Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΕΧΘΡΟΙ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====
Ο Κίμων ο Αθηναίος, όταν κάποτε τον επαίνεσαν οι εχθροί του, κοντοστάθηκε και είπε: “Κάτι κακό έχω κάνει για να μ’ επαινούν αυτοί οι αχρείοι!" Αυτό μου’ ρχεται αυτομάτη στη σκέψη μελετώντας το άρθρο του οτρυρού δημοσιογράφου Γ. Παπαθανασόπουλου, ο οποίος σχολιάζει με οξυδέρκεια τη στάση των Παπικών πριν και μετά την «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο» του Κολυμβαρίου. 

Εν πρώτοις ο κακόφρων Πάπας Φραγκίσκος έσπευσε να προσευχηθεί δημοσία στο Βατικανό για την «επιτυχία της Συνόδου των Ορθοδόξων». Από την άλλη έκανε την εμφάνισή της πληθώρα επαινετικών δημοσιευμάτων σε Παπικά έντυπα, όπως και ηλετρονικά τοιαύτα, για τη Σύναξη του Κολυμβαρίου. Ενδεικτικά η εφημερίδα των εν Ελλάδι Ουνιτών (μασκοφόρων Παπικών) στις 30 Ιουνίου ε.έ. έχει πρωτοσέλιδο εξάστηλο εντυπωσιακό τίτλο επιγραφόμενο «Μήνυμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος αναρωτιέται: Γιατί αυτός ο ανυπόκριτος ενθουσιασμός; Δυό τινά συμβαίνουν: Ή οι Παπικοί απέβαλαν το σύνολο των αιρέσεών τους κι έγιναν Ορθόδοξοι ή οι Ορθόδοξοι με την πιο πάνω Σύνοδο κουβαλούν νερό στο μύλο του Βατικανού. Πώς να μην αγάλλονται και πώς να μη χαίρουν όταν ο Παναγιώτατος αδιστάκτως κι εμμονέστατα, χωρίς καν να τηρεί τα προσχήματα, τους προσφώνησε ως «αδελφές Εκκλησίες» πριν καν η Σύναξη να αποφανθεί επί του θέματος;

Πώς να μη χαίρουσι χαράν μεγάλην σφόδρα οι Παπικοί αφού ούτε καν η λέξη «αίρεση» δεν ακούστηκε στο Κολυμβάριο; «Ετερόδοξες Εκκλησίες» οι Παπικοί εν πρώτοις και φυσικώ τω  λόγω σύμπας ο εσμός των πολυποικίλων αιρέσων,  Προτεσταντών, Αγγλικανών, Μονοφυσιτών κι όχι μόνο. 


Ας μη μας διαφεύγει ότι από το 1993 στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου το Οικουμενικό Πατριαρχείο (κι όχι μόνο) έχει αναγνωρίσει τον Παπισμό ως την «αδελφήν Εκκλησίαν της πρεσβυτέρας Ρώμης» με αποστολική διαδοχή κι έγκυρα μυστήρια, εις πείσμα της αληθείας και της διαχρονικής Παραδόσεως της Εκκλησίας. Σ’ όλα αυτά εμείς απαντούμε με τα λόγια της Συνόδου του 1848: «Ο υπερασπιστής της θρησκείας εστί αυτό το σώμα της Εκκλησίας,ήτοι αυτός ο λαός, όστις εθέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και ομοειδές τω των Πατέρων αυτού».

1 σχόλιο:

 1. "Φραγκέψαμε...Φραγκέψαμε" φώναζαν οι εναπομείναντες ορθόδοξοι, υβριστικώς αποκαλούμενοι ως "παλαιοημερολογίτες" το 1924 με την ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΛΗΣΤΡΙΚΑ / ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ και με κανονικότατο ΛΥΣΣΩΔΗ ΔΙΩΓΜΟ σε όσους εναπομείναντες Ορθοδόξους αντιστεκόντουσαν στο ..."Φράγκεμα"...

  Η Εκκλησία του Χριστού ΔΙΑΦΥΛΑΧΤΗΚΕ ΑΜΕΜΠΤΗ, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΙΡΕΣΗ κρατημένη ΜΕΣΑ ΤΗΣ...χωρίς ΚΑΜΙΑ αιρετική Εγκύκλιο να την Διατάζει να "αλλάξει το ημερολόγιο" γιατί "θεωρεί Εκκλησίες και Συγκληρονόμους της Βασιλείας του Θεού τα άλλα Δόγματα (τις αιρέσεις δηλαδή)" (βλέπε αιρετική εγκύκλιο 1920).

  Δεν άφησε τους ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ - τους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ / Δημοσίους Υπαλλήλους (που ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ΔΕΝ τους αναγνωρίζει ως ΠΟΙΜΕΝΕΣ μέσα στο Ευαγγέλιο τους "Μισθωτούς"..και άρα ΟΛΟΙ οι "ΜΙΣΘΩΤΟΙ / Δημόσιοι Υπάλληλοι" είναι κατά τον Ιησού Χριστό που θα κρίνει τον κόσμο "Ψευτο-Ποιμένες") να την καταστρέψουν... (η Εκκλησία ΔΕΝ καταστρέφεται ΠΟΤΕ).

  Ούτε "Διαιρείται". ΉΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ...και από αυτήν ΕΞΕΠΕΣΑΝ ανά καιρούς τα ΣΧΙΣΜΑΤΑ και οι ΑΙΡΕΣΕΙΣ...!!!

  Οι "ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ" (πχ. αυτοί που ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ημέρες αλλά και ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ την ΝΗΣΤΕΙΑ των Αποστόλων, υπόκεινται στα αναθέματα όσως προσθέτουν η αφαιρούν (οικουμενικές) και στα αναθέματα όσων "Καινοτομούν" (1848)...!!! Υπάρχουν ΠΡΟ-ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ από Συνόδους ...για διάφορα πράγματα - και για το ημερολόγιο (τον 16ο αιώνας τουλάχιστον Τρείς φορές καταδίκη του ΝΕΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΟΥ αλλά και του ΚΑΛΕΝΔΑΡΙΟΥ (Ημερολογίου) και μάλιστα με "ιστορικές διακριβώσεις" δια του λόγου το αληθές, και όλα αυτά λόγω της ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΟΥΝΙΑΣ που πίεζε τους Ορθοδόξους ισχυρά...!!!) - διότι οι Άγιοι πατέρες ήταν και "ΘΕΟΦΩΤΙΣΤΟΙ" αλλά και "ΘΕΟΦΟΡΟΙ"...και ήξεραν πολύ καλά πως να "κλειδώσουν" την ορθοδοξία έτσι ώστε να μην επιδέχεται ΟΥΤΕ ΑΥΞΗΣΗ αλλά ΟΥΤΕ και ΜΕΙΩΣΗ...και ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΕΜΑ...!!!)

  Οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ συνεχίσανε ΧΩΡΙΣ τους ΣΧΙΣΜΑΤΟ-ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ του 1924...!!!

  Τι πάθανε οι εναπομείναντες ορθόδοξοι? Τίποτα..!!! Διαφυλάχτηκαν...!!!

  Τι πάθανε οι καινοτόμοι?
  ΦΡΑΓΚΕΨΑΝ...!!!!

  Φραγκέψαμε-Φραγκέψαμε...φώναζαν οι εναπομείναντες ορθόδοξοι (παλαιοημερολογίτες) το 1924... όταν ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ δια της ΒΙΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ για τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ (ο Νεοημερολογιτισμός).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου