Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΠΑΠΑ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΕΥΘΥΜΙΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ του Θεολογου Νικολαου Πανταζη



ΠΡΟΣ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ ΠΑΠΑ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΕΥΘΥΜΙΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ

του Θεολογου Νικολαου Πανταζη




Κάποιος "παπάς", (ο Θεός να τον πει παπά!), αποφάσισε να βγάλει βίντεο "ερασιτεχνικό" στο youtube, το οποίο είδα εδώ και να εξευτελιστεί ανεπανόρθωτα σε ολόκληρο τον πλανήτη! Εκεί θέλησε με την "πανσοφία και ευστροφία" του να μας πει, πως "οι Αποτειχισμένοι είναι έξω από το μανδρί και μας οπωσδήποτε μας τρώνε οι λύκοι!"

Ομολογώ δεν τον γνωρίζω προσωπικώς. Όμως αγανακτώ, αηδιάζω και τέρμα ως εδώ! Πες με πόρνο, πες με κλέφτη ή ψεύτη, λέγε με ότι θες, ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ όμως αιρετικό να με πεις και να με βρίσεις με τον χειρότερο και προσβλητικότερο τρόπο! ΔΕΝ θα το ανεχτώ. Θα απολογηθώ και θα σου επιτεθώ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΕ και ξεδιάντροπε παπα-συκοφάντη.

Μαζί με αυτόν τον αισχρόπαπα, και ΟΛΟΙ εσείς όσοι μας θεωρείτε δήθεν "εκτός Εκκλησίας..." ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ! Σκοτισμένοι στο νου και την ψυχή, συμβιβασμένοι στην Παναίρεση την Εωσφορική, επιχειρείτε να καταπραϋνετε την πληγωμένη σας συνείδηση και να καλύψετε τις αιώνιες ενοχές σας, ρίχνοντας ΛΑΣΠΗ επάνω μας, από αυτή που υπερεκπερισσεύει άφθονη μέσα σας. Είστε ΕΝΟΧΟΙ διότι ΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ με αυτούς που κατηγορείτε και "το παίζετε" ανεύθυνοι λέγονας πως απλά "διαφωνείτε". Δε κοιτάτε ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ λέω γω! "Διαφωνείτε..." θεωρητικώς και ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΕΙΤΕ!

Ο καθένας σας διαφωνεί κι ο καθένας σας εκφράζει την διαφωνία του αυτή με ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ τρόπο! Και γίνεσθε όλοι ένας αχταρμάς και ένα υποταγμένο κράμα διαπροσωπικών απόψεων που ΜΟΛΥΝΟΥΝ την Αγία Ορθόδοξή μας Πίστη! Τσουβαλιάζει ο καθένας σας "τη γνώμη" του (λες και είναι αυτή ΑΝΩΤΕΡΗ από το θέλημα του Θεού) και αντί να έχετε την ταπείνωση και την αξιοπρέπεια να ερευνήσετε ΠΟΙΟΣ είναι ενδεχομένως ο ΕΝΑΣ και μοναδικός ΤΡΟΠΟΣ τον οποίο μας υποδεικνύουν οι Άγιοι Πατέρες ως προς την αντιμετώπιση των αιρετικών ποιμένων και ιερέων που τους ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ, κάθεστε και ΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ μαζί τους, επικαλούμενοι αναισθήτως μιαν ΑΘΕΗ, ΑΝΤΙΘΕΗ, ΑΝΤΙΠΑΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΑΚΟΗ!

Άκουσε, ευθύμιε. Δεν σε αποκαλώ "π." Εξ' άλλου, γιατί να σεβαστώ κάποιον που δεν σέβεται πρώτα τον εαυτό του και την ίδια την ιδιότητά του; (δεν λέγω "ιεροσύνη του" διότι κι' αυτό σχετικό είναι και συζητήσιμο...) Το γράφεις από μόνος σου και με κεφαλαία: "ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ" χωρίς το "π".

Είναι πάντως ΝΤΡΟΠΗ για ιστολογικό οικόσημο Χρήστη να βάζεις τη φωτογραφία σου, το "μπούστο" σου και "την αφεντειά σου!" Θα ήταν πολύ καλύτερο και ταπεινότερο να έβαζες κάποια εικόνα (όπως αυτήν την τρίπτυχη της Υπεραγίας Θεοτόκου που διαφαίνεται πίσω από το δεξί σου ώμο) ή έστω κάποιο σύμβολο, αλλά όχι (με το συμπάθειο) "τη φάτσα σου..." ΔΕΝ εμπνέει η μορφή σου, δεν το καταλαβαίνεις;;;;

Δεν έχω ΚΑΜΙΑ μα καμία "ταραχή" κι ας με λένε "Πανταζή"... Έχω μάλλον λύπη, αηδία και αποστροφή για το κατάντημά σου. Για την ΠΛΑΝΗ σου τη ΦΟΒΕΡΗ! Δεν θα επεισέλθω στα άλλα ευτράπελα, σαχλά και ΗΛΙΘΙΑ που λέγεις. Και ΜΗ μου πεις "βρίζω". Κοιτάζω το λεξικό: "ηλίθιος" =
  1. αυτός που υστερεί νοητικά
  2. αυτός που δεν έχει λογική
  3. αυτός που λέγει πράγματα που δεν αρμόζουν.

Με σένα, γερο-ευθύμιε, ισχύουν ΚΑΙ τα τρία!

1. Υστερήσαι νοητικά, όχι από κοινόν νου - περιφρονητέος αυτός υπάρχει - αλλά από νουν Χριστού, νου των Αποστόλων, νου των Αγίων Πατέρων. Τολμάς και αποκαλείς "παγίδα και πλάνη" αυτό το οποίο μας ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ: Τα πρόβατά ΜΟΥ “ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ’ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν” (Ιωάν. ι’ 5). ΦΕΥΞΟΝΤΑΙ!  Άρα ο Χριστός "πλάνης διάκονος;;;;" ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!!!

Αυτήν την ΑΠΟΦΥΓΗ Εκκλησιαστικής Κοινωνίας την υποδεικνύουν οι Άγιοι Απόστολοι: «Ώσπερ γαρ τω καλώ ποιμένι το μη ακολουθούν πρόβατον λύκοις έκκειται εις διαφθοράν. Ούτω τω πονηρώ ποιμένι το ακολουθούν πρόδηλον έχει τον θάνατον ότι κατατρώξεται αυτό. Διό φευκτέον από των φθορέων ποιμένων!” (Αποστ. Διαταγαί Β΄ ιθ΄). ΦΕΥΚΤΕΟΝ! Όχι μόνο από τους ποιμένες γενικώς και αορίστως, αλλά και από την Σύνοδο των ποιμένων αυτών, από την ιεραρχία τους, την πατριαρχία τους και τα μυστήριά τους, τα οποία "ΜΟΛΥΣΜΟΝ έχουσιν ΚΑΝ (ακόμα ΚΙ ΑΝ) είναι "ορθόδοξος" ο αναφέρων (ο λειτουργών)" (Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης).

Αυτήν την ΔΙΑΚΟΠΗ Εκκλησιαστικής Κοινωνίας μας την υποδεικνύουν οι Άγιοι Πατέρες: «Αιρετικός εστίν ο ποιμήν; λύκος εστίν. ΦΕΥΓΕΙΝ εξ αυτού και αποπηδάν δεήσει μην απατηθήναι προσέλθειν καν ήμερον αυτού παρισαίνειν δοκεί, φύγε την κοινωνίαν και την προς αυτόν ομιλίαν ως ιόν όφεως» (Μέγας Φώτιος). ΦΕΥΓΕΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΗΔΑΝ. ΦΥΓΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ.

Εσύ όμως, γερο-πλανεμένε, μας υποδεικνύεις να ΜΗΝ ακούμε το Χριστό, τους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες! Μας υποδεικνύεις ΝΑ ΜΗΝ φεύγουμε διότι η "σοφία σου" προβλέπει υποτίθεται "παγίδα, εκτοπισμό και πλάνη"... Η "πανσοφία" σου, γερο-κουρκούτη, θα μας τρελάνει! Εκ των υστέρων διαβλέπεις και "ταραχή", ω διατεταραγμένε τη συνειδήσει, ασυνείδητε εσύ. ΞΥΠΝΑ πριν είναι αργά!

2. Δεν έχουν καμία λογική τα επιχειρήματά σου. Λες πως η Αποτείχιση είναι εκτοπισμός απ' το μαντρί και έπειτα μας τρώει ο λύκος. Αλήθεια παπα-λύκε; Από ΠΟΙΟ μαντρί εκτοπίστηκα; Από το μαντρί των Γ.ΟΧ.; Των Κυπριανιτών; Των Ματθαϊκών; Του Βαρθολομαίου; Του Χαρκιανάκη; ΤΕΤΟΙΑ μαντριά ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ!! Τέτοια σχίσματα να λείπουν από την Διαχρονική Εκκλησία του Χριστού, από το Προαιώνιο, Διαιώνιο και Υπεραιώνιο Μαντρί του Χριστού που δεν γνωρίζει σχίσματα και ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ΚΟΙΝΩΝΕΙ με ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΥΣ.

3. Λέγεις πράγματα που δεν αρμόζουν. Εσύ ο ίδιος κοινωνείς με όσους καταδικάζεις. Ο Μέγας Αθανάσιος μας λέγει την μεγάλη και πικρή αλήθεια για την ουσία της ΕΝΟΧΗΣ και αυτοκαταδίκης όλων όσων κοινωνούν με ακοινωνήτους: «Καὶ ἐὰν κάποιος ὁμολογεῖ μεν τὴν ὀρθὴ πίστη (σαν εσένα, ιερέας, πνευματικός, γέροντας ή και θεολόγος) ἀλλὰ ΚΟΙΝΩΝΕΙ μὲ αὐτούς (τους αιρετικούς), νὰ τὸν προτρέπετε νὰ σταματήσει νὰ τὸ κάνει· κι ἂν δεχτεῖ τὴν σύστασή σας νὰ τὸν ἔχετε σὰν ἀδελφό (όχι πλέον πνευματικό). Ἂν όμως ἐπιμένει, ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ. Ἔτσι θὰ διατηρήσετε τὴν καθαρὴ πίστη καὶ ἐκεῖνοι βλέποντάς σας θὰ ὠφεληθοῦν» (Μ. Ἀθανασίου, Τοῖς τὸν μονήρη βίον ἀσκοῦσι, P.G. 26, 1188ΒC).

Σε εγκαταλείπουμε και σένα και τις κουτοπονηριές σου. Δεν εγκαταλείπουμε όμως την "εν δυσίν και τρισίν οριζομένη" ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. Εν μέσω ημών ο Θεάνθρωπος Δεσπότης και όλοι οι άλλοι δεσποτοκράτες να κάνουν στην άκρη! Δεν θα κάνουμε σχίσματα, μα ΟΥΤΕ και θα προστρέξουμε να υπαχθούμε απεγνωσμένα σε Παλαιοημερολογίτικα ΣΧΙΣΜΑΤΑ, όπως ανεπίτρεπτα μας προτρέπεις, γερο-αποστάτη.

Όσο για σας τους Παλαιοημερολογίτες αδελφούς που τυχόν θεωρήσετε προσβολή τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ που λέγω, σας δηλώνω, όπως έχω δηλώσει ΠΟΛΛΕΣ φορές στο παρελθόν:

Α)  ΝΑΙ, κακώς πολύ ΚΑΚΩΣ έγινε η αλλαγή του Ημερολογίου! Έγινε για χάρι του Πάπα! ΚΑΛΩΣ διεμαρτυρήθηκαν οι προπάτορές μας. ΚΑΛΩΣ ΕΦΥΓΑΝ, ΚΑΛΩΣ Απομακρύνθηκαν από τους Οικουμενιστές. ΚΑΛΩΣ Αποτειχίστηκαν, αρχικώς.... ΚΑΚΩΣ όμως δημιούργησαν διάφορες πολυαναφυόμενες, αλληλομαχόμενες και αλληλο-αφοριζόμενες συνόδους. ΚΑΚΩΣ δημιούργησαν ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ (όσο κι αν δεν σας αρέσει ο ΑΛΗΘΗΣ και επακριβής αυτός όρος!) Εάν παρέμεναν Αποτειχισμένοι, ΧΩΡΙΣ την δημιουργία ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ συνόδων, ο Θεός θα έβλεπε τον αγώνα και την θυσία τους και ΘΑ τους έστελνε ακόμη και ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ Αποτειχισθέντες οι οποίοι θα κατεδίκαζαν την αλλαγή και την σύνοδο την Οικουμενιστική και θα παρέμεναν στην ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ Εκκλησία του Χριστού!

Εσείς όμως, τα φέρατε απ' εδώ, τα φέρατε απ' εκεί, πήγατε μέχρι την Αμερική και ξαφνικά "εξοικονομήσατε" επισκόπους για να στηρίξετε τις ανεξέλεγκτες χειροτονίες σας. Από που; Από την Ρωσσική Εκκλησία της Διασποράς, η ΟΠΟΙΑ, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στο Πατριαρχείο της Μόσχας (!!!!!), (μοσχαναθρεμμένοι μου εσείς) και ΚΟΙΝΩΝΕΙ με όλους τους εκλεκτούς του ΚΟΛυμπαρίου.

Κι έρχεσαι και μας λες εσύ: "να πάμε με το "Παλιό"... Σακκάκι αμάνικο, παλιό και καταξεσκισμένο, παραφθαρμένο από το σκόρο το σχισματικό...
Ναι;;;; Αλήθεια;;
Με ΠΟΙΟ "Παλιό";
ΠΟΙΑ Σύνοδο;
ΠΟΙΑ Παράταξη και ΓΙΑΤΙ;

Θα πρέπει επίσης να υποδείξεις με επιχειρήματα Αγιοπατερικά και ιστορικά:

ΠΟΙΑ είναι η σωστή σύνοδος και για
ΠΟΙΟΥΣ λόγους υπερτερεί της άλλης.
ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικός, ένας και μοναδικός,
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος" και
ΠΟΙΟΝ αυτός ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ και
με ΠΟΙΟΥΣ παραλλήλως (ή αποκρύφως) ΚΟΙΝΩΝΕΙ;
ΠΟΙΑ η δική σου προτεινόμενη και εφικτή λύση για επίσημη καταδίκη
της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού;
ΜΗ μας στρογγυλοκάθεσαι λοιπόν και βγαίνεις κορακίστικα και εξευτελίζεσαι δημοσίως να μας πεις πως "μας έφαγε o λύκος..."

ΛΥΚΟΣ που σας έφαγε κι' έφτυσε και τα κουκούτσια! ΚΟΥΝΙΑ που σας κούναγε και σας νανούριζε "νάνι-νάνι!" Που θα μας πεις εσύ, πηδήξαμε από τη στάνη! ΣAΛΑΤΑ τα 'χεις κάνει και δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι πάει να πει ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ! Καλύτερα ασχολήσου με... το εμπόριο! Δεν μας ενδιαφέρεις καθόλου, παπα-λύκαρε! Άντε στη τρύπα σου, στο τρεχαντήρι σου και ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ!





45 σχόλια:

  1. πάντησηΔιαγραφή
    ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ6 Αυγούστου 2016 - 10:51 μ.μ.

    Πολυ ταραχη σας κατελαβε αδερφια μου. Οση δεν αισθανθηκατε οταν ολη η Ιεραρχια του Νεου προσφωνουσε τον Παπα Αγιοτατο Αδελφο και το Συστημα του Εκκλησια του Χριστου!!! Επισης δεν ειδα ταραχη στις εκφρασεις σας οταν ο Πατριαρχης και ο Αρχιεπισκοπος με τις ουρες των εκαναν Δεηση στο Αιγαιο υπερ μακαριας μνημης και αιωνιου αναπαυσεως των πνιγεντων εν τη θαλασση Μουσουλμανων!! ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΕΛΕΟΣ!!! (ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ)ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ



    ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ10 Αυγούστου 2016 - 1:12 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΑΔΕΛΦΟΙ κ.Κατσουρα και κ. Νικολαε δεν έχει νόημα αυτός ο διάλογος. Το μόνο μήνυμα που έδωσε είναι : 1.Το Παλαιό είναι ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΙΩΝΩΝ και δεν έχει μυστηριακή επικοινωνία με τον επάρατο Οικουμενισμο και 2.Όλοι οι συγχρονοι αποτειχισμενοι αποτελούν προσωποπαγείς καταστασεις. ΕΥΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΎΣΚΟΛΗ ΘΈΣΗ. ΈΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΊ. ΒΛΈΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ ΑΛΛΆ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΆ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗ. ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΤΌΛΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι ειναι αυτα που γραφετε πατερ Μπαρδακα;Πολυ φαντασια εχετε.
      Το βιντεο σας ηταν επιεικως απαραδεκτο απο πασης αποψεως. Θα επρεπε για οσα ειπατε να ντρεπεστε.
      Και αποδεικνυουν αμαθεια και ημιμαθεια.
      Κατι νστραβο εχετε μεσα σας.
      Εμεις δεν κατηγορουμε το παληο ημερολογιο.
      Κατηγορουμε τους κακοδοξους παληοημερολογιτες που το αναβιβαζουν σε ΔΟΓΜΑ ΠΙΣΤΕΩΣ.
      Σαν καποιο παλαβο ταξιτζη που συχναζει στον πατερα Αγγελακακη και καποια αφηνισμενη μαιναδα που πρεσβευει τις ιδιες κακοδοξιες και εκθετει καθε αγωνα αποτειχισεως.
      Προκειται για παλαβους, παλαβες και τις παλαβομαρες τους.
      Αν εσεις ανεχεσθε τετοιους και δεν τους αποβαλετε απο τις ταξεις σας γινεστε απωθητικοι και ανορθοδοξοι.
      Ολα οσα λεμε πρεπει να εχουν καποιο οριο.
      Οι υπερβολες και οι ανοησιες ημιμαθων ψευτοζηλωτων θαπρεπε να καταδικαζονται απο ολους τους νουνεχεις.
      Κριμα πατερ αλλα νομιζω οτι οσο γηραζει ο ανθρωπος οταν δεν γινεται περισσοτερον σοφος γινεται υπερβολικα μωρος.

      Διαγραφή
  2. Δεν έχουν άδικο, όσοι μας κατηγορούν για "ταλιμπανισμό". Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως το ήξερα ότι θα αποτραβηχτείς από τον διάλογο! Ούτε προφητικό χάρισμα έχω, ούτε διορατικό... Να όμως που μιας απλής προβλέψεως αισθητήριο, βγήκε αληθινό.

    Ξεπέρασε λοιπόν τις ανθρώπινες (έστω και λαθεμένες ή ατυχείς εκφράσεις), παράβλεψε τα ελαττώματα τα οποία έχουμε όλοι και ΑΛΟΙΜΟΝΟ αν αποτελούσαν αυτά κριτήριό μας για την ανεύρεση της Αληθείας (διότι αν ξεκινήσουμε μ' αυτή τη βάση, κάποιοι θα απορρίψουν και.... τον Χριστό τον Ίδιο για τα ελαττώματα των μαθητών και την φρικτή την προδοσία αυτή) και ΕΛΑ απάντησε στα ΑΠΛΑ ξαι ΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ως άνω ερωτήματα:


    Μας λες "να πάμε με Αλήθεια;;
    Με ΠΟΙΟ "Παλιό";
    ΠΟΙΑ Σύνοδο;
    ΠΟΙΑ Παράταξη και ΓΙΑΤΙ;
    Θα πρέπει επίσης να υποδείξεις με επιχειρήματα Αγιοπατερικά και ιστορικά:
    ΠΟΙΑ είναι η σωστή σύνοδος και για
    ΠΟΙΟΥΣ λόγους υπερτερεί της άλλης.
    ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικός, ο ένας και μοναδικός, ο πάντων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ "Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος" και
    ΠΟΙΟΝ αυτός ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ και
    με ΠΟΙΟΥΣ παραλλήλως (ή αποκρύφως) ΚΟΙΝΩΝΕΙ;
    ΠΟΙΑ η δική σου προτεινόμενη και εφικτή λύση για επίσημη καταδίκη
    της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Πανταζή όντως θα ξεπεράσουμε τις ατυχείς και λαθεμένες σας εκφράσεις-χαρακτηρισμούς και θα σας ομιλήσω ανοικτά.

      Θα πάτε με το παλαιό εορτολόγιο όπως και θα έπρεπε ήδη να είσθε.

      Θα πάτε με την σύνοδο όπου:

      1) Επί των διαλόγων νεοημερολογιτών-παλαιοημερολογιτών επί μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος των τότε διαλόγων, παραχωρούσαν Ναούς με αντάλλαγμα να μνημονεύουν τον Αρχιερείς της επίσημης Εκκλησίας.

      2) Με την σύνοδο που ο πνευματικός σας πατήρ Ευθύμιος Τρικαμηνάς συμμετείχε σε συνέδρια στην Πάτρα ως ομιλητής!

      3) Με την σύνοδο όπου έχουν επιστρέψει αρκετοί: είτε Ματθαικοί, είτε Κυπριανίτες, είτε Βούλγαροι του εξωτερικού, είτε Ρουμάνοι, κ.λπ.

      Με την σύνοδο όπου κοινωνούν οι εσφιγμενίτες.

      Με την σύνοδο όπου έστελναν τον κόσμο οι όντως παλαιοί αποτειχισμένοι π. Θεοδώρητος και π. Χρυσόστομος Σπετσών.

      Με την σύνοδο που στήριζε ο Ορθόδοξος Τύπος παρά όταν τέθηκε το ζήτημα των Μυστηρίων ουδέποτε ξαναδημοσίευσε άρθρα τους!

      Θέλετε και άλλα;

      Αγιοπατερικά και να θέλαμε δεν μπορούμε να αποδείξουμε αυτό που ζητάτε, δεν γνωρίζετε ότι οι Άγιοι Πατέρες δεν ομίλησαν δια τους Γ.Ο.Χ.!

      Ποιος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών; Πάντως ο Ιερώνυμος δεν είναι, εκτός εάν εσείς τον θεωρείτε Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο!

      Ποιόν μνημονεύει; Τι εννοείται ''ποιόν μνημονεύει και μάλιστα ''αποκρύφως'' κοινωνεί; Γνωρίζετε καλύτερα εσείς από εμάς; Από ποιους λαμβάνετε τις «πληροφορίες» σας εκεί στο εξωτερικό που διαμένετε; Να μας πείτε και εμάς!

      Ποια η πρόταση για εφικτή λύση για επίσημη καταδίκη του Οικουμενισμού; Ακριβώς ότι λέγει ο Μ. Βασίλειος:

      «Είναι ανάγκη ταχείας ενεργείας, και παρουσίας πολυαρίθμων αδελφών, ώστε όσοι έλθουν από αυτού να συμπληρώσουν σύνοδον, ούτως ώστε να έχουν την αυθεντίαν προς διόρθωσιν των πραγμάτων..... Αυτοί και την εν Νικαία συνταχθείσαν υπό των πατέρων ομολογίαν πίστεως θ΄ ανανεώσουν και την αίρεσιν θ΄ αποκηρύξουν και εις τας Εκκλησίας θ΄ απευθύνουν ειρηνικούς λόγους συναγόντες εις ομόνοιαν τους ομόφρονας».

      Οι μόνοι αγαπητέ που μπορούν να επιτύχουν πολυάριθμη Σύνοδο δια να καταδικάσουν τον Οικουμενισμό είναι μόνον οι Γ.Ο.Χ. Όπως και οι ίδιοι στην τελευταία Εγκύκλιό τους ανέφεραν:

      «Σὲ ἐκκλησιαστικὸ ἐπίπεδο, χρειάζεται σοβαρὴ ἀποτίμηση καὶ ἐνημέρωση, ἀλλὰ καὶ ἀντιμετώπιση τῶν οἰκουμενιστικῶν κακοδοξιῶν, καὶ πρὸς τοῦτο, ὅπως καὶ γιὰ τὴν προετοιμασία μιᾶς ὄντως Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν μας, ἡ Ἱερὰ Σύνοδός μας ἔχει ἤδη ὁρίσει εἰδικὴ Ἀρχιερατικὴ Ἐπιτροπή».

      Διαγραφή
    2. Αλλά και στο εκκλησιολογικό κείμενο αναφέρουν:

      1. Κατὰ τὸν παρελθόντα εἰκοστὸν αἰῶνα, γνήσιοι Ὀρθόδοξοι Ἀρχιερεῖς προέβησαν τοπικῶς, ὅτε τοῦτο ἦτο δυνατὸν νὰ πραγματοποιηθῆ, εἰς συνοδικὰς καταδίκας τόσον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ὅσον καὶ τοῦ Σεργιανισμοῦ, ἀλλὰ καὶ τοῦ Ἐλευθεροτεκτονισμοῦ (Μασωνίας).
      2. Ἐνδεικτικῶς, ἀναφέρονται αἱ καταδίκαι τοῦ Οἰκουμενισμοῦ ἀπὸ τὴν Σύνοδον τῆς Ῥωσικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐν Διασπορᾷ ἐν ἔτει 1983, ὡς καὶ ἀπὸ τὴν ἐν Ἑλλάδι Ἐκκλησίαν τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν ἐν ἔτει 1998• ἐπίσης, ἡ καταδίκη τοῦ Σεργιανισμοῦ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησίαν τῶν Κατακομβῶν ἐν Ῥωσίᾳ, ὡς καὶ ἐπίσης ἀπὸ τὴν Ῥωσικὴν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν ἐν Διασπορᾷ κατὰ διαφόρους καιρούς, τέλος δὲ καὶ ἡ καταδίκη τοῦ Ἐλευθεροτεκτονισμοῦ (Μασωνίας) ἀπό τὴν Ἐκκλησίαν τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν Ἑλλάδος ἐν ἔτει 1988.
      3. Αἱ Συνοδικαὶ αὗται ἐπικρίσεις, ἰδίως μάλιστα τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἀποτελοῦν σημαντικοὺς σταθμοὺς πρὸς τὴν ὀρθὴν κατεύθυνσιν, διὰ τὴν σύγκλησιν μιᾶς Γενικῆς Συνόδου Γνησίων Ὀρθοδόξων, Ἥτις θὰ ἀποφανθῇ μετ’ ηὐξημένου κύρους περὶ τῆςἩμερολογιακῆς-Ἑορτολογικῆς Καινοτομίας καὶ τοῦ ἀντι-ευαγγελικοῦ καὶ συγκρητιστικοῦ Οἰκουμενισμοῦ.
      4. Τὸ ἀναγκαῖον σήμερον εἶναι, ἐπὶ τῇ βάσει τῆς κοινῆς καὶ Ὀρθῆς Ὁμολογίας τῆς Πίστεως, ἡ ἕνωσις εἰς ἕν κοινὸν Σῶμα πασῶν τῶν Τοπικῶν Ἐκκλησιῶν τῆς Γνησίας Όρθοδοξίας, προκειμένου νὰ δηµιουργηθοῦν αἱ προϋποθέσεις πρὸς συγκρότησιν/σύγκλησιν Μείζονος Γενικῆς Συνόδου Αὐτῶν, πανορθοδόξου ἐμβελείας καὶ κύρους, διὰ τὴν δραστικὴνἀντιμετώπισιν τῆς αἱρέσεως τοῦ Οἰκουµενισµοῦ, ὡς καὶ τοῦ ποικιλομόρφου Συγκρητισμοῦ, ἐπίσης δὲ καὶ διὰ τὴν ἐπίλυσιν ποικίλων προβλημάτων καὶ ζητημάτων πρακτικῆς καὶ ποιμαντικῆς φύ-σεως,ἅτινα ἀπορρέουν ἐκ τούτων καὶ ἀπασχολοῦν τὴν ζωὴν τῆς Ἐκκλησίας γενικῶς, ἀλλὰ καὶ τῶν πιστῶν εἰδικῶς, ὥστε νὰ διασφαλισθῆ ὁ σύνδεσμος τῆς ἐν Χριστῷ Εἰρήνης καὶ Ἀγάπης.
      5. Ἡ ἀνάγκη αὕτη καθίσταται κατανοητὴ ἐκ τοῦ ὅτι ἡ ἀληθὴς Ἐκκλησία, ὡς τὸ πραγματικὸν Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, εἶναι ὡς ἐκ τῆς φύσεως Αὐτῆς Καθολικὴ ἐν τῇ πληρότητι τῆς Ἀληθείας, τῆς Χάριτος καὶ τῆς Σωτηρίας, ἀποφαίνεται δὲ Συνοδικῶς διὰ τῶν Ἐπισκόπων Αὐτῆςἔναντι ἑτεροδιδασκαλιῶν καὶ τοῦ ἐξ αὐτῶν παγκοσμίου σκανδάλου· ὡς ἐκ τούτου, ὀφείλει νὰ ἐπιδιώκῃ ἀφ’ ἑνὸς μὲν τὴν διατύπωσιν τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεως, πρὸς ὁριοθέτησιν τῆς Ἀληθείας ἔναντι τοῦ ψεύδους, ἀφ’ ἑτέρου δὲ τὴν στηλίτευσιν καὶ καταδίκην τῆς πλάνης καὶ τῆς φθορᾶς ἐκ τῆς αἱρέσεως καὶ τῶν αἱρετικῶν, διὰ τὴν προστασίαν τοῦ Ποιμνίου,διαπιστώνουσα καὶ διακηρύττουσα τὴν ἤδη ὑφισταμένην ἔκπτωσιν τῶν αἱρετικῶν.

      Διαγραφή
    3. 6. Οὕτως, ἐν Συνόδῳ Μεγάλῃ καὶ Γενικῇ τῆς Γνησίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, δέον ὅπως διακηρυχθῇ πάσῃ τῇ κτίσει, ἀφ’ ἑνὸς μὲν ἡ ἐν ἡμῖν Μοναδικὴ Ἐλπὶς, ὡς μόνη διέξοδος ἐξ ὅλων τῶν ἀδιεξόδων «διὰ τοὺς μέλλοντας κληρονομεῖν σωτηρίαν», ἀφ’ ἑτέρου δὲ ἡ πλήρης καὶ ὁριστικὴ ἀντίθεσις, ὡς ἀλληλο-αποκλειομένων, Ὀρθοδοξίας καὶ Συγκρητισμοῦ, οἰκουμενιστικῆς καὶ σεργιανιστικῆς κατευθύνσεως, πρὸς δόξαν τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, Θεομητορικαῖς, Ἀποστολικαῖς, καὶ Πατερικαῖς πρεσβείαις.
      7. Εἴθε νὰ ἀξιωθῶμεν εἰς τὸ ἐγγὺς μέλλον, ἑπόμενοι τοῖς Ἁγίοις Πατράσι καὶ ταῖς Ἁγίαις Συνόδοις, διαφυλάσσοντες δὲ ἀκαινοτόμητον τὴν ἅπαξ Παραδοθεῖσαν Πίστιν εἰς ἡμᾶς, νὰ συνδιακηρύξωμεν μὲ τοὺς Πατέρας τῆς Πανορθοδόξου Συνόδου τοῦ 1848:
      «“Κρατῶμεν τῆς Ὁμολογίας”, ἣν παρελάβομεν ἄδολον...,ἀποστρεφόμενοι πάντα νεωτερισμὸν ὡς ὑπαγόρευμα τοῦ διαβόλου· ὁ δεχόμενος νεωτερισμόν, κατελέγχει ἐλλιπῆ τὴν κεκηρυγμένην Ὀρθόδοξον Πίστιν. Ἀλλ’ Αὕτη πεπληρωμένη ἤδη ἐσφράγισται, μὴ ἐπιδεχομένη μήτε μείωσιν, μήτε αὔξησιν, μήτε ἀλλοίωσιν ἡντιναοῦν, καὶ ὁ τολμῶν ἢ πρᾶξαι ἢ συμβουλεῦσαι ἢ διανοηθῆναι τοῦτο, ἤδη ἠρνήθη τὴν Πίστιν τοῦ Χριστοῦ».

      Πως θα επιτευχθεί όμως αναλυτικά η καταδίκη; Ρωτήστε μας με ''απλώ τω τρόπω'' και αφήστε τους χαρακτηρισμούς δια να συνομιλήσουμε ως άνθρωποι! Διότι ποιός θα συνομιλήσει μαζί σας όταν δεν συνομιλείτε με επιχειρήματα αλλά προβαίνετε σε χαρακτηρισμούς;
      Σας προτείνω να ανακάλεσετε ότι γράψατε διότι ο π. Ευθύμιος σας είπε αυτό που δεν αντιλαμβάνεστε! Αφού δεν έρχεσθε με εμάς, συγκροτείστε ΕΝΑ ΣΩΜΑ τουλάχιστον και να μην είσθε ως μεμονωμένοι αποτειχισμένοι και μάλιστα ούτε καν ενωμένοι με τους υπολοίπους αποτειχισμένους που ακολουθούν μετά μανίας το παλαιό κ.λπ.! Αυτό σας είπε με λίγα λόγια δίχως να είμαι δικηγόρος αυτού! Δυστυχώς αντιληφθήκατε αντιστρόφως τους λόγους του....

      Διαγραφή
    4. Όταν ηρεμήσετε, συγκεντρώστε τα ερωτήματά σας ώστε να σας απαντήσουμε με ένα άρθρο αποκλειστικά δια εσάς, και αν δεν σας καλύψουν οι απαντήσεις τότε, έπιτεύχθη ένας απλός διάλογος, άσχετα αν δεν είχε αποτελέσμα επειδή δεν σας κάλυψε (υποθετικά).

      Όμως όταν ηρεμήσετε και ομιλήσετε σεβόμενος την ιδιότητά σας!

      Διαγραφή
    5. Οι χαρακτηρισμοί εν γένει δεν είναι αυτοί καθ' εαυτοί κακοί ούτε και πρέπει να είναι καταδικαστέοι. Αρκεί να μην είναι άδικοι, ψευδείς και συκοφαντικοί. Οι χαρακτηρισμοί χαρακτηρίζουν τους χαρακτήρες (και παλιοχαρκτήρες) των αποδεκτών. Εάν κάποιοι χαρακτηρισμοί δεν σας χαρακτηρίζουν, μη κολλάτε στην απλή απόδοση των χαρακτηρισμών αλλά στην ανασκευή τους και ανατροπή τους. Εάν όμως αληθεύουν, τότε αυτοδικαιώνονται και δικαίως αποδίδονται.

      Και ο Χριστός ο Ίδιος χρησιμοποίησε πάρα πολύ σκληρούς, αυστηρούς, φρικτούς και ανατριχιαστικούς χαρακτηρισμούς (ίσως και "υβριστικούς" για τον ψευτοηθικισμό σας) καθώς και ο Απόστολος Παύλος (ὦ πλήρης παντὸς δόλου καὶ πάσης ραδιουργίας, υἱὲ διαβόλου, ἐχθρὲ πάσης δικαιοσύνης, οὐ παύσῃ διαστρέφων τὰς ὁδοὺς Κυρίου τὰς εὐθείας;") καθώς και οι Άγιοι Πατέρες που αν σου τους παραθέσω "θα πάθεις την πλάκα σου" και ίσως σκανδαλισθείς ανεπανόρθωτα! Ταλαίπωρε, που θα μου πεις "να μιλήσω σεβόμενος την ιδιότητά μου!" Δεν θα το κρίνεις εσύ αυτό αλλά ο Θεός! Ούτε είναι δίκαιο να θίγεις και να προσβάλλεις τους άλλους εξ' αιτίας ελλείψεως επιχειρημάτων και να επιχειρείς να τους "μουτζουρώσεις" την ιδιότητά τους κρίνοντάς τους από αυτήν και μόνο. Να διαλέγεσαι με επιχειρήματα, ασχέτως ιδιότητος, είτε είμαι λαϊκός, είτε είμαι παπάς είτε είμαι ΓΟΧ. Ωχ, τα χάπια μου! Μας έπιασαν οι γνησιότητες. Όσο για τους Γνησιοτάτους ΓΟΧ που προωθείς, όχι δεν με καλύπτεις και δεν με πείθεις καθόλου. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

      Και ΜΗ μου μιλας εμένα για "χατακτηρισμούς". ΑΚΟΥΣ εκεί "Σοφάκι" Τί είναι; Φίλη στενή απ' τα παλιά ή "γκόμενά σου";;;;;Ακούς εκεί "Σοφάκι..." Ωραίος είσαι κι ας μη αποκαλείσαι "Παλιός" ούτε "ΔΑΣΚΑΛΟΣ" έμπειρος και σοφός... Εγώ πάντως, (που τόσο πολύ σε πείραξαν οι "χαρακτηρισμοί" μου) ΔΕΝ θα τολμούσε ποτέ να μιλήσω έτσι. Αλλά δεν θα σε δικάσω για αυτό, ούτε θα το χρησιμοποιήσω αυτό ως "επιχείρημα" όταν διαλεγόμαστε για κάποιο θέμα, το Ημερολόγιο ας πούμε. Μίλα όπως θέλεις και όπως αγαπάς. Επιχειρήματα να έχεις, μάθε ν' αποδέχεσαι, να σέβεσαι και ν' αγαπάς.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ, οι χαρακτηρισμοί σου είναι και άδικοι, και ψευδείς, και συκοφαντικοί, και σου απάντησα σαφέστατα για ποιά παρανόηση επρόκειται εις του λόγους του πατρός. Απλά είσαι ''τυχερός'' που τα λέγεις στον π. Ευθύμιο αυτά και όχι σε κανέναν άλλον.

      Όχι μόνον ο Χριστός χρησιμοποίησε σκληρούς λόγους αλλά και οι Πατέρες οι Άγιοι, τους οποίους αν χρησιμοποιήσω μάλλον εσύ ''θα πάθεις την πλάκα σου και ίσως σκανδαλισθείς ανεπανόρθωτα'', ειδικά αν χρησιμοποιήσω το ίδιο ύφος το οποίο είναι αρκετά εύκολο, δικαιολογώντας το ως ''λόγους του Χριστού''!!!

      Με επιχειρήματα ομίλησα, αν όμως εσένα δεν σε καλύπτουν και τα θεωρείς ως μη επιχειρήματα, είναι δικαίωμά σου και πρόβλημά σου, και όχι δικό μου.

      Ούτως ή άλλως όταν δεν σου απαντούν θεωρείς υπεκφυγή την μη απάντηση, και όταν σου απαντούν θεωρείς δήθεν ως ''έλλειψη επιχειρημάτων''!!

      Με λίγα λόγια:

      μπορείτε να μείνετε εις την ''μοναξιά'' σας, νομιζόμενοι ως οι μόνοι σωστοί, επιχειρηματολογώντας με τον τοίχο, διότι με ανθρώπους είναι αδύνατον να επιχειρηματολογήσετε.

      Το πρόβλημα θα είναι όμως μην έπειτα αρχίζει και σας ενοχλεί και ο τοίχος, ο οποίος ταλαίπωρος δεν θα ομιλεί καθόλου, αλλά ως φυσικό επακόλουθο θα προσάψετε έπειτα τους δήθεν σκληρούς λόγους του «Χριστού» αναγκαστικά στον τοίχο εφ΄ όσον δεν θα υπάρξει και κανείς να ομιλήσει μαζί σας, και εσείς λάβετέ το ως δήθεν ''στέρηση επιχειρημάτων''!!

      Μόνο προσέξτε διότι δεν θα είναι στέρηση ή υπεκφυγή, διότι ο ''ταλαίπωρος'' είναι απλά ένας τοίχος και δεν μπορεί να ομιλήσει!


      Διαγραφή
    7. Επίσης όχι μόνο θα σε κρίνουμε, αλλά και πρέπει να σε ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ! Θα μας παρουσιάσεις ότι έχεις και το ''ακατάκριτον'' επειδή δήθεν θα σε κρίνει μόνο ο Θεός!!! Θα κρίνουμε και θα κατακρίνουμε και τις θολολογίες σου, και τις διατροφές σου, και ότιδήποτε άλλο χρειάζεται.

      Περί διαλόγου όμως, επαναλαμβάνω: με τον τοίχο!

      Διαγραφή
    8. Το "ακατάκριτον" είναι δική σου αυθαίρετη και εμπαθής ερμηνεία. Όταν δεν έχεις επιχειρήματα και δεν διαθέτεις την αλήθεια των λεγομένων, τότε καταφεύγεις στην αλλαγή και μετατόπιση θέματος λέγοντας "όχι χαρακτηρισμούς" και ότι τάχα "δεν σέβομαι την ιδιότητά μου". Εσύ με τυφλότητα και εχθρότητα περισσή και μάλιστα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ επιμένεις "ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ". Κατέκρινέ με όσο θέλεις, την ψυχή σου ζημιώνεις, όχι εμένα. Όταν γράφω "θα με κρίνει ο Θεός", εννοώ "θα με κρίνει ΚΑΙ ο Θεός", "θα με κρίνει δίκαια ο Θεός", "θα με κρίνει ΤΕΛΙΚΑ ο Θεός". Τί δηλαδή, μου "απαγορεύεις" να Τον συμπεριλαμβάνω στη λίστα των κριτών μου ως εν τέλει Τον ΜΟΝΟ Αληθή, Δίκαιο και Αδέκαστο Κριτη; Και ΠΟΙΟΣ είσαι ΣΥ; Ανώτερός Του, ή Συμβουλάτοράς Του;


      Όχι, δεν διαθέτεις επιχειρήματα κι αυτό το κρίνουν και αυτοί που μας διαβάζουν. Είναι εύκολο για σένα (συνηθισμένη τακτική σας) να με αποκαλείς "θολολόγο" και "διαστροφέα" χωρίς ομως να καταδεικνύεις ακριβώς και επιτυχώς την θολούρα και την διαστροφή επί συγκεκριμένων θέσεων και ζητημάτων με συνοδεία ευσταθούντων επιχειρημάτων. Η "θολούρα" βασιλεύει αποδεδειγμένα στο φτωχό μυαλό σου που δεν έχει την απλή δυνατότητα και επίπεδο στοιχειώδους γνώσεως της Ελληνικής Γλώσσης, ώστε να αντιληφθεί πως η αναφορά μου στη χρήση σκληρών χαρακτηρισμών ΚΑΙ εκ μέρους του Χριστού καθώς ΚΑΙ των Αποστόλων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση (και με καμία εσωτερική διάθεση) κάποια τολμηρή ισοβάθμιση και σύγκριση του εαυτού μου μαζί τους (δεν τρελάθηκα) αλλά συνιστά απλό εντοπισμό και προσδιορισμό χρήσεως χαρακτηρισμών ΚΑΙ εκ μέρους τους.


      Για να σου το εξηγήσω καλύτερα, θα σου πω ένα παράδειγμα (διότι είσαι καταθλιπτικά αμόρφωτος και ανάγωγος). Προβαίνω στον εξής ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ εναντίον σου: "Είσαι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ!" Τώρα υποχρεούμαι να αποδείξω αυτόν τον χαρακτηρισμό προκειμένου να ευσταθεί και να δικαιολογηθεί στην πράξη. Είσαι λοιπόν υποκριτής διότι παντού λέγεις και σε μένα και σε άλλους "όχι χαρακτηρισμούς", "όχι χαρακτηρισμούς" αλλά εσύ ο ίδιος κάνεις πολλούς χαρακτηρισμούς "Σοφάκι" γιουσεφάκι, "θολολογίες" και "διαστροφές" και δε συμμαζεύεται. Αν αυτοί δεν είναι χαρακτηρισμοί, τότε τί είναι φιλοφρονητική προσφώνηση;

      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    9. Πάντως εσείς με το "Πάτριο" είστε ΠΟΛΥ θρασείς! Γράφεις: (να που υποστηρίζω τους χαρακτηρισμούς μου!)


      "Είσαι ''τυχερός'' που τα λέγεις στον π. Ευθύμιο αυτά και όχι σε κανέναν άλλον." Ναι;;;;; Μας απειλείς κιόλας; Και για να καταστώ "άτυχος" σε ποιόν πρέπει τάχα να τα πω; Και τώρα που τα λέω σε σένα, είμαι πιό τυχερός; Ακούς εκεί "Πάτριο"... ΑΤΥΧΗΣ και ΑΝΑΛΗΘΗΣ έκφραση! Για να μην πω ΒΛΑΣΦΗΜΗ διότι ΔΕΝ είναι κτητικό, "των Πατέρων", του ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ κατασκεύασμα και απόκτημα είναι! Οι Πατέρες έκαναν ΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ (όπως έκαναν χρήση και ΑΛΛΩΝ ημερολογίων) ως απλό πολιτειακό εργαλείο μετρήσεως χρόνου και όχι ως κριτήριο γνησιότητος, αληθότητος και σωτηρίας.


      Και για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ, όποιο κι αν είναι το αληθινό Ονοματεπώνυμό σου, ΕΣΥ ανήκεις σε ΣΥΝΟΔΟ. Εγώ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ να ανήκω σε κάποια Σύνοδο. ΟΥΤΕ αυτήν με το Νέο, ΟΥΤΕ σε μία από ΑΥΤΕΣ τις ΠΟΛΛΕΣ. Κοντός ψαλμός: "αλλληλούια". Και αν υποθέσουμε πως ΔΕΝ υπήρχαν πολλές ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ με το Παλαιό, αλλά μόνο μία Ενιαία-Ενωμένη κι Ισχυρή, ΠΑΛΙ δεν θα ήθελα με τίποτα να ανήκω σε αυτή διότι ΔΕΝ προβλέπεται να ανήκουμε σε σύνοδο, ούτε υφιστάμενη, ούτε παράλληλη, ούτε πιο γνήσια από το σήμα κατετεθέν γνησιότητος του Πάπα, διότι αμέσως ΠΑΥΕΙ η Αποτείχισή μου. Εσύ αφού εντάχτηκες σε κάποια σύνοδο, "καλά να πάθεις", μείνε εκεί που είσαι! Εμας ΤΙ μας ενοχλείς και παρενοχλείς; Επειδή έκοψες εσύ την ουρά σου, να την κόψουμε κι εμείς για να καταπραΰνετε έτσι τη συνείδησή σας;


      Αμέσως μόλις βλέπετε νέες Αποτειχίσεις, αμέσως εσύ, ο "δασκαλάκος" κι ο π. Ευθύμιος Μπαρδάκας γαυγίζετε ανέλπιστα κι απεγνωσμένα, ελάτε σε μας, ελάτε με το Παλιό, ελάτε με το στανιό, ελάτε κι ας είμαστε κομμάτια χίλια δυό!

      ΡΕ ΔΕΕΕΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!!!

      "Σχισματικόν άνθρωπον, μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας, ΠΑΡΑΙΤΟΥ!!!"

      Διαγραφή
    10. Όντως του καθενός τα επιχειρήματα θα τα κρίνουν άλλοι!

      Όσο δια την «πολύτιμη γνώση» και μάλιστα της ελληνικής γλώσσης που ισχυρίζεσαι ότι κατέχεις να την βράσω! Δεν έχω καμία ανάγκη να μάθω σε άπταιστη ελληνική τις βωμολοχίες που γράφεις! Προτιμώ την ''πτωχείαν'' των λέξεων, παρά το πλήθος-ποικιλία των βωμολοχιών που εσύ γνωρίζεις!

      Όσο δια τους δήθεν χαρακτηρισμούς που σε ενόχλησαν όπως ''σοφάκι'' κ.λπ., ας κάνει κανείς την σύγκριση των δήθεν χαρακτηρισμών μου με τα όσα έγραψες άνωθεν, και θα διαπιστώσει κανείς την τεραστία διαφορά απόστασης μεταξύ ηλίου και σελήνης!!!

      Βεβαίως και είσαι τυχερός, διότι ούτε του πατρός Ευθυμίου αλλά ούτε και στον δικό μου χαρακτήρα είναι η χρησιμοποίησις διαφόρων βωμολοχιών που εσύ ξεστομίζεις!

      Όσο δια το ότι δεν θέλεις να ανήκεις σε κάποια Σύνοδο, αυτό είναι αυτονόητο διότι εσείς πάσχετε από τον ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ, οπότε είναι ολίγον δύσκολον η υποταγή! Είναι αυτό ακριβώς που λέγει ο σοφός Νικίας: «ο εγωιστής επιδιώκει την μοναξιά για να αποφύγει την υποταγή»! Η διαφορά είναι ότι τον εγωισμό σας εσείς τον βαπτίσατε αποτείχιση! Ανακάλυψες την δήθεν αποτείχιση τα τελευταία έτη και μας κάνεις και μάθημα!
      Αλλά επίσης και να ήθελες θα έπρεπε να ρωτήσεις εάν εμείς σε θέλουμε...... Οπότε......

      Όσο δια τις δήθεν ''περιβόητες'' αποτειχίσεις που δήθεν είδαμε......, για ποιές αποτειχίσεις; τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού; Νομίζεις ότι ''γαυγίσαμε'' διότι έχουμε έλλειψη ποιμνίου; Μάλλον εσείς κλαίτε ωσάν τους ΛΥΚΟΥΣ κάνοντας ''ουουουυ'' διότι δεν είδατε περισσότερες αποτειχίσεις ώστε να μεγενθύνετε το ελάχιστο και μη ενωμένο αλλά μεμονωμένο σχήμα που έχετε! Επίσης αν εμείς γαυγίζουμε παρομοιάζοντας μας ως σκύλους, καλό είναι να γνωρίζεις ότι ο σκύλος γαυγίζει για να φοβηθούν οι ΛΥΚΟΙ και να μην πλησιάζουν το αποσπώμενο πρόβατο. Αλλά επίσης να ακούσει και το πρόβατο.... Ο νοών νοείτω!

      Και βέβαια θα σε παρατήσουμε, αυτό είναι επίσης αυτονόητο! τις συκοφαντίες σας όμως και τα δήθεν «επιχειρήματά» σας θα τα σχολιάζουμε και θα τα σχολιάζουμε και θα τα σχολιάζουμε.......

      Όσο δια το τελευταίο σου σχόλιο περί σχισματικού ανθρώπου, το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι αν είμαι εγώ σχισματικός διότι το απεφάσισαν κάποιοι ταγοί, τότε λυπάμαι που το λέγω, αλλά και συ γι΄ αυτούς είσαι ακριβώς το ίδιο και μάλιστα καταδικασμένος επίσημα από Μεγάλη Σύνοδο!
      Οπότε οι ίδιοι που χαρακτήρισαν εμένα σχισματικό χαρακτηρίζουν και εσένα, η μάλλον εσάς! Εσείς συνεχιστε να φωνάζετε κλαίγοντας ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΘΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΘΕ ΖΗΛΩΤΕΣ'' όπως ήδη κάνετε, και να είσθε σίγουροι ότι θα σας λυπηθούν!

      Καλή μετάνοια!

      Διαγραφή
    11. Ιωαννη Ν. πολυ υπεροπτικο ειναι το υφος σου και εισαι νεαρος.
      Ποιοι ειστε εσεις που μιλατε και για αλλους και αποφασιζετε ποιους δεχεσθε και ποιους οχι;
      Τους εκφραζετε ή εκφραζετε μονο τον εαυτο σας;
      Εγω θελω να σε ρωτησω δυο απλα πραγματα.
      Συμφωνεις με τις φαιδροτητες Μπαρδακα, οπως αυτες τις εξεφρασε στο βιντεο;
      Και θα ηθελα να σε ακουσω: Θεωρεις το παληο ημερολογιο ως δογμα πιστεως;

      Διαγραφή
    12. Τι εννοείς ''νεαρός'' αγαπητέ; Στα 40 παρά ένα χρόνο, είναι σχετικό τι εννοείς ''νεαρός''. Ίσως νεαρός προς εσένα; Εάν ναι καλώς τότε.

      Οδυσσέα, επαναλαμβάνω, ουδέποτε θίξαμε Τρικαμηνά κ.λπ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ και το τονίζω με μεγάλα γράμματα, εν αντιθέσει με άλλους. Τώρα εάν θέλετε να συνεχίζετε την παρανόηση που ήδη έχω αναφέρει ξεκάθαρα δια το τι εννοούσε ο π. Ευθύμιος τότε δικαίωμά σας.

      Όταν διαφωνείς με κάποιον, έχεις το δικαίωμα να διαφωνείς, αλλά το να κατεβάζεις έναν οχετό βωμολοχιών, τούτο είναι απαράδεκτον. Όταν διαφωνούσα προσωπικά με τον Τρικαμηνά για κάποια θέματα, έγραψα άρθρο και κάναμε διάλογο χωρίς βωμολοχίες χωρίς χαρακτηρισμούς, δεν είχα γράψει τότε ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ κ.λπ. επειδή μας θεωρεί σχισματικούς! Άπέδειξα σε άρθρο γιατί κατ΄ εμέ κάνει λάθος. Μπορείς να αποδείξεις την αλήθεια που εσύ πιστεύεις δίχως να εκφραστείς με απαράδεκτο τρόπο!

      Τώρα εάν δεν αντιλαμβάνεσαι τι λέγω, δεν έχω άλλο τρόπο να στο εξηγήσω. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

      Διαγραφή
    13. Ο π. Ευθύμιος εννοούσε ότι καλόν είναι να έχετε ΕΝΑ ΣΩΜΑ και να μην είσθε μεμονωμένοι αποτειχισμένοι. Δηλαδή ο κάθε ένας μόνος του, είτε ακολουθεί το παλαιό είτε το Νέο.

      Ουδέποτε σώφρων παλαιοημερολογίτης εξέφρασε άποψη ότι το ημερολόγιο είναι δόγμα, εξεφράσθη όμως η ορθή άποψη ότι ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ διότι έθιξε την ενότητα της Εκκλησίας.

      Εσύ θα έπρεπε να γνωρίζεις πολύ καλά αυτές τις θέσεις, και πιστεύω ότι τις γνωρίζεις. Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν στοιχειώδεις θεολογικές γνώσεις και νομίζουν ότι το ημερολόγιο είναι δόγμα, αυτοί δεν μας εκφράζουν. Ουδείς εχέφρων υποστήριξε ποτέ ότι το ημερολόγιο καθ΄ εαυτό είναι δόγμα. Άλλο το ένα και άλλο αυτό που ανέφερα.

      Τα έχουμε εξηγήσει και αναλύσει πολλές φορές, αλλά μερικοί προτιμούν να αναπαραγάγουν τις θεολογικές ασυναρτησίες φανατικών που δυστυχώς και αυτοί ονομάζονται Γ.Ο.Χ. και όχι ανθρώπων οι οποίοι αναλύουν ορθά την πλευρά του ζητήματος.

      Εμείς δεν θα πράξουμε ότι έπραξαν οι Νεοημερολογίτες. Ούτε θα τους διώξουμε, ούτε θα τους ξυρίσουμε. Απλά τους ανεχόμαστε, και όσους ανήκουν σε εμάς, τηρούμε τους εκκλ. κανόνες για να επιτύχουμε κάθαρση του χώρου από τοιαύτα στοιχεία.

      Διαγραφή
    14. Λησμόνησα την ερώτησή σου που αναφέρει ότι αν τους εκφράζω ή όχι. Ο Πανταζής εκφράζει τον Τρικαμηνά; Η γνὠμη του Τρικαμηνά είναι ότι ο π. Ευθύμιος είναι ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ; Αν ναι παρακαλώ να το γράψει ο ίδιος ο Τρικαμηνάς! Αν όχι τότε καλό θα είναι να μάθουν μερικοί να λαμβάνουν και μια ''ευλογία'' προτού γράψουν ότι γράψουν....

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    16. Οπως εσυ Ιωαννη Ν. γραφεις οπως γραφεις χωρις να ρωτας κανενα γι αυτα που γραφεις, ετσι γραφουμε και εμεις τελειως ελευθερα με ιδιαν ευθυνην των γραφομενων μας.
      Επομενως για οσα συνομιλεις με τον κ. Πανταζη που τον φιλοξενω εδω, εκει να απευθυνθεις και να κανεις ερωτηματα.
      Ο π. Ευθυμιος ειναι αμετοχος σε ολα αυτα και για τα του Νικου και για τα δικα μου.
      Εκεινος ειναι ενας ασκητης και μενει μεσα σε μια σπηλια και δεν εχει ουτε τηλεφωνα, ουτε αλλους τροπους επικοινωνιας και εγω τον βλεπω απαξ του μηνος οταν ερχεται εδω στον Αγιο Μαρκο.
      Αγαπητε, ο π. Ευθυμιος μιλαει για ενοτητα και αυτο ειναι ορθο.
      Εμεις δεν εχουμε κανενα προβλημα με τους αλλους που αποτειχιστηκαν και τηρουν τις ακολουθιες τους με το παληο. Αυτοι εχουν προβλημα μαζι μας και γι αυτο αρνουνται και να συλλειτουργησουν μαζι μας και να μας κοινωνησουν.
      Αν το ημερολογιο δεν το θεωρουν ως δογμα γιατι αρνουνται να μας κοινωνησουν.
      Αρα το θεωρουν θεμα πιστεως.
      Ουτε η ενοτητα της Εκκλησιας θεωρειται δογμα, οπως λες, μην υπερβαλλουμε στους ορους.
      Ο π. Ευθυμιος πηγε και τους συναντησε και δεν τηρησαν τα συμφωνηθεντα.
      Μπηκαν μπροστα φανατικοι παλιοημερολογιτες και τα διελυσαν ολα σαν τον ταξιτζη και την "καλονη" του Τριλοφου, ισως να υπαρχουν και αλλοι δεν γνωρισα τους ανθρωπους δεν μπορω να πω τιποτα, σεμνους τους ειδα εξωτερικα, μακαρι ναναι και εσωτερικα και να μην ειναι αφηνιασμενοι.
      Θα αποκαλυψω δημοσια και κατι ακομα που αυτες τις μερες εμαθα.
      Ο πατηρ Γεωργιος μας κατηγορει οτι δεν εχουμε αγαπη. Ομως και μετα την διαλυσι εκεινης της συναξης, ο π. Ευθυμιος ξαναπηγε αλλα δεν τον βρηκε, δεν οφειλε να ενδιαφερθει ο ιδιος να τον συναντηση;
      Ποιοι, λοιπον, δεν εχουν αγαπη;

      Ο πατηρ Μπαρδακας ηταν απαραδεκτος στο βιντεο δεν συμφωνεις;
      Μην φοβαστε να λετε την αληθεια.
      Η Αποτειχισι ειναι ορος του Ιερου Κανονα, δεν μας διαταζει ο Ιερος Κανονας να βγουμε απο την Εκκλησια. Ο π. Μπαρδακας δεν το γνωριζει ουτε αυτο το βασικο;
      Το οτι εισαι νεαρος σε ειδα για 30αρι ειδα φωτογραφια σου.
      Ομως για αλλα σημεια θα συνεχισω.
      Ξερεις ειχα παθει 3 εγκεφαλικα και απο τοτε κουραζομαι ευκολα. Υπομονη. Εδω ειμαστε.

      Διαγραφή
    17. Ουδέποτε έχω δημοσιεύσει φωτογραφία μου στο διαδίκτυο ώστε να την δείς, ούτε επίσης έχουμε γνωριστεί προσωπικά.Ίσως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον;

      Διαγραφή
    18. Συγνώμη λάθος έγραψα το εν λόγω σχόλιο. Το διορθώνω και
      συνοψίζω λοιπόν:

      1) O π. Ευθύμιος εξέφρασε την άποψή του η οποία εννοεί ότι να συγκροτήσετε ένα σώμα και να ΜΗΝ είσθε του Τρικαμηνά που ακολουθούν το νέο, του Αγγελακάκη που ακολουθούν το παλαιό, του ''Ακαινοτόμητου'' που δεν θέλουν αν ακούν για του Τρικαμηνά (έχω προσωπική εμπειρία σε συνομιλία μου με αποτειχισμένο του Ακαινοτομήτου), του ενός στην Αυστραλία, του ενός στην Νορβηγία και όπου αλλού υπάρχει! ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑ

      2) Μπορείτε και έχετε δικαίωμα και έχουμε, οι πάντες να επιχειρηματολογούμε, να διαφωνούμε, να αντιδρούμε, όμως το υβρεολόγιο, και οι βωμολοχίες δεν είναι γνώρισμα Χριστιανικό, και αν μερικοί επικαλούνται τους Πατέρες τους Άγιους που κάποιες φορές χρησιμοποίησαν εκφράσεις όπως «τον διάβολον Μαγνέντιον» (Μ. Αθανασίου Απολογία πρός Κωνστάντιον) ή «Δύνασαι μοι ειπείν, αγνώμον και αναίσχυντε αιρετικέ» (Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ PG 48, 1079) ας ενθυμούνται ότι οι Πατέρες ομιλούσαν σε όντως αιρετικούς που διέστρεψαν το δόγμα της Εκκλησίας και ήσαν όντως αιρετικοί και κακόδοξοι! Μήπως ο π. Ευθύμιος διαστρέφει το δόγμα της Εκκλησίας, δεν είναι Ορθόδοξος, αλλά είναι αιρετικός και κακόδοξος;

      3) Όσοι υποστηρίζουν ότι το ημερόλογιο είναι δόγμα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ και έχουμε αναλύσει ξεκάθαρα την ορθή ιστορική πλευρά αλλά και αντιμετώπιση του ζητήματος

      Διαγραφή
  4. Να αγιάση το χέρι σου.
    Γράψε και κάτι για τα ψέματα του Νικολομάννη.
    Βρίζει τον πνευματικό σου(είναι ντροπή να σιωπάς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφάκι άσε τις συκοφαντίες! Κανένας δεν υβρίζει τον π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, αντίθετα πολλάκις τον τιμήσαμε! Μάθετε να ομιλείτε με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς!

      Διαγραφή
    2. Επίσης να αφήσεις και τςι διαβολές σπέρνοντας ζιζάνια. Εσένα αφού δεν είναι δικός σου πνευματικός, τι παριστάνεις; τον δικηγόρο του διαβόλου; Μάθε κυρά μου να ομιλείς με επιχειρήματα και αν δεν έχεις τότε ακολούθησε τον παπα Νίκωνα (διότι για αποτειχισμένη δεν σε κόβω...) και ασχολήσου με το νοικοκυριό σου!

      Διαγραφή
    3. Σοφία, καλά τα λες και μην μασάς...

      Διαγραφή
    4. Σοφία, είχα ήδη γράψει εναντίον του Νικολομάννη πριν καν γράψεις το σχόλιό σου αλλά σε ευχαριστώ για την εκτίμηση και συμπράστασή σου. Να σαι καλά και καλή συνεργασία, καλόν αγώνα!

      Διαγραφή
    5. Ιωαννη Ν. σε ειδα σε φωτογραφια στον Πειραια.
      Εμεις οπου παμε εχουμε μαζι μας καμερες και παιρνουμε τον γυρω μας περιβαλλοντα κοσμο.
      Και μαγνητοφωνακια.
      Ολα καταγραφονται.

      Διαγραφή
    6. Αφού δεν με γνωρίζεις προσωπικά, πως με είδες και με γνώρισες;; Επίσης τι εννοείς στον Πειραιά; Έχω να πάω στον Πειραιά τουλάχιστον 3 έτη. Η τελευταία φορά που βρισκόμουν ήταν προ τριών ετών στα Θεοφάνια. Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον......

      Διαγραφή
    7. Ησουνα εκει σε μια ημεριδα καθημενος;

      Διαγραφή
  5. Ο Αγαθάγγελος της ΡΟΕΔ μνημονεύει τον Ειρηναίο Ιεροσολύμων;
    Οι ΓΟΧ μνημονεύουν και συλλειτουργούν με την ΡΟΕΔ Αγαθαγγέλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την επίσημη σελίδα των ΓΟΧ
    Η Απόφαση των ΓΟΧ και ΡΟΕΔ στην Οδησσό

    "Ἀμφότερες οἱ Πλευρὲς διεπίστωσαν, ὅτι τὸ ὄνομα τοῦ πατριάρχου Ἱεροσολύμων Εἰρηναίου μνημονευόταν ἀπὸ τὴν ΡΟΕΔ μόνον στοὺς Ἁγίους Τόπους…
    Οἱ δὲ Ἀρχιερεῖς τῆς ΡΟΕΔ ἀναμένουν ἀπὸ τὸν πατριάρχη Ἱεροσολύμων Εἰρηναῖο μία σαφῆ Ἀντι-οικουμενιστικὴ δήλωση/ τοποθέτηση, ὥστε βάσει αὐτῆς νὰ ἀποφασισθῆ ἡ ὅποια διαμνημόνευσις αὐτοῦ, ἢ μή, στὸ μέλλον"

    Οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς ΡΟΕΔ
    Ἡ Ἀντιπροσωπεία τῆς Ἐκκλησίας ΓΟΧ Ἑλλάδος


    Τι σημαίνει αυτό;
    Εαν του έκοψαν το μνημόσυνο τότε γιατί δεν το γράφουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδα ενα απαραδεκτο κειμενο του αγαπητου μου Νικολαου Μανη και λυπηθηκα κατακαρδα.
    Ωστε ετσι ε;
    Η Αποτειχισι του πατρος Ευθυμιου δεν ειναι κανονικη, ε;
    Ωστε εχει ειδικο τυπο κειμενου η Αποτειχισι;
    Και η Αποτειχισι για λογους Δικαιοσυνης δεν ειναι Αποτειχισι;
    Ο αδελφος Μανης θα παρη την απαντησι του, απο οτι πληροφορηθηκα και απο τον π. Ευθυμιο (λιγο αργοτερα) αλλα και απο τον Ιστολογο της Ομολογιας.
    Μουκανες και κατι καλο φιλε Μανη.
    Μου το εδωσες το κειμενο σε γουορντ. Που το βρηκες;
    Και ετοιμαζα αυτο το κειμενο που το εω σε γουορντ να το δημιοσιευσω σαν ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ Ομολογιακο Πατερικο Γενναιο κειμενο που δεν θα τολμουσε σημερα ΟΥΔΕΙΣ κληρικος να ομιληση κατ αυτον τον ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΝ τροπον, ουτε του νεου, ουτε του παλαιου ημερολογιου.
    Μπορεις το πιντιεφ να το μετατρεπης σε γουορντ για να σου στειλω και την Αποτειχισι του πατρος Ευθυμιου για λογους Πιστεως προκαλωντας τους αρχιερεις οτι ειναι Οικουμενιστες και ζητουσε να κανουν Ομολογια Πιστεως και αυτοι αρνουνταν και γι αυτο και τον ...."ΚΑΘΗΡΕΣΑΝ";
    Ομως αγαπητε Μανη και Δημακοπουλε δημοσιογραφε, ε οχι και ΟΠΑΔΟΙ;
    Εσεις τοτε γιατι δεν ειστε οπαδοι;
    Τα στηφη σας της αγραμματοσυνης δεν ειναι οπαδοι των παπαδων σας και των δεσποταδων σας;
    Μεχρι και περιουσιες τους δινετε στα παραλια της Χαλκιδικης τους αρχιερεις σας σαν ...τυφλα κοτοπουλα.
    Οπαδοι ποιου λοιπον ειστε;
    Του Ιησου ή των αραγμενων αρχιερεων σας που ζουν ζωη και κοτα και ειναι αφαντοι απο καθε αγωνα και καθε μαχη της Εκκλησιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Ιωάννη "Ν".

    Μιας και στον διάλογό σου με τον Οδυσσέα αναφέρεσαι σε μένα ως "ο Πανταζής" κι ο "Πανταζής", έτσι κι εγώ θα σου σερβίρω από το ίδιο ΚΡΥΟ πιάτο και θα αναφερθώ σε σένα ως "Ν" σκέτο, αφού αρνείσαι να μου πεις το επίθετό σου. Κάτι έχεις να κρύψεις και κάτι θα φοβάσαι... Ε ρε κάτι παλικάρια που βγάζουν οι Γοχίτες!

    Άκουσε "Ν", το "Ν" θα μπορούσε να σημαίνει ότιδήποτε, Νουμαλακυνσιάρχης, Νάνος, Νινί, Νιονιό-ουδενί, Ντοπαράκος, Ντροπιασμενάκος, Ντεντιμπόηγιακας, Ντουντούκας, Νομιζόπουλος, Νταλαβερόπουλος, Νιαουτζίκος και Νουνοπαρλαπίπας... αφού τόσο πολύ τις θέλει ο συλλογισμός σου τις "βωμολοχίες", για να μη μου βγει το όνομα "τζάμπα".

    Τζάμπα και συ χαραμίζεις την παραφουσκωμένη σου φαιά ουσία του παραλελυμένου νευρικού σου συστήματος των ασπόνδυλων σπονδυλωτών και ψυχοπαθολογικά εριστικών σου φρενών. Πολύ ερεθισμένο σε βλέπω και "ζητάς και τα ρέστα!" Στην αρχή μας έκανες κήρυγμα ταπεινώσεως, "δεν είσαι ταπεινός", "ταπεινώσου" "ηρέμησε" κλπ, και τώρα βράζει η χύτρα στα μυαλά!

    Να το ξέρεις, τον εαυτό σου εξευτελίζεις παγκοσμίως διότι εγώ δεν μίλησα για καμία "πολύτιμη γνώση που κατέχω" και μόνο το ότι βάζεις λόγια στο στόμα μου και βγάζεις δικά σου εμπαθή συμπεράσματα, αυτό είναι δείγμα διανοίας ψυχοπαθολογικά αρρωστημένης. Κατά το κοινώς λεγόμενον ΘΕΣ ΑΠΑΝΩΤΟΥΣ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΛΕΓΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΟΥ!

    Δεν με ενόχλησαν ΚΑΘΟΛΟΥ οι χαρακτηρισμοί σου "σοφάκι" ούτε είναι θέμα υποτιθέμενης "συγκρίσεως". Μην το πας αλλού για να ξεφύγεις, "φιδάκι, ασοφάκι". Δεν κάνουμε ΚΑΜΙΑ σύγκριση χαρκατηρισμών και ΠΑΛΙ αποδεικνύεις την φτωχότητα και ρηχότητα της μαλθακοβαρεμένης σου νοοτροπίας. Ενώ είπες και ξείπες και αντιλαλούσες "όχι χαρκατηρισμούς" και "όχι χαρκατηρισμούς", από την άλλη κάνεις και συ χαρακτηρισμούς ΑΣΧΕΤΩΣ αν με ενόχλησαν ή όχι, ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ να είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ.

    Όπως και το "ΛΥΚΟΣ κάνοντας ''ουουουυ'' που τόσο ζουζουνίστικα μου απευθύνεις, ΑΥΤΟ δεν είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ;;;;; ΜΗ μου πεις πάλι, δούλε πονηρέ, αν "τόσο πολύ με πείραξε..." Σου το ξαναλέω, κι αν με πείραξε κι αν δε με πείραξε, δεν έχει σημασία, συνεχίζει βεβαιότατα να ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ!

    Σοβαρέψου, συμμαζέψου και εξαφανίσου! Μιας και μιλάς για δική σου "τεραστία διαφορά απόστασης μεταξύ ηλίου και σελήνης", ΨΩΡΟΥΠΕΡΗΦΑΝΕ εσύ, πήγαινε στη σελήνη να επεκτείνεις κι εκεί την γνσιόπληκτη δικαιοδοσία σας, μπας και μαστουρωθείτε με φεγγαρόσκονη και δείτε από ψηλά τα πολυσχισματικά τα χάλια σας!

    Και ΑΥΤΟΕΠΑΙΝΕΙΣΑΙ! Και ΑΥΤΟδιαφημίζεσαι και ΑΥΤΟπροωθείσαι! Και ΕΑΥΤΟικανοποιήσαι λέγοντας: "ούτε του πατρός Ευθυμίου (Μπαρδάκα) αλλά ούτε και στον δικό μου χαρακτήρα είναι η χρησιμοποίησις διαφόρων βωμολοχιών!" ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ! Χειροκλωτσίστε τον! Και στο φρενοκομείο κλείστε τον! Βέεεεεεβαια! Ο δικός σου χαρακτήρας είναι ΜΑΛΑΜΑ! Όπου "Ν" και μάλαμα, όπου "Ν" και μπάλωμα. Βγαίνει ο κάθε "Ν" να μας πει τα μη και μη. Άντε κήρυγμα στα "πηγάδια" σου και "διαφωτισμούς" στα σκοτάδια σου.

    Μη μας μιλάς εμάς για "εγωκεντρισμό και αποφυγή υποταγής". Αν πάσχαμε από εγωκεντρισμό όπως εσείς, θα δημιουργούσαμε εγωπρόβλητες (καθόλου Θεοπρόβλητες) πολυσχισματικές επισκοπές. ΥΠΟΤΑΓΗ κάνουμε στους Κανόνες οι οποίοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την πολύτροπη και πολυμερή δημιουργία πολλαπλών ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και παραλλήλων Συνόδων!

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Ο εγωιστής λοιπόν Παλαιοημερολογίτης επιδιώκει τον ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ για να αποφύγει την Ενότητα!» Είναι ΨΕΥΔΟΣ ΑΙΣΧΡΟ αυτό που κορακίζεις ότι "τον εγωισμό σας εσείς τον βαπτίσαμε αποτείχιση!" ΦΘΟΝΕΙΣ την ΟΡΘΗ Αποτείχιση και ως Διαβολόπνευστος εγωιστής και Ασυγχώρητος ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ χτυπάς στα τυφλά, τυφλωμένε κι εμπαθή. Τον εγωϊσμό σας ΕΣΕΙΣ τον βαπτίσατε Πολυσυνοδικότητα και το ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ εργαλείο μετρήσεως χρόνου το βαπτίσατε "Πάτριο"... Α ρε Ιουλιανέ, παιδόφιλε, κίναιδε και μαλθακέ, βγες από την κόλαση να δεις "Πάτρια" και "Πατριές" που ξεγεννά η κούτρα σου! Εσύ το ονόμασες "Ιουλιανό", αυτοί το βαφτίσανε "Πάτριο" και ΞΕΦΤΙΣΑΝΕ κάθε έννοια Πατριοσύνης.

    Κι αν, σκοτισμένε "Ν", ανακάλυψα την Αποτείχιση "τα τελευταία έτη" τί μ' αυτό;;;; Κι ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος πριν παρέδιδε τους Πιστούς σε εκτέλεση και φόνευση, αλλά ανακάλυψε το Χριστό "τα τελευταία έτη", δεν έπρεπε να κάνει μάθημα στους ειδωλολάτρες Αθηναίους; Σας κάνουμε μάθημα ΟΡΘΗΣ Αποτειχίσεως και όχι Λαθεμένης, Συνοδικοποιημένης, Σχισματοποιημένης, Κατακερματισμένης και ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ!

    Για να δουν και οι αγαπητοί μας αναγνώστες ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΗΘΗΣ και σατανικά ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ είσαι, αυτό το αποκαλύπτει η αρρωστημένη σου δήλωση: "Και να ήθελες (να υπαχθείς σε μας) θα έπρεπε να ρωτήσεις εάν εμείς σε θέλουμε...... Οπότε......" Την είπες την..... ΚΟΤΣΑΝΑ σου! Δηλαδή εσύ είσαι Συνοδικό μέλος, Ιεράρχης η Συμβουλάτορας του Αρχιεπισκόπου σου; Και ΕΑΝ, υπόθεση κάνω, ΕΑΝ ήθελα να προσχωρήσω στην ΔΙΚΗ σας Παράταξη εδώ στην Αυστραλία, θα έπρεπε να ρωτησω ΕΣΕΝΑ;; Και ΠΟΙΟΣ είσαι ρε ΜΕΓΑΛΕ;;;; Κι αν με θέλει η Σύνοδός σου, ΤΥΦΛΑ να 'χει το μυαλό σου! Ίσα ίσα που ΕΣΥ δίνεις το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ παράδειγμα προς παντοτινήν ΑΠΟΦΥΓΗΝ. Δεν είσαι στοιχείο ενότητος αλλά ρίζα πικρίας, αντιζηλείας, ζηλοφθονίας, κακίας και Θεομισήτου ΣΧΙΣΜΑΤΟΠΟΙΪΑΣ!

    Κι αν αλλάξουμε τους όρους και (υποθετικά πάντα) ήθελες εσύ να έλθεις μαζί μας, ΠΑΛΙ ποτέ μου δεν θα έλεγα τις ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ και ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΙΣ σοφιστείες που τσαμπουνάς εσύ: "Και να ήθελες, θα έπρεπε να ρωτήσεις εάν εμείς σε θέλουμε...... Οπότε......" ΑΝ ο πνευματικός μας σε εγκρίνει, ΠΟΙΟΣ είμαι γω να του αντισταθώ, να διαφωνήσω και τον κόσμο ανάποδα να γυρίσω για να σε πετάξω έξω... ΟΧΙ. Δεν έχουμε μίσος. ΔΕΝ σε μισώ. Μισώ τις αρρωστημένες σου αντιλήψεις, όχι το πρόσωπο και την κατ' εικόνα Θεού, την οποία όμως ΑΜΑΥΡΩΣΑΤΕ και συσκοτίσατε με την ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ δημιουργία ΠΟΛΛΩΝ συνόδων!

    Κάθεσαι παχύδερμα και ειρωνεύεσαι "τις ''περιβόητες'' αποτειχίσεις που δήθεν είδαμε...... για ποιές αποτειχίσεις; τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού;" Κατ' επέκτασιν λοιδορείς τον ΧΡΙΣΤΟ που μιλά για δυό-τρεις: "οὗ γὰρ εἰσι δύο ἤ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα", διότι και αυτοί οι δυο-τρεις είναι βεβαίως μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού! ΚΑΙ ΤΙ μ' αυτό; ΜΗ ΦΟΒΟΥ το ΜΙΚΡΟΝ Ποίμνιον! Κι έχεις το "ψευτο-ψυχοδιαγνωστικό" θράσος να μας κοροϊδεύεις ότι "προσπαθείτε να μεγενθύνετε το ελάχιστο και μη ενωμένο αλλά μεμονωμένο σχήμα που έχετε!" Το ποιό; Το "μεμονωμένο";;;; ΕΧΟΥΜΕ τον ΧΡΙΣΤΟ, ΑΥΤΟΣ μας ΦΤΑΝΕΙ!

    Ωραία ανέκδοτα αναμασάς περί σκύλων και περί λύκων και ως μέγας και ΥΠΑΤΟΣ σοφιστής αντιλαλείς το "ο νοών νοείτω!" Υπάρχουν βεβαιώς και σκυλιά, ψωφόσκυλα και αρρωστιάρικα, σχιζοφρενικά λυσασμένα και χτικιάρικα που γαυγίζουν διότι πέρασε μια μύγα, και τον κώνωπα διυλίζουν και τα μιτερά τα παπούτσια τους γυαλίζουν ώστε τις κατσαρίδες στις γωνίες να μη χαρίζουν και για ψύλλους στα άχυρα χωρίζουν και τους κουραμπιέδες τους ξεσκονίζουν και τα καταϊφια τους χτενίζουν... και, και, και....

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και πες το, ξαναπέστο "τα «επιχειρήματά» σας θα τα σχολιάζουμε και θα τα σχολιάζουμε και θα τα σχολιάζουμε". Ω τώρα φοβηθήκαμε, μεγάλε μας σχολιαστή και ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕ! Ξεκόλλα! Δόξα τω Θεώ! Και θα το ξαναπώ: Δόξα τω Θεώ που ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΘΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΘΕ ΖΗΛΩΤΕΣ κατά τον στερεότυπο και παράτυπο τύπο τον δικό σας. Δόξα τω ΘΕώ που ΔΕΝ ΣΧΙΣΑΜΕ τον Άραφο Χιτώνα του Χριστού στα χίλια δυο-κομμάτια!

    Τέλος, (και θα πρέπει να βρει κάποτε ένα ΤΕΛΟΣ αυτή η άχαρη αντιπαράθεση) είπα ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, με το θάρρος της ΕΠΩΝΥΜΟΥ γνώμης μου (ούτε "Ν" και "Π" και παπάκι και πιπί) την οποία γνώμη μου επέλεξα να εκφράσω, δικαίωμά μου, με σκληρούς απολύτως ΑΛΗΘΕΙΣ χαρακτηρισμούς, τους οποίους ΥΠΕΣΤΗΡΙΞΑ και ανέτρεψα με επιχειρήματα τρανταχτά.

    ΝΑΙ, δικαίωμά μου, συνεχίζω να τον θεωρώ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ, να μην σέβεται "πατέρες και αδελφούς" οι οποίοι Απομακρύνθηκαν, Αποτείχιστηκαν για ΑΓΑΠΗ Χριστού και ΑΓΑΠΗ για την Φίλη Ορθοδοξία και αυτός αντί να το ΣΕΒΑΣΤΕΙ αυτό, τους διαολοέστειλε ΟΛΟΥΣ στο στόμα του ΛΥΚΟΥ ως ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ και δυσικά εκτός σωτηρίας (διότι όταν είσαι στο στόμα του ΛΥΚΟΥ, σε καταβροχθίζει με μια χαψιά!)

    ΝΑΙ, δικαίωμά μου, συνεχίζω να τον θεωρώ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟ διότι χωρίς ντροπή και συστολή μας εξύβρισε ως σχισματικούς (μάλιστα κατέδειξα σε ποιά ακριβώς δευτερόλεπτα του βίντεο και με ποιες ακριβώς φράσεις) τα οποία όλα εσύ αμνηστεύεις και ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΕΙΣ, δικαίωμά σου!

    ΝΑΙ, δικαίωμά μου, συνεχίζω να τον θεωρώ ΠΑΠΑ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ (όπως συνεχίζεις εσύ να θεωρείς εμένα συκοφάντη και πάλι δικαίωμά σου!) διότι ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ τον αγώνα μας και τα εκ Θεού Αγιοπατερικά κίνητρά μας περί ΟΡΘΗΣ Αποτειχίσεως ΧΩΡΙΣ να δημιουργούμε παράλληλες Συνόδους. Εσύ και η φύτρα σου, ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να το ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ αυτό! Δικαίωμά σου.

    Αλλά δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να υφαρπάζεις την ΚΡΙΣΗ του Θεού και να υποννοείς ΑΙΧΡΟΤΑΤΑ και ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΑ ότι εκφράζω τάχα τον.... Τρικαμηνά! ΤΡΙΚΥΜΙΑ στο κρανίο που έχεις! Είσαι ΥΒΡΙΣΤΗΣ και ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ, πρόσεξέ το αυτό, ΔΙΟΤΙ... στο σχόλιό σου στον αγαπητό Οδυσσέα στις 12:12μ.μ., όταν πρόκειται να αναφερθείς στο είδωλό σου, λες "ο π. Ευθύμιος" ενώ για τον δικό μας "π. Ευθύμιο" αναφέρεσαι ως "ο Τρικαμηνάς". Και ρωτάς:
    ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.15 Αυγούστου 2016 - 12:22 μ.μ.
    Η γνὠμη του Τρικαμηνά είναι ότι ο π. Ευθύμιος είναι ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ; Αν ναι παρακαλώ να το γράψει ο ίδιος ο Τρικαμηνάς! Αν όχι τότε καλό θα είναι να μάθουν μερικοί να λαμβάνουν και μια ''ευλογία'' προτού γράψουν ότι γράψουν....

    Και απαντώ: ΒΕΒΑΙΩΣ και ΔΕΝ είναι του π. Ευθυμίου Τρικαμηνά και ΒΕΒΑΙΩΣ δεν εκπροσωπώ τον πνευματικό μου και είναι δεινή ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ και ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ να του προσάψεις τέτοια ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!!! Το άν θα πάρω εγώ ευλογία ή όχι, όπως λες "να μάθουν μερικοί", αυτό είναι ΔΙΚΗ μου δουλειά και δεν σου επιτρέπω να μου κάνεις υποδείξεις περί λήψεως ευλογίας ή όχι, διότι ΠΑΛΙ θα αποκαλυφθείς και θα εξευτελιστείς παγκοσμίως, δεν σε συμφέρει καθόλου....

    Δεν είμαι κανένας υποτακτικός μοναχός μα λαϊκός στον κόσμο και έγγαμος (οι οποίοι πίπτουν σε πολύ δαιφορετική σχέση και ελαστικότητα από την μοναχική υποταγή σε γέροντα) αλλά τί κάθομαι και τα λέω ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ που κι αυτός βαρά μηχανικά το κεφάλι του στο τοίχο σα τους ωβραίους με τις έκφυλες πλεξούδες και γκαρίζει και μαλώνει σα γάϊδαρος σε ξένο αχυρώνα;;

    ΤΕΛΟΣ, ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Άν έμπαινες στον κόπο να πατήσεις το ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. θα διαπίστωνες ότι σε βγάζει στην σελίδα μου όπου υπάρχει ολόκληρο το ονοματεπώνυμό μου, αλλά είπαμε.... μην επαναλαμβάνομαι.....

      2) Θα σε αποκαλούσα '' κύριο'' αλλά ΚΥΡΙΟ γνωρίζω μόνον Έναν!

      3) Για όσα έγραψες δεν θα επαναλάβω τα ίδια. ''ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΚΡΙΝΩ ΣΕ'' και ''ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΡΙΘΗΣ'' εντέλλεται ο ο Δεσπότης Χριστός!

      4) Καλή μετάνοια!

      Διαγραφή
    2. Επίσης λησμόνησα το πιο σημαντικό! Να τονίσω το ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΟ των «επιχειρημάτων» σου που καθηλώνει τον συνομιλούντα αισθανόμενος όντως τεταπεινωμένος και απορημένος δια το πως μπορεί η «Χάρις του Θεού» να «φωτίζει» έναν άνθρωπο! Άντε να σε δούμε και μέλος μια μελλοντικής Συνόδου να καθηλώνεις με τα «επιχειρήματά» σου ολόκληρη την Οικουμένη!

      Ο Μουστάκης είναι παιδίον έμπροσθέν σου!

      Ευτυχώς που κάνει δημοσιεύσεις των άρθρων σου η ΟΜΟΛΟΓΙΑ και σε έμαθε και κάποιος, και λέγω ευτυχώς διότι χρειάζομαστε να βλέπουμε τα παραδείγματα προς αποφυγήν!

      Άντε λοιπόν και πάρε τις κουτοπονηριές σου εκεί εις την αλλοδαπή όπου και ανήκεις και άσε τώρα τα περί αποστόλου Παύλου, διότι αν ο απόστολος μετά την μεταστροφή του ομιλούσε σαν και σένα μάλλον δεν θα ήταν απόστολος της οικουμένης και μάλλον δεν θα φωτιζόταν από το Άγιον Πνεύμα αλλά από κάποιο άλλο «πνεύμα»!

      Δεν μας φτάνουν οι εκ της αλλοδαπής «σωτήρες» που έχουμε εδώ στην ταλαίπωρη Ελλάδα μας να μας κάνουν έλεγχο, έχουμε και τους εκ της αλλοδαπής «θεολογικούς σωτήρες» που ήρθαν να μας κάνουν και τους καμπόσους!

      Το πιο γελοίο σου επιχείρημα είναι το :

      «αλλά τί κάθομαι και τα λέω ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ που κι αυτός βαρά μηχανικά το κεφάλι του στο τοίχο σα τους ωβραίους με τις έκφυλες πλεξούδες και γκαρίζει και μαλώνει σα γάϊδαρος σε ξένο αχυρώνα;;»

      Μα όπως ήδη προανέφερα, έπειτα από τα δήθεν «επιχειρήματά» σου, στον ΤΟΙΧΟ θα λέγεις τις ανοησίες σου,τις ύβρεις σου, και τις βωμολοχίες σου, και θα φαντασιώνεσαι εβραϊκούς γαϊδάρους που θα μαλώνουν μεταξύ τους και θα ηδονίζεσαι επειδή δεν θα σου απαντάνε νομίζοντας ότι τους καθήλωσες με τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάζεις!!!

      Καλή μετάνοια και όντως καλή απολογία!

      Διαγραφή
    3. Αδελφοι μου, ενταξει μεχρι εδω.
      Δωστε ενα τερμα στην διαμαχη που δεν οδηγει πουθενα.
      ΟΛΟΙ μας πρεπει να προσεχουμε την γλωσσα μας και ιδιαιτερα εμεις που καθημεριινα γραφουμε.
      Παρακαλω πολυ ενα ΣΤΟΠ.

      Για ολα φταιει ο Μπαρδακας με τις ανοησιες του.
      Και ας αφηση οτι απο καπου διαφεντευεται.
      Εχουμε φιλους μας τα λενε.


      Πατερ Μπαρδακα, μονο απαντησε μας: ειναι δογμα το ημερολογιο;
      Αν ερθω στον ναο σου, εμενα τον Αποτειχισμενο απο τους Αιρετικους, αλλα λειτουργουμενον με το διορθωμενο ημερολογιο, θα με κοινωνησης;
      ΄Η δεν θα με κοινωνησης οπως κανει ο π. Σταυρος και ο π. Γεωργιος;
      Βλεπετε ο φανατισμος καταλαμβανει ολους και τους του παλαιου και τους του νεου.
      Ειναι το ιδιο ΔΑΙΜΟΝΙΟ.

      Διαγραφή
    4. Καλώς, σταματώ οριστικά εδώ.

      Ένα τελευταίο σχόλιο σε αυτό που ερωτάς περί του αν θα σε κοινωνήσει ή όχι.

      Ο Μπαρδάκας και ο κάθε Μπαρδάκας να σε κοινωνήσει, όταν όμως θα βγούν μερικοί και θα πούν τον Μπαρδάκα κακόδοξο επειδή κοινωνεί μέλη που δεν ανήκουν σε εμάς, και εννοώ κάτι φανατισμένα άτομα που θα το παίξουν ύστερα και ομολογητές αποκόπτοντας τους εαυτούς τους, τότε θα εννοήσετε το πως δημιουργούνται οι παρατάξεις; Κάτι τέτοιοι δημιουργούν παρατάξεις στους Γ.Ο.Χ. τους οποίους στιγματίζουν έπειτα οι πάντες! Ο Μπαρδάκας θα σε μεταλάβει και οι άλλοι θα το λάβουν ως κακοδοξία! Μετά φταίει λοιπόν ο κάθε Μπαρδάκας ή οι Γ.Ο.Χ. επειδή ο κάθε αθεολόγητος φανατικός λέγει και κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι;

      Δια τούτο δεν μπορούμε να ομιλούμε για ''παρατάξεις'' των Γ.Ο.Χ. αλλά για ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. και για φανατικούς που για ψύλλου πήδημα κάνουν ότι θέλουν και οι οποίοι εκμεταλλεύονται το νομικό κενό της ονομασίας Γ.Ο.Χ.( να ναι καλά οι διώκτες μας την εποχή εκείνη), και έπειτα στιγματιζόμαστε όλοι!

      Εδω γνωρίζω ότι άλλος δήθεν ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΗΚΕ επειδή ο τάδε παπάς έβαλε να ψάλλουν γυναίκες! Πως δεν έφτιαξε και δική του Σύνοδο!!!!

      Εδω η Σύνοδος είχε βγάλει μια ανακοίνωση για τα περί 666 και κάρτες του πολίτη κ.λπ. (όπως ορθά υποστηρίζεις και συ στην σελίδα σου) και μερικοί τους βάπτισαν κακόδοξους και ότι δέχονται τον Αντίχριστο!!!!

      Αμ δε και ο άλλος που αναφέρει για τη ΡΟΕΔ και τον Ειρηναίο! Ποιον Ειρηναίο που είναι με το μισό πόδι εντός του τάφου!

      Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τι φταίει;

      Με λίγα λόγια την κατηγορία είναι αδύνατον να την γλιτώσεις! Το μόνο που απομένει είναι να υπομένεις.

      Διαγραφή
  11. Ποιοι ειναι η του Ακαινοτομητου Ιωαννη Ν. ;
    Ενας μονο υπαρχει ο ταξιτζης ο δογματολογος και αλλος κανενας δεν υπαρχει, που γυροφερνει και προκαλει σκανδαλα.
    Ο καϋμενος ο π. Γεωργιος τα εχει βρει ασχημα μαζι του.
    Μεχρι και ο καθηγητης της νομικης τον εκανε περα τον ταξιτζη που του χωθηκε σαν τσιμουρι και ....εφυγε τρεχοντας.
    Κανενα δεν ακουνε αυτοι οι αλανιαρηδες.
    Γυρνανε γυρω του παλαβοι και παλαβες και δεν το καταλαβαινει.
    Ας μην μιλησω και για την αλανισα καλονη του Τριλοφου.
    Ιδια ...Κιρκη...
    Ομως ο π. Γεωργιος που ειχα να τον δω πολυ καιρο και προσφατα τον επισκεφθηκα με καλη διαθεσι και αποφασι διευθετησεως καποιων πραγματων,εχει και παλαβους και ιδιαιτερα παλαβες που κανουν τις ....ομολογητριες της κακοδοξιας τους.

    Βλεπεις ερχεται και το γηρας....και ο π. Γεωργιος δεν θα γλυτωση απο αυτο, οπως και ολοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος

    ΟΜΟΛΟΓΙΑ δια βωμολοχιών ή ακόμη λίαν απαξιωτικών χαρακτηρισμών, αν μη τι άλλο, δείχνει το βάθος μόλυνσης, ρυπαρότητος, αλλά και βλασφημίας κατά του αγίου Πνεύματος : "19 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι τὸ σῶμα ὑμῶν ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός ἐστιν, οὗ ἔχετε ἀπὸ Θεοῦ." (1Κρ. ς¨)

    Ο ναὸς τοῦ ἐν ὑμῖν ῾Αγίου Πνεύματός δεν είναι ούτε κωφός ούτε άλαλος. Εκφέρει λόγον κατά το "33 ᾄσω τῷ Κυρίῳ ἐν τῇ ζωῇ μου, ψαλῶ τῷ Θεῷ μου ἕως ὑπάρχω·" (Ψ 103)

    Η σαρκική ρύπανση με λόγια αισχρά και ατιμωτικά για έναν σχολιαζόμενο ή έναν συνομιλητή, ένεκεν ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ, είναι χειρότερη από τον σωματικό βούρκο. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτά αφορούν και απευθύνονται σε υψηλόβαθμο Κληρικό και εν Χριστώ αδελφούς. Όθεν και το "19 ἐκ γὰρ τῆς καρδίας ἐξέρχονται διαλογισμοὶ πονηροί, φόνοι, μοιχεῖαι, πορνεῖαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βασφημίαι." (Μτ. ιε΄)

    Καλόν θα ήτο λοιπόν, οι εκτρεπόμενοι σε χαμερπείς εκφράσεις να έχουν πάντα προ οφθαλμών και ώτων το "26 Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν." (Ιν. κγ΄)

    Γράφω πάντα την άποψή μου, μπορεί να είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''Τι μας ενδιέφερε εμάς να συνεορτάζουμε με αιρετικούς'';

    Για 528 χρόνια(1054-1582) συνεόρταζε ο κ.Κυπριανός με τους Λατίνους;Για τον παρόντα αιώνα θα υπάρξουν 31 έτη με κοινό εορτασμό του Πάσχα για Λατίνους και Παλαιοημερολογίτες;;Συνεορτάζουμε χωρίς κοινό Ποτήριο;;;

    Σε λίγο οταν θα αποφασισθεί και ο κοινός εορτασμός του Πάσχα,τότε να δούμε τί θα κάνουν οι αποτειχισμένοι και'' ο π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς ''.

    Οι αποτειχισμένοι δεν θα κάνουν τίποτα( δηλαδή τί να κάνουν,να αποτειχιστούν ξανά από αυτούς που αποτειχίστικαν( τους Οικουμενιστές ψευδεπισκόποιυς);Η Εσθονία και η Φινλανδία έχουν το ίδιο Πασχάλιο με τους Παπικούς.Οι 14 τοπικές ''Εκκλησίες''όμως δεν διέκοψαν την εκκλησιαστική κοινωνία με αυτές .Διαβάζουν Άγιο Νικόδημο;;Μεγάλες μπαρούφες μας είπες κ.Χριστοδουλίδη(δηλαδή η γνώμη σου είναι λάθος);;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν διαβάζετε φορώντας τα γυαλιά της "μπαρούφας", λογικό είναι να σας προκύπτει ένα μικρό πρόβλημα. Οπότε, συζήτηση δεν μπορεί να γίνει. Βγάλτε αυτά τα γυαλιά και μετά βλέπουμε.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου