Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: «Γκρεμίστε τις εκκλησίες και κάντε μιναρέδες»


OTAN ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ:

«Γκρεμίστε τις εκκλησίες και κάντε μιναρέδες»

Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα, ο αρχιτέκτονας Joaquim Reining προτείνει να χτιστούν περισσότερα Τζαμιά στο Αμβουργο, ακόμη και με το γκρέμισμα εκκλησιών.

ΠΑΡΆΝΟΙΑ! Γερμανος αρχιτέκτονας υποστηριζει την κατεδάφιση εκκλησιών και την αντικατάστασή τους με πολύ «ορατά» τζαμιά για την καλύτερη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων.


Η εφημερίδα ρώτησε   τον αρχιτέκτονα αν πραγματικά τα τζαμιά θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση των μεταναστών ή αν τελικα «διαιωνίζουν προγονικό τρόπο ζωής τους».

Εκείνος απάντησε ότι προκειμένου να ενταχθούν σωστά  σε μια ξένη χώρα, οι μετανάστες δεν πρέπει να «έχουν κανέναν φόβο». Αυτό μπορεί να γίνει,απήντησε  ο κ Reinig , με την οικοδόμηση πολύ «ορατών» τζαμιών

«Ενας ορατός μιναρές στη σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ένα μήνυμα προς τους μετανάστες: Μην φοβάστε οτι θα χάσεερ την ταυτότητά σας σε αυτήν την κοινωνία».

Ο κ Reinig είπε οτι τα τζαμιά ειναι σημάδι της ενσωμάτωσης , καθως δείχνουν οτι οι μουσουλμάνοι μπορούν να χτίσουν μια ζωή στη Γερμανία, ενώ διατηρούν την πίστη τους.

«Η επιθυμία να γίνει καποιος Γερμανός πολίτης και η εκδήλωση  της πίστης του δρουν παράλληλα,» είπε σε αλλη εφημερίδα στην Γερμανία .

Ο κ Reinig είπε ότι υπάρχει άφθονος χώρος για τζαμιά στο Αμβούργο, όπως και πολλές εκκλησίες στην περιοχή που «πρέπει να εγκαταλειφθούν». Είπε ότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν «θεωρητικά 50 σημεία » για τζαμιά. Σημείωσε ότι περίπου τρία τοις εκατό των χριστιανών στη Γερμανία, 23.000 άνθρωποι, πηγαίνουν στην εκκλησία στην περιοχή σε σύγκριση με τις 17.000 μουσουλμάνους που λειτουργούν σήμερα τα τζαμιά στο Αμβούργο.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα μπορούσε να προκαλέσει μια σπασμωδική κίνηση του να μετατρέψει τις εκκλησίες σε τζαμιά, ο αρχιτέκτονας είπε ότι σκέφτηκε εκκλησίες θα πρέπει γενικά να κατεδαφιστούν και όχι μετατραπουν Είπε: «Εβραίοι, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ως μέλη του Αβραάμ, είναι θεολογικά αδελφοι και τις αδελφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου