Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017

Έργα διαβόλου και έργα Θεού

Πριν από την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, που ο Χριστιανισμός, η πνευματική μόρφωση και η κρίση θα αμβλυνθούν, και θα χαλαρώσουν σε φοβερό βαθμό, θα παρουσιασθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται, που θα κάνουν σημεία μεγάλα και τέρατα, με αποτέλεσμα να πλανούν ακόμη και (αν αυτό είναι δυνατόν) εκλεκτούς[8]. Ιδίως δε, ο ίδιος ο αντίχριστος, όταν θα έλθη, θα γεμίση τον κόσμο θαύματα, που θα καταπλήττουν και θα χορταίνουν τους ανθρώπους με σαρκικό φρόνημα και άγνοια. Αυτός τότε θα δώση και «σημείον εκ του ουρανού», που οι άνθρωποι τόσο το ποθούν και το διψούν. Η παρουσία του, λέγει ο άγιος Απόστολος Παύλος, θα είναι κατ’ ενέργειαν του σατανά• εν πάση δύναμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους• και εν πάση απάτη της αδικίας, μεταξύ των απολλυμένων, που δεν φρόντισαν να αγαπήσουν την αλήθειαν για να σωθούν[9].
Οι άνθρωποι με άγνοια και σαρκικό φρόνημα, βλέποντας τα θαύματα αυτά, δεν θα σταθούν καθόλου να σκεφθούν. Θα τα δεχθούν αμέσως. Γιατί το πνεύμα τους θα έχη με αυτά συγγένεια. Και από την τύφλωσή τους θα τα παραδεχθούν. Και θα ονομάζουν την ενέργεια του σατανά σαν την πιο μεγάλη φανέρωση της δύναμης του Θεού. Ο αντίχριστος θα γίνη δεκτός στα πεταχτά, χωρίς καθόλου σκέψη[10]. Ούτε καν θα κάτσουν να σκεφθούν οι άνθρωποι, ότι τα θαύματά του δεν θα έχουν κανένα καλό και λογικό σκοπό, καμμιά σαφή σημασία• ότι δεν θα έχουν καμμιά σχέση με την αλήθεια και θα είναι γεμάτα ψέμα• ότι θα είναι ένας τερατώδης και γεμάτος μοχθηρία, χωρίς κανένα νόημα θεατρινισμός, που θα κάνη το παν για να καταπλήξη και να οδηγήση σε μια αποχαύνωση και σ’ ένα ολοκληρωτικό δόσιμο, να τους γοητέψη, «να τους τυλίξη» και να τους παρασύρη• με τη γοητεία μιας πληθωρικής αλλά κενής και ανόητης εντύπωσης, ενός εφφέ!
Δεν είναι φοβερό, ότι τα θαύματα του αντιχρίστου, οι αποστάτες, οι εχθροί της αλήθειας και του Θεού, θα τα δεχθούν με ενθουσιασμό;
Γιατί; Γιατί έχουν προετοιμάσει τον εαυτό τους, να δεχθούν ανοιχτά και φανερά τον απεσταλμένο του σατανά, το όργανό του, την διδασκαλία του και τις πράξεις του, και να έλθουν σε πνευματική επικοινωνία μαζί του στην κατάλληλη ώρα.
Βιβλιογραφία
[8] Ματθ. 24, 24. [9] Β’ Θεσσ. 2, 6-10. [10] Εφραίμ Σύρου, Λόγ. 106 Περί του Αντιχρίστου.

1 σχόλιο:

  1. Το "πλανῆσαι εἰ δυνατὸν καὶ τοὺς ἐκλεκτούς" σημαίνει ὅτι οἱ ψευδοδιδάσκαλοι και ψευδοπροφῆτες (και ο υιός της απωλείας) θὰ ἐπιχειρήσουν μεν νὰ πλανήσουν και τους εκλεκτούς αλλά, ΔΕΝ θα το επιτύχουν. Αν έχουμε στοιχειώδη γνώση των Γραφῶν οι οποίες εξηγούν τι εστί "εκλεκτός" τότε έχουμε καταλάβει ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΈ να πλανηθούν οι εκλεκτοί οι εσφραγισμένοι τακτικώς και εκτάκτως με τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, με τη σφραγίδα του Θεού ως ανήκοντες στην Εκκλησία Του. Και δεν φοβούνται κανένα άλλο σατανικό ή αντιχριστολογικό σφράγισμα ή χάραγμα διότι δεν τους πιάνει. Αυτό είναι το νόημα της λέξεως "εκλεκτός" εκ του πρωταρχικού αρχαίου ελληνικού κειμένου το οποίο ενώ το ερμηνεύει πολλαχού η Βίβλος, και το εξηγεί και το αναλύει, δεν το εννοούν οι ξένοι θεολόγοι λόγω αγνοίας της ετυμολογίας των λέξεων, το παρερμηνεύουν κι εμείς που δεν μελετούμε Αγία Γραφή αποδεχόμαστε την παρερμηνεία ως αντιδάνειο.

    Στο άλλο θέμα, των θαυματοποιών, ψευδοπροφητών, ψευδαδέλφων, ψευδοποιμένων, ψευδοδιδασκάλων, πάλι έχουμε άγνοια Γραφών. Αν τις μελετούσαμε, θα διαπιστώναμε ότι και ο Κύριος για αυτούς ότι θα υπάρχουν σε κάθε εποχή, ότι θα τους ακολουθήσουν πολλοί (όχι οι εκλεκτοί, οι άγιοι, οι πιστοί, τους οποίους εξέλεξε προαιωνίως ο Κύριος) καί στην ώρα της Κρίσεως θα Του λένε: Κύριε εν τω ονόματί Σου προφητεύσαμε, κηρύξαμε, κάναμε θαύματα. Αλλά ο Κύριος θα τους απαντήσει: Δεν σας γνωρίζω, πηγαίνετε στον πατέρα σας τον Διάβολο. Και τέτοιους ψευδοδιδασκλάλους, ψευδαδέλφους, ψευδοπροφήτες αντιμετώπισε και η πρώτη Εκκλησία, ως Νικολαϊτες, Γνωστικούς, Ιουδαϊζοντες κ.α. και ήσαν οι σκώλωπες τη σαρκί και οι αμφισβητούντες τον Απόστολο Παύλο και το Ευαγγέλιο που ήθελαν να το υποτάξουν στις παραδόσεις των τύπων της Π.Δ., ώστε τόσο ο Απ. Παύλος, ο Ιάκωβος, ο Απ. Πέτρος, ο απ. Ιωάννης αναγκάστηκαν να τους στείλουν Επιστολές επιπλήξεως.

    Σε κάθε εποχή υπάρχουν ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδάσκαλοι. Προλέγουν, μαντεύουν, "προφητεύουν", βλέπουν οράματα, κάνουν μεγάλα θαύματα και οι θρησκευόμενες μάζες τους ακολουθούν.Αλλά όχι οι εκλεκτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου