Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

και ενω συνεχιζει να μην απανταει στις συστασεις μας, ο πατηρ Νικολαος, συνεχιζει να εμφανιζεται ....οπως εμφανιζεται. Σαν ....δασκαλος που διδασκε και νομον δεν εκρατει... στην Πατερικη Παραδοσι να δουμε θα απαντηση;


Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ καλει ευλαβως και φιλανθρωπως τον πατερα Νικολαο Μανωλη να αποσυρθη απο τον αγωνα της Αποτειχισης απο τους Αιρετικους Οικουμενιστες.

Θελουμε και τον παρακαλουμε να μας ακουση.
==================
και ενω συνεχιζει να μην απανταει στις συστασεις μας, ο πατηρ Νικολαος, συνεχιζει να εμφανιζεται ....οπως εμφανιζεται.
Σαν ....δασκαλος που διδασκε και νομον δεν εκρατει... 
στην Πατερικη Παραδοσι να δουμε θα απαντηση;

Προς αντι-Οικουμενιστές αθετούντας την Ι. Παράδοση! --Όταν παρουσιάζεις την Αλήθεια και την παραβαίνεις, τότε η παράβασή σου φαντάζει μεγαλύτερη!

Το άρθρο της Τετάρτης τοῦ π. Ν. Μανώλη:

Ο λαός θα εκδιώξει τους θεομάχους ρασοφόρους
Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Άρθρα για το "Ιστολόγιο Κατάνυξις" 2017

   
  Όλο και πληθαίνουν οι μαρτυρίες για παρουσία αιρετικών ιερωμένων μέσα στους Ναούς μας κατά την τέλεση ιερών ακολουθιών. Είναι κοινή διαπίστωση ότι παρόμοιες εικόνες βλέπουμε πλέον καθημερινά σε ολόκληρη σχεδόν την Ορθοδοξία. 
 Μετά την λεγομένη "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο" του Κολυμπαρίου της Κρήτης, φαίνεται πως οι Οικουμενιστές επίσκοποι και πατριάρχες, δεν έχουν κανένα δισταγμό να συμμετέχουν σε συγκριτιστικές τελετές. Μετατρέπουν τις λειτουργικές συνάξεις της Εκκλησίας μας σε χωνευτήρι οικουμενιστικών δρώμενων, ρισκάροντας τον εξοβελισμό της Χάριτος του παναγίου Πνεύματος.
   Στηριζόμενοι στις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, αυτομάτως, πλην των άλλων, οδηγούνται  στην εφαρμογή των αποφάσεων όλων των προηγούμενων διαχριστιανικών συνόδων που επικυρώθηκαν στην Κρήτη. Αυτός άλλωστε ήταν ο κυριότερος σκοπός αυτής της Συνόδου. Να εισαγάγει συνοδικά τη νέα αιρετική εκκλησιολογία στην Ορθόδοξη Εκκλησία επικυρώνοντας όλες τις αποφάσεις των προηγούμενων Θεολογικών Διαλόγων. Δυστυχώς το γεγονός αυτό διαφεύγει από την σκέψη όσων ελαφρά τη καρδία θεωρούν πως δεν έγινε τίποτα σοβαρό στην Κρήτη και πως όλα κύλισαν ομαλά.[1]
       Η μεγαλύτερη αίρεση όλων είναι ο Οικουμενισμός, που κατά τον μεγάλο άγιο της Σερβικής Εκκλησίας, όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς, είναι "παναίρεση".  Αυτήν είναι η αιτία της κατηφόρας την οποία ακολουθεί η Ορθοδοξία με την άλογη και αλλοπρόσαλλη πολιτική των διοικούντων αυτής. Είναι βέβαιον ότι εισερχόμεθα σε ατραπούς επικίνδυνους, με τους εντεταλμένους ταγούς της Εκκλησίας για την καθοδήγηση του ποιμνίου, να βρίσκονται στρατολογημένοι σε αποστολή παραπλάνησης του και απώλειας. Δε φοβούνται
Το Θεό γιατί δεν Τον γνωρίζουν. Είναι τόσο βαθιά η προδοσία τους προς την Πίστη, που η εικόνα του "Εσφαγμένου Αρνίου[2] καταντά στα μάτια τους μια μυθοπλαστική θεώρηση της Αγάπης την οποία δύνανται να την τροποποιούν κατά το δοκούν! Αυτό το καλούν "λειτουργική αναγέννηση" και κρατούν πολύ καλά κρυμμένο από τον λαό το μυστικό της πλήρης αποξένωσής τους από την Χάρη Του Χριστού. Κρυμμένο στο μαύρο ράσο τους που υποκριτικά ενδύονται, θολώνουν τη σκέψη του λαού που τρέμοντας το αμάρτημα της ιεροκατηγορίας, δεν τολμά να κρίνει τους επισκόπους του. Άλλωστε αυτό αποτελεί την κυριότερη επιτυχία του διαβόλου, να επιτρέψει τους ποιμένες να εργάζονται εναντίον του ποιμνίου χωρίς εμπόδια…
   Φρόντισαν εδώ και καιρό οι ποιμένες σε συνεργασία με αυτόν να αφήσουν ακατήχητο το λαό στα νάματα της Ορθοδοξίας και να του εμφυσήσουν την απεριόριστη εμπιστοσύνη προς αυτούς που παριστάνουν τους φορείς του αγιοπατερικού Πνεύματος.
    Δυστυχώς για τους ίδιους, ένα πράγμα έχει απομείνει ακόμα στο λαό. Ο λαός που είναι ταγμένος να προασπίσει την Πίστη των Πατέρων μας, που είναι ο φρουρός και φύλαξ των δογμάτων, αυτός θα τσακίσει το κεφάλι της έχιδνας και θα εκδιώξει από τη Εκκλησία τους θεομάχους και θεομπαίχτες ρασοφόρους που δεν σέβονται το πατροπαράδοτον σέβας[3].
[σ.σ.: Παραπλανητικὰ ὑπεραισιόδοξος εἶσαι πάτερ Νικόλαε, τὴ στιγμὴ ποὺ ἐσὺ ὁ ἴδιος δὲν τολμᾶς νὰ ἐφαρμόσεις ὀρθόδοξα τὴν διακοπὴ μνημοσύνου, καὶ ἀντὶ αὐτοῦ ἔκαμες ἁπλῶς "διακοπὴ Θ. Λειτουργίας"! Τὸ δὲ ποίμνιό σου χειραγωγεῖς καὶ κατευθύνεις νὰ παίρνει εὐλογία ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς, τῶν ὁποίων τὴν αἵρεση ἀποδεικνύεις ..."πολυμερῶς καὶ πολυτρόπως"! Καὶ νὰ σκεφθεῖ κανείς, ὅτι ὁ ἱερὸς Βρυέννιος στὸν ὁποῖον παραπέμπεις, συμβούλευε τοὺς πιστούς, οὔτε χειραψία νὰ μὴ κάνουν μὲ τοὺς φιλοπαπικούς, καὶ ὄχι -ὅπως ἐσὺ διδάσκεις- νὰ κοινωνοῦν ἀπ' αὐτούς!].


     Θα το πετύχει αυτό διότι διατηρεί μέσα του ζωντανά τα γονίδια της Πίστεως. Με αυτά θα καταστρέψει τις κακοδοξίες των αιρετικών "ως σκεύη κεραμέως"[4].
     Για τον λόγο αυτόν, ο λαός Του Θεού, έχει σοβαρότατη ευθύνη να προφυλάξει τον εαυτό του από τις σειρήνες της Πανθρησκείας και του Συγκριτισμού. Δεν πρέπει να αρέσκεται μόνο στο να αισθάνεται Ορθόδοξος και να υπερηφανεύεται για αυτό αλλά να βιώνει και να αγωνίζεται για την Πίστη. Άλλωστε αυτός είναι το "πλήρωμα της Εκκλησίας"[5]. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι ως τέτοιο θα αναγνωρίζει τον Ιησού ως τον μόνο Θεάνθρωπο, Σωτήρα και Λυτρωτή. Ως λογικό ποίμνιο θα αναγνωρίζει τη φωνή του Ποιμένος και θα ακολουθεί μόνον αυτόν. Δεν αρμόζει στους Ορθοδόξους να ακολουθούν φωνές αλλότριες, που αντιστρέφουν το νόημα του Ευαγγελίου.
[σ.σ.: Ὁ Ποιμὴν ὁ Καλός, λοιπόν, πάτερ, διὰ τοῦ ἠγαπημένου μαθητοῦ Του, εἶπε: "Στοὺς αἱρετικούς, οὔτε "χαίρεται" δὲν θὰ λέτε. Ὄχι νὰ πηγαίνετε νὰ κοινωνᾶτε σ' αὐτούς, ἐφευρίσκοντας λόγους Οἰκονομίας!].
    Δεν είναι δυνατόν η ορθόδοξη μάνα αντί να διδάσκει στα παιδιά της πώς να προσεύχονται στον Τριαδικό Θεό, να τους μαθαίνει Γιόγκα! Αντί Χριστό, Βούδα! Αντί Χριστό, Αλλάχ και Μωάμεθ! Αντί Χριστό, Ειδωλολατρία! Επιβάλλεται να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας αγιαζόμενοι από τα Μυστήρια της Εκκλησίας, από την εξομολόγηση και τη θεία Κοινωνία, από την προσευχή και τη μελέτη της αγίας Γραφής και των αγίων Πατέρων μας. Και ταυτόχρονα να αντισταθούμε σε όσους κηρύττουν την αίρεση.
  Δε θα εκκλησιάζεται ο λαός του Θεού σε φανερούς οικουμενιστές ιερείς και δεσποτάδες. Δε θα επιλέγει να έχει πνευματικούς εκείνους που αναγνωρίζουν ιεροσύνη και Χάρη στους Παπικούς στους Μονοφυσίτες, στους Προτεστάντες. Σε όσους δέχονται πως και οι άλλες θρησκείες σώζουν τον άνθρωπο. Να αποκλείουν αυτούς τους ρασοφόρους από την κοινωνία μαζί τους. Να εκκλησιάζονται και να διατηρούν κοινωνία πνευματική με τους πιο παραδοσιακούς των ιερέων, με αυτούς που προέβησαν στη διακοπή του μνημοσύνου των αιρετικών επισκόπων τους, των ψευδοεπισκόπων, με όσους αγωνίζονται εναντίον του θηρίου της παναιρέσεως.
[σ.σ.: Ποιά Ἁγία Γραφή, ποιός Ἅγιος τὸ συνιστᾶ αὐτό, π. Νικόλαε; Γιατί ἀλλάζεις πάτερ τὴν Πατερικὴ διδασκαλία; Δὲν διάβασες, δὲν ἄκουσες τί λέγει ὁλόκληρη Οἰκουμενικὴ Σύνοδος: "Πᾶσι τοῖς αἱρετικοῖς ἀνάθεμα"! Καὶ σὺ τοὺς στέλνεις νὰ κοινωνήσουν ἐκεῖ; Ἀκόμα καὶ οἱ δικοί σας, τῆς Γατζέας, ἔγραφαν πρὶν λίγους μῆνες ὅπως μᾶς θύμισε σχολιαστὴς στὴν ἱστοσελίδα σας: «Μετά από όλα αυτά αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η προσεχής σύγκληση της Ιεραρχίας του μηνός Οκτωβρίου (2016), ώστε να πληροφορηθούμε όλοι, πώς θα αντιμετωπισθεί από τους Αρχιερείς η ανατροπή της αποφάσεώς τους. Τι θα πράξουν οι υπόλοιποι Αρχιερείς; Θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να γίνονται ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που συντελούνται κατά της αμωμήτου πίστεώς μας;» (Αρχιμ. Αθανασίου Αναστασίου). Καὶ οἱ Ἀρχιερεῖς συνεχίζουν νὰ "ἐγκληματοῦν"! Καὶ σ' αὐτοὺς τοὺς "συνενόχους στὰ ἐγκλήματα κατά της αμωμήτου πίστεώς μας" συνεχίζετε πάτερ, νὰ στέλνετε τοὺς πιστοὺς νὰ κοινωνήσουν καὶ νὰ εὐλογηθοῦν! Καὶ μὲ αὐτοὺς κοινωνεῖτε κι ἐσεῖς!!! Ὁπότε ποιά διακοπή, τάχα, κάνατε;].
   Αν ως τώρα κατόρθωσαν οι ταγοί της Εκκλησίας να χαράξουν ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνον του Χριστού, αν μπόρεσαν να διοικήσουν περίπου έναν αιώνα την Εκκλησία οδηγώντας την στην αίρεση, έχει ευθύνη και ο λαός. Ποιούς εμπιστεύτηκε; Άλλοτε με την αδιαφορία, άλλοτε με το ψευτοδίλημμα της ιεροκατάκρισης, άλλοτε με την αποστασιοποίηση από την θρησκεία, άλλοτε παρασυρόμενοι από κηρύγματα αθεϊστικά πολιτικών φορέων, απωλέσαμε την ευκαιρία να αντισταθούμε τότε που έθεταν τα θεμέλια της αλλοίωσης της Πίστης μας. Θα δώσουμε λόγο στο Θεό για ποιον Χριστό θα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας! Τον Χριστό της Ορθοδοξίας ή τον αντίχριστο του Οικουμενισμού και της Μασονίας;
    Είναι χρέος μας να επανευαγγελίσουμε τους εαυτούς μας. Μόνο που τώρα πρέπει να προσέξουμε. Ποιο θερμά να ζητήσουμε την Πίστη, με διάκριση να επιλέγουμε τους πνευματικούς μας πατέρες, να απορρίψουμε την χλιαρότητα, τους ψευτοευσεβισμούς και τις αναιμικές προσεγγίσεις στα θέματα της Εκκλησίας. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε αυτήν από τη βλασφημία και την προδοσία των ιθυνόντων.

[1] Η εκκλησιαστικότητα των Παπικών έχει ήδη αναγνωρισθή στο επαίσχυντο και προδοτικό κείμενο του Balamand του Λιβάνου (1993), στον Διάλογο με τους Ρωμαιοκαθολικούς, των δε Προτεσταντών και Μονοφυσιτών στις Γενικές Συνελεύσεις του λεγομένου «Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών» στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, (2006) και στο Πουσάν της Ν. Κορέας (2013). Η αποφυγή από την «Σύνοδο» της Κρήτης να κρίνει τα κείμενα των Θεολογικών Διαλόγων και την συμμετοχή μας στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών», ενώ αντίθετα επαινεί και τα δύο, σημαίνει ότι ουσιαστικά εγκρίνει ότι οι Παπικοί έχουν Χάρη, Μυστήρια Ιερωσύνη, Αποστολική Διαδοχή (Balamand), και ότι εμείς χωρισμένοι από τους Μονοφυσίτες, τους Παπικούς και τους Προτεστάντες δεν μπορούμε να είμαστε η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία (Πόρτο Αλέγκρε, Πουσάν). ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΝΟΔΟ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_159.html
[2] Αποκάλ. 13, 8
[3] "Ουκ αρνησόμεθα σε, φίλη Ορθοδοξία, ου ψευδόμεθά σου το πατροπαράδοτον σέβας, εν σοι εγεννήθημεν και σοι ζώμεν και εν σοι κοιμηθησόμεθα, ει δε καλέσει καιρός και μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα". (Ιωσήφ Βρυέννιος)
[4] Ψαλμ. 2, 9
[5] "Κύριε, ο Θεός ημών, σώσον τον λαόν σου και ευλόγησον την κληρονομίαν σου, το πλήρωμα της εκκλησίας σου φύλαξον…" (ΕΥΧΗ ΤΟΥ Β΄ ΑΝΤΙΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)

19 σχόλια:

  1. Τί υπονοούμενα είναι αυτά που γράφετε κ. Οδυσσέα; Τί συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον ασχημα τα νεα απο το μπλοκ της αποτειχισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας πορεύεται ανάλογα με τη συνείδησή του και με τα δικά του κριτήρια αλλά και με τις δυνατότητες αντιστάσεώς του.

    Η ελευθερία γνώμης και εκφράσεως είναι επιβεβλημένη αλλά, θερμή παράκληση, ας εκφράζεται ως γνώμη, ως άποψη προσωπική ή κάποιας ομάδος, αλλά όχι ως "η μόνη Ορθόδοξη άποψη" περί πρακτικής και θεωρητικής αντιμετωπίσεως των εκτάκτων καταστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας εξηγήσει κάποιος στον π.Νικόλαο ότι ο όρος "συγκριτισμός" είναι αδόκιμος ενώ το ορθό είναι συγκρητισμός.Η αρχική σημασία του όρου, όπως απαντάται στον Πλούταρχο Χαιρωνέα, ήταν ο συνασπισμός των Κρητών εναντίον των ξένων αντιπάλων τους.
    Από τότε έχει την έννοια της ανάμιξης προσώπων ή ιδεών οδηγώντας στο 2ο μισό του 20ου αι. στην χρήση του όρου Οικουμενισμός δηλαδή θρησκευτικός συγκρητισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα έχω ξαναγράψει ... τι επί πλέον να γράψω ?

    Απέναντι μας είναι ο παπικός Βαρθολομαίος ο εχθρός του Θεού τής βλάσφημης Συνόδου τής Κρήτης και όσοι τον μνημονεύουν. Αυτοί είναι εχθροί τού Θεού , προδότες τής Πίστεως τού Χριστού,λύκοι βαρείς, χριστέμποροι, οί βέβηλοι, προβατόσχημοι, ανίεροι, ψευδοεπίσκοποι καί ψευδοδιδάσκαλοι, αυτοί πού δέν είναι τής Αλήθειας δέν είναι ούτε τής Εκκλησίας τού Χριστού .Αντίχριστοι είναι και ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ λατρεύουν και με τον σατανά μυστηριακά ενώνονται ...


    Λέει ο ίδιος ο Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης" Θα δώσουμε λόγο στο Θεό για ποιον Χριστό θα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας! Τον Χριστό της Ορθοδοξίας ή τον αντίχριστο του Οικουμενισμού και της Μασονίας;"
    Ερώτηση :Πρωτοπρ. Νικόλαε Μανώλη στους ναούς που μνημονεύεται ο παπικός Βαρθολομαίος ο εχθρός του Θεού ποιός Θεός λατρεύεται ?
    Ο Χριστός της Ορθοδοξίας ή ο αντίχριστος του Οικουμενισμού και της Μασονίας ?

    Μόνο για ποιον Χριστό θα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας θα δώσουμε λόγο ?
    Δεν θα δώσουμε λόγο ποιο Χριστό κοινωνούμε και ενωνομαστε μυστηριακά μαζί του ?Δεν θα δώσουμε λόγο ποιο Χριστό ΠΡΟΤΡΈΠΟΥΜΕ ναι κοινωνούν και ενώνονται μυστηριακά μαζί του ? Τον Χριστό της Ορθοδοξίας ή τον αντίχριστο του Οικουμενισμού και της Μασονίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχσρητήρια για την παρατήρηση Σωτήρη. Ειλικρινά η λογική του συγκεκριμένου ανδρός με ξεπερνάει, αδυνατώ να την προσεγγίσω καν: Από τη μια λέει ότι στον Οικουμενισμό δεν υπάρχει Χριστός αλλά αντίχριστος, αλλά εκεί στένει τα πνευματοπαίδια του να κοινωνούν..πράγμα για το οποίο ο ίδιος τονίζει εμφατικά ότι θα δώσει λόγο στον Θεό!!!
      Στο τέλος μάλιστα προτείνει ως λύση στο πρόβλημα των καιρών μας δηλ. τον οικουμενισμό να επιλέγουμε με διάκριση τους πνευματικούς μας πατέρες.
      Και έστω ότι ένας νέος θέλει να αντιδράσει στην κατάσταση αυτή και επιλέγει ως πνευματικό του τον συγκεκριμένο ιερέα που έδωσε και το στίγμα του αντιαιρετικού- αντιοικουμενιστή με το να πάψει να μνημονεύει τους οικουμενιστές. Και του συμβουλεύει ο ιερέας αυτός τον νέο ότι για να μην μεινει "αλειτούργητος" θα συνεχίσει να κοινωνεί εκεί που ήταν δηλαδή - σύμφωνα με τα λεγόμενά του - όχι στον Χριστό αλλά στον Αντίχριστο!
      Συ είπας πάτερ Νικόλαε...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή, όταν κοινωνούμε, καθ' υπόδειξιν του π. Θ. Ζήση, κοινωνούμε βοθρολύματα;

      Ν.Κ.

      Διαγραφή
    3. «Τα μυστήρια των ιερέων που μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο είναι οτι εκείνων που μνημόνευαν τον Βεκο ή τον Μάμα ...
      Δεν είναι ένα τίποτα , δεν είναι ανυπόστατα δεν είναι " ψωμάκι και κρασάκι" αλλά είναι ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΠΙΚΗ ΜΕΤΑΛΗΨΗ

      Τί είναι η μετοχή σε μυστήρια Θεού αλλότριου ? Άρνηση Θεού!
      Και τί είναι άρνηση Θεού ? Απώλεια της χριστιανικής ιδιότητας και όχι μόνο απώλεια της χριστιανικής ιδιότητας αλλά και πρόσληψη της αντί χριστιανικής ιδιότητας !

      Και δεν εξαιρείται ούτε η γιαγιά που ζει πάνω στα κατσάβραχα, και δεν έχει ιδέα τί είναι μνημόνευση Πάπα και αν ο Βαρθολομαίος μνημονευσε πάπα .. δεν έχει ιδέα τί είναι ο Οικουμενισμός κτλ κτλ , και πηγαίνει στην λειτουργία με την αγαθή πρόθεση να κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού.

      Διαγραφή
    4. ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΙΕΡΕΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΣ ΚΑΤΑΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΣΕ ΝΑΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ . Η ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ . ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΥΡΗΤΑΝ ΟΤΙ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝ-ΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟΥΣ ΟΔΟΥΣ. ΦΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ! (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ)

      Διαγραφή
    5. Zisis_ 4 τι μας λές ?
      Η κοινωνία των μονοφυσιτών είναι ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ?
      Η κοινωνία των Παπικών ? είναι ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ?
      Η κοινωνία των ουνιτών είναι ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ?
      Η κοινωνία του Βεκου ήταν ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ?

      Αλλο το αξίως ή αναξίως απο άξιο ή ανάξιο ορθόδοξο ιερέα ΚΑΙ ΆΛΛΟ η κοινωνία απο μνημονεύοντα πάπα !



      Οτι είναι ο Βέκος είναι ο Βαρθολομαίος ! Και κόψτε την πλάκα γιατί δεν είναι μόνο οι επι Βεκου Οσιομάρτυρες ΑΛΛΑ μέχρι και η Παναγία ΠΡΟ συνοδικής καταδίκης του Βέκου τον χαρακτήρισε ΕΧΘΡΟ ΘΕΟΥ .

      Γιατί ? Γιατί είχε μνημονεύσει ΠΑΠΑ !

      Και δεν μιλάμε την μεμονωμένη μνημόνευση που στην λούφα κάποιος κάποτε για κάποιος λόγους ιερέας ή επίσκοπος μνημόνευσε ΠΑΠΑ ..λάθρα της συνόδου .. εκεί να είναι καθέραισης άξιος και έστω άγγελος να κάνει "αν αυτού" τα μυστήρια μέχρι να καθαιρεθεί για τους πιστούς !

      Εδώ μιλάμε για μνημόνευση ΔΗΜΟΣΙΆ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΆ με την επικρότηση της συνόδου ...μπροστά σε Θεό και ανθρώπους ! Ποιό ΔΗΜΟΣΙΆ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΆ ποιό ΣΥΝΟΔΙΚΑ δεν γίνεται !

      Ε όπως σηκώθηκε η Χάρις σαν χρυσό σύννεφο στο ανάλογο συλλείτουργο της αποστασίας λίγο πριν την Αλωση και δεν έμειναν ούτε πεντε (5) χριστιανοί στην πόλη όπως φανέρωσε ο Θεός στον Μωάμεθ τον κατακτητή με θαύμα που του εξήγησε ο Αγιος Γεννάδιος ? Έτσι και εδώ ...

      Καλό πράμα η παρθενία αλλά να είναι παρθενία και όχι πνευματική μαλακία και πνευματική μοιχεία , πνευματική ΠΟΡΝΕΊΑ με θεό αλλότριο ...
      Καλύτερα συμφέρει να πάρει κάποιος τις πόρνες της Θεσσαλονίκης με την σειρά ... παρά να αρνηθεί τον Θεό μετέχοντας στα μυστήρια του Παπικού Βαρθολομαίου του Εχθρού του Θεού .

      Διαγραφή
    6. Όποιος μιλά για την ιερότητα του Βαρθολομαίου και κατ επέκταση των μυστηρίων του μέχρι την συνοδική καταδίκη του οικουμενισμού αλλά και του ιδίου πέφτει θύμα της σχετικής προπαγάνδας που στηρίζεται σε σοφιστεία .

      Ενώ οι όροι " αν δεν καταδικαστεί συνοδικά ως αιρετικός και δεν καθαιρεθεί δεν είναι καθηρημένος " "και ο Βαρθολομαίος δεν έχει καταδικαστεί συνοδικά και δεν έχει καθαιρεθεί " "αν δεν έχει καθαιρεθεί έχει ιεροσύνη και μυστήρια " και το συμπέρασμα " άρα έχει ιεροσύνη και μυστήρια" φαίνεται σε πρώτη εκτίμηση να ισχύουν ΛΟΓΙΚΑ στην ουσία είναι ΣΟΦΙΣΤΕΊΑ .

      Ο λογισμός είναι λάθος γιατί όταν μνημόνευσε πάπα ισχύουν και για αυτόν η συνοδική καθαίρεση και καταδίκη του Πάπα ...και κάθε άλλου συνοδικά καταδικασμένου όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά με κάθε ένα που μνημόνευσε πάπα .Πχ Για τον Βέκο και τον Μάμα και τους ουνίτες σήμερα ..

      Αν ίσχυε ο συλογισμός σας για τον Βαρθολομαίο θα ίσχυε και για τον Βέκο και τον Μάμα και για τους ουνίτες ???.. και αυτοί θα ήταν αρχιερείς Ιησού Χριστού και θα είχαν σώζονται μυστήρια ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ !

      Δεν θα ήταν πνευματικός θάνατος , δεν θα ήταν δείγμα οχιάς η μετοχή σε αυτά .Και δεν είναι μόνο η σχετική Θεολογία των Αγίων που μαρτύρησαν στό όρος επί Βεκου ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ που χαρακτηρίζει τον Βέκο εχθρό Θεού ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ του Βέκου και το ποιό σπουδαίο οι τυμπανιαίοι νεκροί που μνημόνευσαν .

      Αν ήταν "δυνητική" η αποτείχιση , αν Χριστό κοινωνού σαν όσοι μνημόνευσαν γιατί ετελεύτησαν σαν τυμπανιαίοι νεκροί ?

      Αρα υπάρχει και αμοιβή για τους αποτειχισμένους γιατί αγίασαν και τιμωρία για τους μνημονευτές γιατί δεν αποτειχίστικαν και μνημόνευσαν ...

      Αλλά επαναλαμβάνω και στο άλλο συλλείτουργο πρίν την άλωση που μνημονεύτηκε Πάπας . Δεν είναι μόνο η θεολογία του Αγίου Γεναδίου αλλά και πάλι η επιβεβαίωση απο τον ουρανό ! Η Θεία Χάρις δεν περιμένει την συνοδική απόφαση ΑΛΛΑ ΑΠΟΧΩΡΕΊ ΩΣ ΝΕΦΕΛΗ αλλά και οι συμμετάσχοντες χάνουν την χριστιανική ιδιότητα . Ποιός αμφισβητεί οτι σηκώθηκε η Χάρις σαν χρυσό σύννεφο στο ανάλογο συλλείτουργο της αποστασίας λίγο πριν την Αλωση και δεν έμειναν ούτε πεντε (5) χριστιανοί στην πόλη όπως φανέρωσε ο Θεός στον Μωάμεθ τον κατακτητή με θαύμα που του εξήγησε ο Αγιος Γεννάδιος ?

      Αλλά δεν μετέχουν μόνο στις συνοδικές καταδίκες του Παπα απο την στιγμή που τον μνημονεύουν .
      Τό ίδιο και με τις άλλες αιρέσεις . πχ τους μονοφυσίτες ή τους προτεστάντες .Για κάθε αίρεση που ενσωματώνει ο οικουμενισμός έχει και μιά συνοδική καταδίκη .

      Και οι καταδίκες δεν αφορούσαν μόνο τους αιρετικούς πχ τους εικονομάχους του τότε και όσους κοινωνούσαν μαζί τους τότε αλλά και τους εικονομάχους του σήμερα , τους προτεστάντες και όσους σήμερα κοινωνούν με αυτούς .

      Αι ... τον Μας των μασόνων λατρεύουν αυτοί . Αϊ ... που κάθομαι και απασχολούμε με τέτοια υποκείμενα ! Ο Νικολαιτισμός τους δεν είναι φανερός ? Η ανωμαλία δεν πάει σύννεφο ? Δεν πάνε αυτοί με τους ομοφυλόφιλους επίσκοπους και επισκοπίνες να γιορτάσουν τον βασιλιά -καρνάβαλο θεό τους , τον σατανά ? Μα είστε στα καλά σας να λέτε ότι είναι του Ιερείς του Χριστού και όχι Ιερείς του σατανά ? Οτι τα μυστήρια τους είναι του Χριστού και όχι του σατανά ?
      Είστε καλά ?
      Αν τέλος πάντων έχετε κάποια αμφιβολία δεν πάτε μια βόλτα στο φανάρι να ρωτήσετε τον ίδιο τον Βαρθολομαίο ? Για δεν πάτε στο Βατικανό να ρωτήσετε τον Πάπα ? Η και στο ΠΣΕ να πάτε ...
      Ποσο πάμε στοίχημα οτι θα σας πουν οτι όποια ιεροσύνη έχει ο Πάπας έχει και αυτοί ? Οτι όποιον Θεό έχουν τα μυστήρια του πάπα έχουν και τα δικά τους και με αυτόν τον θεό ενώνεται όποιος συμμετέχει σε αυτά για να πάνε μετά τον θάνατο στον ίδιο τόπο ?

      Ε ! Δεν ξέρετε οτι ο Πάπας είναι ο Αντίχριστος και δεν ξέρετε οτι του σατανά είναι η όστια ή μήπως ορέγεστε να στρώσετε το κρεβατάκι σας στο μέρος το ετοιμασμένο για τους παπικούς και τους άλλους αιρετικούς ?Τού Αννα και του Καιάφα και του Ιούδα τον τόπο ορέγεστε ?

      Διαγραφή
    7. Και αν εξαιρείται η γιαγιά που ζει πάνω στα κατσάβραχα, και δεν έχει ιδέα τί είναι μνημόνευση Πάπα και αν ο Βαρθολομαίος μνημόνευσε πάπα ..που δεν έχει ιδέα τί είναι ο Οικουμενισμός κτλ κτλ , και πηγαίνει στην λειτουργία με την αγαθή πρόθεση να κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί και κάθε αγαθής πρόθεσης παπικία , μονοφυσίτισα , αιρετική κτλ αλλά και μουσουλμάνα και Εβραία κτλ ανάλογη γριά ? Και αν ναί σε τι διαφέρει αυτό από αυτό που λένε οι οικουμενιστές ? Ε τότε ας πάμε με αγαθή πρόθεση στα τζαμιά ..
      και στα είδωλα !
      Ε κάπου ο Θεός μας έδωσε και τις εντολές και τον νουν ...

      Διαγραφή
  6. Βοθρολύματα ? Οχι κάτι πολύ ποιό επικίνδυνο . Τον αντίχριστο του Πάπά , του Οικουμενισμού και της Μασονίας . Με αυτόν κοινωνούν και ενώνονται μυστηριακά μαζί του ΟΛΟΙ όσοι μετέχουν στα μυστήρια του Πάπα και όσων μνημονεύουν πάπα και ουδείς ΜΑ ΟΥΔΕΙΣ ουνίτης εξαιρείται για να εξαιρεθεί ο Βαρθολομαίος και όσοι τον μνημονεύουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμάς ρωτάς Ν.Κ.;
    Διάβασε τι λένε οι Άγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας και κάνε σύγκριση με το τι λέει ο ένας και ο άλλος σημερινός πατέρας.Με όλο τον σεβασμό θα ήθελα να σε ρωτήσω,δεν σε προβληματίζει το ότι άλλα λένε και άλλα πράττουν;
    Διακόπτουν το μνημόσυνο σε αιρετικό Επίσκοπο, τους τιμωρεί με ακοινωνησία και κάνουν υπακοή! και συν τοις άλλοις εκκλησιάζονται σε Ι.Ν. που μνημονεύεται!
    Δηλαδή όταν εκκλησιάζονται εκεί, δεν κοινωνούν με την πίστη του Επισκόπου;Για δες τι λένε οι Αποστολικοί Κανόνες και εκείνοι των Οικ. Συνόδων.
    Αν έτσι εννοείται ο αγώνας εεε! τι να πω!
    Προσωπικά πλέον δεν με πείθουν, αντίθετα σκανδαλίζουν και μπερδεύουν πολλούς πιστούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σε ρωτησω κατι Sotirio.Εσυ που κοινωνεις.Που συμμετεχεις στα μυστηρια.Αν δεν βρεις αποτειχισμενο ιερεα τι κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Βαρθολομαίος δεν είναι Βέκος. Οι Αγιορείτες Οσιομάρτυρες και Ομολογητές διέκοψαν το μνημόσυνο του Βέκου, μετά την ένωση με τους Παπικούς που έγινε στην Λυών το 1274.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πάρα πολύ χειρότερος από τον παπόδουλο Βέκο ο Βαρθολομαίος ως αιρεσιάρχης οικουμενιστής Πανθρησκειαστής που μνημονεύει ως αγιότατο τον "αλάθητο" αντίχριστο αιρετικό κοσμικό δικτατορίσκο Πάπα του Βατικανού, μοιράζει το σατανικό κοράνιο ως ιερό άγιο βιβλίο, συμπροσεύχεται με τους ισλαμιστές τζιχαντιστές που λένε στο σατανικό κοράνι τους θάνατο στους αλλόπιστους και ακόμα και με τους σιωνιστές εβραίους που σταύρωσαν τον Χριστό και αναμένουν με το νέο σιωνιστικό κράτος που ίδρυσαν το 1948 τον αντίχριστο μεσσία τους. Όλοι αυτοί μαζί λοιπόν οι οικουμενιστές πανρθησκειαστές συμπροσεύχονται στον διάβολο πατέρα τους.

      Ο αιρετικός παπόδουλος Βέκος δεν είχε καταδικαστεί από Σύνοδο όταν σταμάτησαν να τον μνημονεύουν οι αληθινοί ορθόδοξοι αγιορείτες Μάρτυρες και Ομολογητές ενώ οι αιρέσεις του μονοφυσιτισμού, του παπισμού (φιλιόκβε) καθώς και η αντίχριστη ειδωλολατρική πανθρησκειακή ξεδιάντροπη "ροπή" του Βαρθολομαίου έχουν καταδικαστεί από Οικουμενικές Συνόδους και επιπλέον η Οικουμενιστική ψευτοσύνοδος της Κρήτης αναγνώρισε όχι μόνο την παπική αίρεση και τον Μονοφυσιτισμό ως Εκκλησίες αλλά και το "Παγκόσμιο Συμβούλιο Παναιρετικών εκκλησιών του αντιχρίστου"…

      Αν λοιπόν ως τυφλός υποκριτής επιμένεις να κοινωνάς από τους αμετανόητους αντίχριστους αιρετικούς οικουμενιστές σιωνιστές πανθρησκειαστές δεν θα πας μαζί τους στην αιώνια κόλαση αμετανόητε και γιατί με κουτοπονηριά θες να παρασύρεις και άλλες αθάνατες ψυχές στην αιώνια κόλασή σου;;;;

      Διαγραφή
  10. Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑ...


    "Ὁ φόβος τῶν πνευματικῶν ἐπιπτώσεων (ποινῶν, καθαιρέσεων, στερήσεως μυστηρίων κλπ.)

    Τό ἐπιχείρημα αὐτό ἀποδεικνύει ὅτι προτάσσομε τήν ἱερωσύνη καί τά μυστήρια καί ὑποτάσσομε εἰς αὐτά τήν Ὀρθόδοξο καί ἀληθινή πίστι. Ἀποδεικνύει ἐπίσης ὅτι προτιμοῦμε νά παίρνωμε τά μυστήρια ἀπό θολές καί βρώμικες πηγές, παρά νά τά στερηθοῦμε, προκειμένου νά μετέχωμε καί ἐμεῖς στό μυστήριο τῆς ὁμολογίας, τῆς θυσίας καί νά ἐπικοινωνοῦμε μέ τόν Κύριο συμμετέχοντας καί σηκώνοντας τόν σταυρό Του. Ἀποδεικνύει ἐπίσης ὅτι εἴμεθα θιασῶτες τοῦ ἐξωτερικοῦ χριστιανισμοῦ, κατά τόν ὁποῖο πρέπει νά συμμετέχωμε στά μυστήρια, νά εἴμεθα ἑνωμένοι μέ τούς πολλούς καί νά κάνωμε κάποια συγκεκριμένα καθήκοντα.

    Ἀποδεικνύει τέλος ὅτι ἔχομε κάνει σύγχυσι τοῦ καιροῦ τῆς εἰρήνης καί τοῦ καιροῦ τοῦ πολέμου εἰς τήν Ἐκκλησία. Μᾶς διαφεύγει τελείως τό ὅτι κατά μέν τόν καιρό τῆς εἰρήνης συμμετέχομε εἰς τά μυστήρια ὅταν καί ὅπως πρέπει, κατά δέ τόν καιρό τοῦ πολέμου, λόγῳ ἐξωτερικοῦ διωγμοῦ ἀπό τούς ἀπίστους ἤ ἐσωτερικοῦ ἀπό τούς αἱρετικούς, συμμετέχομε στά μυστήρια ἀξίως, μόνον καί ἐφ’ὅσον ὁμολογοῦμε καί κρατοῦμε τήν ἀληθινή πίστι διά λόγων καί ἔργων. Εἰδάλλως εἶναι ματαία ἤ καί ἐπιβλαβής κάθε συμμετοχή στά μυστήρια, ἡ ὁποία γίνεται εἰς βάρος τῆς πίστεως καί μέ τήν παραμικρά διάθεσι συμβιβασμοῦ ἤ δειλίας. Αὐτά τουλάχιστον εἶναι καταγεγραμμένα ἀπό τούς ἁγίους οἱ ὁποῖοι ἐδίδαξαν ὅτι ὑπάρχει πλήρης διαχωρισμός τοῦ καιροῦ τῆς εἰρήνης ἀπό τόν καιρό τοῦ πολέμου καί διωγμοῦ εἰς τήν Ἐκκλησία" (Από την σελίδα 306-7 του Βιβλίου: "Ἡ Διαχρονικὴ Συμφωνία τῶν Ἁγίων Πατέρων γιὰ τὸ Ὑποχρεωτικὸ τοῦ 15ου Κανόνος τῆς Πρωτοδευτέρας Συνόδου περὶ Διακοπῆς Μνημονεύσεως Ἐπισκόπου Κηρύσσοντος ἐπ’ Ἐκκλησίας Αἵρεσιν", του Iερομονάχου Ευθυμίου Τρικαμηνά, Degiorgio εκδόσεις, Τρίκαλα 2012. Το βιβλίο διανέμεται δωρεάν http://www.2shared.com/document/MFg6LggP/___-_____________15___________.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΤΑΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΤΑΤΗ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου