Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο αγιος πατηρ Πορφυριος διαφωνουσε με τον αγιο πατερα Παϊσιο;

Ο αγιος πατηρ Πορφυριος διαφωνουσε με τον αγιο πατερα Παϊσιο; 



Εμεις πιστευουμε οτι η γνωστη επιστολη ή και καποιες αλλες αντορθοδοξες θεσεις του που ...κυκλοφορησαν ή που καταγραφτηκαν, δεν συνταχθηκε απο τον ιδιο τον π. Παϊσο, αλλα απο καποιον τριτο, οπως εγραψε και ο πατηρ Β.Β. στον Ορθ. Τυπο, μακαριτη ηδη, που γνωριζαμε καλα.
Χωρις κανενα αλλο σχολιασμο μας, αφου εχουν ειπωθει παρα πολλα, δημοσιευουμε ενα κειμενο που πηραμε, το οποιο εκφραζει διαλογικη συζητησι επι του θεματος, του π. Πορφυριου.



Ο π. Πορφύριος όχι μόνο τοποθετεί την Β΄ Παρουσία μετά από πάρα πολλά χρόνια, που κανένας δεν γνωρίζει, αλλά και το διατυπώνει με χιούμορ που για τους ψευδοπροφήτες που την ανακάλυψαν "σήμερα" (εφόσον ανακάλυψαν τα σφραγίσματα) είναι καταπέλτης: 

"Και γιατί νομίζετε ότι εγώ έχτισα αυτόν τον μεγάλο ναό τόσο μακρυά; Γιατί κάποια μέρα θα ενωθεί με την Αθήνα, θα γίνη ενοριακός και θα έχει πολυπληθές εκκλησίασμα. Μετά από πολλά πολλά χρόνια βέβαια. Αν είναι να έρθει τώρα ο Αντίχριστος, τότε γιατί έχτισα εγώ αυτόν τον μεγάλο ναό;"
"Ποιο είναι το σύμβολο του Αντιχρίστου";
Το 666`!
Άλλο;
Η ημισέληνος!
Πώς ήρθε ο πατριάρχης;
Με αεροπλάνο!
Με αεροπλάνο, αλλά με τί Διαβατήριο;
Τούρκικο, που έχει την ημισέληνο, δηλαδή το σὐμβολο του Αντιχρίστου.
Και τί έπαθε ο πατριάρχης που στο διαβατήριό του σε κάθε σελίδα έχει το σύμβολο του Αντιχρίστου;
Τίποτε.
Γιατί εμείς να φοβηθούμε ότι θα πάθουμε κάτι αν στην ταυτότητά μας μας βάλουν κάποιο υποθετικό σύμβολο, χωρίς τη θέλησή μας;
Τις παρθενομάρτυρες που πρώτα τις βίασαν σωματικά κι έπειτα μαρτύρησαν τί τις θεωρούμε, πόρνες ή παρθένες; 

Παρθένες και Αγίες.
Βλέπετε εκείνο το κουτάκι;
Το βλέπουμε γέροντα!
Δικό μου δεν είναι; Έχει τον γραμμικό κώδικα! Έπαθα τίποτε, είτε έχει είτε δεν έχει το 666;
Όχι γέροντα.
Γιατί δεν έπαθα; Ξέρετε μωρέ τη Δύναμη του Χριστού; Και φοβάστε τον Αντίχριστο; Αν έχετε μέσα σας τον Χριστό, δεν μπορεί να σας κάνει τίποτε κανένας αντίχριστος.
Τι είναι εκείνο;
Ηλεκτρικό μάτι γέροντα.
Βάλε το χέρι σου!
Το έβαλα γέροντα.
Κάηκες;
Όχι γέροντα.
Γιατί δεν κάηκες αφού είναι ηλεκτρικό μάτι;
Μα γέροντα δεν είναι στην μπρίζα!
Αυτό είναι! Κι εμείς όταν είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό είμαστε θερμοί Χριστιανοί πυρ πνέοντες και δεν φοβόμαστε κανέναν αντίχριστο, όταν όμως δεν είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό, είμαστε κρύοι και τρομοκρατούμαστε από τα πάντα.
Έλα εδώ! Μπορείς να ξαπλώσεις στο κρεββάτι μου όσο είμαι ξαπλωμένος εγώ;
Όχι γέροντα, δεν χωράμε και οι δύο.
-Τί πρέπει να γίνει για να ξαπλώσεις;
Να σηκωθείτε εσείς γέροντα για να έρθω εγώ.
Α μπράβο. Έτσι, όταν έχουμε μέσα μας τον Χριστό δεν χωράει κανένας αντίχριστος.
Τί λέει ο γέροντάς σας για τα θέματα αυτά;
Να μην ασχολούμαστε!
Μπράβο μπράβο, βρήκα έναν πνευματικό να συμφωνούμε. Τρέλαναν τον κόσμο, τον τρομοκράτησαν, διαζύγια, αντίχριστοι, σφραγίσματα.
Μα ο γέροντας Π. έγραψε την επιστολή...
Διαφωνώ! Διαφωνώ με όσα λέει. Εγώ είναι ιερέας, εκείνος είναι μοναχός. Του βάζω επιτίμιο, να μην ξανασχοληθεί με το θέμα!

12 σχόλια:

  1. Κύριε Οδυσσέα! Για λόγους "ισοτιμίας" και "δικαιοσύνης", ως προς το τι είπε ο ένας και ο έτερος αγιοποιηθείς γέρων ΚΑΛΑ κάνετε και δημοσιεύετε και την άλλη άποψη. Και όχι απλώς καλά κάνετε, αλλά εφ΄όσον πάτε κόντρα στο ρεύμα που ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ την μια θέση, αυτή που σήμερα δημοσιεύετε, ενώ ταυτόχρονα ΔΙΑΔΙΔΕΙ Ως ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ την αντίθετη άποψη για να την επιβάλει "δικτατορικώ τω τρόπω", νομίζω ότι θα είστε ευλογημένος από τον Κύριο. Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια αλευθερώσει υμάς.

    Προσωπικά δεν περιμένω από κάποιες διοράσεις άλλων να αποφασίσω, προτιμώ τις τεκμηριωμένες πληροφορίες και λογικές θεολογικές αποδείξεις (κάποιες των οποίων με απλά παραδείγματα παραθέτει και ο π. Πορφύριος), πολύ πιο τεκμηριωμένα όμως σε μακροσκελείς μελέτες άλλοι λ.χ. ο μακαριστός άγιος Νικοπόλεως Μελέτιος, ο π. Δανιήλ Αεράκης, ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο αείμνηστος Βασίλειος Σακκάς, ο κ. Οδυσσέας Τσολογιάννης, ο κ. Ιωάννης Καρδάσης, και ασφαλώς ο κ. Κων/νος Σιαμάκης που είναι και ο πλέον απόλυτος και δηκτικός και από μια άποψη, καλά κάνει μήπως και κάποιοι μετανοήσουν, διότι με το πολύ χάιδεμα και ανοχή επί τόσες δεκαετίες, μεταλλάσσουν την τρομολαγνεία και διαιωνίζουν την αμαρτία τους.

    Αρκετοί θα αμφισβητήσουν όλα ή κάποια από όσα είπε ο π. Πορφύριος. Τα έλεγε όλα όσα δημοσιεύετε κι έχουν ακουστεί ή δημοσιευτεί πολλαπλώς, αλλά, δυστυχώς επιχειρείται τόση μεγάλη τρομοκρατία από φανατισμένους οπαδούς της άλλης άποψης. Μη δίνετε συνέχεια σε αμφισβητίες, όποιος θέλει μπορεί να βρει την αλήθεια, ή να επιμείνει στα ψεύδη του. Ακούστε ένα βίντεο:
    https://www.youtube.com/watch?v=YhQRQTMI6EY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή κάποιο το αμφισβητούν!
    Άλλη μία, δεύτερη μαρτυρία [οι δύο μαρτυρίες και άλλες πολλές που υπάρχουν τεκμηριώνουν την αξιοπιστία των μαρτύρων], από άλλο μοναχό του περιβάλλοντος του π. Πορφυρίου, ότι ο αγιοποιηθείς πλέον π. Πορφύριος διαφωνούσε με την γνωστή επιστολή.

    https://www.youtube.com/watch?v=9IA3oV64v0w

    Στο 1:17΄:33΄΄ λεπτό, ακούστε τον μοναχό να διαβεβαιώνει σε πυκνό ακροατήριο:

    "Ο πατήρ Πορφύριος είχε δώσει εντολή στον γ.Παϊσιο να μην ξαναμιλήσει περί αντιχρίστου και περί πολέμου"!

    Μαρτυρία από μοναχό του στενού περιβάλλοντος του π.Πορφυρίου. Υπάρχουν κι άλλες πολλές μαρτυρίες, για όλα όσα αναφέρετε στον διάλογο, αλλά όποιος τα αμφισβητεί, δεν πρόκειται να τα παραδεχτεί ακόμα και χίλια βίντεο ή βιβλία του π. Πορφυρίου να του παρατεθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...αν εμείς έχομε μέσα μας τον Χριστό, δεν μπορεί με τίποτα να μας πειράξει ο αντίχριστος...".

    Αυτό το "ρητό" που έχετε σε παρόμοιες διατυπώσεις 3 φορές με κόκκινα γράμματα στον χαριτωμένο διάλογο ήταν και το κύριο επιχείρημα της ομόφωνης απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Κρήτης για την Κάρτα του Πολίτη, ήδη από το 2010.

    Αν κι έχει δημοσιευθεί πολλές φορές, αρμόζει να επαναληφθή ως τεκμήριο της εκυρότητος του κειμένου σας.

    http://www.amen.gr/article/i-ekklisia-tis-kritis-gia-mathima-thriskeutikwn-kai-karta-tou-politi

    "Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, συνήλθε σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2010, στο Ηράκλειο σε τακτική Συνεδρία, ασχολήθηκε με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και μεταξύ άλλων αποφάσισεν ομοφώνως:
    α) (Σχετικώς με το μάθημα των θρησκευτικών)
    β) Αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών του πολίτη προτρέπει και παρακαλεί τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Κρήτης, ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ από ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ, να προσδοκά το Πρόσωπον του Ερχόμενου Κυρίου Ιησού Χριστού, υπενθυμίζει δε τα λόγια του διορατικού Γἐροντος Πορφυρίου: "...αν εμείς έχομε μέσα μας τον Χριστό, δεν μπορεί με τίποτα να μας πειράξει ο αντίχριστος...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.youtube.com/watch?v=XHHLwH_uFJU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=XHHLwH_uFJU υπάρχει ο βαρύγδουπος μεν, ψευδέστατος και ασεβέστατος δε, τίτλος:
    ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.

    Παρουσιάζει το γνωστό εδώ και 15 χρόνια, εμφυτεύσιμο τσιπάκι το οποίο δεν έχει καμμιά σχέση με το χάραγμα της Αποκάλυψης. Ο ασεβέστατος και αυθαίρετος δήθεν "ερμηνευτής" της Αποκαλύψεως, τουλάχιστον δεν βάζει κάποια πιθανότητα, αλλά... κάνει την δήθεν "επίσημη παρουσίαση" για κάτι γνωστὀ εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια (εμφυτεύσιμο τσιπάκι RFID) και για ένα γεγονός που μπορεί να συμβεί σε 13 αιώνες (χάραγμα -Αποκάλυψη) ενώ απολύτως κανένας δεν βεβαιώνει πως το "χάραγμα", που θα συμβή π.χ. μετά από 13 αιώνες και μόνον σε όσους προσκυνήσουν το "θηρίον" της Αποκαλύψεως, θα είναι ένα... τσιπάκι !!! Πού το ξέρετε ώ ασεβείς μυθοπλάστες τρομολάγνοι; Γιατί τολμάτε να παρερμηνεύετε την Αγία Γραφή; Ανθρώπους δεν ντρέπεστε, Θεόν δεν φοβάστε;

    Εμφυτεύσεις, υποδόριες, δηλ. κάτω από το δέρμα, γίνονται υποχρεωτικά με το συγκεκριμένο τσιπάκι σε όλα τα κατοικίδια ζώα στην Ελλάδα από το 2003 βάσει Νόμου. Και στην Κύπρο.
    Το τσιπάκι είναι μερικών χιλιοστών, μέσα σε μια κάψουλα τόσο μικρή, που μπαίνει σε μια χοντρή βελόνα ειδικής σύριγγας, και τοποθετείται υποδόρια στο δέρμα, στα ζώα. Η κάψουλα εκτός από το μικροτσιπ RFID, έχει κι ένα μικροσκοπικό πηνίο, που όταν εισέρχεται μέσα στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ενός φορητού σκάνερ, που έχει π.χ. ο Δημοτικός Αστυνομικός ἠ ο κτηνίατρος ή ο υπάλληλος της Φιλοζωϊκής, παράγεται επαγωγικώς ελάχιστο ρεύμα, τροφοδοτείται το τσιπάκι που είναι ένας μικροπομπός και εκπέμπεται σήμα με έναν κωδικό. Το σκάνερ λαμβάνει και καταγράφει τον κωδικό. Και με τη βάση δεδομένων που υπάρχει στον υπολογιστή, αναγνωρίζεται ο κάτοχος του ζώου. Χρησιμότατο, για να ελέγχουμε ποιος ασυνείδητος άφησε το σκυλί του κι έγινε αδέσποτο, ποιος έκλεψε ένα σκυλί, για να βρίσκονται οι ιδιοκτήτες σε χαμένα ζώα κ.α.

    Παρόμοια μικροτσίπ RFID με μικροπηνία βάζουν σε αντικείμενα αξίας, ρούχα κ,λπ, στα καταστήματα, και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο βρίσκεται στην έξοδο, στα ταμεία. Αν κάποιος πάει να κλέψει κάτι, το μικροτσίπ εκπέμπει σήμα και ακούγεται το χαρακτηριστικό σφύριγμα. Αντίστοιχα, στο immobilizer του αυτοκινήτου, ένα μικροτσίπ υπάρχει στο κλειδί, ή σε κάρτα, και ενεργοποιείται κοντά στο τιμόνι. Εκπέμπεται ένα σήμα, μοναδικό για κάθε αυτοκίνητο, και έτσι μόνο ξεκλειδώνεται. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι "ανέπαφες" πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των τραπεζικών συναλλαγών. Πλησιάζετε την κάρτα στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο εμβέλειας μερικών εκατοστών (μην ανησυχείτε δεν σας ελέγχουν), αντί να την βάλετε σε επαφή, όπως παλιότερα, ώστε να διαβαστεί ή η μαγνητική ταινία ή τι μικροτσίπ, ενεργοποιείται το τσιπάκι, εκπέμπεται ο χαρακτηριστικός και μοναδικός κωδικός και μέσω της βάσης δεδομένων χρεώνεται το ποσό στο λογαριασμὀ σας. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πάρει την κάρτα σας η υπάλληλος, να την βάλει στο μηχάνημα, να περιμένει, να σας την ξαναδώσει, απλά την περνάτε στον αέρα μερικά εκατοστά κοντά στο μηχάνημα. Με τον ίδιο τρόπο εδώ και τουλάχιστον 6-7 χρόνια "χτυπάει κάρτα" προσέλευσης στην εργασία του. Και, δεν είναι χάραγμα του αντιχρίστου, όπως και δεν θα ήταν αν το τσιπάκι αντί στην κάρτα βρισκόταν σε εμφυτεύσιμο τσιπ.

    Το ότι το ίδιο ή παρόμοιο τσιπάκι, που από το 2003 ισχύει υποχρεωτικά για όλα τα ζώα στην Ελλάδα, θεωρητικά μπορεί να εμφυτευτεί στον άνθρωπο, είναι γνωστό. Αλλά δεν προκύπτει ότι στο άμεσο μέλλον πρόκειται να εμφυτευθεί, ούτε και ότι έχει κάποια σχέση με την Αποκάλυψη. Άραγε υπήρξε κάποιο επίτευγμα της τεχνολογίας που δεν χαρακτηρίστηκε του Αντιχρίστου από όσους ιδίως εθίγοντο; (οι κατοτσέρηδες πετροβολούσαν το "θηρίο", το τραίνο, που τους έπαιρνε τη δουλειά!!! Ήταν, έλεγαν, τη θηρίο της Αποκαλύψεως. Ναι΄έβγαζε και καπνούς!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μοναχός Πρόδρομος Γραμματέας της Ι. Κοινότητος του Αγίου Όρους κατέθεσε την εξής προσωπική μαρτυρία, ως αυτόπτης και αυτήκοος:

    "Μια φορά ήμουν τυχαία παρών σε κάποια παρέα στο κελί του γ. Παϊσίου. Τον ρωτάγανε για τον Αντίχριστο και του λέγανε ότι θα 'ναι πολύ δύσκολα εκείνη η εποχή και ότι ακόμη και ο Μέγας Αγ. Χρυσόστομος είπε ότι δεν ήθελε να ζει εκείνα τα χρόνια. Ο γέροντας τους μάλωσε και τους είπε:

    -Τι είναι αυτά που λέτε, είναι δυνατόν να φοβόταν ο άγιος τον Αντίχριστο;; Απλά αηδίαζε με την τρομερή αποστασία της εποχής εκείνης. Τότε κάποιος ανέφερε την κάρτα που σχεδίαζαν (νομίζω την ΕΚΑΜ-κάρτα) λέγοντας θα έχει το 666 κα δεν πρέπει να την πάρουμε.

    Ο γέροντας τότε τους είπε:

    Προσέξτε, δεν μπορεί ο καθένας να κάνει αντάρτικο στην εκκλησία και να κάνει του κεφαλιού του. Θα μας πει η Εκκλησία τι θα κάνουμε.

    Μα λένε αυτοί. Δεν θα το βρει η εκκλησία και θα μας φορτώσουν με το 666.

    Οπότε τους λέει ειρωνικά. Καλά η εκκλησία δεν θα το εντοπίσει και θα το εντοπίσεις ΕΣΥ;; Τι είναι αυτά που λέτε;; Η Εκκλησία θα βάλει ανθρώπους να ψάξουν τις κάρτες, εάν είναι καθαρές θα κάνουμε ότι μας πει. Εάν παρ ελπίδα είναι τόσο καλά κρυμμένο κάτι και βρεθεί αργότερα τότε ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".

    Αυτά τα άκουσα ο ίδιος από τον γ. Παϊσιο. Δεν θα κρίνω αν είναι σωστά απλά σας τα παραθέτω για να μην γίνονται παρεξηγήσεις στα λεγόμενά του.

    Μοναχός Πρόδρομος
    Γραμματέας της Ι. Κοινότητος του Αγίου Όρους

    πηγή: http://oodegr.co/oode/pateres1/paisios/paisios_kartes_1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο γ. Παϊσιος για τις κάρτες:

    (ενδεικτικό, ότι ενώ είχε τις παρακάτω απόψεις, κάποιοι του έδωσαν το βιβλίο της αιρετικής Ρέλφ που "συνιστούσε" και του ἐγραψαν και το κείμενο της γνωστής επιστολής. Δηλωτικό ότι οι τριεξάρηδες, τελικά, επιλέγουν και παρουσιάζουν ό,τι θέλουν ενώ αποκρύπτουν ό,τι δεν τους συμφέρει. Όπως το παρακάτω γνησιότατο κείμενο του γ. Παϊσίου, αφού είναι από το βιβλίο του).

    "Τώρα αφού ο υπουργός τους υποσχέθηκε να μη βάλει το 666 στις ταυτότητες ούτε ορατώς, ούτε αοράτως, και αυτό κάτι είναι. Θα κάνουμε υπομονή, θα δείξουν τα πράγματα.

    Και μόνον που λένε ότι δεν βάζουν το 666, είναι κάτι. Αρνούνται και οι ίδιοι. Ας δούμε τελικά τι θα βάλουν. Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να ‘ρθη και η οργή του Θεού.

    Ύστερα, δεν είναι ότι σε είκοσι τέσσερις ώρες θα πρέπει να βγάλουν όλοι ταυτότητες. Αν βγουν οι πρώτες θα εξετασθούν και, αν βγει ψεύτης ο υπουργός, θα είναι δίκαιος ο αγώνας.

    Αν τώρα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες, εκείνοι θα πουν: "Να αυτοί δημιουργούν ταραχές. Ενώ δεν τίθεται θέμα, φωνάζουν και διαμαρτύρονται".

    Το σκυλί, αν είναι καλός φύλακας, γαυγίζει, όταν έρχεται ο κλέφτης. Όταν φύγει ο κλέφτης σταματάει. Αν συνεχίσει να γαυγίζει, τότε δεν είναι καλός φύλακας".

    Πηγή: Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρωτή Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπιζω να το αναρτησεις τωρα.Επιτιμιο του αγιου πορφυριου προς τον αγιο παισιο δεν υπαρχει.Ψαξτε το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καντε αναζητηση στο You tube για το θεμα του ανυπαρκτου επιτιμιου,μιλαει ο μορφου απο πρωτο χερι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απάντηση 1η σε:
    Argiris Milonas9 Δεκεμβρίου 2016 - 8:24 π.μ.
    Argiris Milonas9 Δεκεμβρίου 2016 - 8:49 π.μ.

    Φίλτατε Argiris Milonas "Μή ταρασσέσθω υμών η καρδία!" Που είδατε στο κείμενο της "Ὁμολογίας" αναφορά για κάποιο γραπτό επιτίμιο ή για κάποια χειρόγραφη επιστολή του π. Πορφυρίου με επιτίμιο; ΠΟΥΘΕΝΑ! Από τη φαντασία σας!
    Τότε γιατί εγκαλείτε το ιστολόγιο με το σχετικό "υφάκι" : "Ελπιζω να το αναρτησεις τωρα" και επιχειρείτε να παραπλανήσετε και τους αναγνώστες ότι γενικά "Επιτιμιο του αγιου πορφυριου προς τον αγιο παισιο δεν υπαρχει".
    Υπάρχει και παραϋπάρχει και μαρτυρείται πολλαπλώς η προφορική τοποθέτηση και παραίνεση/εντολή/επιτίμιο όπως και η Διαφωνία Πορφυρίου με την γνωστή "επιστολή Παϊσίου" (που δεν ήταν δική του).

    Ο Μητροπολίτης Μὀρφου τόσο στις αρχικές του δηλώσεις αλλά και στις διορθωμένες του, μετά από 14 χρόνια, αναφέρεται σε κάποια "επιστολή του π.Πορφυρίου προς τον γ. Παϊσιο, με το επιτίμιο να μην μιλάει για αντίχριστο και πολέμους". Στην εκκλησιαστική γλώσσα, ο μητροπολίτης, επιτίμιο εννοεί συμβουλή, παραίνεση, προτροπή. Δεν είναι κάτι σαν "ποινή" όπως ίσως ηχεί στα αυτιά σας. Αρχικά λέει πως πληροφορήθηκε από μοναχό την ύπαρξή της επιστολής και ότι υπάρχει σε Μονή του Αγ.Όρους, έπειτα από 14 χρόνια λέει πως δεν είναι βέβαιος ότι ήσαν ακριβείς οι πληροφορίες που του έδωσε ο μοναχός και ότι, ερευνώντας κατέληξε πως δεν υπάρχει επιστολή του π.Πορφυρίου προς τον γ.Παϊσιο με την παραίνεση - επιτίμιο να μην αναφέρεται σε αντίχριστο και πολέμους. Δεν αμφισβητεί όμως, άλλωστε πώς να το αμφισβητήσει αφού υπάρχουν δεκάδες μαρτυρίες που ακούσαμε και διαβάσαμε εμείς, το γεγονός πως υπήρξε προφορική εντολή, προφορικό "επιτίμιο" δηλαδή, παραίνεση, του π.Πορφυρίου ως ιερέως προς τον μοναχό γ. Παϊσιο να σταματήσει να μελλοντολογεί για αντίχριστο και πολέμους.
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Συνέχεια των απαντήσεων στον Argiris Milonas μεταφέρεται στο επόμενη ανάρτηση, την σχετική με την αμφισβητούμενη επιστολή του γ. Παϊσίου.

    https://apotixisi.blogspot.gr/2016/12/blog-post_94.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συνέχεια απαντήσεων προς Argiris Milonas (παρενεβλήθησαν άλλες απαντήσεις σε επόμενη ανάρτηση).

    Υπάρχουν λοιπόν μαρτυρίες ότι π. Πορφύριος ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ με τον γ. Παϊσιο στην γνωστή επιστολή επιπρόσθετα δε υπάρχουν αποδείξεις και αρκετές μαρτυρίες αυτοπτών και αυτηκόων που βεβαιώνουν ότι του έδωσε προφορική ΕΝΤΟΛΗ (πείτε το συμβουλή, πείτε το ΕΠΙΤΙΜΙΟ, πείτε το παραίνεση) να μην ξαναασχοληθεί με τον Αντίχριστο και με προφητείες για πολέμους, και ο γ. Παϊσιος το τήρησε. Οι δε διάλογοι ποι δημοσίευσε η "Ὁμολογία" είναι 100% αληθινοί και περιέχονται στα παρακάτω λινκ.

    https://www.youtube.com/watch?v=9IA3oV64v0w Στο 1:17΄:33΄΄ λεπτό
    "Ο πατήρ Πορφύριος είχε δώσει εντολή στον γ.Παϊσιο να μην ξαναμιλήσει περί αντιχρίστου και περί πολέμου"!

    https://www.youtube.com/watch?v=YhQRQTMI6EY στο 4:31 και στο 5:54
    ο π. Πορφύριος λέει έντονα: ΔΙΑΦΩΝΩ με την επιστολή του γ. Παϊσίου.

    https://www.youtube.com/watch?v=MUf77Jr1hiU Από το 20 λεπτό και μετά

    Ως προς την τρομοκρατία που ασκούν οι φανατισμένοι αντιχριστολόγοι, ακόμα και κατά του π. Αθανασίου που παραπάνω ακούσαμε να ομιλεί, διαβάστε το λινκ
    http://aktines.blogspot.gr/2016/06/blog-post_35.html
    Παρακολουθούν, καταγράφουν, τρομοκρατούν πνευματικώς. Έτσι ίσως εξηγείται γιατί ο Λεμεσού έπειτα από ...14 χρόνια άλλαξε τη μαρτυρία του αλλά είπαμε, αφορά ΕΓΓΡΑΦΟ κάτι για το οποίο, επειδή γνωρίζαμε την υπαναχώρησή του, δεν το αναφέραμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου