Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ! Χθές ο π. Κωνσταντίνος, ο π. Χαράλαμπος (Καλαβρύτων), ο π. Σταύρος (Φθιώτιδος), ο π. Ευθύμιος (Λαρίσης και Ι. Σύνοδος), ο π. Χριστόφορος (Αιτωλίας), ο π. Γεώργιος (Πειραιώς), ο π. Ματθαίος (Βεροίας), ο π. Νικόλαος (Θεσσαλονίκης και Ι. Σύνοδος)· σήμερα ο π. Ιγνάτιος (Ναυπάκτου). Αύριο...; Παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου


Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ! 

Χθές ο π. Κωνσταντίνος, ο π. Χαράλαμπος (Καλαβρύτων), ο π. Σταύρος (Φθιώτιδος), ο π. Ευθύμιος (Λαρίσης και Ι. Σύνοδος), ο π. Χριστόφορος (Αιτωλίας), ο π. Γεώργιος (Πειραιώς), ο π. Ματθαίος (Βεροίας), ο π. Νικόλαος (Θεσσαλονίκης και Ι. Σύνοδος)· σήμερα ο π. Ιγνάτιος (Ναυπάκτου). Αύριο...;

Παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου

Από pentapostagma.gr

Το Εφετείο Πατρών με την 172/2015 απόφασή του υποχρεώνει το νομικό πρόσωπο «Ιερά Μητρόπολις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου» να καταβάλει αποζημίωση, από το 2009, για την ηθική βλάβη που προκάλεσε στον Ιεροκήρυκα κ. Ιγνάτιο Σταυρόπουλο, για την παράνομη απόλυσή του το έτος 2002, την οποία ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκκρεμούν επίσης παρόμοιες υποθέσεις.
 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του nafsclick.blogspot.gr, πρόκειται για μεγίστης σημασίας ηθική δικαίωση, για κληρικό που υπηρετεί στην Μητρόπολη Ναυπάκτου από το έτος 1980.
Η υπόθεση έχει κυρίως ηθική αξία και είναι σχετική με την μακροχρόνια δικαστική αντιδικία με τον επιχώριο Μητροπολίτη, που αφορά σε ζητήματα εργατικού, διοικητικού και δημόσιου – εκκλησιαστικού Δικαίου.
 


Στην ελληνική δικαιοσύνη, εκκρεμούν επίσης, σοβαρά νομικά ζητήματα που αφορούν στο θεσμό για το αυτοδιοίκητο των κοινόβιον μοναστηριών.
Συνεχίζουν να απασχολούν την Δικαιοσύνη, λόγω των διεκδικήσεων του μητροπολίτη Ναυπάκτου, που όμως δεν ευρίσκουν σοβαρά ερείσματα στην ορθόδοξη μοναστική παράδοση και στην ισχύουσα νομοθεσία, και που οι μοναχοί της Ναυπάκτου τα υποστηρίζουν ενώπιον των Αρχών της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης εκπροσωπώντας ουσιαστικά και τον υπόλοιπο ελλαδικό μοναχικό κόσμο.
 


Παρακάτω για το ίδιο θέμα δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»
Την άσκηση ποινικής δίωξης και την παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου αποφάσισε ο Εισαγγελέας Εφετών Αγρινίου κ. Γεώργιος Τσιρώνης, προκαλώντας σεισμό στην τοπική εκκλησιαστική κοινότητα της Ναυπάκτου, της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας.
 


Στην πολύ σημαντική αυτή υπόθεση, που χειρίστηκε ο ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης, εκτός του κ. Ιερόθεου, ο Εισαγγελέας στέλνει στο σκαμνί ολόκληρο το Μητροπολιτικό
Συμβούλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου (ήτοι το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο Διοίκησης των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος), που
αποτελείται από τους Θεμιστοκλή Τσιτσιρίκη, Παναγιώτη Χατζή, Βασίλειο Γκίζα, Βασίλειο Πολιτόπουλο και Αθανάσιο Λαουερδάκη, για την παράνομη σε βάρος του
Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου υπ” αριθμ. 1 απόφαση του Συμβουλίου της 26.1.2011, με την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υποχρέωσε παρανόμως και εκ προθέσεως τον εν λόγω ιερομόναχο να καταβάλει χρηματικό ποσό ως δήθεν, πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αχρεωστώτως από αυτόν εισπραχθέν χρηματικό ποσό.
Σημειώνεται ότι ο Αρχιμανδρίτης έχει ήδη δικαιωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
 


Πρόκειται για ένα ακόμη «επεισόδιο» στην πολύχρονη διαμάχη μεταξύ του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου και της τ. Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Ναυπάκτου (η αίτηση της οποίας, πάντως, για ακύρωση του Π.Δ. διάλυσής της εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας), με τη διαφορά ότι είναι η πρώτη φορά που ο
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ένας εκ των πλέον προβεβλημένων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδας, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

3 σχόλια:

 1. Η θέωση, ο φωτισμός και η κάθαρση, του διδασκάλου του π. Ρωμανίδη (ο Κύριος να τον αναπαύσει) δεν ήταν, ως φαίνεται, επιτυχής εις τον μαθητή Ιερόθεο Β. Ο νευροβιολογικός ιός της θρησκείας είναι ανθεκτικός, παρά τον εμβολιασμό με το φαρμακευτικό προϊόν "εκκλησία". Οι έρευνες, υπολογίζω, να συνεχιστούν "δι΄ ευχών των αγίων σχεσιολόγων νεοπατέρων και συναφειακών μεταπατέρων".

  Ο θεολογικά αμαθής
  ιατρός κχ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προσωπικῶς πιστεύω ὅτι ὁ Μητροπολίτης κ. Ἱερόθεος Βλάχος εἶναι διαμάντι ἠθικῆς καί ἀκεραιότητος. Ὡς θεολόγος δέ, ἐκτιμῶ ὅτι εἶναι ὁ κορυφαῖος στήν Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί ὄχι μόνον. Ὡστόσο οἱ περιπέτειές του, οἱ ὁποῖες γνωρίζω ὅτι τόν ἔχουν πικράνει σέ μεγάλο βαθμό ὅπως ἄλλωστε εἶναι φυσικό, ἴσως θά ἔπρεπε νά τόν προβληματίσουν κατά τό "ἐν ἄλλοις πταίομεν καί ἐν ἄλλοις παιδευόμεθα" ἐκ τῆς σοφίας τῶν Ἁγίων Πατέρων, κυρίως, ὅσον ἀφορᾶ στήν ἀδικαιολόγητα παθητική στάση του ἔναντι τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί τῶν ὑψηλά ἱσταμένων φορέων της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ακολουθούντα (σημ. άποψη γενικού τύπου) δεν αφορούν στον κ. Δημήτριο Ι. Κάτσουρα

  Επειδή σήμερα έχουμε γεμίσει υπό νομιζομένων ορθοδόξων (δοκούντων ορθοδοξείν), θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά κατά νουν ότι οι «υφηγητές πονηρών ρημάτων» μπορεί νά είναι, ή μάλλον είναι, διαμάντια ηθικής και ακεραιότητος.

  Ωστόσο, «ουδέποτε καθ΄ εαυτό τό ψεύδος πιστεύεται, εάν μή προσλαβόν ενδείξηται τήν αλήθειαν. Διά τούτο οι πιθανώς ψευδόμενοι, πρώτον λέγουσι τ΄αληθή και πάσιν ωμολογημένα καί τότε επάγουσι τά ψευδή καί αμφιβαλλόμενα» (Ι. Χρυσόστομος, Ε.Π.Ε. 30, σ.264).
  Δεν αναφέρομαι σε ψεύδος ή ψεύδη ηθικής και ακεραιότητας.

  Ούτω, λοιπόν, έχομε τό τού Μεγ. Βασιλείου ρηθέν «υπό τών δοκούντων ορθοδοξείν και προασπιζομένων ομολογείν τήν υγιά ορθόδοξον πίστιν». Συμπλήρωση αυτού είναι το «πανταχού μέν τό ψεύδος εαυτώ περιπίπτει, δι΄ ών (διά των οποίων) επηρεάζειν τή αληθεία δοκεί, την δέ αλήθειαν λαμπροτέραν εμφαίνει» (Ι. Χρυσοστόμος, Ε.Π.Ε. 14, σ.68).

  Κατόπιν αυτών, ο γράφων προτιμά νά μή γνωματεύει - καταχρηστικά αυτό - μέ "προσωπικά πιστεύω", εκτός αν αυτά αφορούν μόνο, καί συμφωνούν, πρός τό Σύμβολο Πίστεως. Οπότε δεν είναι προσωπικά. Αυτά τα θρησκευτικά έμαθε, τις απόψεις του γράφει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου