Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Το μέγεθος της διαβρώσεως που έχουν υποστεί κάποιοι "ορθόδοξοι" μητροπολίτες





metropolita

του Αγωνιστου ιατρου Λυκουργου Νανη



Σχόλιο από ΕΔΩ



Πρόκειται για απόβλητες και κατάπτυστες, από ορθοδόξου σκοπιάς, δηλώσεις που αποκαλύπτουν το μέγεθος της διαβρώσεως που έχουν υποστεί κάποιοι "ορθόδοξοι" μητροπολίτες, του κλίματος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ως επί το πλείστον, απ το δηλητήριο του Οικουμενιστικού συγκρητισμού.




Ο κατήφορος των συγκεκριμένων πάτο δεν έχει. Έχουν αποβάλλει κάθε χαλινό, προδίδουν ασύστολα την Ορθόδοξη Πίστη, πυροδοτούν σχίσματα, κατασκανδαλίζουν το λαό του Θεού, του οποίου ο λέβητας της οργής υποκκαίεται επικίνδυνα με ορατό τον κίνδυνο να εκραγεί κάποια στιγμή με απρόβλεπτες συνέπειες. 


Μήπως επέστη ο καιρός για τη διακοπή του μνημοσύνου τους; 


Μέχρι πότε θα καταλείπονται ασύδοτοι προκειμένου να μεταθέτουν τα αμετάθετα, να καταλύουν τα ακατάλυτα και να εκθεμελιώνουν την Ορθοδοξία, μήτε Θεό φοβούμενοι μήτε ανθρώπους εντρεπόμενοι;

6 σχόλια:

  1. Άρχισαν τα προεόρτια της λαμπρής εορτής των Λατινοφρόνων και φίλων πολλών Αιρέσεων, Οικουμενιστών. Άρχισαν τα προεόρτια και τους κατέλαβε χαρά δαιμονιώδης. Αυτοί χαίρονται χαρά απωλείας και εμείς οι Ορθόδοξοι δεν λέμε να βάλουμε μυαλό, παρά την κρισιμότητα των καιρών. Αυτοί προσπαθούν πάνω στον οίστρο της πλάνης τους να βυθίσουν το Πλοίο της Εκκλησίας όσο μπορούν βαθύτερα στην Αίρεσή τους και εμείς καθ ομάδες μεγαλύτερες ή μικρότερες μέσα στις καμπίνες του ίδιου πλοίου, γιατί Μία είναι η Εκκλησία, παρά τις υφιστάμενες σήμερα διαιρέσεις, ερίζουμε ποιός είναι περισσότερο Ορθόδοξος, ποιός είναι περισσότερο ή λιγότερο Κανονικός, ποιός είναι " μολυσμένος " και ποιός ο αμόλυντος και ο εχθρός καλπάζει. Είναι καιρός οι υϊοί Του Φωτός να αποδειχθούν συνετότεροι των υϊών του σκότους. Είναι καιρός ταπεινώσεως του φρονήματος όλων μας για να ακούσουμε τί Το Πνεύμα ζητά από τους Πιστούς. Είναι καιρός να καταλάβουμε, ότι η οδός της Ενότητος των αληθινών Ορθοδόξων είναι ο μόνος Θεοφιλής δρόμος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την ψυχική σωτηρία μας και η μόνη απάντηση στις εορτές της Αποστασίας σαν αυτή που έρχεται και αυτές που την ακολουθούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι καιρός ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΠΙΣΤΕ, αλλά, αρκεί όλα να γίνουν με το Παλαιό Ημερολόγιο! Εμείς με το νέο ε.ιμαστε μολυσμένοι, δεν μας θέλετε αν δεν το απορρίψουμε. Τους άλλους ξέρεις να τους συμβουλεύεις να μετανοήσουν, να είνε ταπεινοί, εσένα ο εγωϊσμός δεν σ΄ αφήνει να ξεκολήεις από το ημερολόγιο.

      Διαγραφή
  2. Ναι Ορθοδοξε Πιστε και Οχι Αντορθοδοξε Απιστε, εχεις δικηο με οσα ερωτας και ταυτοχρονα απαντας.

    Εμεις εχουμε να σου πουμε οσα συνιστα ο Πατηρ Παίσιος που τον εχετε για καλυψι πολλοι απο σας αλλα δεν τον ακουτε αλλα τον ΠΑΡΑΚΟΥΤΕ.
    Ποιει και εσυ αυτα που σου λεει και ΖΗΣΕΙ.


    Τις διάφορες θεωρίες των θεολόγων να τις περνάτε από το ΠΑΤΕΡΙΚΟ κόσκινο.Πρέπει να τις κοσκινίζετε με βάση τους ΠΑΤΕΡΕΣ και ό,τι είναι σκουπίδια ή πίτουρα να τα πετάτε. Να ψάχνετε με βάση τους ΠΑΤΕΡΕΣ. Προσέξτε ένα παράδειγμα. Υπάρχει το μπακίρι, ο μπρούντζος και ο χρυσός. Ακόμη και μπακίρι καλό και άσχημο, μπρούντζος καλός και άσχημος, χρυσός 12 καρατίων και χρυσός 24 καρατίων. Εσείς να διαλέγετε το χρυσό των 24 καρατίων. Και τα άλλα χρειάζονται, αλλά όλοι να προτιμάτε το χρυσό.

    π. ΠΑΪΣΙΟΣ.
    (Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση, Ο Γέροντας Παΐσιος Βιογραφικά στοιχεία - Διδαχές – Επιστολές – Περιστατικά – Κείμενα, σελ. 146-147).

    ==========================
    Ἐὰν ζούσαμε ΠΑΤΕΡΙΚΑ, θὰ εἴχαμε ὅλοι πνευματικὴ ὑγεία, τὴν ὁποία θὰ ζήλευαν καὶ ὅλοι οἱ ἑτερόδοξοι, καὶ θὰ ἄφηναν τὶς ἀρρωστημένες τους πλάνες καὶ θὰ σώζονταν δίχως κήρυγμα.

    Τώρα δὲν συγκινοῦνται ἀπὸ τὴν ἁγία μας ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙ, γιατί θέλουν νὰ δοῦν καὶ τὴν ΠΑΤΕΡΙΚΗ μας συνέχεια, τὴν πραγματική μας συγγένεια μὲ τοὺς Ἁγίους μας.

    Αὐτὸ ποὺ ἐπιβάλλεται σὲ κάθε Ὀρθόδοξο εἶναι νὰ βάζη τὴν καλὴ ἀνησυχία καὶ στοὺς ἑτεροδόξους, νὰ καταλάβουν δηλαδὴ ὅτι βρίσκονται σὲ πλάνη, γιὰ νὰ μὴν ἀναπαύουν ψεύτικα τὸν λογισμό τους, καὶ στερηθοῦν καὶ σ΄αὐτὴν τὴν ζωὴ τὶς πλούσιες εὐλογίες τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ στὴν ἄλλη ζωὴ τὶς περισσότερες καὶ αἰώνιες εὐλογίες τοῦ Θεοῦ.

    πατηρ Παϊσιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, και κατι παραπλησιο που λεει ΘΡΗΝΟΛΟΓΩΝΤΑΣ και εκεινος που του εκοψαν τα χερια και την γλωσσα:

    ΟΥΑΙ ΗΜΙΝ ΤΟΙΣ ΑΘΛΙΟΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΤΕΛΙΠΟΜΕΝ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΡΗΜΟΙ ΕΣΜΕΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

    ( Αγιος Μαξιμος ο Ομολογητης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε 11.05 μμ το εορτολόγιο της Εκκλησίας και τα θέματα της ομοιόμορφης Λατρείας όλων των αληθινών Ορθοδόξων Παγκόσμια, είναι ένα θέμα που αφορά το σύνολο της Εκκλησίας και αρμόδια να το λύσει είναι μία Πανορθόδοξη Σύνοδος αληθινών Ορθοδόξων Επισκόπων και λοιπών αντιπροσώπων τοπικών Εκκλησιών. 'Επίσης για την προτροπή μου, που μάλλον σε ενόχλησε, απευθύνεται σε όλους μας και πρώτα σε μένα που την έγραψα. Όσο για τις προκαταλήψεις που έχει ο καθένας μας για τους άλλους, ουσιαστικά προτείνω να τις υπερβούμε προσβλέποντας στο συμφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, την Οποία , αν προσέξεις στα γραφόμενά μου, ομολογώ ως ΜΙΑ, παρά τις υφιστάμενες σήμερα διαιρέσεις, δίνοντας πρώτος παράδειγμα αυτής της υπέρβασης. Όσοι αγαπούμε, χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον, την Εκκλησία μας, είτε μεγάλοι, είτε μεσαίοι, είτε μικροί , σαν τον γράφοντα, που σημειώνει απλώς τις απόψεις του, όπου και αν ανήκουμε ή ακολουθούμε, είναι καιρός να δούμε τα πράγματα σφαιρικότερα και να αφήσουμε τα " μεγάλα λόγια " όλοι μας, γιατί ο κίνδυνος πλησιάζει στο αποκορύφωμά του και η προσωπική και ιστορική ευθύνη μας ως Πιστών είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ κι εγώ με τον ορθόδοξο πιστό. Μιλάει σωστά και χωρίς φανατισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου