Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

O ιστολογος της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ειχε εδω και πολλα χρονια φυλαγμενο λειψανο (δακτυλο) της Αγιας Μαρινας προσφορα εις αυτον του μακαριστου ηγουμενου και γεροντα Γαβριηλ Διονυσιατη το οποιο και παρεδωσε με ολη του την καρδια στην νεα γυναικεια ιερα μονη Αξιον Εστιν Μεσαιου Κιλκις το οποιο και οι ευλαβεστατες μοναχες περικαλυψαν με χρυση λαρνακα χαρισμα ευλαβους τινος Μαρινας εις μνημοσυνον αιωνιον. Μικρο δε λειψανακι διακατεχει και ο ιστολογος μας, το οποιο αποθησαυρισε στον ναϊσκο του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου Σουρωτης οπου λειτουργουνται απαξ του μηνος οι Αγωνιζομενοι κατα της Παναιρεσης του Οικουμενισμου Αποτειχισμενοι αδελφοι υπο την πνευματικη καθοδηγησι του αρχιμανδριτου Πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα.
Εορτή της Αγίας Μαρίνας


 

Τη μνήμη της Αγίας Μαρίνας τιμά σήμερα, , η μας.
 

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος...
που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ' αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.
Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως. Η Αγία Μαρίνα σε κάθε προσπάθεια του Ολυμβρίου αντέτασσε τη φράση: «Είμαι χριστιανή».
Τότε ο σκληρός έπαρχος διέταξε να την ξαπλώσουν στη γη, και την καταξέσχισε άσπλαχνα με ραβδιά τόσο, ώστε η γη έγινε κόκκινη από το αίμα που έτρεξε. Έπειτα, ενώ αιμορραγούσε, την κρέμασε για πολλή ώρα και μετά τη φυλάκισε.
Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε.
Όταν για δεύτερη φορά την εξέτασε και διαπίστωσε ότι η πίστη της Αγίας Μαρίνας ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν χριστιανοί. Μπροστά σ' αύτόν τον κίνδυνο ο έπαρχος τελικά αποκεφάλισε τη Μαρίνα, που έτσι πήρε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.
Tα άγια λείψανα της φυλάγονταν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την πρώτη άλωση της από τους Λατίνους, το 1204 μ.Χ., ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές βρίσκονταν μέχρι το 908 μ.Χ. στην Αντιόχεια και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Σήμερα, τα άγια λείψανα της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της ενώ η χείρα της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.
  

O ιστολογος της ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ειχε εδω και πολλα χρονια φυλαγμενο λειψανο (δακτυλο) της Αγιας Μαρινας προσφορα εις αυτον του μακαριστου ηγουμενου και γεροντα Γαβριηλ Διονυσιατη το οποιο και παρεδωσε με ολη του την καρδια στην νεα γυναικεια ιερα μονη Αξιον Εστιν Μεσαιου Κιλκις το οποιο και οι ευλαβεστατες μοναχες περικαλυψαν με χρυση λαρνακα χαρισμα ευλαβους τινος Μαρινας εις μνημοσυνον αιωνιον. 
Μικρο δε λειψανακι διακατεχει και ο ιστολογος μας, το οποιο αποθησαυρισε στον ναϊσκο του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου Σουρωτης οπου λειτουργουνται απαξ του μηνος οι Αγωνιζομενοι κατα της Παναιρεσης του Οικουμενισμου Αποτειχισμενοι αδελφοι υπο την πνευματικη καθοδηγησι του αρχιμανδριτου Πατρος Ευθυμιου Τρικαμηνα.

Απολυτίκιο: Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
Μνηστευθείσα τω Λόγω Μαρίνα ένδοξε, των επιγείων την σχέσιν πάσαν κατέλιπες, και ενήθλησας λαμπρώς ως καλλιπάρθενος, τον γαρ αόρατον εχθρόν κατεπάτησας στερρώς οφθέντα σοι Αθληφόρε. Καί νυν πηγάζεις τω κόσμω των ιαμάτων τα δωρήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου