Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666 ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

 Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 666 

ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ



Παλιν και πολλακις η αληθεια καταγγελεται. Ομως καποιοι πλανεμενοι και αμετανοητοι, παρα τις διαψευσεις και τους εξευτελισμους που υπεστησαν οταν καλουσαν τον κοσμο να μαζευη και να κρυβη τροφιμα γιατι ερχεται ο ....Αντιχριστος και αυτα γεμισαν απο ζηζουνια και πεταλουδες, αυτοι.... ΟΥΚ ΗΒΟΥΛΗΘΗΣΑΝ ΣΥΝΙΕΝΑΙ. Και συνεχιζουν και σημερα αυγκρατητοι και απτοητοι το ΑΝΟΣΙΟ εργο τους.
Μιμουμενοι τον περιβοητο παπα Σαραντη Σαραντο, που σημερα υπηρετει σε ενα αναξιο ΜΟΙΧΕΠΙΒΑΤΗ και δεν εδειξε ιχνος συμπαθειας και συμμετοχης στο δραμα του Σφαγιασθεντος Κανονικου μητροπολιτου Αττικης και Μεγαριδος ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, μαλιστα προταθηκε απο τον Ορθοδοξο Τυπο και αφου του ανοιξε την ορεξι, σιωπησε και δεν αντεδρασε ....αναξιοπρεπεστατα παρακαλω, να ....καταλαβη ακομα και τον θρονο του!!!! Σημειωθητω δε οτι ο πατηρ Σαραντος ωφεληθηκε απο τον Νικοδημο, οσον ουδεις.

Πατερα ΣΑΒΒΑ. Φτανει πια και μεχρις εδω.

Ο πατηρ Σαββας ειναι αποδεκτος και καλοδεχουμενος για τον αγωνα του στα ζητηματα της Πιστεως. Αλλα σε αλλα ζητηματα ειναι τελειως ακαταλληλος και πολυ ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ.
Και οι κακοδοξιες του καθιστανται επικινδυνες για τους ευαισθητους χριστιανους της εποχης μας.
Υπαρχουν οι εγκυροι επιστημονες, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ δε εδω και 2000 χρονια η ΠΡΑΚΤΙΚΗ της Εκκλησιας στα εσχατολογικα, που δεν δινουν εις ουδενα το δικαιωμα και σημερα, να προτρεχουν και να ομιλουν αυθεντικα, εδω μαλιστα, που υπαρχουν ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟΙ και ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΙ επιστημονες που ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ με ολα αυτα τα εωλα και αυθαιρετα ....φληναμηματα.
Επειδη ουδεις τολμαει να του τα πη του πατρος Σαββα, παιρνουμε το θαρρος να του τα πουμε εμεις.
Καλα θα κανη  πατηρ Σαββας να περιορισθη στα ...χωραφια του, δεν ειναι πια και κανενας παντογνωστης. Και αυτο φαινεται και το δειχνει ακομα και αθελα του.
Παρουσιαζουμε παρακατω μια κριτικη του θεολογου Νουνη, μεχρι χθες ομοφρονα του και στα ζητηματα της Πιστεως 
 - αφου και ο πατηρ Σαββας μεχρι σημερα ηταν ....τακτικιστης, οπως μας απαντουσε - ενω στις μερες μας αποφασισε να ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΗ, να ανοιξη την γλωσσα του και να κανη ΟΜΟΛΟΓΙΑ.
Ο πατηρ Βασιλειος Βολουδακης, εκθετει στο βιβλιο του κατα θαυμασιον τροπον το ολο ζητημα, αλλα επιβεβαιωνει και τον σοφωτατο Κανονολογο πατερα Επιφανιο Θεοδωροπουλο, που συμφωνουσε στα ζητηματα αυτα απολυτα μαζι του.
Ομως εμεις θα συνεχισουμε.

15 σχόλια:

  1. Δεν έχετε δίκαιο στο ζήτημα αυτό.
    Οι κάρτες είναι και ζήτημα πίστεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ καλα.
    Μας το αναλυεις αυτο ανωνυμε;
    Ειμαι χοντροκεφαλος εγω και δεν το καταλαβαινω.
    Δηλαδη η καρτουλα της Πολιτειας θιγει την πιστι μου, σε τι, μου ζηταει να αρνηθω τον Χριστο;
    ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ
    Τι ομολογια θα κανης εσυ που κρυβεις το ονομα σου δειλε;
    Ετσι ηταν οι χριστιανοι στο παρελθον...ανηκοντες στην αιρεσι του ...Κρυπτοονοματισμου;
    Κατι τετοιοι σαν εσενα θα κανετε ομολογια Πιστεως;
    Γι αυτο και οι Πατερες δεν τολμουν να αποτειχισθουν, για ποιους να αποτειχιστουν για να τους συμπαραστασθουν, στους δειλανθρωπους κρυπτοχριστιανουληδες;
    Τι δουλεια εχετε εσεις με την Πιστι του Χριστου;
    Κρυψου πισω απο το παραβαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα μας πητε που θιγεται η Πιστι με την καρτα;
    Μουγγαμαρα σας πιανει μετα απο θρασυτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιό ευαγγελικό χωρίο ή πατερικό κείμενο λέγει, ότι:"το να έχεις κάρτα είναι θέμα πίστεως"; Πουθενά. Γι΄ αυτό ένα από τα προσόντα του χριστιανού, είναι να γνωρίζει την πίστη του.Γιατί αν δεν την γνωρίζει, βράστα τα υπόλοιπα.
    Σε ένα ελληνικό χωριό βρισκόταν αναρτημένη μεγάλη εικόνα της αγίας καρδίας του Ιησού. Οι Ορθόδοξοι δεν γιορτάζουν κανένα όργανο του σώματος του Ιησού. Αυτό είναι προνόμιο των ΡΚαθολικών, που έχουν μεγάλη εκκλησία στο Παρίσι, την Sacre Coeur. Είδα και έπαθα να ξεκρεμάσουν αυτή τη ΡΚαθολική εικόνα.
    Από την άλλη γνωρίζετε πως λειτουργεί αυτή η κάρτα; Με μόνο δυο αριθμούς, το 0 και το 1. Σας πειράζει να λειτουργεί με μόνο δυο αριθμούς; Δυστυχώς για σας, δεν λειτουργεί με τον 6, ούτε στον παρόντα αιώνα, ούτε στον μέλλοντα.
    Αυτά τα καταραμένα τσιπάκια βρίσκονται παντού: στον υπολογιστή που γράφετε, στην τηλεόραση που βλέπετε, στο αυτοκίνητο που οδηγείτε, στο βίντεο που τραβάτε, αλλά και στον βηματοδότη, που σώζει ζωές.
    Αν λοιπόν δεν γνωρίζουμε κάτι, καλύτερα να μη μιλάμε και να μην ακούμε κάθε ανίδεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Φιρδην μιγδην και κουλουβαχατα τα εκανε ο μοναχος Σαββας.
      Και τα λεει δημοσια ο ταλας.
      Πατερ Σαββα φυγατε μακρυα απο τα χωραφια σας.
      Θα χαθητε παραπερα και κινδυνευετε σε .....λακουβες και καναλια.
      Παντως υποσχομαι καποια στιγμη να σχολιασω οσα αναρμοστα δημοσια ειπε στο Βολο και μαλιστα μπροστα στον π. Ευθυμιο.

      Διαγραφή
  6. Όλα είναι κουλουβάχατα, επικαιροποιημένες μυθοπλασίες σε κάθε εποχή, τότε τα απόκρυφα ψευτοευαγγέλια και η "αγία επιστολή" (το πρόστυχο παραμύθι) που διάβαζαν όλα τα χριστιανικά σπίτια προ πεντηκονταετίας, τώρα να οι μελλοντολογίες, να οι μυθοπλασίες που αντικαταστούν την Πίστι μας με τα υποτιθέμενα 666άρια, τα τσιπάκια και τον αντίχριστο που όλο ήλθε και όλο έρχεται και όλο και με κάτι τρομοκρατούν τον κοσμάκη! Τότε με τα barcodes που όλοι χρησιμοποιούμε ως ακίνδυνα, τώρα με τα τσιπάκια και τις κάρτες! Παπίζουμε και το παίζουμε "αντιπαπικοί", όχι μόνο για πολλά πολλά φαινόμενα του τύπου της Ρ/Καθολικής εικόνας που περιγράφει ο ευσεβέστατος και νουνεχής σχολιαστής 9-Σεπτ. 7:57μ.μ. αλλά και διότι θεοποιούμε τους γεροντάδες και αν κάποιος πει κάτι διαφορετικό από τους νυν και πρώην και προ μερικών αιώνων παρομοίους θεωρείται αιρετικός. Είμαστε ή όχι Πάπαροι παπικότεροι του πάπα Ρώμης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι (ως οπαδοί γέροντός τινος) χρησιμοποιούν το ... επιχείρημα: "μα το είπε ο ΄... τάδε μοναχός, ο τάδε ιερομόναχος, ο τάδε γέροντας, ακόμα και αγιοκαταταχθείς, πρέπει να έχουν υπόψη τους πως, πρόκειται για προσωπικές απόψεις, όχι για "ευαγγέλιο"! Εκ των δύο συγχρόνων αγιοποιηθέντων ο ένας διαφωνούσε ριζικά με την εσχατολογία του άλλου, την "μη παραλαβή των ταυτοτήτων με το "χάραγμα"" (!!!) τις αναφορές των 666 στα γραμμικά και την αντιχριστολογία. Είναι ο πάτερ Πορφύριος, του οποίου οι σχετικές απόψεις ως αγιοκαταταχθέντος θα έπρεπε να τυγχάνουν τουλάχιστον ισότιμης αξιολογήσεως με των κοιμηθέντων και ζώντων αντιχριστολογούντων και να αναφέρονται σε τουλάχιστον ίσης ποσότητας αράδες ή διάρκεια ομιλίας. ΤΙΠΟΤΕ!!! 'Εχει επιβληθεί συνωμοσία σιωπής στα έργα και λόγια του, υποθέτω διότι ο άνθρωπος ήταν άλλων αρχών και δεν είναι εμπορικός. Όπως ο άγιος Αντώνιος, που όταν διαιστάνθηκε το θάνατό του πήρε δυο μοναχούς και τους έδωσε εντολή να τον θάψουν σε άγνωστο τόπο και να μη μαρτυρήσουν που ετάφη, ώστε το λείψανό του να μην γίνει ποτέ αντικείμενο λατρείας, έτσι κι ο γέρων Πορφύριος έδωσε εντολή σε δυο μοναχούς να τον θάψουν ΄στο άγιο όρος και να μη μαρτυρήσουν που είναι το μνήμα του. Αν κάποτε σας πουν για "λείψανο του αγίου Πορφυρίου" θα είναι ψεύτικο, όπως ψεύτικο είναι και οποιοδήπουε "λείψανο του αγίου Αντωνίου".

      Διαγραφή
    2. Αν μετά από τόσες δεκαετίες δεν συμμορφώνονται και ακόμα επιμένουν στα φληναφήματά τους για δήθεν σφραγίσματα του αντιχρίστου διεκδικούν το "αλάθητο" του πάπα Ρώμης. Είναι κακόδοξοι και στενόμυαλοι. Η ευγένειά μας οφείλει μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσίαν να παραχωρήσει τη θέση της στην αποτομία προς έλεγχο και επανόρθωσι χάριν των παρασυρμένων αδελφών.

      Διαγραφή
  7. «Ὅτι δεῖ τῶν ἀκροατῶν τῶν πεπεδευμένους τὰς Γραφὰς, δοκιμάζειν τὰ παρὰ τῶν διδασκάλων λεγόμενα˙ καὶ τὰ μὲν σύμφωνα ταῖς Γραφαῖς δέχεσθαι, τὰ δὲ ἀλλότρια ἀποβάλλειν˙ καὶ τοὺς τοιούτοις διδάγμασιν ἐπιμενόντας ἀποστρέφεσθαι σφοδρότερον» Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Ἀρχή τῶν ἠθηκῶν, ΟΒ΄, α΄, PG 31, 845D, 848A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαπτίζοντας το αγριογούρουνο ψάρι και τα αυγά νηστίσιμα σαν τον πάτερ Γυμνάσιο του "Θεσσαλικού κύκλου", παραπλήσια είναι και η τέχνη της φοροδιαφυγής, του αδήλωτου χρήματος, των μη ελέγχου του πόθεν έσχες και των περιουσιών διαφόρων περιέργων γεροντάδων και συνοδειών από τάματα και δωρεές περιουσιών νέων και νεανίδων που τους ποδηγετούν, δεν θεωρείται σε τέτοια περίεργα θρησκευτικά κλίματα ως αμαρτία η φοροδιαφυγή και η είσπραξη αδήλωτου χρήματος, δεν είναι αμαρτία τα αφορολόγητα και αδήλωτα στην Εφορία τυχερά, δεν είναι αμαρτία να "πωλούνται" (τρόπον τινά) οι βαπτίσεις, οι γάμοι, τα ευχέλαια, οι ευχές ακόμα και από δημοσίους υπαλλήλους μισθωτούς ιερείς, δεν θεωρείται αμαρτία ούτε το να είναι κάποιος παρθενοσυλλέκτης. Κανένας δεν τους ενοχλεί, κανένας Χριστιανός δεν διαμαρτύρεται για τα κορίτσια που, ενίοτε υπό την επιρροή του πετραχηλίου και του εμπαιγμού του ιερού μυστηρίου της εξομολογήσεως, ποδηγετούνται στον ισόβιο εγκλεισμό στη μάντρα, για να περιποιούνται τον γέροντά τους (ενίοτε σαραντάρη) αντί να δημιουργήσουν χριστιανική οικογένεια. Η Ελλάδα φθίνει από την υπογεννητικότητα και κάποιοι παρθενοσυλλέκτες μαντρώνουν ισοβίως τα κορίτσια του κοσμάκη. Αυτό δεν το θεωρούν αμαρτία οι χριστιανοί, κανένας χριστιανός δεν διαμαρτύρεται. Αμαρτία είναι η κάρτα. Τι έλεγε ο άγιος Ελευθερουπόλεως ότι είμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ κε Οδυσσέα, επιτρέψτε μου μια διαφορετική τοποθέτηση: Το θέμα του εξακόσια εξήκοντα έξ είναι πρώτα ζήτημα θεολογικό, ανήκει πρώτα στα "χωράφια" της Εκκλησίας και δευτερευόντως είναι θέμα επιστημονικό.

    Τι εννοώ; Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει 666 στους γραμμικούς κώδικες, στις τραπεζικές κάρτες ή στην κάρτα του πολίτη, δεν μπορεί να έχει οιανδήποτε σχέση με το αναφερόμενο στην Αποκάλυψη εξακόσια εξήκοντα έξ = αριθμό ονόματος και σφράγισμα, πόσω μάλλον εφόσον ούτε αποδεικνύει κάποιος ότι ήλθε το θηρίον της Αποκαλύψεως και ζή ο άνθρωπος με τον αριθμό ονόματος εξακόσια εξήκοντα έξι, ούτε και μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα είναι το εξακόσια εξήκοντα έξ: Ελληνιστί; Λατινιστί; Αραβιστί (Αριθητικά); Συμβολικά; Ολογράφως; Αοράτως; Ορατώς; κ.λπ.) ούτε γνωρίζουμε πότε θα έρθουν τα τελευταία έσχατα χρόνια (μπορεί να έρθουν αύριο, μπορεί σε 4.000 έτη) και επιπλέον, βασικό είναι πως, το εξακόσια εξήκοντα έξ της Αποκαλύψεως δεν θα είναι σε μπαρκόουντ και κάρτες του Πολίτη αλλά θα είναι στο δεξί χέρι και στο μέτωπο όσων προσκύνησαν το θηρίο, σφράγισμα πιθανώς συμβολικό και ίσως αόρατο, όπως αόρατο είναι το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ δωρεάς του Αγ. Πνεύματος με το οποίο είμαστε σφραγισμένοι όλοι οι Χριστιανοί (κατά το Χρίσμα).

    Το σφράγισμα ερμηνευτικά και κυριολεκτικά είναι σημάδι ιδιοκτησίας κατά τα έθη των χρόνων της Αποκαλύψεως, που οι σκλάβοι και δούλοι είχαν στο δεξί τους χέρι ή και στο μέτωπο κ.λπ. σφραγίδα με το όνομα του ιδιοκτήτη τους. (Οι ιδιοκτήτες σκλάβων σφράγιζαν μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες με πυροσφραγίδα ή με δερματοστιξία με τα αρχικά του ονόματός τους τους σκλάβους που τους ανήκαν). Οι μεν δούλοι του Χριστού έχουμε το αόρατο σφράγισμα του Θεού και θα σφραγιστούμε στην εποχή της Αποκάλυψης με το σφράγισμα του Χριστού, ώστε θα μας προστατεύει ο Παντοδύναμος Θεός και Κυρίαρχος του Σύμπαντος από τις πληγές των φιαλών, οι δε δούλοι του Διαβόλου και του θηρίου θα έχουν το σφράγισμα του ονόματος του θηρίου που θα είναι αριθμός ανθρώπου. Τόσο απλή είναι η Ερμηνεία. Δεν προκύπτει ότι αγοράζοντας με barcode ή παίρνοντας κάρτα του Πολίτη προσκυνούμε το Διάβολο ή απαρνούμαστε το Χριστό! Απεναντίας! "Εξουσίαις υπερεχούσαις υποττασέσθω" όπως ο Ιωσήφ και η Μητέρα του Χριστού και ο Κύριός μας αμέσως υπάκουσαν στον (κατακτητή παρακαλώ) Καίσαρα και απεγράφησαν!

    Το πότε και πώς θα πραγματοποιηθεί η προφητεία για το σφράγισμα, αυτό θα αποκαλυφεί όταν έρθει η ώρα, ας μην προτρέχουμε ("προσφραγίσματα" δεν αναφέρονται στην Γραφή, δεν ξέρουμε αν η Προφητεία θα εκπληρωθεί σήμερα ή σε 5.000 έτη). Οι Προφητείες της Αγίας Γραφής ερμηνεύονται μετά την εκπλήρωσή τους.

    Η Επιστήμη δευτερευόντως θα μας αποκαλύψει αν υπάρχει ή αν δεν υπάρχει 666 στα γραμμικά, στις κάρτες κ.λπ. Αλλά αυτό δεν έχει κάποια σχέση με την ερμηνεία των Γραφών, σύμφωνα με τις προηγούμενες σκέψεις, διότι 666 υπάρχουν σε αριθμούς τηλεφώνων και οδών μέχρι σε αριθμούς μητρώων, ονομάτων και ταυτοτήτων, σελίδων κ.λπ. Καλό είναι να ξέρουμε, εγκυκλοπαιδικά αν υπάρχει 666 (που ΔΕΝ υπάρχει) στα barcode και στις κάρτες, κι αν υπάρχει να τους ρωτήσουμε αν υπάρχει σοβαρός λόγος "γιατί το βάλατε" αλλά από κει και πέρα, να διαστρεβλώνουμε την Αγία Γραφή με παρερμηνείες, να κατατρομοκρατούμε τον λαό, να μην αγοράζει τρόφιμα, να μην παίρνει φάρμακα, να μην παίρνει ΑΜΚΑ, αυτό μετά από τόσα έτη είναι απαράδεκτο.

    H Επιστήμη επιβεβαιώνει ότι ΔΕΝ υπάρχουν 666 στις κάρτες του Πολίτη και στα barcode συνεπώς όποιος επιμένει, σφάλλει και επιστημονικώς, μετά τη θεολογική αστοχία και διαστρέβλωση της Αγίας Γραφής.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφήγηση μοναχού π.Αθανασίου:

    "Μια μέρα τον ρώτησα στο κελλί του: «Γέροντα Πορφύριε, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το 666, για την έλευση του αντιχρίστου, που πλησιάζει -μερικά μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήδη ήλθε, για το ηλεκτρονικό χάραγμα του δεξιού χεριού ή του μετώπου, για τη σύγκρουση Χριστού και αντίχριστου και τη συντριβή του τελευταίου, για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Εσείς τι λέτε γι’ αυτά;». Ο Γέροντας απάντησε: «Τι να πω; Εγώ δεν λέω ότι είδα την Παναγία, ότι θα γίνει πόλεμος και άλλα τέτοια. Ξέρω ότι θα έρθει ο αντίχριστος, ότι θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου, αλλά πότε δεν ξέρω. Αύριο; μετά χίλια χρόνια; δεν ξέρω. Όμως δεν ανησυχώ γι’ αυτό. Διότι ξέρω ότι η ώρα του θανάτου είναι για τον καθένα η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ἡ Ἱερὰ Ἀποκάλυψις, ἐντὸς μιᾶς ἀτμοσφαίρας πυκνοῦ συμβολισμοῦ ἀναφέρεται στὴν πρόκλησι τοῦ «χαράγματος τοῦ θηρίου», τὴν ὁποία ὅμως θὰ ἀντιμετωπίσουν οἱ εὐσεβεῖς κατὰ τὴν περίοδο τῆς ἐμφανίσεως καὶ δράσεως τοῦ «ἰδιοτρόπως καὶ ἐξαιρέτως Ἀντιχρίστου» τῶν «Ἐσχάτων Ἡμερῶν» (πρώτου «Θηρίου» ἐκ τῆς θαλάσσης) καὶ τοῦ «Ψευδοπροφήτου», δηλαδὴ τοῦ «Προδρόμου» καὶ «Υπασπιστοῦ τοῦ Ἀντιχρίστου» (δευτέρου «Θηρίου» ἐκ τῆς γῆς).

    Τότε ἡ Ἐκκλησία θὰ διέρχεται τὴν περίοδο τῆς Ἐσχατολογικῆς Θλίψεως/Δοκιμασίας, διωκωμένη ἀπὸ τὸν «Δράκοντα» καὶ τὰ δύο «Θηρία»∙ θὰ ἔχῃ προηγηθῇ ἡ δρᾶσις τῶν δύο Προφητῶν – Μαρτύρων∙ στὸ πρῶτο «Θηρίον» θὰ ἔχη δοθῆ οἰκουμενικὴ κυριαρχία διαρκείας σαρανταδύο μηνῶν∙ ὁ δὲ «Ψευδοπροφήτης», τὸ δεύτερον «Θηρίον», ἤδη θὰ έργάζεται μὲ ζῆλο γιὰ τὴν προαγωγὴ καὶ ἐμπέδωσι τοῦ ἔργου καὶ τῆς κυριαρχίας τοῦ Ἀντιχρίστου.

    Σήμερα, ἂν καὶ τὸ «μυστήριον τῆς ἀνομίας» ἐξακολουθῆ «ἐνεργούμενον»∙ ἂν «καὶ νῦν ἀντίχριστοι πολλοὶ γεγόνασιν»∙ ἄν καὶ -ὅπως συνέβαινε ἀνέκαθεν- ὑπάρχη ἡ πεποίθησις, ὅτι «ὁ Ἀντίχριστος ἔρχεται», ταυτόχρονα δὲ καὶ ὅτι «καὶ νῦν ἐν τῷ κόσμῳ ἐστὶν ἤδη», ὅμως δὲν ἔχουν ἀκόμη πραγματοποιηθῇ ὅλα τὰ προγνωστικὰ «σημεῖα» τῆς «Παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ» καὶ τῆς «συντελείας τοῦ αἰῶνος». (Κείμενο λογίου μοναχού, πηγή "ομολογία")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aγαπητέ Οδυσσέα, παρακολουθώ από καιρού εις καιρόν τα γραφόμενα στό ιστολόγιό σας σχετικά με τα πεπλανημένα (αντορθόδοξος εσχατολογία, χαραγματοφοβία-καρτοφοβία ,συνωμοσιολαγνία). Καμιά φορά σκέπτομαι , τί πάθαμε οι χριστιανοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου