Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΧΩΡΙΣ… ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε νέα πρόκληση σαν ένα ακόμη βήμα για την ολοκληρωτική ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, προχώρησαν ομάδες Τούρκων μουσουλμάνων που ζητούν τώρα να απαγορευτεί όσοι επισκέπτονται το μεγάλο αυτό μνημείο και σύμβολο της ανατολικής χριστιανοσύνης, να εισέρχονται χωρίς να… βγάλουν τα παπούτσια τους!!!

Η κίνηση αυτή οργανώθηκε από την νεολαία του ισλαμικού κόμματος Saadet Partisi, για την 564ης επέτειο της άλωσης της Πόλης, με το χαρακτηριστικό σύνθημα, «Camiye Ayakkabı İle Girilmez», δηλαδή δεν επιτρέπεται να εισέρχεστε στο τζαμί με τα παπούτσια.

Μάλιστα οι οργανωτές αυτής της νέας πρόκλησης για την Αγία Σοφία, έκαναν διαδήλωση και εισέβαλλαν οικογενειακά και επιδεικτικά μέσα στον χώρο του ναού, βγάζοντας τα παπούτσια τους για να τονίσουν την μετατροπή του ναού και τυπικά σε μουσουλμανικό τέμενος.
Εμείς θα τα βγάζουμε ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

2 σχόλια:

 1. Δηλαδή αν εισέρχονται οι επισκέπτες φορώντας τα παπούτσια τους τι θα άλλαζε ως προς την ουσία; Ακόμα κι αν επανερχόταν σε λειτουργία ως Ορθόδοξος Ναός η Αγιά Σοφιά χωρίς να αλλάξει κάτι στη σημερινή σύνθεση των εκατομμυρίων πληθυσμού της Κωνσταντινουπόλεωςακι της Μ. Ασίας και της αχρίστιανης Αντορθόδοξης Ελλάδος του Κολυμπαρίου, τί θα άλλαζε ή τί θα κέρδισε ο Χριστιανισμός πλην εντυπώσεων; Η σημερινή κατάσταση στην Αγια Σοφιά απηχεί την πραγματικότητα που επεκράτησε μετά το 1453 κρίμασιν οις οίδεν ο Κύριος αλλά και το εκκλησιαστικό τέλμα στην Ελλάδα της προσκυνήσεως των αγαλμάτων αγίων (σε στύλ λειψανοθηκών εκ των Δυτικών).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σήμερα, 23 Μαϊου, ημέρα μνήμης του ήρωα Κωστή Ηλιάκη, διερωτώμεθα εάν θά βγάλουμε τα παπούτσια στην Αγια Σοφιά.
  Τα βγάλαμε. Όταν ο Υπουργός μας σήμερα τιμούσε στην Κάρπαθο τη μνήμη του ήρωα Κωστή Ηλιάκη, τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας πετούσαν πάνω από το κεφάλι του παραβιάζοντας για νιοστή φορά όπου ν τείνει στο άπειρο τον Ελληνικό εναέριο Χώρο. Τί γυρεύουν πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας πάνω από την Κάρπαθο!

  Άρθρο ιστοτόπου αμυντικών θεμάτων, διερωτάται
  http://www.onalert.gr/stories/paxnidi-tourkias-sto-aigaio-apo-sygkyriarxia-sthn-xrisiktisia/56589

  "...Το βασικό πρόβλημα για την Ελλάδα, ενω πηγές του ΠΝ υπογραμμίζουν οτι εχει ενα εξαιρετικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης όλων όσων λαμβάνουν χώρα στην περιοχή ενδιαφέροντος της, ειναι οι πολιτικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Γιατι περί πολιτικής πρόκειται όταν κλείνει περιοχές σε δικιά μας περιοχή ευθύνης.

  Το πρόβλημα θα εμφανιστεί όταν μετά απο τριάντα χρόνια η Τουρκία θα απαιτήσει η περιοχή, που δηλώνει καθημερινά στην παγκόσμια κοινότητα δεσμεύοντάς την επανειλημμένα, οτι ειναι δικιά της. Τότε όπως και δήλωσαν στο OnAlert ανώτεροι αξιωματούχοι πώς θα αποδείξεις οτι αυτη η περιοχή δεν ειναι δικιά της και οτι τόσα χρόνια ασκούσε μια τακτική κατάκτησης;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου