Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Οι αντιδράσεις Κρητικών για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου συνεχίζονταιΟι αντιδράσεις Κρητικών για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου συνεχίζονται

Συνέντευξη του μέλους της συντονιστικής επιτροπής της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών, Γεωργίου Βλαμάκη

– Κύριε Βλαμάκη, είστε ένας από τους Χανιώτες που έχουν αντιδράσει στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου. Τι συμβαίνει στην Κρήτη; Υπάρχει κόσμος που αντιδράει; Υπάρχει κόσμος που τάσσεται αρνητικά απέναντι στη Σύνοδο;
– Και βέβαια υπάρχει κόσμος που τάσσεται αρνητικά στη Σύνοδο. Θα μπορούσα να πω ότι είναι αυτοί που έχουν πνευματικότητα και είναι κοντά στην Εκκλησία. Όλοι αυτοί ανησυχούν και προσεύχονται για αλλαγή στάσης των ταγών της ιεραρχίας. Για τον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει άγνοια και παραπληροφόρηση.
– Πείτε μας επιγραμματικά, γιατί ο κόσμος στην Κρήτη διαφωνεί με τη Σύνοδο.
– Ο κόσμος διαφωνεί, γιατί αντιλαμβάνεται ότι καταστρατηγούνται οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, καταστρατηγούνται οι Ιερές Σύνοδοι και ανησυχεί μήπως με τις αποφάσεις της Συνόδου οδηγηθούμε κάτω από την επιρροή του Πάπα και της Παναίρεσης του Οικουμενισμού που είναι το προοίμιο της Πανθρησκείας. Επίσης ο κόσμος έχει σκανδαλιστεί βλέποντας την παρουσία παπικών και αλλοδόξων παρατηρητών στη Σύνοδο, οι οποίοι προσπάθησαν να λάβουν μέρος και σε Ακολουθίες, πράγμα που είναι εντελώς αντίθετο στους Αγίους Πατέρες. Να προσθέσω τέλος, ότι ως επί το πλείστον η θεματολογία της Συνόδου είναι άσχετη με τα προβλήματα που υπάρχουν και επιπλέον υπάρχει και το επίμαχο θέμα «οι σχέσεις της ορθοδόξου εκκλησίας με τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο», που μέσα σε αυτό εκφράζεται αντιπατερική θεολογία.
– Ποια είναι η αντιμετώπιση της τοπικής διοικούσας Εκκλησίας στους διαφωνούντες της Συνόδου; Ποια είναι η αντιμετώπιση στο πρόσωπό σας;
– Η αντιμετώπιση της διοικούσας εκκλησίας στο πρόσωπό μου και στους διαφωνούντες της Συνόδου δεν είναι η αρμόζουσα, διότι ενώ θα έπρεπε με αγάπη και σεβασμό στους Αγίους Πατέρες να μας καλέσει και να κάνουμε διάλογο, αν και εμείς το επιδιώξαμε, βρεθήκαμε σε ένα τοίχο. Επιπλέον άρχισαν οι διώξεις, η κατασυκοφάντηση ότι είμαστε παλαιοημερολογίτες, ότι είμαστε χρυσαυγίτες, ότι είμαστε σκοταδιστές, αναχρονιστικοί και ζηλωτές. Εμένα και άλλους αδελφούς της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών μας λύπησε το γεγονός να μας καλέσουν για ανάκριση στην Αστυνομία λες και είμαστε κοινοί κακοποιοί του ποινικού δικαίου, επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε την ορθόδοξη πίστη μας και τα δόγματα αλώβητα, και επειδή εκφράσαμε δημόσια την άποψή μας και διοργανώσαμε ομιλίες θεολόγων για την επίμαχη Σύνοδο, καθώς και επειδή διανείμαμε ενημερωτικά έντυπα.
– Ο ορθόδοξος λαός της Εκκλησίας της Κρήτης, που αντιδρά στα σχέδια του οικουμενισμού και της πανθρησκείας, αποτελείται από κάποιες συγκεκριμένες ομάδες, από ανεξάρτητα μεταξύ τους πρόσωπα; Διαφωτίστε μας πάνω σε αυτό.
– Απ΄ ό,τι γνωρίζω υπάρχουν διάφορες ομάδες ανθρώπων, που όμως δεν έχουν καμμία σχέση με ομάδες ζηλωτών και με ομάδες ακρότητας. Επίσης υπάρχουν άτομα μεμονωμένα, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά όλοι έχουν την ίδια κοινή ανησυχία. Επίσης πολλοί άνθρωποι, που δεν είναι θετικά προσκείμενοι, φοβούνται να αντιδράσουν, είτε λόγω της θέσεως που κατέχουν, είτε για άλλες επιπτώσεις στη ζωή τους.
 
– Όσον αφορά τη δική σας πορεία από εδώ και πέρα και τη στάση σας απέναντι στη Σύνοδο, τι προτίθεστε να πράξετε;
– Σαν εκπρόσωπος της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών μπορώ να σας πω ότι έχουμε αποφασίσει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και ανάλογα θα πράξουμε. Εάν αλλάξουν αυτά που υπάρχουν στα προσυνοδικά κείμενα, φυσικά θα το δεχτούμε με μεγάλη χαρά και αγαλλίαση. Εάν όμως οι αποφάσεις θα είναι προειλημμένες και τελεσίδικες και θα προσπαθήσουν να μας τις επιβάλλουν ντε φάκτο, εμείς δεν θα μείνουμε αδρανείς. Σαν ορθόδοξοι πιστοί Χριστιανοί θα αντιδράσουμε με ειρηνικό τρόπο, με προσευχή και με αγώνα μέχρι τη δικαίωσή μας. Ελπίζουμε οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο να παραμείνουν στην Εκκλησία και στην Ορθοδοξία με τις αποφάσεις τους. Εάν όμως εγκαταλείψουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, εμείς θα διακόψουμε την εκκλησιαστική κοινωνία μαζί τους και θα ακολουθήσουμε τους ταγούς και ιερείς των ορθόδοξων δογμάτων που παραλάβαμε από τους Αγίους Πατέρες μας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Σύναξη Ορθοδόξων Κρητών δεν ενεργεί μόνη της, αλλά σε συνεργασία και με την ευλογία 300 και άνω αγιορειτών πατέρων, ερημιτών, ασκητών, κελιωτών, τεσσάρων ηγουμένων του Αγίου Όρους, μητροπολιτών όπως ο Σεραφείμ Πειραιώς, ο Ιερόθεος Ναυπάκτου, ο Γλυφάδος κ.α. Επίσης έχουμε την ευλογία να έχουμε συνεργάτη και συναγωνιστή στη Σύναξη Ορθοδόξων Κρητών τον πατέρα Σάββα Λαυριώτη, ο οποίος διώκεται για τον αντιοικουμενιστικό του αγώνα και ο οποίος πρωτοστατεί στην ορθή ενημέρωση του πληρώματος της Εκκλησίας ως εκπρόσωπος των Αγιορειτών Πατέρων.
– Ένα μήνυμά σας στους Πατέρες της τοπικής διοικούσας Εκκλησίας και στους μετέχοντες της Συνόδου.
– Προσευχόμαστε οι Πατέρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο με τις αποφάσεις που θα λάβουν να μην φύγουν από την Εκκλησία και από τον δρόμο που χάραξαν οι Άγιοι Πατέρες μας και το Άγιο Πνεύμα κατά τις Οικουμενικές Συνόδους, να μην δεχθούν καμμιά καινοτομία στην Πίστη μας, αλλά να παραμείνουν στα ορθά δόγματα και να μην μας οδηγήσουν στην Παναίρεση του Οικουμενισμού.
– Κύριε Βλαμάκη, σας ευχαριστώ. Καλή συνέχεια στον αγώνα σας.
Ο κύριος Γιώργος Βλαμάκης είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών. Για χρόνια «μαθήτευσε και πήρε τα νάματα της Ορθοδοξίας από τον μακαριστό και τελευταίο φανερό ασκητή του Αγιοφάραγγου, πατέρα Θεόδωρο Νείλο, από τον οποίο πήρε την ευλογία για τον αντιοικουμενιστικό αγώνα, για να διοργανώνει διαφωτιστικές ομιλίες και να εκδίδει ενημερωτικά έντυπα κατά του οικουμενισμού και κατά της έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

4 σχόλια:


 1. Συντελειται προδοσία καί ἐξαπάτηση τῶν ἀνυποψίαστων πιστῶν.
  Ὁ Βαρθολομαῖος ἔπρεπε νά "πεταχθεῖ" στή θάλασσα καί οἱ χριστιανοί νά μή δεχθοῦν πίσω στίς ἐπαρχίες τους ὅσους ὑπογράψουν τά κείμενα τῆς Μεγάλης Συνόδου διά τῶν ὁποίων ἐπιχειρεῖται ἡ προαγωγή τῆς Ὀρθοδοξίαςστόν διεφθαρμένο Οἰκουμενισμό δηλαδή ἡ πνευματική της ἐκπόρνευση!
  Ὁ Οἰκουμενισμός ἐπέτυχε, οἱ ἀντι-οἰκουμενιστές ἀπέτυχαν, τά ἀντίχριστα σχέδια τοῦ Βαρθολομαίου εὐωδοῦνται, Θεοῦ παραχωρήσει!

  Δ.Κ.Θεολόγος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα πως να μην τους καλέσουν για κάποιες πληροφορίες οι Κρατικές Υπηρεσίες Ασφαλείας όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ομάδας Κρητών ομολογεί ότι ο αγώνας τους στρέφεται και κατά των όποιων κρατικών αρμοδιοτήτων και αποφάσεων, αφού εκτός από τον αντιοικουμενισμό αγωνίζονται δήθεν εξ ονόματος της Χριστιανικής Πίστεως κατά των νέων ταυτοτήτων του Κράτους (που όπως ΔΕΝ έχουν καμμιά σχέση με την Εκκλησία, και την Καινή Διαθήκη την οποία παρερμηνεύουν)! Μπάτε σκύλοι αλέστε θέλετε να είναι το Κράτος μας σε εποχή λαθρομετανάστευσης; Το ομολογεί ο ίδιος ο κος Βλαμάκης στο τέλος, ότι εκτός από τον αντιοικουμενισμό, σκοπός τους είναι να "διοργανώνει διαφωτιστικές ομιλίες και να εκδίδει ενημερωτικά έντυπα κατά της έκδοσης της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη".

  Σε εποχή λαθρομετανάστευσης κάποιοι εξακολουθούν να ποθούν τις παλαιού τύπου ταυτότητες που παραχαράσσονται και πλαστογραφούνται εύκολα, και αντιδρούν "στο όνομα της Αγίας Γραφής" την οποία ασφαλώς παρερμηνεύουν, συνδυάζοντας την όποια Κρατική Ταυτότητα ("κάρτα του πολίτη") με την Αποκάλυψη, με 666, με αντίχριστο, με προφραγίσματα ή σφραγίσματα και χαράγματα!.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις μεσανυχτα η εισαι βαλτος!
   Αλλιως δεν εξηγειται το πλασαρισμα του ηλεκτρονικου φακελλωματος που κανεις!

   Διαγραφή
  2. Έσύ 25-6-16 10:05 π.μ. αν είσαι από εκείνους που βλέπουν σε κάθε γραμμικό κώδικα χαράγματα του αντιχρίστου και 666άρια, και σε κάθε τσιπάκι σφράγισμα του αντιχρίστου, και στην κάρτα του πολίτη δήθεν προσφράγισμα και δήθεν παγκόσμια δικτατορία του ... αντιχρίστου, δηλαδή αν επιμένεις να τα συσχετίζεις με την Αγία Γραφή και με την Εκκλησία του Χριστού, πρόσεξε μήπως καταντήσεις να τιμωρείσαι εις το αιώνιον πυρ διότι συνειδητά παρά τις νουθεσίες (έστω βαλτών ή εχόντων μεσάνυχτα) διαστρεβλώνεις αμετανόητος/η την Καινή Διαθήκη.

   Αν δεν σου αρέσουν οι νέες απαραχάρακτες ταυτότητες ή οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων, περιουσιακών και άλλων, από το Κράτος, ασφαλώς έχεις κάθε δικαίωμα να αντιδράσεις, ακόμα και να οργανωθείς σε κόμματα και συλλόγους εναντίον των νέων ταυτοτήτων και των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων άπλυτου χρήματος. Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να εμπλέκεις την Εκκλησία και να παρερμηνεύεις το Ευαγγέλιο.

   Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου