Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.

ΓIA ONOMA TOY ΘΕΟΥ
ΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

<<Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής>> (Εξ. κ’ 1)!!!

Ομάδα <<Φίλοι του αγίου Κοσμά του Αιτωλού>>
εκπροσωπούμενη από τον Δημήτριο Β. Εμμανουήλ
ΘΕΜΑ: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ » ΔΗΘΕΝ ΖΗΛΩΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016!

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί;

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. Αφού πρώτα ευχαριστήσουμε όλους όσους με ποικίλους τρόπους στήριξαν και στηρίζουν την ισχνή φωνή μας, προχωρούμε και, Χαιρετίζουμε τον λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, π. Θεοκλήτου, και απευθύνουμε, κατά τάξη, λόγον αληθείας στην αγάπη σας, μιας και ο Σεβασμιότατος από άμβωνος είπε πως ο Θεός’ «είναι Θεός αγάπης και ομονοίας και τίποτα άλλο»! Εν πρώτοις, καταθέτουμε τα λόγια του π. Θεοκλήτου, όπως αυτά καταγράφηκαν (σε υπάρχον βίντεο) την ημέρα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2016, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαλάτειας.  
Ο Σεβασμιότατος, είπε: –          Και το τονίζω’ η Εκκλησία είναι σαν τη στάνη, οι κτηνοτρόφοι το καταλαβαίνουν, έχουνε τα ζώα τους και τα βοσκούν την ημέρα και μετά το βράδυ τα κλείνουν μέσα σε μια στάνη, τα προστατεύουν από τους λύκους, και η Εκκλησία είναι η μάνα μας, είναι… την ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός, έχει την Παναγιά, έχει τους αποστόλους, έχει τους αγίους οι οποίοι μας προστατεύουν και όσοι είμεθα μέσα στην Εκκλησία, είμεθα ασφαλής, μην παρασύρεσθε από καμιά αίρεση, ούτε και από άλλους οι οποίοι κάνουν ότι είναι δήθεν ζηλωταί και, και.. και.. και… Μόνον η Εκκλησία έχει την αλήθεια, επομένως μην παρασύρεσθε από κανέναν. Να είστε ευλογημένοι κοντά στην Εκκλησία, κοντά στο Θεό, κοντά στον Πατέρα Αθανάσιο, και να ξέρετε’ πάντοτε η Εκκλησία, η Μητρόπολης, σας σκέπτεται και ήρθα λοιπόν να σας ευλογήσω, να σας λειτουργήσω επειδή δεν μπορώ να ‘ρθω στο πανηγύρι, και να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, και η Παναγιά να σας προστατεύει όλους σας και σαν άτομα, και σαν οικογένειες, και σαν χωριά, και σαν χωριό και σαν περιοχή… και σαν όλο το έθνος μας που πραγματικά περνούμε δύσκολες στιγμές και δύσκολους καιρούς… αλλά όχι μόνο η πατρίδα μας αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα, αναστατωμένη με πολέμους, με διχόνοιες, με διχοστασίες… εμείς θα μείνουμε κοντά στο θεό, ο οποίος είναι Θεός αγάπης και ομονοίας και τίποτα άλλο. Λοιπόν αυτά… να μην είναι πολλά… να είστε ευλογημένοι>> 


 [ http://www.eordaia.org/index.php?option=com_content&view ]. Αγαπητοί φίλοι, μετά το πέρας του κηρύγματος, ο Σεβασμιώτατος μας, έκλεισε την ακολουθία με το «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον και σώσον ημάς», και όπως είναι γνωστό τοις πάσι, η ευχή της απόλυσης επισφραγίσθηκε με το «Αμήν» του χορού των ψαλτών, δηλαδή του λαού, μιας και οι ψάλτες είναι ένα «είδος» αντιπροσώπευσής του!!! Είναι σίγουρο πως το κήρυγμα του π. Θεοκλήτου (εξαιτίας των λανθασμένων συμπερασμάτων από τους πολιτικούς αναλυτές των θεολογικών ζητημάτων), προκάλεσε ρήγματα στην συνείδηση των πιστών αλλά και έγινε αφορμή για’ «νέου τύπου ορίσματα»!!! Οι Ζηλωτές! Είναι αλήθεια πως «κατά» μία ιστορική-κοσμική έννοια του όρου, «Οι Ζηλωτές ήταν ένα είδος πολιτικού κόμματος, (13ος-14ος αιώνας), που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των χαμηλών τάξεων (μικροκαλλιεργητών, μικροτεχνιτών, εργατών και ναυτικών) απέναντι στους πλούσιους, τους υπερέχοντες και τους δυνατούς, κ.α..»

[ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%8 ].


 

Αλήθεια όμως αδελφοί και πατέρες, <<Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΖΗΛΩΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016>>, ή <<Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος μιλά κατά τον «ΔΗΘΕΝ ΖΗΛΩΤΩΝ» από την Γαλάτεια Εορδαίας όπου βρέθηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016>>; Και επαναλαμβάνουμε! <<Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΜΙΛΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ «ΖΗΛΩΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ…>>, ή τονίζει το να «Μην παρασύρεσθε από καμιά αίρεση, ούτε και από άλλους οι οποίοι κάνουν ότι είναι δήθεν ζηλωταί»;;; Αλήθεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε <<Κατά των Ζηλωτών>>, ή κατά των <<Δήθεν ζηλωτών>>; Και εν πρώτοις θα είχαμε άδικο να πούμε ή καλύτερα να αναρωτηθούμε: Ποιοι είναι αυτοί που διασπούν την ενότητα της Μητροπόλεως μας; Οι «Δήθεν ζηλωτές» ή οι «Δήθεν δημοσιογράφοι»…και τα βιαστικά συμπεράσματά τους; Άραγε όσοι ακούν και βιντεοσκοπούν τα κηρύγματα των Ορθόδοξων Μητροπολιτών μας, έχουν ακούσει ποτέ τη «φωνή του θεού» που λέει στον Μωϋσή και σε όλη φυσικά την Εκκλησία Του: <<Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής>>!!! –           <<Ου ποιήσεις σε αυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσης αυτοίς, ότι εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα επί τρίτην και τετάρτην γενεάν τοις μισούσί με. και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσί με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου>> (Εξ. κ’ 1-5). –          Ο προφήτης Ναούμ γράφει ότι ο Θεός είναι «ζηλωτής» (Ναούμ α’ 2), δηλαδή ζηλότυπος. –          Ο προφήτης Ιεζεκιήλ (λέγει): «Εξαρθήσεται ο ζήλος μου εκ σου» (ις’ 42)….
ΖΗΛΩΤΗΣ! «Δεν πρόκειται (λοιπόν) περί πάθους»!!! ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Αγαπητοί φίλοι, <<Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι δεν πρόκειται περί πάθους, όταν γίνεται λόγος στην Αγία Γραφή περί ζήλου «επί του Θεού, αλλά την άφατον αυτού φιλοστοργίαν ερμηνεύσαι βουλόμενος (ο θείος λόγος), τούτω πολλάκις αποκέχρηται τω ονόματι» (ΕΠΕ 29, 408 εξ). Δηλαδή ο ζήλος του Θεού δεν είναι πάθος, αλλά θέλοντας να δείξει την απερίγραπτη φιλοστοργία του πολλές φορές χρησιμοποιεί το όνομα αυτό, «ζηλωτής». Θεός ζηλωτής. 
Ο ερμηνευτής των Γραφών Θεοδώρητος Κύρου σχολιάζει σ’ ένα κείμενό του τι σημαίνει «ο Θεός ζηλωτής» και καταλήγει: «Αγάπης τοίνυν ο ζήλος δηλωτικός» (PG 80, 264). Συμπερασματικώς, καταλήγει ο Θεοδώρητος, ο ζήλος δηλώνει την αγάπη του Θεού… Γι’ αυτόν το ζήλο, γι’ αυτήν την αποκλειστική αγάπη που ζητεί για τον Εαυτό του ο Θεός γράφει και ο προφήτης Ιεζεκιήλ: «Εξαρθήσεται ο ζήλος μου εκ σου» (ις’ 42). Για το πλήθος των αμαρτημάτων σου θα διαλυθεί εντελώς η μεγάλη μου αγάπη (ο ζήλος μου) για σένα και δεν θα σε φροντίζω πλέον. Ήθελε να Τον αγαπούν, αυτοί όμως αγαπούσαν τα είδωλα, κι Εκείνος τελικά τους εγκατέλειψε. Ψυχράνθηκε η αγάπη Του>> [«Ο Σωτήρ», αριθ. 1996 https://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BA% ].
Στο ίδιο Περιοδικό, «Ο Σωτήρ», επίσης βρίσκουμε και την απάντηση στο ερώτημα: <<Γιατί σας αγαπώ με τέτοιο πάθος;>>. –           Γιατί σας ζηλεύω (λέγει Κύριος!) και θέλω μόνο εμένα να αγαπάτε και μόνο εμένα να εμπιστεύεστε, και να μην τρέχετε να ξεδιψάσετε σε θολές πηγές και σε στεγνές στέρνες; Γιατί δεν θέλω να φύγετε από μένα; Διότι κανείς άλλος εκτός από μένα δεν μπορεί να σας χαρίσει την ευτυχία που ποθείτε. Όλα όσα σας υπόσχονται οι διάφοροι δήθεν σωτήρες είναι ψεύδη και απάτη. Είναι σκιές και όνειρα που διαλύονται αμέσως. –          Βέβαια πρέπει να δείξετε κι εσείς ανάλογη ανταπόκριση στην αγάπη μου. Εγώ τα θέλω όλα ή τίποτε. Δεν ευχαριστούμαι να μοιράζομαι την αγάπη της καρδιάς σας με άλλους.{ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ;}.
Αδελφοί, είναι αληθινό και ουσιαστικό το κλείσιμο του κηρύγματος του π. Θεοκλήτου, που είπε όχι στους «πολέμους», όχι στις «διχόνοιες» και στις «διχοστασίες»! <<Εμείς- είπε – θα μείνουμε κοντά στο θεό, ο οποίος είναι Θεός αγάπης και ομονοίας και τίποτα άλλο. Λοιπόν αυτά… να μην είναι πολλά (είπε)… να είστε ευλογημένοι>>. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε και εμείς σε μια σύντομη τοποθέτηση, την οποία θεμελιώνουμε σε δυο απλούς λόγους του Αββά Αντωνίου! –           Η ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΑΓΑΠΗ: Ο Αββάς Αντώνιος είπε κάποτε: Εγώ δεν φοβούμαι τον Θεόν, αλλά Τον αγαπώ’ η δε τελεία αγάπη έξω βάλει τον φόβον.
–           ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ: Είπε πάλιν: Είναι μερικοί, που έρεψαν τα σώματά τους στην άσκησι, και επειδή δεν είχαν διάκρισι κατάντησαν μακράν του Θεού>> (ΒΙΒΛΙΟΝ:Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Β. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008, σελ. 160).


ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙ ΑΘΕΟΦΟΒΙΑΣ! Μια καλή και ουσιαστική είδηση!  Τα λόγια του π. Θεοκλήτου, φανερώνουν το ένα και μοναδικό άκρο που είναι η αίρεση! Το όνομα πάλι «Ζηλωτής», επειδή είναι όνομα του Θεού, ας μην το πιάνουμε εύκολα στο στόμα μας, ακόμα και επίσκοποι!!!  
Όσο για τον κίνδυνο που ενέχει ο «καλός ζηλωτισμός» ενάντια στους αιρετικούς του αιώνα μας… ενώνουμε γι’ αυτόν το λόγω την φωνή μας με την φωνή όλων όσων αγωνίζονται κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού – τον οποίο πιστά υπηρετεί πλέον ο Πατριάρχης μας κ. Βαρθολομαίος καθώς και οι 10 γνωστοί «Δήθεν»Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας – και πάλι, λέμε, με όση δύναμη φωνητική διαθέτουμε ότι:  Ούτε το κ. Βαρθολομαίο φοβόμαστε, ούτε τον π. θεόκλητο, αλλά ούτε και κάποιον άλλο επίσκοπο ή Ιερέα μας, γιατί απλά! τους αγαπούμε. Τον δε θεό! τον φοβούμαστε…μιας και <<τελεία αγάπη (που) έξω βάλει τον φόβον>,(δυστυχώς), δεν έχουμε! Ζήτω τώρα στην αθεοφοβία μας, και ντροπή μας για την «Δήθεν» Επισκοποφοβία μας. Αμήν
 

 ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου