Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αφηνιασαν οι Φραγκολατινοι της Ελλαδος


Πυρά Αρχιεπ. Παπικών Νικολάου 

κατά Μητροπ. Χίου Μάρκου, 

επειδή ...αντιστέκεται!!! [BINTEO]


Παπικς ρχιεπ. κ. Νικ. Πρίντεζης εἶπε...

καὶ τὰ ἑξῆς βαρύγδουπα καὶ ἀντι-Εὐαγγελικά:
«Αν είναι δυνατόν, να μην μπορούμε και να μη δεχόμαστε να δούμε έναν Αρχιερέα ενός άλλου δόγματος ...και να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί... Ένας Χριστιανός ακόμα και αν με θεωρεί εχθρό του, πρέπει να με αγαπά διότι αυτό μας δίδαξε ο Ιησούς»!!!
 
Πλήρης διαστρέβλωση καὶ συσκότιση τῆς Εὐαγγελικῆς ἀλήθειας!
Ἀλλὰ μὲ ποιά φώτιση, καθολικὲ Ἀρχιεπίσκοπε κ. Πρίντεζη, νὰ κατανοήσεις τὸ Εὐαγγέλιο; Ἡ αἵρεση σκοτίζει, δὲν φωτίζει τὸν ἄνθρωπο. Πῶς νὰ καταλάβεις, λοιπόν, ἐσὺ καὶ οἱ οἰκουμενίζοντες φίλοι σου, ὅτι ὁ Κύριος καὶ τὸ Εὐαγγέλιο δίδαξε τὰ ἀκριβῶς ἀντίθετα ἀπὸ αὐτὰ ποὺ μᾶς λές.
Μᾶς δίδαξε πὼς πρέπει ἀπὸ ἀγάπη πρὸς τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη καὶ ἀπὸ ἀγάπη πρὸς κάθε αἱρετικό.
α) Ἀπὸ ἀγάπη πρὸς τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη νὰ φεύγουμε μακρυὰ ἀπὸ αἱρετικοὺς «ψευδοδιδασκάλους Ἐπισκόπους» σὰν καὶ σένα, γιὰ νὰ μὴ μολυνθοῦμε ἀπὸ τὸν μολυσματικὸ ἰὸ τῆς αἱρέσεως ποὺ διακινεῖς, καὶ γιὰ νὰ μὴ διαστραφοῦν τὰ Ὀρθόδοξα φρονήματά μας, γιὰ νὰ μείνουμε πάντα ἑνωμένοι μὲ τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη καὶ τὸν Κύριο.
β) Ἀπὸ ἀγάπη πρὸς κάθε αἱρετικὸ νὰ διακόπτουμε τὴν κοινωνία μαζί του, μήπως καὶ καταλάβει τὸ λάθος του, καὶ ἐπιστρέψει στὸ φῶς τῆς Ἀληθείας, καὶ ζήσει, καὶ σωθεῖ.
 
Δυστυχώς σήμερα ο λεγόμενος “λαϊκός Οικουμενισμός”, γίνεται θρασύτερος με τις συνεχείς συμπροσευχές που έχουν καταντήσει αιτία σκανδαλισμού των πιστών και άμβλυνσης του ορθόδοξου αισθητηρίου των εκκοσμικευμένων ανθρώπων που τρέχουν σε Παπικούς ναούς να γιορτάσουν τον «Άγιο Βαλεντίνο»!!!!. Επιδιώκει μάλιστα ο Παπικός Αρχιεπίσκοπος  αναγνώριση εγκυρότητος ιεροσύνης λέγοντας«Αν είναι δυνατόν. Να μην μπορούμε και να μη δεχόμαστε να δούμε έναν Αρχιερέα…;».  

 
Σύμφωνα με  δημοσίευμα του politischios.gr,17/02/2014
Πυρά Νικολάου κατά Μάρκου [BINTEO]
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ν. ΠΡΙΝΤΕΖΗ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Με βολές κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου συνοδεύτηκε η παρουσία του καθολικού Αρχιεπισκόπου Αιγαίου και τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου κ. Νικόλαου Πρίντεζη που από το βήμα του κατάμεστου από καθολικούς και ορθοδόξους Χριστιανούς Καθολικού Ναού του Αγ. Νικολάου, αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών στηλιτεύοντας με νόημα την αρνητική στάση της Ι.Μ. Χίου απέναντι στην Καθολική Επισκοπή του νησιού από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Μάρκου.

«Οφείλουμε να γεφυρώσουμε το σχίσμα»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου αναφερόμενος στο νόημα της εορτής του Αγίου των Καθολικών Βαλεντίνου σημείωσε ότι αυτό απαντάται στην αγάπη που θα πρέπει κατ’ αρχήν να υπάρχει ανάμεσα στους ορθόδοξους και τους καθολικούς Χριστιανούς.

«Ο Ιησούς μας δίδαξε να είμαστε ένα. Αμ δε που είμαστε ένα. Έχουμε χωριστεί μεταξύ μας και πολλές φορές δεν θέλουμε να δούμε ο ένας τον άλλον. Αν είναι δυνατόν. Να μην μπορούμε και να μη δεχόμαστε να δούμε έναν Αρχιερέα, Ιερέα ή Μοναχό ενός άλλου δόγματος μα της ίδιας του Θεού πίστεως και να λέμε ότι είμαστε Χριστιανοί.

Μπορώ να κατανοήσω ότι ο Μουσουλμάνος ενδεχομένως δεν είναι υποχρεωμένος να με αγαπά. Όμως ένας Χριστιανός ακόμα και αν με θεωρεί εχθρό του, πρέπει να με αγαπά διότι αυτό μας δίδαξε ο Ιησούς.

Δεν φταίμε εμείς, μας λένε, που η εκκλησία είναι χωρισμένη. Και βέβαια δεν φταίμε. Φταίνε άνθρωποι σαν κι εμάς που ανήκουν στο χθες. Αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι σήμερα που δεν διορθώνουμε το σχίσμα. Και μην αρχίζουμε να λέμε οι Πατέρες της Εκκλησίας και να τα ρίχνουμε όλα εκεί, γιατί η εκκλησία δεν είναι του χθες αλλά του σήμερα και του αύριο.

Διαφορετικά ο Άγιος Βαλεντίνος αλλά και όλοι οι Άγιοι του στερεώματος της Εκκλησίας και της Χριστιανοσύνης δεν μας ωφελούν απολύτως σε τίποτα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου.

Οι επιστολές

Το ξέσπασμα του Καθολικού Αρχιεπισκόπου Αιγαίου έρχεται ως συνέχεια της άρνησης των 3 τελευταίων χρόνων του Μητροπολίτη Χίου να έχει οποιαδήποτε επαφή με τους Καθολικούς παρότι επί μακαριστού Διονυσίου οι σχέσεις των δύο εκκλησιών ήταν άψογες σε σημείο που πολλές φορές οι Καθολικοί συμμετείχαν στις μεγάλες εορτές των Ορθοδόξων με επίσημη πρόσκληση συμμετοχής των Αρχιερέων τους.

Η μέχρι σήμερα ακατανόητη στάση του Μητροπολίτη Μάρκου συναντάται και σε σειρά επιστολών του Αρχιεπισκόπου Αιγαίου στις οποίες ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Όπως αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος στην τελευταία του επιστολή προς τον Μητροπολίτη Μάρκο στις 7/10/2011 έστειλε τις ευχές του για την εκλογή του όμως ουδέποτε έλαβε απάντηση. Στο κενό έπεσε και η απόπειρα συνάντησης με πρωτοβουλία του πρώτου τα Χριστούγεννα του 2012 ενώ την ίδια τύχη είχε και δεύτερη προσπάθεια συνάντησης την ημέρα εορτής του Αγίου Ισιδώρου του 2012. Τέλος αναπάντητη έμεινε και η 3η προσπάθεια συνάντησης εκ μέρους του Καθολικού Αρχιερέα τον περασμένο Δεκέμβριο και ενώ βρισκόταν στη Χίο για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Σεβασμιότατε Αδελφέ, μετά από όλα αυτά κατάλαβα ότι υπάρχουν κάποιοι λόγοι που Σας δυσκολεύουν να με δεχθείτε. Ζήτησα να μάθω ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι που Σας δυσκολεύουν να με δεχθείτε στο Γραφείο Σας και εξεπλάγην.
Λυπήθηκα Σεβασμιότατε, διότι κι αν ακόμη με θεωρείτε εχθρό Σας, που δεν το φαντάζομαι, δεν θα έπρεπε να μου αρνηθείτε τη συνάντηση μαζί Σας», κατέληγε στην τελευταία επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος Ν. Πρίντεζης.


 

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά είναι αυτά που λέει ο "άγιος πατερ-άκος του Αιγαίου". Γιατί εξανιστάμεθα; Μας λέει, "ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω, όσα έλεγαν οι άγιοι Πατέρες". Πολύ σωστά. Αφού έχουμε τώρα ένα και μοναδικό άγιο Πατέρα!
    "Μα με ποιά φώτιση καθολικέ Αρχιεπίσκοπε κ. Πρίντεζη, να κατανοήσεις το Ευαγγέλιο; Απαντούμε: Μα με τη φώτιση του αγίου του οποίου τη μνήμη σήμερον επιτελούμε: Του αγίου Λέοντα Α΄ πάπα Ρώμης του Μεγάλου και μεγάλου αγίου της Εκκλησίας μας. Και γιατί αυτό; Μα δεν πρέπει μνήμη αγίου να είναι μίμηση αγίου; Ας τον μιμηθούμε λοιπόν:
    1/ Στην Δ΄ Οικουμενική διακήρυξε ότι είναι: "Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος πασών των Εκκλησιών" και οι πατέρες δέχτηκαν τα ψέματά του (κατά τον άγιο Νεκτάριο), καθότι "επιβάλλουσα ανάγκη έθετο φυλακήν τοις στόμασιν αυτών..... η φρόνησις απήτει την ανοχήν χάριν της πίστεως". (Δηλ. για χάρη της Πίστης ανεχόμαστε το πρωτείο!). Αναφωνεί ο άγιος Νεκτάριος "ο Θεός να φυλάξη την Εκκλησία του από τέτοιους αγίους".
    2/ Αρνήθηκε να υπογράψει τον κη΄ κανόνα περί ίσων πρεσβείων με την ΚΠολη, παρά τις παρακλήσεις των Πατέρων της Συνόδου (καθότι υπεράνω της Συνόδου).
    3/ Ο άγιος Ανατόλιος τον διαβεβαίωσε, ότι χωρίς την υπογραφή του, ουδείς κανόνας θα ισχύσει (Πισιδίας Μεθόδιος), που αποτελεί θρίαμβο του Παπισμού, καθότι τον καθιστά υπερκείμενο των Συνόδων.
    4/ Εγκαινίασε και στήριξε το παπικό πρωτείο κατά την επέτειο μνήμης του αποστόλου Πέτρου, κατά τις επετείους εκλογής του στο παπικό αξίωμα και σε επιστολές που έστελνε στις Εκκλησίες της Αφρικής, Ιλλυρικού, Γαλλίας, Αλεξάνδρειας και στον Μαρκιανό, εκθέτοντας τις θέσεις του για τον Επίσκοπο Ρώμης ως primus omnium episcoporum αι ότι σ' αυτόν μεταβιβάζεται η plenitude potestatis, η solicitudo omnium pastorum και η communis cura universalis ecclesiae. Έτσι, ο Λέων από το πρωτείο της χάριτος και της προσωπικής αρμοδιότητας προέβαλε το πρωτείο του δικαιώματος της διαδοχής. Συνδιάζει την ταπεινότητα και την έπαρση που εκφράζονται στις στερεότυπες εκφράσεις: "Δούλος των δούλων του Θεού", ¨αντιπρόσωπος του Χριστού" κι' ακόμη "Θεός επί της γης" (Πισιδίας Μεθόδιου Μεθόδιου, Έλληνες και Λατίνοι, σελ. 54).
    Δεν πιστεύω να εισπράξω την κατηγορία του αγιομάχου. Τουλάχιστον, στην περίπτωση αυτή με έχει προλάβει άλλος: ο άγιος Νεκτάριος.
    Αφού λοιπόν, Σεβασμιώτατε Μάρκο, έχουμε τον "Θεό επί της γης", τι ανάγκη έχουμε τον "Θεό εν τοις ουρανοίς"; Δεν καταλάβατε, ότι το "ίνα εν ώσι" σημαίνει την ένωση της αλήθειας με το ψεύδος; Βεβαίως εσείς το καταλάβατε. Άλλοι δεν το κατάλαβαν.
    Από την άλλη, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Βρέθηκε Επίσκοπος, που χωρίς πολλά λόγια, παράγει έργα. Και μη κολλήσετε, οι αποτειχισμένοι, στο ότι μνημονεύει Βαρθολομαίο. Πάντως, η πολιτεία του δείχνει, ότι αφίσταται του Επισκόπου του. Συσπειρωθείτε μαζί του και θα γίνει και αυτό!

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αηθέστατη επίθεση του προέδρου του ΚΑΙΡΟΥ στο blog katanyxis! Μιλάει για "χυδαίες" επιθέσεις στον οικουμενικό πατριάρχη! Μπέρδεψε την κριτική με τη χυδαιότητα! Αυτός βέβαια κάνει την πάπια για τα πατριαρχικά αίσχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου