Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοι οι αναξιοι καλογηροι με τα πολλα εκατομμυρια ειναι ξενοι απο την Ορθοδοξια και απο την Ελλαδα. Ενω ο λαος εξοντωθηκε τελειως υλικα και ηθικα, αυτοι επαινουν τους εξοντωτες του. Δεν αισθανθηκαν και δεν ενοιωσαν καθολου τον πονο και τους στεναγμους, την φτωχεια και τις στερησεις, τα δακρυα και το αιμα, που χυνει αυτος ο διαλυμενος και στραπατσαρισμενος λαος. Ο Θεος κλαιει μαζι του, αλλα οι ψευτοκαλογηροι δεν κλαινε μαζι του αλλα εγκωμιαζουν τους Σταυρωτες του. Τι αυτοις και του Ιησου; ΟΥΔΕΝ. Τι αυτοις και της Ιστοριας της Εκκλησιας; ΟΥΔΕΝ. Τι αυτοις και ημιν τοις Ορθοδοξοις; ΟΥΔΕΝ.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣΕΤΕ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΓΛΟΙΩΔΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ 

ΤΑ ΓΕΛΟΙΩΔΕΣΤΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟ ΚΑΙ 

ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ.

ΕΤΣΙ ΕΓΚΩΜΙΑΖΑΝ ΤΟΝ ΝΕΡΩΝΑ 

ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑ, ΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ 

ΤΟΥΣ.

ΣΥΧΑΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ 

ΣΥΧΑΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.


Κατενθουσιασμενοι οι καλογηροχωριατες της Σιμωνοπετρας  με τον Αδιστακτο Καταστροφεα της Εκκλησιας και του Γενους των Ελληνων.
 
Υποδοχη του ...Κατοχικου δουλοπαρικου της Μερκελ, που διελυσε τα παντα μεσα στην Χωρα μας, απο τους παρεοκαλογηρους της Σιμωνοπετρας. Τιμες και δοξες στους γκρεμισταδες των ιερων και των οσιων του Εθνους μας. Χωρις ιχνος τσιπας και ντροπης. Χριστιανοι, περιφρονειστε τους ρασοφορους εχθρους του Θεου και του λαου.


Μεγαλη υποθεσι ρε φτωχοελισσαιε, υποδεχθηκες τον Δοσιλογο και Προσκυνημενο των ΝΑΖΙ. Θα μεινης στην ιστορια.



Δεν θα σχολιασουμε τα κειμενα. 
Εμεις αγανακτησαμε σε τετοιο βαθμο που νομιζουμε οτι το μονο που αξιζουν ειναι το φτυσιμο τους και το πεταγμα τους εις την πυραν. 
Επισημαινουμε μονο την πρωτοφανη ασεβεια του Ελισσαιου και της καλογηροπαρεας του, να κατασκευασουν και να ψαλλουν στον Τσολακογλου ΦΗΜΗ. 
Κατι σαν ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ. 
Να πανε να πνιγουν αυτοι οι ψευτοκαλογηροι της Ανορθοδοξιας και της Αναξιοπρεπειας. 
Δεν τους χρειαζεται η Εκκλησια. 
Αποτελουν την εντροπην Της.


Στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από τη Μονή Σίμωνος Πέτρα, όπου ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στο Αγιον Όρος.
«Η πνευματική ακτινοβολία της Μονής σας στο εξωτερικό συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα.
»Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά-σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς γέροντες στις Μονές που επισκέφθηκε. Στις συζητήσεις ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μοναστική πολιτεία του Άθω και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν λύσεις αφού προηγηθεί η εξέταση των θεμάτων από τα αρμόδια υπουργεία σε κάθε τομέα.
Η Ιερά Κοινότητα έκανε αναφορά και στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, τις οποίες οι Αγιορείτες μοναχοί διαπιστώνουν και από την απόγνωση που βλέπουν στη συμπεριφορά προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται στο Άγιον Όρος για να προσευχηθούν.


Νεότερη ενημέρωση (20.15)

Στην τεράστια πολιτιστική και όχι μόνο κληρονομιά του Αγίου Όρους αναφέρθηκαν ο Ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρα Ελισσαίος και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


«Και όλοι είστε εκεκοπιακότες από την ημέραν. Δεν μπορούμε όμως να μην τιμήσουμε το πρόσωπό σας με αυτή την ταπεινή και μικρή υποδοχή συνόλου της Αδελφότητός μας», είπε στην προσφώνηση του ο Ηγούμενος και σημείωσε: «Διότι η ημέρα αυτή για εμάς είναι ημέρα ξεχωριστή, ηλιόλουστη σαν τον ήλιο γεμίζουμε από χαρά.
Σας υποδεχόμεθα λοιπόν με αισθήματα μεγάλης χαράς και τιμής με την αγαπητή συνοδεία των συνεργατών σας στον ακρότομο αυτό βράχο, όπου ο Κτίτωρ Όσιος Σίμων εδραίωσε το Μοναστήρι του εγγύς της θαλάσσης και στους πρόποδες του βουνού μεταξύ ουρανού και γης.
Έκτοτε ο βράχος αυτός κ. πρωθυπουργέ έλαβε το όνομά του και είναι ταυτισμένος με την τόλμη, την πέτρα της πίστεως , τον αδιάκοπο αγώνα και την ανάβαση.
Ναι κ. πρωθυπουργέ, εμείς μεγαλώσαμε θα έλεγα στο Όρος και περάσαμε και είδαμε και γνωρίσαμε πολλά. Στο βάθος αυτής της πορείας με ευγνωμοσύνη είναι μόνο γεμάτη η ψυχή μας για τον Θεό και τους ανθρώπους.
Αν επιτρέπεται να το πω, θα έλεγα ότι και εσείς μεγαλώσατε στα κοινά. Στον αγώνα της πάλης και της προσφοράς. Δεν λησμονούμε την προσφορά σας στο Όρος.
Ενθυμούμενοι παλιά και νέα, σας ευχαριστούμε για την αμεσότητα του ενδιαφέροντος και της αγάπης σας, τα οποία βγαίνουν ως απείκασμα της ευαίσθητης και πολιτισμένης ψυχής σας. Και όχι μόνον αυτό.
Μας καταλαβαίνετε, μας συγχωρείτε πολλές φορές. Νιώθετε αυτό που είναι η αγωνία μας και για αυτό περνάτε χωρίς δισταγμό στο δια ταύτα.
Τα εισπράττουμε όλα αυτά ως εγκάρδια αυτοσύστασή σας και ως εξ ορισμού , όπως είπατε χθες, της καρδιάς πεποίθηση για την Ορθοδοξία, το Έθνος και πιο απλά την Παναγία και τον κλήρο της.
Το πνεύμα του πρώτου στην κυβέρνηση διαχέεται στους συνεργάτες σας, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται εδώ, οι οποίοι φροντίζουν να σας εκπροσωπούν πιστά και αληθινά.
Επιτρέψτε μου να κάνω εδώ ιδιαίτερη μνεία όμως του ονόματος του αξιοτίμου και αγαπητού γενικού γραμματέως Παναγιώτη Μπαλτάκου. Μη λησμονήσουμε και τον οπαδό, η λέξις του είναι οικείαν του Αγίου Όρους, τον κ. Γιάννη Ιωαννίδη.
Συνοδοιπόρος στον αγώνα μας σε αυτά τα χρόνια κ. πρωθυπουργέ, είναι και ο διοικητής μας για τον οποίο έχουμε να πούμε ευχαριστίες και καλά λόγια.
Εκτιμούμε λοιπόν τον τεράστιο αγώνα σας . Θαυμάζουμε την αντοχή, την αισιοδοξία, την αποφασιστικότητά σας.
Συμμετέχουμε στις αγωνίες σας, μνημονεύουμε κατ' ιδίαν και στις ακολουθίες τους κόπους σας και ευχόμαστε διακαώς για την υγεία σας και την οικογένεια σας ώστε και εμείς όπως λέει η ευχή της εκκλησίας, αν είστε εσείς καλά, να διάγουμε ήρεμον βίον και ησύχιον εν πάση ευσεβία και σεμνότητα.
Και όχι μόνο εμείς. Είναι πολλοί οι κοινοί μας φίλοι. Είναι αρκετοί που έρχονται εδώ και ξαποσταίνουν και άλλοι και άλλες που πηγαίνουν στο Μετόχι μας στην Χαλκιδική στην Ορμύλια.
Όλοι αυτοί έσπευσαν να μου πουν τις ευχές τους ότι είναι δίπλα σας παρά ταύτα κ. πρωθυπουργέ ο αγώνας σας είναι σκληρός και η οδός στενή και τεθλιμμένη.
Η μικρή μας εμπειρία όμως δείχνει ότι οι δυσκολίες μας πεισματώνουν. Οι δοκιμασίες μας καθαρίζουν ως χρυσόν εν χωνευτηρίω. Μας διορθώνουν και μας κάνουν πιο συνετούς, πιο ανοιχτούς, πιο μετριόφρονες.
Οι πειρασμοί μας εντάσσουν στον κατάλογο των γνησίων παιδιών του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Στο τιμόνι της κυβερνήσεως αυτού του τόπου, αυτού του πολύπαθου Έθνους δεν είστε μόνος.
Ο Θεός οδηγεί, αγαπά, ευλογεί την πίστη, τον ενθουσιασμό, την αλήθεια και τη θυσία. Ο λαός πολλάκις το αναγνωρίζει. Εν τέλει τα δικαιώνει διότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη ρήση του Χριστού «θλίψην έξετε τον κόσμο».
Άλλωστε αυτή είναι η πορεία της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Σταυροαναστάσιμη. Το σκάφος του κλυδωνίζεται, αλλά ουκ καταποντίζεται. Τέτοια είναι και η δική σας πορεία και όλων μας.
Χτες είπατε στις Καρυές ότι είστε δίπλα μας και σας ευχαριστούμε. Αν είναι επιτρεπτό, να σας πούμε και εμείς. Θέλουμε να πιστεύετε ακράδαντα ότι είμαστε δίπλα σας ως άνθρωποι, ως Έλληνες, ως φίλοι και πνευματικοί αδελφοί.
Είναι λοιπόν πολύ επίκαιρος ο σύντομος και μεστός λόγος της Γραφής «το δε καλόν ποιούντες μη αποκάμνουμε. Καιρώ γαρ ηδύ θερίσουμε μη αποθαρρυνόμενοι». Εσείς λοιπόν μην αποκάμνετε καλοποιούντες. Καλώς ορίσατε».

11 σχόλια:

  1. Ειναι επιβεβαιωμενο αυτο οτι εψαλαν πολυχρονιο / φημη στον Σαμαρα; Και αν ναι, τι ακριβως του...εψαλαν;

    Μεγαλος «διπλωματης» ο Ελισσαιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θάλασσα και βουνό οδηγούν στον ουρανό (Αρχιμ Τιμόθεος Κιλίφης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπή να εκφράζονται έτσι για τον άνθρωπο που επιδίδεκται αδίστακτα σε ψηφοθηρία λίγο προ των εκλογών, που εξόντωσε τους πολυτέκνους, που κατάργησε την Κυριακή αργία που το ένα, που το άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελα οδυσσεα με την συνοδια σου να σας εξομολογησουμε και να σας φιλοξενησουμε..................π χρυσοστομος καρεωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του έψαλλαν το "για τα λεφτά τα κάνουμε όλα" σε ήχο βαρύ, εναρμόνιο.

    Μόνον αηδία μπορούν να προκαλέσουν τόσα πολλά σάλια.
    Αλλά φαίνεται ότι οι "γεροντάδες" προκειμένου να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο και απυρόβλητο τους, πουλάνε και τη μάνα τους.
    Στους καταστροφείς ψάλλουν πολυχρόνια και λοιπά γλυψίματα και στους αφελείς επισκέπτες συστήνουν υπομονή και προσευχή.
    Ο άλλος Σιμωνοπετρίτης, ο Μεσογαίας, τέλεσε τα εγκαίνια του Lidl, και ευχήθηκε (σε άπταιστη θεολογική γλώσσα βεβαίως βεβαίως) καλά κέρδη.
    Σιχασιά και αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλ. τι έπρεπε να κάνουν οι αγιορείτες στον πρωθυπουργό; Να του απαγόρευαν την είσοδο; Δηλ. η αυτόνομη αυτή περιοχή της ελληνικής επικράτειας να απαγόρευε σε (υποτίθεται) ορθόδοξο πρωθυπουργό την είσοδο και να μη συμμετείχε στην υποδοχή του; Έχει γίνει αυτό ποτέ από Δήμαρχο, Νομάρχη ή Περιφερειάρχη στον αρχηγό του κράτους;
    Και η ΚΠολη ήταν και είναι υπόδουλη στον Τούρκο κατακτητή από τον 15ο αι. μέχρι σήμερα. Είδατε κανένα Πατριάρχη να βρίζει το μουσουλμάνο Σουλτάνο ή τον Τούρκο Πρωθυπουργό; Αν το έκανε θα μπορούσε να σταθεί, μιας και εκλεγόταν ουσιαστικά από αυτόν; Ακόμη και ο άγιος Γρηγόριος ο Ε΄ προσκήναγε το Σουλτάνο και έβγαλε αφορισμό για την Επανάσταση και δεν υπήρξε διαμαρτυρία. Δεν ισχύει εδώ το: "χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις φίλα το"; Αυτή υπήρξε και η στάση των αγίων μας, οι οποίοι ανάλογα με τις περιστάσεις κινούντο διπλωματικά.
    Μας ενοχλεί αυτό και δεν μας ενοχλεί, που τρεις Μονές του αγίου Όρους υπέγραψαν την ψευτοένωση της Φλωρεντίας;
    Μας ενοχλεί αυτό και δεν μας ενοχλεί, το ότι πολλοί Πατριάρχες του 17ου αι. υπέγραψαν την ένωση με τον Πάπα;
    Μας ενοχλεί αυτό και δεν μας ενοχλεί η ίδρυση Σχολής των Λατίνων στις Καρυές τον 17ο αι. στην οποίαν φοιτούσαν αγιορείτες μοναχοί και διδάσκονταν το Φιλιόκβε και την οποίαν έκλεισαν τελικά οι Τούρκοι (και όχι οι Ορθόδοξοι), γιατί φοβήθηκαν ένωση ορθοδόξων και Λατίνων;
    Πόσες αποτειχίσεις έγιναν για όλα αυτά τα αίσχη; Καμία.

    ΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταστροφέας είναι ο Σαμαράς ; Όχι ο Παπανδρέου που του παρέδωσε μια χώρα στο Μνημόνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οτι και να λέτε, ο Ορθόδοξος λαός σέβεται και τιμά το άγιον Ορος, και προσκυνά τις Αγιες εικόνες και τα Αγια λείψανα. Αν υπάρχουν 5 - 6 ψευτορθόδοξοι, που βρίζουν, αυτοί μπορεί να έχουν κάποια υποχρέωση σε αυτούς που τους βάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συμφωνω με τον Ι.Κ.
    και επισης θελω να σημειωσω οτι εμεινα εκλπληκτος απο την φιλαδελφη και χριστιανικη γλωσσα του Οδυσσεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ με τον Οδυσσέα. και επισης θελω να σημειωσω οτι εμεινα εκπληκτος απο την ανυπόκριτη και αντι- γλυψιματική γλώσσα του
      Ανώνυμος17 Φεβρουαρίου 2014 - 6:01 μ.μ. !!

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου