Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Ας μη πιστευουν οι απιστοι, εμεις πιστευουμε....

ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ 

                     ΚΡΙΤΗΡΙΟ 

Ας μη πιστευουν οι απιστοι, 

εμεις πιστευουμε....





 


1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Κε ΟΔΥΣΣΕΑ αν και τα αποψινά βιντεάκια ήταν πολλά (του π.Β.Βολουδάκη και τα δικά σας), κάναμε αγρυπνία ακροάσεως όλων.

    Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας αυτή. Αξίζει. Αν επιτρέπετε θα πρόσθετα στο 6:55 του ά΄βίντεο το "ο ζητών ευρίσκει". Το μεγάλο πρώτο προλογικό βίντεό σας, είναι μεστό θεμάτων και αληθειών που ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά, εγείρουν από τον ύπνο όλους εμάς που προσκολληθήκαμε στα επίγεια και στη μελέτη χίλιων δυο βιβλίων -και θρησκευτικών- αλλά όχι του Ευαγγελίου, έχουν άμεση σχέση με τη σωτηρία μας, τη στάση μας στην προσωρινή παροδική αυτή ζωή. Και τα δύο επόμενα μικρότερα βίντεο, περί μελλούσης Κρίσεως και αιωνίου ζωής και του τρόπου κατακτήσεως του Παραδείσου, τον οποίον ως σύνοψη όλου του Κηρύγματός Του ο Κύριος παρέδωσε, δηλ. τη στάση μας υλική και πνευματική έναντι του πλησίον, μήπως έμμεσα παραπέμπουν ανθρωπιστικά και χριστιανικά και στους ξένους με τα μικρά παιδιά που, μετακινούμενοι ως διερχόμενοι πρόσφυγες ή μετανάστες κατακλύζουν την Ελλάδα; Δεν μπορεί να είναι όλοι "πράκτορες" όπως κάποιοι χριστιανοί διατείνονται και φοβούνται. Δεν φοβόταν οι Απόστολοι και οι πρώτοι χριστιανοί την παγκοσμιοποίηση, την παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ούτε τους μετανάστες ούτε τους ξένους. Ξένοι έγιναν οι ίδιοι, πάροικοι, παρεπίδημοι, ουκ έχοντες ώδε μένουσαν πόλιν αλλά την μέλλουσαν επιζητούντες και έζησαν ως μετανάστες σε όλα τα κράτη και λόγω των διωγμών και λόγω του πόθου της διαδόσεως του Ευαγγελίου και λόγω εργασίας. Την παγκοσμιοποίηση και την δυνατότητα μετανάστευσης και ελεύθερης μετακίνησης (του Κυρίου η Γη και το πλήρωμα αυτής) τα εκμεταλλεύτηκαν σαν αφορμή διαδόσεως του Ευαγγελίου και την εξάπλωση του Χριστιανισμού. Εμείς τρέμουμε μήπως εξισλαμιστούμε; Δεν σκέφτεται κανένας ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συμβή το αντίθετο; Δηλ. γιατί να μην είναι σχέδιο Θεού, αφού στα ισλαμικά Κράτη ήταν αδύνατη η ιεραποστολή, να φρόντισε ο Κύριος να μεταναστεύσουν λαοί ώστε να γνωρίσουν το Χριστιανισμό; Υπάρχουν όμως αληθινοί Χριστιανοί ώστε οι ξένοι, να δουν πως ζουν οι Χριστιανοί και να πιστέψουν; Ή, μάλλον, θα αηδιάσουν; (Είμαστε χριστιανοί ή ξεθυμασμένα καρναβάλια που έχουμε μόνο το όνομα;) Μήπως, επίσης, πρέπει να δούμε κάποιους από τους ξένους, που κατακλύζουν την Ελλάδα σαν τον ξένο του Ευαγγελίου "ξένος ήμην" ή εκείνους που κτυπούσαν την πόρτα της γυναίκας ή τον ξένο του "πλησίον";

    Μετά από τις προσωπικές σκέψεις επανέρχομαι στα βίντεο της εκπομπής σας. Μακάρι οι αλήθειες για την πηγή της Σωτηριώδους Αλήθειας δηλ. το Ευαγγέλιο, για την αιώνια ζωή και για την μέλλουσα Κρίση που περιγράφετε και τα ερωτήματα που θέτετε, να ακούγονταν κι από άμβωνος, ή να γράφονταν σε σελίδες χάρτινες και διαδικτυακές. Δυστυχώς το άλας εμωράνθη, το ιερό κήρυγμα αλλοιώθηκε, τα θέματα από την Ελπίδα σωτηρίας από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό μετατέθηκαν σε αντιχριστολογία, συνωμοσιολογία, τρομοκρατία πνευματική και μυθοπλασία, περί άλλα πολλά και ασήμαντα πνευματικώς τυρβάζομεν.
    Υπάρχει όμως ακόμα κάπου το άλας, "ο ζητών ευρίσκει".

    Ευχαριστούμε!

    Φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου