Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Προς Αγιορείτες: "Τοποθετηθήκατε απέναντι στον κ. Βαρθολομαίο με συνειδησιακό ρυθμό ασύμφωνο προς την Ορθόδοξη πίστη"!


ΟΡΘΟΔΟΞΗ   ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ
.
ΚΙΝΗΣΗ ΒΟΛΟΥ

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
.
Νικόλαος Σακαλάκης του Ευαγγέλου
ΒΟΛΟΣ 24/08/2016
(Αγίου Κοσμά του Αιτωλού)

(Ἕπονται οἱ πρῶτες 70 ὑπογραφές)
Κοινοποίηση:
Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας
Ι. Μονή Χιλανδαρίου
Πολιτικό Διοικητή Αγίου Όρους
Υπόλοιπες Μονές Αγίου Όρους
            
             Σεβαστοί Πατέρες της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους
.
    Στις ημέρες μας έλαβε χώρα στην Κρήτη η σύγκλιση μιας συνόδου Ορθοδόξων Επισκόπων–προκαθημένων, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/λεως. Προσπάθησε, ανθρωπίνως, η σύνοδος αυτή να παρουσιασθεί ως η διευθυντική έκφραση της ορθόδοξης σκέψης και ζωής. Αποδείχθηκε όμως, ότι βίωνε την οικουμενιστική αίρεση. Αυτό αντανακλάται στις αποφάσεις της.
   Πολλοί Αγιορείτες Πατέρες, σε ανοικτή επιστολή τους, σας ανέλυσαν εύστοχα την πραγματικότητα αυτή. Το ίδιο έπραξε και ο π. Σάββας Λαυριώτης, στην απολογία του προς την Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας.
     Κανονικώς κρινόμενες και Ορθοδόξως αντιμετωπιζόμενες οι θέσεις τους, βλέπουμε ότι είναι σύμφωνες με τη διαχρονική διδασκαλία και πρακτική της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
     Γιατί λοιπόν ασκούνται διώξεις;
    Σεβαστοί Πατέρες, βλέπουμε ότι τοποθετηθήκατε απέναντι στη σύνοδο και στον κ. Βαρθολομαίο με συνειδησιακό ρυθμό ασύμφωνο προς την Ορθόδοξη πίστη καθώς και προς παλαιότερες τοποθετήσεις του Αγίου Όρους.
      Γιατί αυτή η αλλοίωση του Ορθόδοξου φρονήματός σας;
     Από την αλλοίωση αυτή προέρχονται και οι πικροί καρποί, που είναι οι διώξεις των μοναχών. Στ’ αλήθεια, όμως, έχουμε δίωξη του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ.
      Πονούμε εν Κυρίω, εν Χριστώ Ιησού. Και ο πόνος μας αυτός είναι και η διαμαρτυρία μας.
     Να είσθε σίγουροι, ότι για κάθε διωκόμενο Ορθόδοξο θα ισχύσει το ψαλμικό: «όπλω κυκλώσει σε η αλήθεια αυτού» (Ψαλμ. 90,4).
Με τιμή και σεβασμό οι υπογράφοντες:
ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΣΤΑΜΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ
ΙΟΥΛΙΑ ΜΟΣΧΟΥ

 
ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΜΠΕΡΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΓΓΟΥΛΗ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΦΑΤΣΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΦΑΤΣΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥ
ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΤΣΙΜΠΕΡΙΔΟΥ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ-ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΖΩΗ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΕΡΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΠΕΡΤΣΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΕΡΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ Κ.
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΙΟΥΛΙΑ
ΛΩΡΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΟΥΠΛΙΩΤΗ ΕΥΑΝΘΙΑ
ΘΑΛΙΟΥ ΕΥΛΑΜΠΙΑ
ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓ.
ΠΑΝΤΑΖΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΜΠΟΜΠΟΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΟΜΠΟΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΣΑΝΙΔΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΣΑΝΙΔΑ ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ
ΣΑΝΙΔΑ ΡΗΓΟΥΛΑ
ΣΑΝΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΝΙΔΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΣΙΟΜΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΣΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΫΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΔΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ
ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΛΙΝΑΡΙΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΛΙΝΑΡΙΤΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΠΑΛΔΙΜΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΛΔΙΜΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΡΤΕΜΙΣ
ΤΡΙΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΝΤΟΤΣΙΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ
ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΜΑΡΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΑΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑΛΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΝΤΟΤΣΙΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΓΔΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται

3 σχόλια:

 1. Ανοιχτή επιστολή Ορθοδόξων Κληρικών-Λαϊκών προς τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης http://www.pentapostagma.gr/
  Συνυπογράφω εκτός της παραγράφου "..Δηλώνουμε ὅτι, δὲν κρίνουμε τὴν ἐγκυρότητα τῶν μυστηρίων ποὺ τελοῦν οἱ Οἰκουμενιστὲς, οὔτε ἀποφαινόμαστε γιὰ τὴν παρουσία τῆς Θείας Χάριτος σὲ αὐτοὺς καὶ στὶς ἱεροπραξίες τους, κατὰ μίμηση τῶν Ἁγίων Πατέρων ποὺ ἐναπέθεταν αὐτὸ τὸ ἔργο, στὴν ἁρμοδιότητα κάποιας μείζονος Συνόδου..." Ακριβώς το αντίθετο έκαναν οι πατέρες μας Αιρετικοί ούτε αποστολική διαδοχή έχουν ,ούτε εκκλησία Ιησού είναι αλλά εκκλησία του Αντιχρίστου . Οπως λοιπόν οι πιστοί της εκκλησίας Ιησού με τα μυστήρια ενωνόμαστε με τον Ιησού άρα ενωνόμαστε και μεταξύ μας και αποτελούμε ένα εκκλησιαστικό σώμα έτσι και οι αιρετικοί του σατανά με τα μυστήρια τους ενώνονται με τον σατανά και μεταξύ τους αποτελώντας ένα εκκλησιαστικό ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ σώμα . Αυτό το λέει το Ευαγγέλιο , το θεολογεί ο αγ Κυπριανός στην σύνοδο της Καρθαγένης Καρχηδόνας και απο τότε το αποδέχονται και το εφαρμόζει η εκκλησία . Αν με μετάνοια επανέλθουν οι αιρετικοί στην εκκλησία ΤΟΤΕ για λόγους οικονομίας δεν επαναλαμβάνονται ξανά αλλά " τελειούνται " με Χρίσμα ώστε να λάβουν Αγιο Πνεύμα . Ποτέ απο την Πεντηκοστή μέχρι σήμερα η εκκλησία δεν παραδέχτηκε Θεία Χάρη και μυστήρια εκτός αυτής .Η εκκλησία είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας και κάθε άλλος οδηγεί στην απώλεια .
  Επίσης αν γειτονική ορθόδοξη εκκλησία ,αναθεματίσει την αιρεση και τον λύκο ποιμένα και αποστείλει τοποτηρητή επίσκοπο σαφώς και θα είναι επίσκοπος μου μέχρι είτε να μετανοήσει είτε να καθαιρεθει ο αιρετικός τοπικός ψευδοεπίσκοπος και να εκλεχθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ ο ορθόδοξος τοπικός επίσκοπος.Και μάλιστα προσεύχομαι για αυτό .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αναγνώριση των ετεροδόξων (ψευδο)-Εκκλησιών "με την Ιστορική τους ονομασία" είναι "κόλπο" σατανικής εμπνεύσεως για να αναγνωρίσουν τους Αιρετικούς ως Εκκλησίες. Η Εκκλησιατσική μας Ιστορία και Παράδοση ΄'Αλλα λέει : 1)Ο ΄'Αβραμ μετωνομάστηκε σε Αβραάμ , μετά την γέννηση του Ισαάκ , διότι πλέον "θα γινόταν Πατέρας πολλών Εθνών". 2) Ο Ιακώβ μετά την νίκη του , μετωνομάστηκε Ισραήλ.
  3)Ο Σίμων μετωνομάστηκε σε "Πέτρος" μετά την ομολογία του , επί της οποίας "Πέτρας" θα εθεμελιώνετο η Εκκλησία του χριστού. 4) Ο Σαούλ μετωνομάστηκε σε Παύλος μετά την Αποστολή του στούς ΅Εθνικούς.
  5) Κάθε κοσμικός που μπαίνει στον κλήρο , και σε κάθε βαθμίδα αυτού του κλήρου μετωνομάζεται .
  6) κάθε Αλλόθρησκος που μπαίνει στην Εκκλησία του Χριστού , μετωνομάζεται.
  ΠΩΣ , ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΙΣ "ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ" ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ (ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΟΣΟ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ) , ΕΦΟΣΟΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΧΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ? ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ !!!
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ! ...... Παναγής Π. Κολαίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Παναγή Π. Κολαίτη ο Βαρθολομαίος συνπροσευχήθηκε όχι μόνο σε αιρετικούς ναούς αλλά και σε συναγωγές και τεμένη , μνημόνευσε Πάπα , έδωσε τα άγια τοις κυσί , συνλειτούργισε μέχρι και με αιρετικές παπαδίνες κτλ αντί και να καθαιρέση και τον αναθεματίσει ... άρχισε και τελείωσε με συνπροσευχές . Και μόνο αυτές οι συν προσευχές είναι εργω βλασφημία και αθέτηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ . Με "ωραία" λογάκια στην ουσία ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ και τους αγίους του Θεού "παλαίωσαν"σε αυτή την λυστρική σύνοδο .Αλλά το ίδιο πράττουν και οι γιαλανζί " αντι οικουμενιστές " Τι μας λέει ο Βαρθολομαίος ? Οι αιρετικοί είναι εκκλησία , έχουν Θεία Χαρη ,έχουν μυστήρια ...Δεν είναι του σατανά και ο κοινωνών με αυτούς με χριστιανούς κοινωνοί . Τι μας λένε οι γιαλανζί " αντι οικουμενιστές " ? Αιρετικός ο Βαρθολομαίος και ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ! Αλλά είναι εκκλησία οι παναιρετικοί , έχουν Θεια Χαρη ,έχουν μυστήρια ...Δεν είναι του σατανά και ο κοινωνών με αυτούς με χριστιανούς κοινωνοί . Και άμα λέω ότι απο την στιγμή που ο Βαρθολομαίος μνημόνευσε Πάπα ότι είναι η παπική όστια είναι και τα μυστήρια του Βαρθολομαίου ...ποιούνται την πάπια . Μέλλουσα λένε σύνοδος θα αποφασίσει τι είναι τα μυστήρια του Βαρθολομαίου ! Ο κοινωνών ακοινωνήτω , ακοινώνητος έσται και με την ίδια ποινή κολάζεται με αυτόν και με αυτόν συν αριθμείται και εδώ στην γή αλλά και στην αιώνια ζωή . Οταν τελευτά με αυτόν τον αιρετικό όπου κοινωνεί είναι στην αιωνιότητα . Και ναι μεν η ψυχή χριστιανομάχουν ειδωλολάτρη χάριν των προσευχών αγίας έχει βρει ανάπαυση αλλά για όσους τη κοινωνία της αιρέσεως απεβίωσαν ή θα αποβιώσουν δεν υπάρχει έλεος . Ακόμη και η μνημόνευση του ονόματος κάποιου που απεβίωσε σε κοινωνία με την αίρεση απαγορεύεται, ακόμα και αν κατα τα άλλα "ορθοδοξούσε" , κολάζει τον μνημονεύοντα ακόμα και αν κατά τα άλλα ορθοδοξεί . Ο κοινωνών ακοινώνητω, ακοινώνητος είναι και νυν και αεί και εις τον αιώνα του αιώνος .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου