν αυτό στους αδελφούς μας παραβλέποντας τα 11 ψέματά του σύμφωνα με τον π. Νικόλαο Μανώλη Ιερέα της Θεσσαλονίκης.
6. Να πιστεύεις ότι όποιος επίσκοπος δημοσίως έχει εκφραστεί υπέρ του πατριάρχη που δήθεν ορθοτομεί και υπέρ της Αιρετικής Συνόδου θέτει εαυτόν εκτός Εκκλησίας σύμφωνα με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό.
7.Να έχει κάνει αποτείχιση. Και να μην ξεχνά εν σχέσει με τους αντιοικουμενιστές αδελφούς του, τους μη διακόψαντες ακόμη το μνημόσυνο του οικείου επισκόπου, το λόγο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού προς τον Πέτρο. «Σίμωνα, κοιμάσαι; Δεν μπόρεσες μια ώρα να αγρυπνήσεις;  38 Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μην έρθετε σε πειρασμό. Το πνεύμα είναι βεβαίως πρόθυμο, αλλά η σάρκα ασθενής» (Μαρκ. 14, 37-38)

       Εισαγωγικά γ’
       Περί ψεύδους
Σύμφωνα με το Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος : «ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟ και την πέτρα (δια της προσκρούσεως) γεννάται η φωτιά, και από την πολυλογία και τα ευτράπελα . Το ψεύδος είναι εξαφάνισης της αγάπης· και η επιορκία άρνησις του Θεού.
2. Κανεὶς συνετός άνθρωπος ας μη θεωρή μικρό το αμάρτημα του ψεύδους, διότι το Πανάγιον Πνεύμα εξέδωσε εναντίον του την πιο φοβερή απόφασι: «Απολείς πάντας τους λαλούντας το ψεύδος» (Ψαλμ. ε´ 7), όπως λέγει ο Δαβὶδ προς τον Θεόν. Και εὰν συμβή αυτό, τί πρόκειται να πάθουν εκείνοι που συρράπτουν επὶ πλέον το ψεύδος με τους όρκους;
 3. Εγνώρισα μερικούς που εκαυχώντο για τα ψεύδη τους. Αυτοὶ κατόρθωναν και έκαναν τους άλλους να γελούν με τις αστειότητες και τις αργολογίες τους, και έτσι εξαφάνιζαν ελεεινὰ το πένθος των μοναχών που τους ακροάζονταν».
              Ευχόμαστε ο χρόνος να δείξει αν ο π. Αυγουστίνος  (και οι συν αυτώ) μας είπε δημοσίως ψέματα ή όχι.

     
Χρήστος Θ. Ελευθεριάδης
Ηλεκτρολόγος Τ.Ε.Ι

  ΥΓ.
       Ένας απλός και ταπεινός κανόνας που αποτελεί σύνοψη των επτά παραπάνω κριτηρίων λέει ότι ‘’ Όποιος διώκει Ορθόδοξο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ορθόδοξος’’.

6 σχόλια:

  1. orthodoxia info
    αποτειχισι απο που.................................
    περισπουδαστο αρθρο για σας΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
    υπο του Αρχιμ. π Αγαθαγγελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούσαμε τον αρχιερατικό Εορδαίας να λέει επί λέξη: «Ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση. Το λέω και εγώ». Αν λοιπόν το πιστεύει αυτό που λέει, τότε θα πρέπει να μας πει ποιοι είναι οι Οικουμενιστές. Και αφού οι Οικουμενιστές είναι αιρετικοί θα πρέπει και ο ίδιος να κόψει το μνημόσυνό τους! Αλλιώς ψεύδεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναγκαζομαι να στειλω δια δευτεραν φοραν να αναρτησετε την πληροφοριαν δια να διαβασουν οσοι εκ των επισκεπτων θελπυν
    ORTHODOXIA INFO
    ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥ Αρχιμ Αγαθαγγελου ειναι θανασιμο αμαρτημα να πληροφορειτε μονομερως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ανθρωπος αυτος δεν ξερει τι γραφει.
      Ειναι εκτος τοπου και χρονου.
      Σαν παπας που ειναι δεν διαβασε ποτε του ουτε Πηδαλιο, ουτε ΓΡαφη, ουτε Πατερες.
      Μονο τον Βαρθολονμαιο ξερει ο ανθρωπος και τον λατρευει.
      Του τον χαριζουμε ολοκληρο και με ολα τα πλουτη του που ειναι τεραστια.

      Διαγραφή
  4. Τα κριτήρια του Χρ. Ελευθεριάδη είναι κριτήρια του Χρ. Ελευθεριάδη και κανενός άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εψαξα και βρήκα το κείμενο "Αποτείχιση από πού; " http://orthodoxia.info/news/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%8D/
    Τι λέει ?
    "Αποτείχιση από που; Από την μάνα Εκκλησία; Αποτείχιση από ποιον; Από αυτόν που σου φόρεσε το ράσο; Αποτείχιση γιατί; Έγινε κάτι; Άλλαξε κάτι; Προς τι αυτή η πολεμική τακτική προς την μάνα Εκκλησία; "

    Λοιπόν κάποιος θα πρέπει να πεί στον Αρχιμ Αγαθαγγελο οτι οι μνημονευτές υπερέβησαν τον Βέκο και τον Μάμα σε αποστασία και εσύ ΠΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ έπρεπε να είσαι εν ενγρηγόρση νύσταξες σαν τις μωρές παρθένες και έδωσες σάλο στον πόδα σου και δεν ξέρεις καν που πατάς ,που βρίσκεστε και που πάτε .. Είσαι καλά ? Ρωτάς Αρχιμανδρίτη " Αποτείχιση γιατί; Έγινε κάτι; Άλλαξε κάτι; "
    Ξέρεις μνημόνευσαν Πάπα σαν πρώτο επίσκοπο πατέρα και ποιμενάρχη
    Ξέρεις έκαναν σύνοδο ληστρική και βάλανε στην εκκλησία κάθε αίρεση
    Ξέρεις διώκουν τους ορθοδόξους και έχουν σε περιποίηση .. ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟΥΣ επίσκοπους και λεσβίες επισκοπίνες ..


    Οσο για το τάχατες ιεραποστολικό έργο ...Τι μας λές καλόγερε του σατανικού Βαρθολομαίου ?Σε κοινό πρόγραμμα με τους αιρετικούς δεν είστε ? Τον Χριστό ευαγγελίζεστε η μήπως σε αγαστή συνεργασία με τους αιρετικούς τον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ της νέας εποχής ? Οτι κάνετε σε αγαστή συνεργασία με τους αιρετικούς δεν το κάνετε ? ... η ΜΠΟΧΑ απο τα γιακούζια , τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και τις συνλειτουργίες με τους αιρετικούς σας κάνει τον γύρο της γής .... Ματθ. 23,15 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν.

    Και σύ λές ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?
    Πρέπει να είσαι του ιδίου με αυτούς φυράματος ...
    Αυτό που λές εσύ "εκκλησία" είναι πλήρης σατανική συναγωγή
    Αντε τράβα κανένα συνλείτουργο με επισκοπίνες όπως έκανε ο πατριάρχης σου και τα αδελφίστικα κράτα τα για τους ομοφιλόφιλους και τις λεσβίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου