Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Θέλουμε να επιστρέψει ο Πατέρας μας!


Επιστολή των Ορθόδοξων πιστών
της Αγίας Ορθόδοξης Επισκοπής
Congo-Brazzaville και του Γκαμπόν.

Προς Τον Ορθόδοξο Πάπα και Πατριάρχη
της Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής
κ. Θεόδωρο ΙΙ
Θέμα: Αίτημα της επιστροφής του ιεραποστόλου και αρχιτέκτονα πατέρα Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου στην Ορθόδοξη Επισκοπή του Κονγκό (Brazzaville) - Γκαμπόν.

Με τη χάρη και την αγάπη του Κυρίου μας και Σωτήρα Ιησού Χριστού,

Εμείς οι ορθόδοξοι πιστοί των διαφόρων ενοριών του Κονγκό-Brazzaville, απευθύνουμε με σεβασμό αυτή την επιστολή στον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας, ζητώντας την επιστροφή του ιεραποστόλου αρχιτέκτονα πατέρα Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου.

Μακαριότατε, με πολλή θλίψη και πικρία διαπιστώνουμε και παρατηρούμε τη δυσλειτουργία της τοπικής εκκλησίας μας, έπειτα από τα γεγονότα σχετικά με την αναχώρηση ή απέλαση του πατέρα ιεραπόστολου αρχιτέκτονα Θεολόγου.

Eπιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένα πράγματα και να σας παρακαλέσουμε να ακούσετε τη φωνή μας. Οι νέοι μας σας είχαν στείλει επιστολές, στις οποίες σας ανέφεραν ορισμένα πράγματα  για τη ζωή του Επισκόπου, πράγματα, που ένας επίσκοπος πραγματικά δεν μπορεί να κάνει λόγω  του αξιώματός του. Δεν απαντήσατε στις επιστολές και προτιμήσατε
να αφήσετε στην Επισκοπή μας ένα πρόσωπο άπειρο, ανίκανο να διοικήσει μια εκκλησία.
Πέρασε ένας χρόνος που ο νέος επίσκοπος είναι εδώ και η μόνη διαπίστωση που κάνουμε από την άφιξή του είναι:

1. Να προσπαθεί να διαλύσει όσα με τόση αγάπη για την εκκλησία μας έκανε ο π. Θεολόγος. Θέλει να πουλήσει ένα μέρος της κληρονομιάς της Εκκλησίας, που οι δωρητές από την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο αγόρασαν για τις ανάγκες της εκκλησίας.

2. Δεν λειτουργούν τα ιδρύματα όπως πρέπει, το Σχολείο και το Ορφανοτροφείο, τα ορφανά δεν έχουν τα απαραίτητα, ρούχα και όσα χρειάζονται για το σχολείο τους.

3. Δεν πραγματοποιούνται έργα και όσα είχε ξεκινήσει ο π. Θεολόγος έχουν μείνει ημιτελή. Ξεκίνησε να κτίζει μια εκκλησία στο Impfondo, αλλά είναι πολύ φτωχή σε σχέδιο και σε εκτέλεση. Η σύγκριση με τα έργα που έχουμε είναι αδύνατη.

4. Όσοι εργάζονται στην ιεραποστολή δεν παίρνουν το μισθό τους, οι ιερείς πληρώνονται με  δυσκολία. Αντί για πληρωμή απειλεί να αφορίσει τους νέους, γιατί αυτοί συνεχίζουν να έχουν στην καρδιά τους τον π. Θεολόγο, πράγμα που δεν του αρέσει καθόλου.
5. Στη Θεία Λειτουργία απειλεί τους πιστούς και τους κατηγορεί ότι ασχολούνται με την ιδιωτική και σεξουαλική του ζωή. Η ζωή ενός επισκόπου δεν πρέπει να αφορά τους πιστούς; Αφορά μόνο τον επίσκοπο; Πρώτη φορά ακούμε τέτοια πράγματα, πολλοί πιστοί έχουν φύγει από την εκκλησία. Αντί να αυξάνεται ο αριθμό των πιστών, αντιθέτως μειώνεται εξαιτίας της συμπεριφοράς του επισκόπου.

6. Έπειτα από πολλά γεγονότα που έχουν συμβεί και βλέπουμε την εκκλησία μας να διαλύεται και εξαιτίας αυτού σας παρακαλούμε να μας στείλετε τον π. Θεολόγο, για να συνεχίσει το ιεραποστολικό έργο του και να απομακρυνθεί ο επίσκοπος, γιατί μόνο καταστρέφει και σκανδαλίζει τους πιστούς με τη ζωή του.
Βλέποντας κάθε φορά τα έργα  του θυμόμαστε τον πολύ αγαπητό πνευματικό μας πατέρα Θεολόγο και προσευχόμαστε στο Θεό να του δώσει τη δύναμη, το κουράγιο και κυρίως να τον συνοδεύει πάντοτε σε όλη του τη ζωή.

Ελπίζοντας ότι το αίτημά μας θα προσελκύσει την προσοχή σας,

Παρακαλούμε να μας χορηγήσετε την ευλογία σας.

Συντάχθηκε στο Κονγκό-Brazzaville, στις 25 Ιουνίου 2014



Συνημμένα:

Οι υπογραφές των πιστών.



Επικυρωμένα αντίγραφα:

-Ιερά Επισκοπή του Κονγκό-Brazzaville- Γκαμπόν.

 -Ιερά Μητρόπολη Κεντρικής Αφρικής.

- Ιερά Μητρόπολη Καμερούν.

- Ιερά Επισκοπή Κατάγκας.

-Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

-Υπουργείο Εσωτερικών του Κονγκό.

-Ιεραποστολικός Σύλλογος Πρωτόκλητος.

-Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα-Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Κοσμάς ο Αιτωλός».
 Μερικὰ ἀπὸ τὰ ἔγγραφα καὶ τὶς φωτογραφίες ποὺ μᾶς ἐστάλησαν:

 















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου