Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… «ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ»

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Το βίντεο έχει τίτλο «Μέχρι η θρησκεία όλου του κόσμου να γίνει του Αλλάχ, όλοι να ανήκουν στον Αλλάχ, δηλαδή το σατανά.»
Οι Τζιχαντιστές συνέλαβαν πρόσφατα στη Συρία έναν χριστιανό ιερέα ονόματι Jacques Mourad τον οποίο κρατούσαν αιχμάλωτο για αρκετές μέρες και του έλεγαν συνεχώς : «Εφόσον είσαι χριστιανός, αν δεν μεταστραφείς στο Ισλάμ, θα σου σχίσουμε το λαιμό με ένα μαχαίρι».
φοτο1
Ο Jacques Mourad σώθηκε από έναν εντόπιο μουσουλμάνο ο οποίος τον λυπήθηκε και με μια μοτοσυκλέτα τον βοήθησε να αποδράσει. Ενώ στην αρχή νόμιζε ότι θα μαρτυρήσει για την πίστη του τώρα ευχαριστεί την Παναγία και τον μουσουλμάνο φίλο για την απόδρασή του. Ο ίδιος πιστεύει ότι χάρη σε θαύμα της Παναγίας
είναι ζωντανός και σώθηκε από τους ISIS.
φοτο2

Ο Jacques Mourad, δίνοντας συνέντευξη στο ιταλικό κανάλι, Italian TV 2000, είπε ότι ήταν αιχμάλωτος στην Παλμύρα μαζί με άλλους 250 χριστιανούς. Μόνο 30 από αυτούς κατάφεραν να αποδράσουν. Κάθε μέρα ερχόταν κάποιος από τους ISIS στο κελί του και προσπαθώντας να του αλλάξει την πίστη τον ρωτούσε «Τι είσαι;» και αυτός απαντώντας έλεγε ότι είναι χριστιανός. Τότε τον απειλούσαν ότι θα του κόψουν το κεφάλι αν δεν μεταστραφεί στο Ισλάμ.

φοτο3

Ένας Σουδανέζος χριστιανός που συνέλαβαν οι Τζιχαντιστές αναγκάστηκε να μεταστραφεί στο Ισλάμ για να ζήσει. Τον ανάγκασαν να απαγγέλει το Shahadatan, δηλαδή το ισλαμικό δόγμα ότι δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μοχάμεντ ο αγγελιοφόρος του

φοτο4

Ένας άλλος Σουδανέζος χριστιανός ομολογεί στους Τζιχαντιστές όπως δείχνει το το βίντεο «Είμαι ο Wael Al-Qaed από το Νότιο Σουδάν. Ναι είμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ». Αρνήθηκε να μεταστραφεί στο Ισλάμ και γι’ αυτό οι Τζιχαντιστές τον παίρνουν στους λόφους για να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον αποκεφαλίσουν.

φοτο5

Στο τέλος αυτού του αποκαλυπτικού βίντεο πυροβολούν και έναν Λίβυο στρατιώτη στο κεφάλι και στη συνέχεια τον ρίχνουν από το λόφο αφού του επέτρεψαν πιο πριν να μιλήσει στην κάμερα και να πει τα τελευταία του λόγια.

φοτο6

Η ιστορία είναι ή αποδέχεσαι το σήμα του Ισλάμ ή αποκεφαλίζεσαι.
Για το διάβολο η καταστροφή του σώματος δεν είναι τόσο σημαντική όσο το να αιχμαλωτίσει την ψυχή. Οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι είναι υπό την επήρεια δαιμόνων, δεν σκότωσαν αυτόν που παρέδωσε την ψυχή του για να σώσει τη ζωή του, αλλά τον άλλον που δεν έσωσε τον εαυτό του και κράτησε την ψυχή του.

φοτο7

Αυτή είναι η πίστη των απλών ανθρώπων, η πίστη ενός που είναι σαν παιδί, που δεν περιπλέκει τα πάντα μέσω των αυτοπροκαλώμενων δρόμων της κοσμικής σκέψης. Αυτή είναι η πίστη του ενός που δεν θα προδώσει τον Επουράνιο Πατέρα του ακόμα και τη στιγμή του θανάτου. ’’ὁ εὑρὼν τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἀπολέσει αὐτήν, καὶ ὁ ἀπολέσας τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἕνεκεν ἐμοῦ εὑρήσει αὐτήν.’’ (Κατά Ματθαίον 10.39)

φοτο8

Ο χριστιανός που αποκεφαλίστηκε, μπροστά στα γήινα μάτια, σκοτώθηκε, αλλά στα πνευματικά μάτια ξέρει περισσότερα για το Θεό από κάθε άλλον πάνω στη Γη. Στα πνευματικά μάτια έχει ενωθεί με τον ίδιο των Ζώντα Θεό. Ας θυμηθούμε τον Σαμψών ο οποίος, αφότου έχασε τα γήινα μάτια του, είδε επιτέλους τον ίδιο το Θεό και πεθαίνοντας για τον εαυτό του γκρέμισε τους πυλώνες της τυραννίας και θυσίασε τον εαυτό του για να καταστρέψει τα έργα του σκότους.

φοτο9

Η ιστορία επιβεβαιώνει αυτό που προειδοποιεί ο ευαγγελιστής Ιωάννης στο βιβλίο της Αποκάλυψης: «Να πάρεις το σημάδι του αντίχριστου και να ζήσεις ή να το αρνηθείς και να δεχτείς το μαρτύριο με αποκεφαλισμό ;», «Ναι, είδα τις ψυχές εκείνων που εκτελέστηκαν με τον πέλεκυ λόγω της μαρτυρίας που έδιναν για τον Ιησού.» (Αποκάλυψη 20:4)

φοτο10

Αυτή ήταν η μοίρα της τελευταίας σκηνής όπου ο Σουδανέζος μάρτυρας είπε «Είμαι Χριστιανός» αρνούμενος να αποδυναμωθεί.
Αυτοί όλοι που θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά για τον Χριστό, τις περισσότερες φορές ούτε έχουν διαβάσει βίους αγίων, ούτε εκκλησιάζονται ιδιαίτερα.
Εμείς έχουμε πολυτελείας ναούς, παπάδες με 4 πτυχία, διαβάζουμε βίους αγίων κ.τ.λ. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ήτανε όλοι αγράμματοι και ο παπάς του χωριού ίσα ίσα που ήξερε κάποια γράμματα που όμως έφταναν για να κάνει την λειτουργία. Τα θαύματα όμως αμέτρητα. Τότε οι άνθρωποι πίστευαν πραγματικά και θα πέθαιναν για τον Χριστό.
Σήμερα και οικουμενιστές γίνονται και με διαβόλους συμπροσευχές κάνουν, και για μην χάσουν την θέση τους στο πανεπιστήμιο υπογράφουν και για τον διάβολο στην ωραία «θεολογική-θολολογική σχολή». Σήμερα οι περισσότεροι ιερείς (όχι όλοι), το μόνο που τους ενδιέφερε είναιο μισθός. Από καλόγερους καλύτερα να σιωπήσουμε. Δεν τους πειράζει ακόμα και να γίνει η Ορθοδοξία…παπικό ίδρυμα.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου