Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ. Εχουμε αδικο που κλαιμε και οδυρομαστε, που ο Θεος μας πηρε ολους τους τρανους και μεγαλους και μας αφησε με τους ...νανους και με τους τιποτενιους ;;;

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΙ. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Εχουμε αδικο που κλαιμε και οδυρομαστε, που ο Θεος μας πηρε ολους τους τρανους και μεγαλους και μας αφησε με τους ...νανους και με τους τιποτενιους ;;;
ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ; 

Ποσα πολυτιμα δωρα και ποσα χρηματα εχει μαζεψει και εχει αποθηκευσει ο Αρχιαιρεσιαρχης; "Αφρον, αφρον, ταυτη τη νυκτι τη ψυχη σου απαιτουσιν, α δε ητοιμασας τινι εσται"; 
-------------------------------------- 
ΤΟ  ΔΩΡΟ  ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΣΤΟΝ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ




Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 

  Σύμφωνα με το σημερινό (28-3-2017) δελτίο ειδήσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 
   «Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν: Τούς Ἐντιμ. κ. Κωνσταντῖνον Δαντίλην καί κ. Λυκοῦργον Μαρκούδην, συνεργάτας τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς, κομίσαντας Αὐτῷ ἀναμνηστικόν δῶρον ἐπί τῇ 25ετηρίδι τῆς Πατριαρχίας Του ἐκ μέρους τοῦ Ποιμενάρχου των». 


  Το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έχει ξεσπαθώσει εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, το ότι το «Γραφείο Αιρέσεων και Παραθρησκειών» της Μητροπόλεώς του δίνει καθημερινό ρεσιτάλ εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το ότι ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος θα συμμετέχει –όπως ανακοινώθηκε επισήμως– σε ημερίδα που θα καταδικάσει (την ερχόμενη εβδομάδα) την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ως «αιρετική», όλα αυτά -και άλλα πολλά!- δεν εμποδίζουν τον Σεβ. Πειραιώς να κάνει δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «ἐπί τῇ 25ετηρίδι τῆς Πατριαρχίας Του», το οποίο εκόμισαν στο Φανάρι οι απεσταλμένοι του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες το δώρο είναι ένα ψηφιδωτό πορτρέτο του Πατριάρχη. 
  Οι «συνεργάτες της Μητροπόλεως Πειραιώς» Κωνσταντίνος Δαντίλης και Λυκούργος Μαρκούδης, είναι οι δύο «κεφαλές» του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Προγράμματος αντίστοιχα. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως Πειραιώς έχει ξεσπαθώσει –δεν μπορεί άλλωστε να κάνει κι αλλιώς– εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ο δε Λυκούργος Μαρκούδης έχει κάνει «σκληρές» εκπομπές (όπως αυτή με τον καθηγητή Δημ. Τσελεγγίδη, ο οποίος έχει και μόνιμη εκπομπή στον σταθμό) εναντίον της Συνόδου. Αυτό, φυσικά, δεν τους εμπόδισε να πάνε στο Φανάρι και να προσκυνήσουν πανηγυρικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
   Η μετάνοια τόσο του Σεβ. Πειραιώς όσο και των συνεργατών του αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Ελπίζουμε πως μετά την «καταδίκη» Οικουμενικού Πατριάρχου από τον κληρικό της Μητροπόλεως Πειραιώς στην προσεχή ημερίδα, θα επισκεφθεί και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ το Φανάρι για να υποβάλει τα σέβη του στον Πρώτο της Ορθοδοξίας. 
   Κι ακόμα, θυμίζουμε πως εκκρεμεί η επίσκεψη του Πατριάρχη στον Πειραιά, αφού τον Αύγουστο του 2014 ο νέος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης –«εκλεκτός» του Μητροπολίτου Πειραιώς– επισκέφθηκε το Φανάρι με τον Ολυμπιακό και απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, να επισκεφθεί το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας (δείτε σχετική ανάρτησή μας εδώ). 
    Αμήν! 
  Αφού όμως πρώτα καταδικαστεί ο Πατριάρχης από τον κληρικό του Πειραιά Άγγελο Αγγελακόπουλο.
   Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!

15 σχόλια:

  1. Διαβάσατε κάποια διαμαρτυρία οιουδήποτε Ορθοδόξου Επισκόπου για τα πανηγυρικώς και με τιμές μεταφερόμενα λείψανα εκ του Βατικανού και των επαρχιών του στην Ορθόδοξη Ελλάδα, εν αγαστή συνεργασία "των δύο εκκλησιών";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα,χα,χα,χααααααααααααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο χριστιανε να εισαι βεβαιος οτι εισαι ενα καλος χριστιανος αφου βλεποντας την παναθλια εκκλησιαστικη καταστασι εσυ ...χαχανιζεις.
      Εκτος αν εισαι ενας δωδεκαθεΙστης και επιχαιρεις και πανηγυριζεις...

      Διαγραφή
    2. Μήπως με το χαχαχαααα ο αδελφός δεν γελάει με την εκκλησιαστική κατάστασι (που είναι για κλάμματα) αλλά με εμάς τους αφελείς;

      Διότι μάλλον είμαστε πολύ αγαθοί και αφελείς, ώστε "πειθόμεθα επί υιοίς ανθρώπων" και δεν καταλαβαίνουμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια που παίζουν εκείνοι που εμπιστευόμαστε και στους οποίους ελπίζουμε! Επικοινωνιακά παιχνίδια ώστε, να έχουν εν τέλει την υποστήριξη και των αντιοικουμενιστών και των οικουμενιστών και των κολυμπαριστών και των αντικολυμπαριστών και ει δυνατόν και των ΓΟΧ όλων των παρατάξεων με όποια πλεονεκτήματα έχει αυτή η πάνδημη υποστήριξη.

      Διαγραφή
  3. εαν τιμας την μνημη του π νικοδημου βαλε το ευρηματικη σιμωνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΤΟ ΣΕΠΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    Π παυλος και π αγγελος ο οποιος οπως σας εγραψα , εαν θα παρακουσει θα φυγη απο την μητροπολη πειραιως
    ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. amen gr θα ιδειτε και το ψηφιδωτο που εδωσαν αλλα και το σχολιον του συντακτου..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. face book josef xarkiolakis
    ο οψιμος οικουμενιστης καιροσκοπος γραφει για το δωρο του
    πειραιως στον πατριαρχη
    ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΝ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ
    10 χρονια υποκριτη που επαιρνες τον μισθο και τα τυχερα απο την μητροπολι πειραιως ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕΣ τωρα θελεις προαγωγη
    αναμεινατε στο ακουστικο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ὑπάρχει προσωπική μαρτυρία αὐτόπτου καί αὐτηκόου μάρτυρος ὁ ὁποῖος βεβαιώνει ὅτι ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ ὅταν τοῦ ἐζητήθη νά ἐνεργήσει τήν ἀναμφισβήτητη καί μοναδική Πατερική προτροπή καί ἐντολή περί διακοπῆς κοινωνίας μετά τῶν αἱρετικῶν ἀπάντησε ὡς ἑξῆς: Ἄν τό κάνω αὐτό αὔριο τό πρωί θά χάσω τόν θρόνο μου! ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ καί νά συνειδητοποιήσουμε ὅλοι ὅτι οὐ πᾶς ὁ λέγων Ὀρθοδοξία ἀλλά ὁ ὀρθῶς πράττων καί μόνον αὐτός εἶναι ὄντως ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ! Στῶμεν καλῶς καί νά ἀκολουθοῦμε ΜΟΝΟΝ ὅσους ἀκολουθοῦν τόν Χριστόν! Ὁ Πειραιῶς ἔπαιξε τόν ρόλο τοῦ ὀρθοδόξου ἀλλά δέν εἶναι ἀποφασισμένος νά θυσιάσει γιά τόν Χριστό παρά μόνο ὅ,τι τόν δοξάζει ὡς δῆθεν ἀγωνιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καιροί που ζούμε ειναι... γκαστρωμένοι .Κρίση βαθειά έχουμε που δεν ξέρουμε βέβαια αν είναι η εσχάτη που κατα τους Πατέρες θα πλανηθουν και οι εκλεκτοι... αν και δεν ειναι λίγοι όσοι το υποστηριζουν. Παντως και στο παρελθόν οταν τα πραγματα φτασανε στο αμην αλλοι διαλεξαν τους θονους και αλλοι τον Σταυρό της ομολογιας. Ο Πειραιώς τον έχουμε στους εκλεχτους οπως πχ και τον π. Μεταληνό ε.. και; Παντως εγω δεν απογοητευομαι και προσευχομαι να τον φωτισει και να τον δυναμωσει ο θεός. Και για αλλους Αδέλφια να προσευχομαστε να κάνει ο Θεός το θαύμα του και να μας τους χαρίσει γιατί είναι καλοί ποιμενες και πολύ ωφελεια θα εχει ο λαός του Θεού. Και πέραν τούτου ειναι και ψυχουλες και είναι κρίμα να πανε εκεί που ο Βεκκος " αναπαυεται "Αλλα τι να κανουμε; Οτι δώσει ο Θεός... και δοξα τω θεω να λεμε.

      Διαγραφή
    2. Αδελφέ Σωτἠριε η φράση "στους έσχατους καιρούς θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί" που αναπαράγεται από τους εσχατολόγους δεν είναι ούτε σωστή ούτε Χριστιανική. Αν κάποιος πατέρας ή "πατέρας" τη λέει, σφάλλει, όπως μεμονωμένως για συγκεκριμένα θέματα έσφαλαν και πατέρες και άγιοι. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εξηγεί πώς ο Κύριος θα ενισχύσει τους εκλεκτούς.

      "βλέπετε μή τις ὑμᾶς πλανήσῃ" (είπε ο Κύριος προς τους Χριστιανούς, άρα όσοι έχουν πίστι και προσέχουν από τους αντιχρίστους ψευδαδέλφους, ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδασκάλους, θα ενισχυθούν από τον Θεό και δεν θα πλανηθούν).

      "καὶ πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐγερθήσονται καὶ πλανήσουσι πολλούς" (Θα πλανήσουν πολλούς, όχι όλους! Και όχι τους εκλεκτούς).

      "ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται" (συμπέρασμα: Δεν θα πλανηθούν αλλά θα σωθούν οι εκλεκτοί, που τους προόρισε ο Κύριος για τη Βασιλεία Του. Αν πλανηθούν και οι εκλεκτοί, πώς θα σωθούν; Ἀρα δεν θα πλανηθούν οι εκλεκτοί).

      "εἰ μὴ ἐκολοβώθησαν αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι, οὐκ ἂν ἐσώθη πᾶσα σάρξ· διὰ δὲ τοὺς ἐκλεκτοὺς κολοβωθήσονται αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι" (ΧΑΡΙΝ των ΕΚΛΕΚΤΩΝ, θα συντομευθή ο καιρός των θλίψεων ώστε να αντέξουν και να σωθούν ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ. Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιος ότι δήθεν θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί).

      "ἐγερθήσονται γὰρ ψευδόχριστοι καὶ ψευδοπροφῆται καὶ δώσουσι σημεῖα μεγάλα καὶ τέρατα, ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς" (Εδώ είναι το μυστικό της πλάνης διότι δεν πρόξεξαν το "ει δυνατόν". Η σωστἠ ερμηνεία είναι η εξής: Οι ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες θα προσπαθήσουν να πλανήσουν "εάν είναι δυνατόν" και τους εκλεκτούς, αλλά από εκατοντάδες χωρία της Γραφής ή μάλλον από όλη την Αγία Γραφή συμπεραίνεται ότι δεν θα καταφέρουν να πλανήσουν και τους εκλεκτούς, τους οποίους ο Χριστός "προώρισεν, ἐκάλεσεν. ἐδικαίωσεν, ἐδόξασεν".

      Ει ο Θεός μεθ'ημὠν τίς καθ΄ ημών;

      Διαγραφή
    3. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:
      ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ
      (Μετάφρασις Ι.Καρδάση). πηγή: fdathanasiou.wordpress.com

      "PG 58.693 ΟΜΙΛΙΑ ΟS΄: 58.695: «Και ει μη εκολοβώθησαν αι ημέραι εκείναι, ουκ αν εσώθη πάσα σάρξ. δια δε τους εκλεκτούς κολοβωθήσονται αι ημέραι εκείναι…..
      β΄. Τίνας δε ενταύθα φησί τους εκλεκτούς; Τους πιστούς τους εν μέσοις απειλημμένους αυτοίς». 58.696: «Τότε εάν τις υμίν είπη. Ιδού ώδε ο Χριστός, ή ώδε, μη πιστεύσητε. Εγερθήσονται γαρ ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήται, και δώσουσι σημεία και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς». 58697: ¨Τότε ουν εάν τις υμίν είπη, φησίν, Ώδε ο Χριστός, ή ώδε, μη πιστεύσητε….. Ελεύσονται γαρ, φησί, και απατήσουσι πολλούς. οι δε προ της δευτέρας αυτού παρουσίας, οι και εκείνων ήσαν πικρότεροι. Δώσουσι γαρ, φησί, σημεία και τέρατα, ώστε πλανήσαι, ει δυνατόν, και τους εκλεκτούς. Ενταύθα τον αντίχριστον φησί, και δείκνυσί τινας και διακονησομένους αυτώ….. Και όρα πως ασφαλίζεται. Μη εξέλθητε, φησί, εις την έρημον, μη εισέλθητε εις τα ταμεία. Ουκ είπεν, Απέλθετε και μη πιστεύσητε. αλλά, Μη εξέλθητε. Και γαρ πολλή τότε η απάτη, δια το και σημεία γίνεσθαι απάτης….. Ει γαρ ο Ιουυδαϊκός πόλεμος δια τους εκλεκτούς εκολοβώθη, πολλώ μάλλον ούτος ο πειρασμός συσταλήσεται δια τους αυτούς τούτους». 58.698: «τότε δε πάλιν Αποστελεί τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος μεγάλης, και συνάξουσι τους εκλεκτούς εκ των τεσσάρων ανέμων, απ’ άκρων των ουρανών έως άκρων αυτών».

      Αλλά ποιοι είναι οι εκλεκτοί; Ο εκλεκτός είναι ο εκλεγείς από το Θεό, ο «μακάριος» (Ψ. ξδ΄ 5). «Πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί», όπου ο Παύλος είναι κατηγορηματικός: «Τις εγκαλέσει κατά εκλεκτών Θεού;» οι εκλεκτοί αποτελούν το σώμα του Χριστού: «αξίως περιπατήσαι της κλήσεως ης εκλήθητε» (Εφ. 4. 1-4). Οι Χριστιανοί «ως εκλεκτοί του Θεού άγιοι και ηγαπημένοι» (Κολ. 3. 12). Στην Αποκάλυψη, οι εκλεκτοί θα ζήσουν αιωνίως, για τον αγώνα τους, κατά των εκπροσώπων του κακού: «ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσι, και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι Κύριος κυρίων εστί και Βασιλεύς βασιλέων και οι μετ’ αυτού κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί» (Απκ. 17. 14).

      Επομένως, οι εκλεκτοί είναι οι άγιοι του Θεού, οι αγαπημένοι, που θα ζήσουν αιώνια, για τον αγώνα τους κατά του κακού και άρα είναι εκείνοι, που δεν θα πλανηθούν από τον Αντίχριστο. Αυτό το: «ει δυνατόν» αυτό ακριβώς θέλει να ειπεί, ότι «δεν θα πλανηθούν», δεν θα παραπλανηθούν, γιατί είναι οι άγιοι και οι εκλεκτοί του Θεού. Αλλοίμονο, αν επλανώντο! Τότε, -αν είχαν πλανηθεί-, πως με τη σάλπιγγα του αγγέλου του Θεού θα μαζεύονταν όλοι οι εκλεκτοί από τα πέρατα του κόσμου (κατά Χρυσόστομο), αφού θα είχαν πλανηθεί!!! Να κάνουν τι; Να ζήσουν αιώνια οι «πλανηθέντες» εκλεκτοί;

      Θα προσπαθήσει λοιπόν ο Αντίχριστος να παραπλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς του Θεού, αλλά δεν θα τα καταφέρει".

      Διαγραφή
  8. ου γαρ εδωκεν ημιν ο θεος πνευμα δειλιας αλλα δυναμεως
    μη φοβασαι αναρτησι το ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΙΜΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχανίζω ΝΑΙ,Οδυσσέα με την αλλοπρόσαλλη κατάσταση,που επικρατεί και στους οικουμενιστές,αλλά και στο δικό σου γέρικο κεφάλι με αυτά,που γράφεις!!Όσο για το αν είμαι χριστιανός,αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός και η ψυχή μου και πάντως ΔΕΝ ΣΟΥ ΜΟΠΙΑΖΩ!!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να σου πω χαχα;
    Δεν τρωγεσαι.
    Που βλεπεις σε μενα αλλοπροσαλλη τακτικη;
    Αυτο πες μου.
    Οι Οικουμενιστες δεν ειναι αλλοπροσαλλοι αλλα συνεπεις στα πιστευω τους.
    Λαθος κανεις.
    Να μην με μοιαζεις ασφαλως, σου ζητησα εγω κατι τετοιο;
    Να μοιαζης τους θαρραλεους αγιους του Θεου, που δεν κρυβονταν στην ανωνυμια, αλλα εβγαιναν σαν παληκαρια και πολεμουσαν.
    Ενταξει;
    Το κανεις αυτο;
    Πες μου ...χριστιανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου