Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: Ουδεποτε ειχαμε εμπιστοσυνη σ΄αυτον τον τυπο τον δασκαλο Δημ. Νατσιο. Πολλες φορες τα φαινομενα απατουν, οπως και ο εν λογω κυριος που γλυφει τους Οικουμενιστες και καθε καρυδιας καρυδι. Δικαιωθηκαμε και παλι εμεις για τις επιφυλαξεις μας που τις εκφραζαμε και στον τοτε προϊσταμενο της Λυδιας αλλα και σε καποιον αξιολογο ηγουμενο μονης της Μακεδονιας που τον ...περιθαλπουν με την εκδοσι κειμενων του!!!Τους ειπαμε οτι η ...φατσα του δεν μας αρεσει και ιδου που επαληθευτηκαμε. Εγκωμιαζει την ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΞΙ των Ψευτοαντιοικουμενιστων της ...δεκαρας!!! Αφησε μας ρε Νατσιε και κοιτα τα δασκαλικια σου και ασε ησυχη την Αγια και Ασπιλη Ορθοδοξια μας. Εκει που παντοτε ανηκες, εκει προσχωρησες. Ηταν καιρος.

"Δικαιολογώντας" τα αδικαιολόγητα με τη συνδρομή του κ. Δημ. Νατσιού! Οι λεγόμενοι αντι-Οικουμενιστές, μολύνθηκαν επικίνδυνα από τον οικουμενιστικό ιό!

Να, λοιπόν, ποὺ οἱ οἰκουμενιστικὲς πρακτικὲς γίνονται ἀποδεκτὲς καὶ ὑποστηρίζονται καὶ ἀπὸ ἀνθρώπους ποὺ ἀγωνίζονται γιὰ τὴν διαφύλαξη τῆς Ἑλληνορθόδοξης κληρονομιᾶς, ἀλλὰ ὑποτιμοῦν τὸν κίνδυνο ποὺ ἀκούει στὸ ὄνομα Οἰκουμενισμός!
Ὑπ ὄψιν ὅτι τὸ θέμα αὐτὸ προβλημάτισε καὶ σκανδάλισε πολλούς, ὅπως φαίνεται καὶ ἀπὸ τὰ ὑπερβολικὸ ἀριθμὸ τῶν σχολίων ποὺ ἀνάρτησαν μόνο δύο ἱστολόγια: οἱ "Ἀκτίνες" (73 σχόλια, ἐδῶ) καὶ "Ὁ Παιδαγωγός" (55 σχόλια, ἐδῶ).
Απ' όλα αυτά φαίνεται ὅτι ἀπο το μικρόβιο του Οικουμενισμού έχουν μολυνθεί επικίνδυνα πολλοί!
Δημοσιεύουμε τὴν τελευταία ἀνανεωμένη ἀνάρτηση τοῦ «Παιδαγωγοῦ:

Η απάντηση της Μονής του Αγίου Αρσενίου:

"δικαιολογώντας" τα αδικαιολόγητα

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύσαμε  την ανάρτηση:


Ο σχολιασμός μας για την επάνδρωση της οικουμενιστικής μονής στην Αυστρία από μοναχούς της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσένιου Χαλκιδικής

Πριν λίγο διαβάσαμε στο ιστολόγιο Ακτίνες (γιατί επέλεξαν να την στείλουν μόνον εκεί;; γιατί απαξιούν να την στείλουν στα υπόλοιπα ιστολόγια;) την απάντηση της Μονής του Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής (σχετικά με τις συμπροσευχές -πρώην- μοναχού τους με παπικούς).


Την αναρτούμε προσθέτοντας σε κάθε παράγραφο -με κόκκινο χρώμα  τα σχόλια μας:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»
Εν τη Ιερά Μονή, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα, σχετικά με την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης και του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Αυστρία. Τα δημοσιεύματα αυτά άπτοντο δυστυχώς και της Ιεράς Μονής μας, του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
Δεν είναι λογικό;
Όταν εμπιστεύεσαι και στέλνεις 4 μοναχούς σου, σε έναν μητροπολίτη, γνωστό για τις συμπροσευχές του με αιρετικούς ,
δεν είναι λογικό να "
άπτονται" του μοναστηριού σου οι σχολιασμοί;Ανεξαρτήτως των προθέσεων των συντακτών τους, εδημιούργησαν σύγχυση και σκανδαλισμό στους πιστούς, ενώ στην Ιερά Μονή μας του Οσίου Αρσενίου προσήψαν την ψευδή και συκοφαντική κατηγορία, ότι δήθεν είμαστε «κρυπτο-οικουμενιστές» και «υποκριτές»!
Για ένα λεπτό πατέρες, ποιος σκανδαλίζει τους πιστούς:
Αυτός που προσκυνάει τον Πατριάρχη, 
που διοργανώνει εκδρομές στο Φανάρι, 
αυτός που στέλνει τους μοναχούς του στον μητροπολίτη Αυστρίας και "πριν αλέκτωφ φωνήσαι", αυτοί εμφανίζονται σε βίντεο και φωτογραφίες να συμπροσεύχονται με αιρετικούς; 
ή φταίει αυτός που το προβάλει για να μάθουν και οι υπόλοιποι τι συμβαίνει ;
Χάριν της αληθείας, σπεύδουμε να διαψεύσουμε τις αναλήθειες των δημοσιευμάτων, παραθέτοντας την ακριβή αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, προ έτους περίπου, μας παρακάλεσε να υπάγει ο γερμανικής καταγωγής ιερομόναχός μας π. Παΐσιος Jung στην Αυστρία και να αναλάβει εκεί τη δημιουργία της πρώτης Ορθοδόξου Ιεράς Μονής. Εμείς, με καλό λογισμό, απαντήσαμε θετικά. Ακολούθως, υποβαλλομένου και του σχετικού αιτήματος εκ μέρους του, ο ιερομόναχος π. Παΐσιος Jung, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε κανονικό απολυτήριο από την Ιερά Μονή μας και ήδη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Αυστρίας, όπου και υπηρετεί. Τον π. Παΐσιο ακολούθησαν στην Αυστρία και τρεις νέοι μοναχοί, πνευματικά του τέκνα.
Κατ αρχήν μόνοι σας ομολογείτε ότι "απαντήσαμε θετικά". 
Άρα επιβεβαιώνετε ότι όντως ΕΣΕΙΣ ευθύνεστε για την αποστολή του π.Παϊσίου στον μητροπολίτη Αυστρίας.

Όσο για τους άλλους 3 μοναχούς που τον "
ακολούθησαν".., "πνευματικά του τέκνα"
μάλιστα..  μόνοι τους επέλεξαν οι 3 μοναχοί σας να ακολουθήσουν τον π. Παϊσιο! Δεν τους δώσατε εσείς ευλογία..
ξύπνησαν μια μέρα και αποφάσισαν -μόνοι τους- άλλοι 3 να τον ακολουθήσουν; 
(που να μην φημιζόσασταν δηλαδή και για τον αντι-οικουμενισμό σας αν είναι να σας φεύγουν έτσι οι μοναχοί σας μόνοι τους. Βλέπετε σε τι λάθη πέφτει όποιος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;;) 
Ώστε ήταν "πνευματικά του τέκνα"; Στο μοναστήρι σας υπήρχε μοναχός που αν και πρώην Παπικός, είχε "πνευματικά τέκνα";!

Ευθαρσώς δηλώνουμε ότι μοναδικός σκοπός της Ιεράς Μονής μας και του π. Παϊσίου με τους τρεις αδελφούς, που πήγαν στην Αυστρία, ήταν και είναι η βίωση και προβολή της Πατερικής Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού, έτσι όπως τα διδαχθήκαμε από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πνευματικά τέκνα του οποίου τυγχάνουμε, παρά την αναξιότητά μας.
Πατέρες, συγνώμη αλλά μην μας πείτε τώρα ότι η "βίωση" της ορθοδοξίας περιλαμβάνει και συμπροσευχές με παπικούς; 
Και ότι αυτά "διδαχθήκατε"από τον άγιο Παϊσιο τον Αγιορίτη ..
Έτσι σας έλεγε ο Άγιος Παϊσιος; να συμπροσεύχεστε με αιρετικούς; 


Η Ιερά Μονή μας μπορεί να καυχηθεί εν Κυρίω ότι από της ιδρύσεώς της, κατά το έτος 1986 μέχρι και σήμερα, παραμένει πιστή στις πνευματικές υποθήκες του Αγίου Παϊσίου και με την χάριν του Θεού, αυτό θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον. Η Ιερά Μονή μας, πιστή στην Ορθόδοξη Παράδοση, δεν μετέχει σε συμπροσευχές με παπικούς ή άλλους αιρετικούς.
Μα κανείς δεν σας κατηγόρησε ότι συμμετέχετε οι ίδιοι σε συμπροσευχές με αιρετικούς (αυτό έλειπε, διαβάστε ξανά την ανάρτηση μας, γιατί σας κατηγορούμε)
αλλά ότι στέλνοντας τους μοναχούς σας στο στόμα του λύκου, σε ελάχιστο χρόνο αυτοί άρχισαν τις συμπροσευχές. Και ότι έχετε ευθύνη για αυτό. Η δικαιολογία του "καλού λογισμού" δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη.


Ευχόμεθα ο Χριστός, ο αληθινός Θεός μας, να δίνει τη φώτιση και τη διάκρισή Του, καθώς και ζήλο κατ’ επίγνωση σε όλους μας.


Ο Καθηγούμενος


Του Ιερού Ησυχαστηρίου «Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης»


Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπόλκας

και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
Η αλήθεια είναι ότι από ένα τόσο σοβαρό μοναστήρι, και ειδκά από τον πατέρα Αρσένιο Βλιαγκόφτη, θα περιμέναμε απλά ένα συγνώμη και άμεση προσπάθεια ανάκλησης (τηρώντας την σχετική εκκλησιαστική τάξη) των μοναχών σας. Αντ' αυτού .. 
Επίλογος


Οι αναγνώστες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους αν σκανδαλίσατε ή όχι, αν ευθύνεστε ή όχι, αν καταδικάσατε ή όχι όσα είδαμε στο βίντεο και τις φωτογραφίες και αν έμπρακτα προσπαθήσατε να διορθώσετε το λάθος σας ανακαλώντας τους πρώην μοναχούς σας. 

Και περιμένουμε από εσάς να βγείτε μια μέρα και να μας ανακοινώσετε ότι διακόπτετε το μνημόσυνο του Πατριάρχη, όπως έγινε στο παρελθόν με τον Αθηναγόρα. Ίσως, άδικα περιμένουμε..

Νεότερη Προσθήκη
Επειδή από σχολιαστές αμφισβητήθηκε η συμπροσευχή με τους (ντυμένους με τις ιερατικές στολές τους και εντός του ναού τους) παπικούς, παραθέτουμε -μετά από απάντηση επισήμανση σχολιαστή- εκ νέου το βίντεο
Στα δεξιά -αν δεν κάνουμε λάθος- διακρίνεται ο π.Παϊσιος, με την πορτοκαλί μακρυά γεννιάδα, ενώ στο μέσο καίνε κεριά (συνεπώς αναπέμπεται δέηση), σε ναό αιρετικών.
Στο βάθος ο μητροπολίτης Αυστρίας (όλοι κρατάνε το ίδιο φυλλάδιο προσευχής ενώ ο μητροπολίτης φαίνεται στο βίντεο να διαβάζει κάτι και να κοιτάει τον ουρανό. Ακόμη και οι παπικές καλόγριες ψέλνουν μέσα από το φυλλάδιο).
Ακόμη και το δελτίο ειδήσεων αναφέρεται σε Οικουμενιστική προσευχή :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου