Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Σεβαστιανε Τοπαλη, υπερασπιστα του μεγαλυτερου Αιρεσιαρχου της Ιστοριας Βαρθολομαιου του Παγκακιστου, του .....σοφου και Μεγαλου Οιακοστροφου του πλοιου της ...Πανθρησκειας, ηθελες να πης....Μονο ενα κοπελι του Φαναριου θα εγραφε ενα τετοιο βοθρολυμωδες κειμενο, που επεστρεψε εν ταχυτητι επανω σου και επανω στον ...ταλαιπωρο μητροπολιτη σου. Εξετεθης ανεπανορθωτα. Εξορκισμους χρειαζεσαι πατερ ασοφε και τιποτα αλλο. Σπευσον εις εξορκιστην.



Απαντηση στον π. Σεβαστιανό Τοπάλη.

(Αρχιερατικό επίτροπο Αμυνταίου και νέου ηγουμένου της Ι.Μονής Αγ.Γρηγορίου Παλαμά μετα την αφαίρεση της ηγουμενίας από τον π.Παΐσιο Παπαδόπουλο).


Του Ιωάννου Ρίζου





Οι προσωπικές κατηγορίες που εκτοξεύετε π. Σεβαστιανέ  στο πρόσφατο άρθρο σας δεν αποτελούν αντικείμενο της απαντήσεως μου γιατί αυτοί που κατηγορούνται «ηλικίαν έχουν» να απαντήσουν. Η εννέα σελίδων επιστολή σας απαιτεί για την «απολύμανση» της τουλάχιστον 50 σελίδες κειμένου. Κάτι που εγγυάται την απόρριψη της τόσο από τον διαχειριστή του eordaia.org, αλλά και από τους αναγνώστες. Αν όμως μου το ζητήσετε θα το γράψω με χαρά.

Άς απαντήσω όμως σε ένα-δύο από  τα βοθρολύματα της δολιότητας σας που τα  παρουσιάζετε ως γνήσια Ορθόδοξη πνευματική τροφή,  μήπως τελικά  ωφεληθεί  και γλυτώσει κάποιος από την τροφική δηλητηρίαση.

Λέτε ότι ο παπισμός:  «..είναι πλέον ένα ξεδοντιασμένο θηρίο και ένα παραπαίον ανήθικο παιδεραστικό σύστημα που όλος ο κόσμος το ‘’κράζει’’ ως την πόρνη της Αποκαλύψεως».  Αμέσως όμως μετά, σα να μετανιώσατε και αναρωτιέστε  «γιατί τόσο πολεμικό μένος και μια τέτοια ιδεολογική τυραννία και αντιπαράθεση;  …Και άραγε τι εξυπηρετεί ένα τέτοιο πολεμικό μένος κατά του Πατριάρχη και των Επισκόπων; Γιατί άραγε πρέπει όλοι, ιερείς και λαϊκοί, πρέπει να ακολουθήσουν τους αποτειχισμένους  και αποτυχημένους για να είναι οι καλοί και πιστοί στον Θεό;»

Ευτυχώς που το ίνδαλμα σας , ο κ. Βαρθολομαίος,  δεν ασχολείται με το Αμύνταιο και τα γραφόμενα σας αλλιώς θα νιώθατε από πρώτο χέρι τον ασφυκτικό, «αγαπητικό» και «ορθόδοξο» εναγκαλισμό του στα κακά λόγια που λέτε για τον παπισμό.  Αλλά  πιθανόν και … «να σας την χάριζε»… γιατί είναι φανερό ότι τους απαξιωτικούς σας χαρακτηρισμούς για τον παπισμό δεν τους πιστεύετε. Τους γράφετε με υπερχειλισμένη υποκρισία και πονηρία για να εξαπατάτε την αυλή των αφελών  που δημιουργήσατε και να εξασφαλίζετε την παρουσία σας στον κατάλογο μισθοδοσίας. Γιατί αν τα πιστεύατε αυτά δεν θα προστατεύατε συγχρόνως τον κ. Βαρθολομαίο που την  τάχα «πόρνη της Αποκαλύψεως» την ονομάζει «αδελφή εκκλησία».

Δεν θα απομακρύνω για  πολύ την αγιότητα σας από την πολυτελή, αρωματισμένη και καλοπληρωμένη σουίτα της  εικονικής  ορθοδοξίας στην οποία  εγκαταβιώνετε και θα  σας πω μόνο δύο-τρείς ειδήσεις από το θυροτηλέφωνο της πνευματικής σας βίλλας και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.


Στις 27 Ιουνίου 1995 , το είδωλο σας , ο κ. Βαρθολομαίος μιλώντας σε Παπικούς νέους είπε:   «Τέκνα της Εκκλησίας εν Κυρίω ευλογημένα και αγαπητά... συνεορτάζομεν η Ανατολή και η Δύσις [ενν.την θρονικήν εορτήν της Ρώμης]. Θεού το δώρον... εορτάζομεν, διότι είμεθα η επί γης πορευομένη κοινωνία των Αγίων... είναι δε η εορτή της Εκκλησίας πεπληρωμένη όταν είναι παρούσα και συνεορτάζουσα η νεολαία... Ελάβατε δια του Αγίου Βαπτίσματος και του Χρίσματος τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Φέρετε εν τη ψυχή και τω μετώπω υμών τα σημεία της Βασιλείας του Θεού».[1]  Αμέσως μετά ο νέος Βέκκος, [ ελπίζω π. Σεβαστιανέ να μην μπερδεύετε αυτό το όνομα με την εξαιρετική  Φλωρινιώτικη βιοτεχνία μαρμελάδων «Βέκκου»] , συνυπέγραψε με τον Πάπα «ΚΟΙΝΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ ΠΙΣΤΕΩΣ», παρόλο που  ο Παπισμός καταδικάστηκε από  δεκάδες Συνόδους που τους μεν Παπικούς αναθεμάτισαν τους δε κοινωνούντας εν γνώσει με αυτούς κατέστησαν ακοινώνητους. Συνεπώς, εφόσον ο κ. Βαρθολομαίος  θεωρεί τον Παπισμό «αδελφή εκκλησία» και δίδει «κοινή μαρτυρία πίστεως» με τον Πάπα, στα μάτια των Πατέρων και όλης της Εκκλησίας είναι ακοινώνητος, δηλαδή εκτός εκκλησίας!!!  Τι δεν καταλαβαίνετε «πάτερ» εσείς και οι όμοιοι σας;



Στην Κων/πολη τον Ιούνιο του  2003 και για  την 25η επέτειο της παποσύνης του Πάπα Παύλου του Β΄  ο κ. Βαρθολομαίος εκφωνεί  ένα δουλοπρεπή και  προδοτικό λόγο, στον οποίο πάλι ονομάζει τον πάπα «αγιότατο.[2] Σε αυτόν τον λόγο  επαινεί  το ηθικό ανάστημά του πάπα και δηλώνει ότι είναι «όντως απεσταλμένος του Θεού» και «προφητικός αρχηγός όχι μόνο των χριστιανών αλλά και όλου του κόσμου». Ότι «Είναι βαρύ έργον το να είναι τις τοιούτο πρότυπον» [3] και ότι  «αποτελεί αδαπάνητον θησαυρόν και οδοδείκτην».[4] Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  σε δεκάδες δημόσιες  ομιλίες του ονομάζει τον Πάπα Βενέδικτο «άγιο», «αγιότατο» και «άγιο επίσκοπο», [5] όταν τόσοι Άγιοι και Σύνοδοι θεωρούν τους πάπες εργάτες του διαβόλου.

Στις 29 Νοεμβρίου 2006, ο Πάπας έγινε δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με εκκλησιαστικές τιμές, ως Ορθόδοξος πρωθιεράρχης και συμμετείχε στη θεία Λειτουργία φορώντας ωμοφόριο, απαγγέλλοντας το: «Πάτερ ημών», ανταλλάσσοντας ασπασμό με τον Πατριάρχη στο «Αγαπήσωμεν αλλήλους», ενώ έλαβε χώρα κανονική και δημόσια μνημόνευση : «Έτι δεόμεθα υπέρ του αγιωτάτου Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου και του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου και υπέρ του κατευθυνθήναι τα διαβήματα αυτών εις παν έργον αγαθόν». [6] Αυτές οι πράξεις, είναι προδοσίες της Αποστολικής, Πατερικής και Συνοδικής μας διδασκαλίας και Παράδοσης. Με τέτοιου είδους λειτουργικές συμπράξεις το Βατικανό αναγνωρίστηκε ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ως κανονική Εκκλησία και ο αιρεσιάρχης Πάπας ως κανονικός Επίσκοπος Ρώμης. Την ίδια ώρα η διαχρονική και αταλάντευτη θέση του Βατικανού εκδηλουμένη και δια στόματος του Πάπα Βενέδικτου είναι: «Η μόνη Εκκλησία, είναι του Βατικανού, οι Ορθόδοξοι είναι αποσχισμένη εκκλησία και πρέπει να επιστρέψουν». [7]

Στις 17 Μαρτίου 2011, η L'Osservatore Romano, η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού μεταδίδει την είδηση: «Ο Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δέχτηκε επίσκεψη  ομάδας φοιτητών του Ποντιφικού Ινστιτούτου Sant Apollinare. Αναφερόμενος στους φοιτητές  τους είπε: «Ακολουθήστε τον Πάπα. Ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ  εἶναι ένας μεγάλος θεολόγος που κάνει καλό σε όλες τις Εκκλησίες. Ακολουθήστε τον με αγάπη και συμπάθεια». [8] Και είμαστε εμείς οι «συκοφάντες του διαδυκτίου» γιατί αντιδρούμε στην  ανατροπή της Ορθοδοξίας από κακοδόξους ψευδοποιμένες;

 Και μόνο η  προσφώνηση του Πάπα  ως «αγίου» από τον κ. Βαρθολομαίο είναι βλασφημία γιατί σημαίνει λογικά ότι οι από αιώνων θέσεις της Ορθοδοξίας και των Αγίων της κατά των Παπικών ήταν  λάθος. Ήταν πλανεμένες. Γιατί ή «άγιος» θα είναι ο Πάπας ή αιρετικός. Το επίσημο περιοδικό του Πατριαρχείου γράφει: «Δεν είναι δυνατό να θεωρήσουμε ότι, είτε εμείς οι Ορθόδοξοι, είτε εσείς οι Παπικοί έχουμε αποκλειστική ιδιοκτησία την διαδοχή της αρχαίας εκκλησίας». [9] Και κατηγορείς πάτερ τους αποτειχισμένους ως «τζιχαντιστές», «αρρώστους», «κινδυνολόγους», «μανιακούς», «ιδεοληπτικούς», «βδέλες», «αυτογλυκαινόμενους» και τόσα άλλα; 

Λέει ο  Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός: «Φεύγετε αυτούς αδελφοί [τους Παπικούς] και την προς αυτών κοινωνίαν, οι γαρ τοιούτοι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ου θαυμαστόν, αυτός γαρ ο σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός… Στήκετε κρατούντες τας παραδόσεις ας παρελάβετε, τας τε εγγράφους και τας αγράφους, ίνα μη την των αθέσμων πλάνη συναπαχθέντες εκπέσητε του ιδίου στηριγμού» …   «Όσοι ισχυρίζονται ότι ορθώς πιστεύουν οι Λατίνοι και ορθώς εξέφρασαν το δόγμα περί του Filioque, αυτοί είναι «σφόδρα τον εγκέφαλον διασεσεισμένοι». [Δηλαδή έχουν πάθει διάσειση εγκεφάλου]



Ο Άγιος Αθανάσιος Πατριάρχης ΚΠολεως  δεν δεχόταν την βασιλική διαταγή να καθίσει στο τραπέζι και να φάει μαζί με τους Παπικούς, επικαλούμενος τον Ι  Ἀποστολικὸ Κανόνα που λέει «αν κάποιος συμπροσευχηθεί ακόμα και μέσα σε σπίτι με ακοινώνητο, να είναι ακοινώνητος». Για αυτή του την στάση  βασανίστηκε ανηλεώς.

Πάτερ Σεβαστιανέ καταλαβαίνεις  τίποτα ή τζάμπα γράφω;

Tα λιγοστά κομμάτια της κατακρεουργημένης από τα χέρια σας Ορθόδοξης Αλήθειας τα επιδεικνύω σε ορθόδοξο ιερέα ή σε αλλόδοξο ρασοφόρο;








[1] Ι.Ρίζου «Οι ληστές της Θείας διδασκαλίας» Μέρος α΄ , σελ.138 κ.ε.
[2]«ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» ἀρ.647, σελ.2-3 30/4/2005
[3] «Καθολική» 22/7/2003, ἐπίσημη ἐφημερίδα τῶν ῬΚαθολικῶν στὴν Ἑλλάδα.
[4]Μήνυμα ἐπὶ τῇ 80ῇ ἐπετείῳ τῶν γενεθλίων  τοῦ Πάπα.
[5]ἐνδεικτικά «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» ἀρ.647, σελ.2-3 30/4/2005
[6] Ἅγιος Ἀγαθάγγελος» ( 218) Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2006, σ. 3
[7] Παπικὴ ἐγκύκλιος 2000 DOMINUS JESUS
[8] http://entoytwnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_28.html#ixzz1cja7kdc6
[9] «ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» ἀρ.464, σελ.9 1/7/1991 11. «Ὀρθ. Τύπος» 22 Δεκ.1995  

5 σχόλια:

  1. Ανοιξατε ταφο σε εναν αξιο ιερεα....τωρα μπειτε μεσα...και ο τελευταιος να κλεισει την πορτα για τον Αδη....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτός ο κύριος είναι ΧΔριστιανός. Σαν προαγωγός της Γιαννιτσών μιλάει......άξιοι οι ομολογητές!!!Νταβατζήδες ολκής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός άνοιξε τον λάκκο σε έναν άξιο ιερέα ανώνυμε; Όλοι οι Οικουμενιστές, παρατρεχάμενοι των δεσποτάδων έχουν ακριβώς την ίδια ταυτότητα. Εντελώς άσχετοι στα θέματα που απασχολούν το συνειδητό λαό του Θεού, το μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν είναι να υπερασπίζονται τα αφεντικά τους και να είναι δίγλωσσοι κι υποκριτές. Τα ίδια τα γραπτά τους τους προδίδουν. Όσο για τον λάκκο μόνοι τους τον ανοίγουν, γιατί τους δόθηκε η εντολή να φυλάσσουν την ιερά παρακαταθήκη, την ομολογία της πίστεως κι αυτοί την πωλούν αντί πινακίου φακής. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η θεσούλα τους και η αναρρίχησή τους στα ανώτερα αξιώματα της ιερωσύνης. Δεν έγιναν όμως ιερείς γι αυτό το σκοπό, αλλά για να είναι είς τόπον και τύπον Χριστού. Μόνον όσοι διώκονται για την πίστη μπορούν να μιλούν και να διδάσκουν τη μίμηση του Χριστού και των Αγίων. Οι άλλοι απλώς υποκρίνονται. Ευαγγελισμός των πιστών χωρίς την Αλήθεια του Ευαγγελίου, την Αλήθεια της πίστεως για την οποία έγινε άνθρωπος ο Θεός, δεν υφίσταται. Γι' αυτό και μόνοι τους έσκαψαν τον λάκκο τους αγαπητέ ανώνυμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναφερομαι στο λακο τον οποιο ανοιξαν οι διωκτες του π.Παΐσιου Παπαδοπουλου...για τον Αξιο αυτο ιερεα....κ.Παπαδακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξιος ιερεας στη μητροπολη φλωρινης μονο ο πατερας Παΐσιος,ο ομολογητης...μαζι σας ειμαι κυριε Παπαδακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου