Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Γνωριζουμε τον Σιδηροκαστρου Κυπριο Μακαριο Φιλοθεου. Ειμασταν συνοικοτροφοι στα Φοιτητικα μας χρονια στην Αθηνα. Μαλιστα ..τρωγομασταν σαν τα κοκορια για τον μισητο Μακαριο Μουσκο τον αρχιμαγο της Κυπρου που.... σηκωνε τα πιατα στον αερα με ....καποιες επικλησεις του ( σε Ποιον αραγε;;;)!!!Αυτα τα καταγγελει ο μακαριτης μητροπολιτης Κιτιου Ανθιμος σε βιβλιο του της εποχης εκεινης οταν ζουσαν και οι δυο.Ενας φτωχος, πολυ φτωχος θεολογακος ηταν ο Μακαριος Φιλοθεου και τιποτα περισσοτερο. Και ενας φανατικος οπαδος του διαβοητου ολετηρα της Κυπρου Μακαριου Μουσκου, εξ ου και το ονομα Μακαριος, που το ειχε ακομα και απο λαϊκος.Εχουμε απο τοτε να τον συναντησουμε. Και ξαφνικα ακουσαμε το ονομα του οτι καταφερε και ....διοριστηκε, ελεω του διευθυντου μας Θεσσαλονικης Ανθιμου Ρουσσα, μητροπολιτης, παρακαλω, Σιδηροκαστρου. Και ετσι ενδυθηκε και αυτος τα ....αυτοκρατορικα λιλια και ενω θαταν ενας αδιοριστος θεολογος σημερα ειναι ενας ...αυτοκρατωρ....των αλλων!!!!Αμε, ζηλευετε; "Ο Παπας, ο Αντιχριστος και Αρχαιρεσιαρχης, ειναι κατ΄αυτον τον Κυπριο, αρχηγος μιας πολυαριθμου ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ", μας λεει σημερα. Σε ποια ΒΟΥΒΑΛΟΣΧΟΛΗ ταμαθες τα τετοια μαθηματα ρε Μακαριε Φιλοθεου και ηρθες εδω στη Μακεδονια μας να μας τα διδαξης; Ε; Δεν μας αφηνεις λεω εγω, αξιοθρηνητε Κυπριε; Δεν πας και εσυ να ...γινης καρδιναλιος και να μας αφησης στη Φτωχομαννα μας την Παναμωμητη Ορθοδοξια μας; Επιτελους ολοι εσεις και οι παρομοιοι σας, προτιματε το ΑΝΑΘΕΜΑ του Θεου και των Αγιων Πατερων μας; Ευχαριστως, αφου το θελετε, να το ΕΧΕΤΕ!!!

Η νέα "εκκλησία" είναι εδώ! Ένας-ένας αποκαλύπτουν το οικουμενιστικό τους πρόσωπο!

sidirokastroy4

    Ιστορικές διαστάσεις αναμένεται να λάβει η επίσκεψη του Πάπα Φαγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Λέσβο, στο τέλος της εβδομάδα μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, την οποία ενέκρινε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Εκτιμάται ότι η επίσκεψη μπορεί να αποτελέσει την απαρχή μιας συνεργασίας μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών με κοινές δράσεις, μέσω των φιλανθρωπικών τους οργανώσεων, για τους πρόσφυγες.
Για την επίσκεψη του Παπά Φραγκίσκου και του Πατριαρχή Βαρθολομαίου αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου:
   «Ἐμεῖς λάβαμε τὶς ἀποφάσεις στὴν συνεδρίαση τῆς Δ. Ἱ. Συνόδου... Ναί, δεν εἶναι κάτι ἁπλό, διότι ὁ Πάπας εἶναι καὶ ὁ ἀρχηγὸς μιᾶς πολυαρίθμου Ἐκκλησίας καὶ ἡ παρουσία του πάντοτε ἔχει μιὰ βαρύτητα, ὅπως ἀκριβῶς καὶ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, τοῦ δικοῦ μας…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου