Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Και ετσι, ουτε γατα ουτε ζημια. Οπως τα ειχαμε προβλεψει. Θα βγουν καποιες ορθοδοξολογιες και μετα...δεν συμβαινει τιποτα. Ολα θα συνεχισουν οπως πριν. Και αφου μαζευτηκαν τα 300 μοσχαροποιημενα οντα, εφαγαν πολυτελως και ηπιαν και του πουλιου το γαλα, εμειναν, οχι σε σταβλους, αλλα σε ξενοδοχεια 5 αστερων με δωρεαν χρηματα, αναχωρουν στις μητροπολεις που τις κατελαβαν, οπως τις κατελαβαν, για να ...φιγουραρουν την .....ανυπαρξια τους και ....ουτε γατα, ουτε ζημια!!!Και οι Σιγονταροοικουμενιστες το ...βιολακι τους. Στον ιδιο τον .....χαρτοπολεμικο τους ηχο!!!! Eιμαστε περιεργοι, οι Νταηδες οι Αγιορειτες τι θα κανουν; Γιατι καποιοι επαιρναν ορκο γι αυτους. Θα δεχθουν σαν Εκκλησιες τις Αιρεσεις; Και η Μια Εκκλησια ποια ειναι; Ωστε ειναι και οι Αιρεσεις Εκκλησιες;Ετσι μας λενε οι Αγιοι Πατερες μας; Ιδου η Ροδος. Το πηδημα χρειαζεται, θα το κανουν, ή ολα θα συνεχισουν οπως πριν...Σιγονταροοικουμενιστικα; Οψομεθα εις Φιλιππους....Η ωρα της Κρισεως ηλθεν...

ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕ ΜΥΝ....

 

Ετερόδοξες, αλλ΄ "Εκκλησίες"!!!
 Πανορθόδοξη:

Ομοφωνία για τις σχέσεις των χριστιανικών Εκκλησιών

-Έγινε αποδεκτή η πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε τα επιχειρήματα της πρότασης επί του ζητήματος που τελικώς εγινε αποδεκτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Εις το ευαίσθητον κείμενον το οποίο αφορούσε τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν Χριστιανικόν Κόσμον η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχούσα το πνεύμα της Ιεραρχίας, προέτεινε εις την παράγραφον 6η αντί του: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αναγνωρίζει την ιστορικήν ύπαρξιν άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών», το «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν άλλων ετεροδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών», με αποτέλεσμα να υπάρξει πλήρης αποδοχή της προτάσεως και να επέλθει ομοφωνία.
Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος παρουσιάζοντας την πρόταση δήλωσε τα εξής:
«Με την τροπολογίαν αυτήν πετυχαίνουμε μία συνοδική απόφαση που για πρώτη φορά στην ιστορία περιορίζει το ιστορικό πλαίσιο των σχέσεων προς τους ετεροδόξους όχι στην ύπαρξη, αλλά ΜΟΝΟ στην ιστορική ονομασία αυτών ως ετεροδόξων χριστιανικών Εκκλησιών ή Ομολογιών. Οι εκκλησιολογικές συνέπειες της αλλαγής αυτής είναι αυτονόητες. Όχι μόνο δεν επηρεάζουν αρνητικώς με οποιοδήποτε τρόπο τη μακραίωνη ορθόδοξη παράδοση, αλλ’ αντιθέτως προστατεύεται με πολύ σαφή τρόπο η ορθόδοξη εκκλησιολογία.

6 σχόλια:

 1. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ25 Ιουνίου 2016 - 1:52 μ.μ.

  Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης, αποδεχόμενοι την Ιστορική ονομασία των Αιρετικών , τους τίτλους αυτοπροσδιορισμού τους δηλαδή, όπου σαφώς αναφέρεται ότι θεωρούν τους εαυτούς τους Χριστιαννική ΕΚΚΛΗΣΙΑ, στην ουσία μαζί με το όνομα, τον τίτλο δηλαδή, αποδεχόμαστε και την ουσία, το Εκκλησία δηλαδή. Καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα δι άλλης οδού. Οι φιλοοικουμενιστές τελικά πέτυχαν αυτό που ζητούσαν μέσω του επίμαχου κειμένου, την Συνοδική αναγνώριση της μέχρι τώρα πορείας τους. Αυτή είναι η ουσία και τα λογοπαίγνια δεν οφελούν, απλώς προσπαθούν να καμουφλάρουν την αλήθεια για τους απλούστερους αδελφούς μας. Έκαστος ας πράξει πλέον ότι Ο Θεός και η συνείδησή του τον πληροφορεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μια τρύπα στο νερό έκαναν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, καμιά διατύπωση της "συνόδου" δεν έχει ουσιαστική σημασία αφού η "Σύνοδος" θα παραμείνει στην Εκκλησιαστική Ιστορία ως "παρωδία", "ληστρική" και "άκυρη" λόγω πρωτοφανούς τρόπου συνθέσεως, μη απαρτίας όλων των επισκόπων της Ορθοδοξίας, μη συμμετοχής όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, του τρόπου ψηφοφορίας, του χαμηλού κύρους των συμμετεχόντων κ.α. Δεν υπάρχουν πάπες στην Ορθοδοξία, ούτε οι αποφάσεις παίρνονται από δειγματοληπτικούς αντιπροσώπους. Καλά έκαναν όσοι δεν συμμετείχαν καταγγέλλοντας ως άκυρη τη "σύνοδο", κακώς συμμετείχαν όσοι συμμετείχαν υπό τέτοιες συνθήκες και όρους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Εκκλησία της Ρωσίας με 148 εκατομμύρια Ορθοδόξους θα εκπροσωπείτο με τον ίδιο αριθμό επισκόπων με Πατριαρχεία σχεδόν άνευ ποιμνίου αλλά και με την Εκκλησία της Κύπρου με αρκετά λιγότερους από 1 εκατομμύριο Ορθοδόξους. Μάλιστα διαφημίζεται ως πρωτοφανές και ιστορικό γεγονός ότι από μόνο μια μονή της Κύπρου συμμετείχαν 6 επίσκοποι.

   Διαγραφή
  2. Ως σπουδαίο γεγονός διατυμπανίζεται και η "για πρώτη φορά συμμετοχή γυναικών σε "εκκλησιαστική σύνοδο ορθοδόξων". Άραγε ως παρατηρήτριες συμμετείχαν ή με δικαίωμα ψήφου εντός των εκκλησιαστικών αποστολών τους;

   Διαγραφή
  3. ΣΚΕΤΟ ΑΙΣΧΟΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ!

   Διαγραφή
 3. Τι ενέκριναν οι " Ιεράρχες " μας? Αποδέχονται την ιστορική ονομασία εταιροδοξων χριστιανικών εκκλησιων. Ερώτηση : Όταν αποδέχεται κάποιος την ιστορική ονομασία σε κάτι, ταυτόχρονα δεν αναγνωρίζει και την ιστορική ύπαρξή του? Δηλαδή αποδεχόμαστε την ιστορική ονομασία της χώρας που ονομάζεται Ελλάδα αλλά δεν αναγνωριζουμε την ύπαρξή της? Ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν οι "Ιεράρχες" μας? Η Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνο αποδέχτηκε αλλά και αναγνώρισε την ύπαρξη και άλλων εκκλησιων. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν αιρέσεις που βλασφημουν τον όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού, αλλά μόνο εταιροδοξες χριστιανικες εκκλησίες. Ντροπή και Αίσχος. Ξεπουλησαμε τον πνευματικό θησαυρό της Ορθοδοξιας. Ληστρικότατη Σύνοδος γεμάτη οικουμενιστικη πλάνη και αντιπατερικο πνεύμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου