Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

Ώ πισταί ψυχαί! Ὁσοιδήποτε και εάν είναι οι σεισμοί που σείουν την οἰκουμένην, ὁσαδήποτε και εάν είναι τα ἐρείπια, τα ὁποία συσσωρεύουν καθημερινώς η απιστία και η διαφθορά του αιώνος μας, σεις μη κλονισθείτε. Έχετε βράχον, επί του οποίου μπορείτε να σταθείτε. Έχετε άγκυρα, εκ της οποίας δύνασθε να εξαρτηθείτε. Έχετε φως, δια να περιπατείτε εν αυτώ. Έχετε Ήλιον, ο οποίος ανέτειλεν εκ του τάφου. Έχετε Iησούν Eσταυρωμένον και Aναστάντα εκ νεκρών. Tι δειλιάζετε; Tι φοβείσθε; Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν Aυτώ, Xριστώ τω Nικητή του θανάτου, τω Nεκρεγέρτη, τω Nικοποιώ, τω Bασιλεί των αιώνων. (+Αυγουστινος ο Νεοχρυσοστομος).

 
Ο αρχιμανδριτης πατηρ Ευθυμιος Τρικαμηνας ΣΗΜΕΡΑ Σαββατο 7 Νοεμβριου θα τελεση την Θεια Λειτουργια στον ιερο ναο του Αγιου Μαρκου του Ευγενικου στην Σουρωτη Θεσσαλονικης για να μας κοινωνηση το ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΝ ΨΙΧΙΟΝ.

Αληθεια, υπαρχει μεγαλυτερη χαρα απο αυτην την μεγαλη χαρα, μεγαλυτερη δυναμι απο αυτην την απειρων διαστασεων δυναμι, μεγαλυτερη ευτυχια, απο αυτην την απεραντη ευτυχια να ενωθουμε με τον Κυριο και Θεο μας;


Ώ πισταί ψυχαί! 
Ὁσοιδήποτε και εάν είναι οι σεισμοί που σείουν την οἰκουμένην, ὁσαδήποτε και εάν είναι τα ἐρείπια, τα ὁποία συσσωρεύουν καθημερινώς η απιστία και η διαφθορά του αιώνος μας, σεις μη κλονισθείτε. 
Έχετε βράχον, επί του οποίου μπορείτε να σταθείτε. 
Έχετε άγκυρα, εκ της οποίας δύνασθε να εξαρτηθείτε. 
Έχετε φως, δια να περιπατείτε εν αυτώ. 
Έχετε Ήλιον, ο οποίος ανέτειλεν εκ του τάφου. 
Έχετε Iησούν Eσταυρωμένον και Aναστάντα εκ νεκρών. 
Tι δειλιάζετε; 
Tι φοβείσθε; 
Δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν Aυτώ, Xριστώ τω Nικητή του θανάτου, τω Nεκρεγέρτη, τω Nικοποιώ, τω Bασιλεί των αιώνων. (+Αυγουστινος ο Νεοχρυσοστομος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου