Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μια πρωτη Αναλυτικη συνειδησιακη αλλη γνωμη, του Αποτειχισθεντος Θεολογου.


 

Διάψευση της "Διαψεύσεως" 

 

του κ. Νικολάου Σωτηροπούλου



 του Θεολογου κ. Νικολ. ΠΑΝΤΑΖΗ






Συμφωνώ με τον αγαπητό αδελφό Αντώνιο Μάρκου ως προς τα εισαγωγικά και τις παρενθέσεις. Δεν πρέπει να βάζουμε λόγια στο στόμα κανενός. Δεν πρέπει να παρουσιάζουμε δικά μας, ενδεχομένως λανθασμένα, συμπεράσματα ως κυριολεκτικές δήθεν δηλώσεις κάποιου για να χτυπήσουμε κάποιους άλλους.






Αυτά τα λέγω ειδικά για το υποκριτικό ιστολόγιο "Ελλάς-Ορθοδοξία" τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο που τώρα, ώ της καταπτώσεως και μικροψυχίας, ώ της δειλίας και δουλείας, συμπορεύεται, συστρατεύεται και συμπολεμεί με εχθρούς, είρωνες, εμπαίκτες, θεομπαίκτες, λοιδόρους, κατηγόρους και αισχρούς συκοφάντες του κ. Νικολάου Σωτηροπούλου, όπως τον Κώστα Νούση. Χρησιμοποιεί και συμμαχεί με τον διάβολο για να πολεμήσει τους αδελφούς του που απομακρύνονται από τον Διάβολο.






Όσο για τον πρώιμο συμφοιτητή μου και εξ' Αυστραλίας συμπορευτή μου Αντώνιο Μάρκου, δεν θα κάνω τη χάρη σε μερικούς χαιρέκακους να μας δούνε μαλωμένους. Μας ενώνει ο κοινός διδάσκαλος. Τον αγαπώ.
Διαψεύδω την διάψευση με απλή λογική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτοί που δεν κοινωνούν είναι αυτοί που Αποτειχίστηκαν. Η καταδίκη εκπέμπεται σε όσους δεν κοινωνούν, σε όσους Αποτειχίστηκαν. Σε ποιούς αναφέρεται το θανάσιμο λάθος; Στους Αποτειχισμένους φυσικά.
Άλλη μια διάψευση. Υπάρχουν Αποτειχισμένοι του Εσωτερικού που δι' ευλόγους αιτίας δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον π. Ευθύμιο για ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΗ Θ. Κοινωνία. Υπάρχουν αυτοί που μπορούν κι' έχουν στη διάθεση τους οδηγούς και δεν το κάνουν αλλά κοινωνούν στους Ναούς που Μνημονεύουν τον μεγαλύτερο Αντίχριστο και χειρότερο αιρετικό όλων των αιώνων.






Υπάρχουν όμως και Αποτειχισμένοι του Εξωτερικού πχ. της Αυστραλίας, οι οποίοι δι' ευνοήτους αιτίας δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στον π. Ευθύμιο αλλά ελπίζουν στο Θεό να φέρει μια λύση. Ελπίζουν στο Θεό να τους στείλει έναν Αποτειχισθέντα Κληρικό για Θ. Κοινωνία, διότι ολόκληρη Αυστραλία, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ιερέας τολμά να κάνει ιερή, ομολογιακή χρήση ΑΥΤΟΥ του Αγιοπατερικού, Αγιοσυνοδικού Δικαιώματος της Διακοπής Μνημονεύσεως και τελέσεως Αποτειχίσεως εν ονόματι του Χριστού που υπηρετούν, εν ονόματι της Ορθοδόξου Αληθείας που πρεσβεύουν.







Εάν η Αποτείχιση επιτρέπεται ή επιβάλλεται ή είναι μόνο για κληρικούς, τί γίνεται όταν δεν υπάρχει ούτε ένας κληρικός να την ασκήσει; Τί γίνεται όταν οι λαϊκοί απέχουν προσωρινά για λόγους Πίστεως αλλά δεν κολάζουν κανένα;
Επανέρχομαι όμως, όχι σε τίτλους, αλλά στο κυρίως αυτούσιο άρθρο. Στέκομαι σε μια μόνο παράγραφο, εκεί που ρητώς (και προηγουμένως εμπαθώς περί "ζωηρών τύπων") αναφέρεται εναντίον των ευσεβών λαϊκών:






"Σε ένδειξι διαμαρτυρίας έπαυσαν να εκκλησιάζωνται και να κοινωνούν. Αλλά τούτο είνε λάθος, θανάσιμο (κολάσιμο) λάθος.
Για να μή κολασθούν (πάλι ο κολασμός εν μορφή απειλής) και αυτοί όπως οι αμετανόητοι Oικουμενιστές, (συμψηφισμός, συν-καταδίκη, συναπώλεια) αλλά να σωθούν, πρέπει να εκκλησιάζωνται..."


 
"Σε ένδειξη διαμαρτυρίας". Σωστό. Η δική μας μορφή διαμαρτυρίας δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τους Διαμαρτυρομένους Προτεστάντες, όπως πολύ ρηχά, φτηνά και κακόβουλα διατείνονται κάποιοι.





Αυτοί, οι Διαμαρτυρόμενοι, απορρίπτουν την ύπαρξη, ουσία, σημασία και χρήση των Μυστηρίων. Εμείς μόνο τον αιρετικό παροχέα.





Αυτοί, οι Διαμαρτυρόμενοι, διά της απορρίψεώς τους αλλά και οι Οικουμενιστές, διά της υποταγής τους στη Παναιρετική Πανθρησκεία κάνουν οντολογική αποκοπή από το Σώμα Χριστού, εμείς παραμένουμε πιστά και ουσιαστικά σ' αυτό και αποτελούμε το Ανόθευτο και Διαχρονικό Σώμα Χριστού, χωρίς να κάνουμε καμία αποκοπή, κανένα σχίσμα, αλλά με την απομάκρυνσή μας από τους "μεγαλυτέρους και χειροτέρους αιρετικούς όλων των αιώνων" (κ.Ν.Σ.) προλαμβάνουμε τα πολυκλαδικά σχίσματα που δημιουργούν οι "Αντίχριστοι Οικουμενιστές" (κ.Ν.Σ.).
Δεν δογματοποιούμε Ημερολόγια. Δεν προχωρούμε σε δημιουργία Νέων Συνοδών. Δεν τελούμε νέες, ανεξέλεγκτες χειροτονίες. Βάσις μας η Αληθινή Πίστη. Γραμμή μας η Ευαγγελική Οδός της παραιτήσεως. Γνώμονας η Αγιοπατερική στάση της Αποτειχίσεως. Πυξίδα η Φιλτάτη Ορθοδοξία.
Σε ένδειξι διαμαρτυρίας λοιπόν,
α) έπαυσαν να εκκλησιάζωνται και
β) έπαυσαν να κοινωνούν.





Το "και" είναι επιπρόσθετο και συνδετικό δύο ξεχωριστών πράξεων διότι υπάρχει (δυστυχώς) εκκλησιασμός χωρίς Θεία Κοινωνία. Είπαμε, άλλος απέχει λόγω Πίστεως και Παναιρέσεως, άλλος έχει κανόνα, άλλος δεν διακρίνει ότι είναι πραγματικό Σώμα και Αίμα, άλλος δεν εξομολογείται πρωτίστως, και άλλος αδιαφορεί τελείως και καταφρονεί.
Αυτές οι πολύ υπαρκτές, διακριτικές εξαιρέσεις έπρεπε να αναφερθούν. Τίποτε δεν "εννοείται". Δεν γενικεύουμε και δεν "τσουβαλιάζουμε". Πάνω απ' όλα δεν συγκρίνουμε τα ασύγκριτα και τελείως ανόμοια.
Έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά το ΓΙΑΤΙ απέχει κανείς. Εάν το κάνει για λόγους Πίστεως επειδή κηρύττεται γυμνή τη κεφαλή Αίρεση και Παναίρεση από την ίδια την Κεφαλή της Ορθοδοξίας, εάν υπάρχει ΔΙΩΓΜΟΣ των ευσεβών και πιστών λαϊκών, και ΚΥΡΙΩΣ (εδώ χρειάζεται απόλυτη προσοχή και ταπεινή προσέγγιση) εάν υπάρχει ΕΡΕΙΣΜΑ, ερέθισμα, αφετηρία και ΘΕΜΕΛΙΟ σε ΣΥΝΟΔΟ και μάλιστα Αποστολική και ισόκυρη των Οικουμενικών, τότε δεν αδικούμε "λιγάκι" τους ευσεβείς δεδιωγμένους αδελφούς με το να τους απειλούμε με κόλαση;







Και αντί να καθόμαστε να θεολογούμε για "λάθη θανάσιμα" και να λεπτομερειολογούμε για το εάν είναι για κληρικούς ή λαϊκούς, δεν θα 'ταν προτιμότερο ενδόμυχα να ερευνούμε ει δυνατόν μπορούμε να τους κατανοήσουμε και συμπαρασταθούμε; Μήπως δηλαδή μπορούμε να ευχόμαστε από ψυχής κάθε ευόδωση και ο Θεός μαζί σας; Μήπως ισχύει η διαχρονική προειδοποίηση των Πράξεων των Αποστόλων ότι "εάν δεν είναι από το Θεό θα γκρεμιστεί σύντομα, αλλά ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ από το Θεό, τότε ας προσέχουμε μη γίνουμε ΘΕΟΜΑΧΟΙ;"




 Δεν θα απαντήσω λεπτομερώς στο θέμα εάν είναι η Αποτείχιση για λαϊκούς ή όχι. Αν και το έχω αναλύσει σε παλαιότερα Άρθρα μου, θα το αφήσω καλύτερα και καταλληλότερα στον Άγιο Γέροντά μας και πνευματικό μας να απαντήσει καθώς και σε άλλους συναποτειχισθέντες αδελφούς.
Δεν είναι όμως καθόλου "άτοπον" ούτε παράλογον, ούτε τρελό ούτε κουτό. Ας αποφεύγουμε κακοήθεις χαρακτηρισμούς που μόνο κακά αποτελέσματα φέρνουν. Όπως προείπα, σημασία έχει όχι τί λέγουμε εμείς αλλά τι λέγουν οι Θεοφόροι Άγιο Πατέρες.






1ον. Οι Άγιοι Πατέρες σαφώς, ρητώς και συχνώς αναφέρονται σε Αποτείχιση λαϊκών και μάλιστα την προτρέπουν αυστηρώς σε διάφορα στρώμματα λαϊκών, όχι ως δυνητική επιλογή αλλ' εντολή Κυρίου Παντοκράτορος. Το να λέμε ανεύθυνα ότι η Αποτείχιση "δεν είναι για λαϊκούς" γινόμαστε το λιγότερο ΑγιοΠατερομάχοι.






2ον. Ο ΙΕ' Κανών της ΑΒ' Συνόδου βεβαίως αναφέρεται σε κληρικούς αμέσως, αλλ' εμμέσως πλην σαφώς και σε λαϊκούς. Η εικόνα-παράδειγμα που χρησιμοποιεί ο Ίδιος ο Χριστός για τον Ποιμένα τον Καλό, δηλαδή τον Ιερέα-Τσοπάνη, είναι άκρως ενδεικτικό της ενιαίας εννοίας και ενωμένης απαρτήσεως του Τσοπάνι με τα πρόβατα οι οποίοι πάνε μαζί, "πάνε πακέτο". 
Δεν υπάρχει τσοπάνος χωρίς πρόβατα ούτε Αρχιερέας χωρίς ιερείς. Η αλληλουχία συνεπάγεται αλληλένδετη συνοχή. Η ουσιαστική σύνδεση δηλώνει επουσιώδη και απόλυτη εξάρτηση. Δεν νοείται και δεν πρέπει ποτέ να εκληφθεί κληρικός χωρίς λαϊκούς. Ο κλήρος του κληρικού πέφτει κυρίως και συνίσταται στην εκπροσώπιση (και σωτηρία) του κλήρου (μερίδος των λαϊκών). Σαν ιερέας, δεν εκπροσωπώ τον εαυτό μου, δεν αναφέρομαι προς τον εαυτό μου για τον ευαυτό μου, ούτε Αποτειχίζομαι "για πάρτυ μου" αλλά για το ποίμνιό μου. Απομακρύνομαι ως ιερεύς από τον λύκο της αιρέσεως αλλά ΜΑΖΙ με τον λαϊκό, τον παίρνω στους ώμους. Δεν τον αφήνω στο μαντρί, ελευθέρως κι' ανενόχως με το λύκο να κοινωνεί μέχρι που κάποτε αντιληφθεί πως ειναι πια πολύ αργά ν' αντισταθεί κι' ας κάτσει να φαγωθεί... Ας μου επιτρέψει ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος να κάνω ένα άλλο παρόμοιο παραλληλισμό.






- Είναι ένα μανδρί. Έχει πολλούς τσοπάνους και γάλα θεϊκό. Το μανδρί τώρα τριγυρνούν και τ' απειλούν οι "μεγαλύτεροι και χειρότεροι αιρετικοί όλων των αιώνων" οι τρομερότεροι και καταστρεπτικότεροι λύκοι-Αντίχριστοι απατεώνες. Οι τσοπάνηδες, φοβούμενοι τη ζωή τους, το μισθό τους και το βιός τους, υποτάσσονται στους λύκους και τους δέχονται "αφεντικό" τους. 
Οι τρομεροί λύκοι ντύνονται πια το ένδυμα των προβάτων και βγάζουν ανακοινώσεις πως είναι όλα καλά, κανονικά. 
Τα πονηρά και ύπουλα νέα αφεντικά αλλάζουν τελείως την οργάνωση, δόμηση και σύσταση της μάνδρας. 
Εξωτερικά κρατούν τους τύπους, αλλά διαστρέφουν τη σωτηρία των αμνών, δηλητηριάζουν το Γάλα μα το παρουσιάζουν αγνό, βαπορέ και ανόθευτο. 
Κάποια πρόβατα όμως, μη αναγνωρίζοντας πλέον το μανδρί, βλέποντας τη παμπόνηρη μετάθεση όρων και ορίων που έθεσαν οι πατέρες τους ποιμενάρχες, βλέποντας τις ανατριχιαστικές, ανεπίτρεπτες και καταστρεπτικές αλλαγές,  διαβλέποντας τον άμεσο κίνδυνο του καταβροχθισμού τους, απομακρύνονται από το πουλημένο, προδοτικό, αντίχριστο-οικουμενίστικο τσοπαναριό και ενώνονται μεταξύ τους, δύο και τρεις συνηγμένοι στο όνομα Τσοπάνου που θυσιάστηκε σαν αμνός για χάρι των αμνών αυτών, και στήνουν προστατευτικά τείχη γύρω από πνευματικό τους μανδρί με την χαρά πως παραμένουν πιστά στο πρωτινό, διαχρονικό μανδρί που ανήκαν πάντοτε, έστω κι' αν έχουν ένα μόνο Εύθυμο τσοπάνο. 
Αυτός ο χαριτωμένος τσαπανάκος, περίεργο πράγμα μα πέρα για πέρα αληθινό, από τα πέρατα της γης παίρνει μαζί υπό τας πτέρυγας και άλλα πρόβατα έχει. 
Κάποιο γέρικο τσοπανόσκυλο όμως, τους κυνηγά για λάθη θανατικά, έρχεται και τους γαυγίζει απειλητικά, πως πρέπει "σώνει και καλά" να πάνε πίσω και να πιούνε από το γάλα που ήξεραν αλλιώς θα κολαστούνε μαζί με τα νέα αφεντικά που συμβαίνει να είναι συνάμα και οι χειρότεροι λύκοι όλων των αιώνων". 
Τα πρόβατα αλληλοκοιτιούνται παραξενεμένα και σοκαρισμένα διότι γνώριμη κι' αγαπητή ήταν όντως η φωνή αυτή.
Μάλιστα, το τσοπανόσκυλο τους λέει πως ειν' ατόπημα αυτό που κάνουν, ν' αφορίζονται εκ μέσου των λύκων από μόνοι τους ενώ είναι πρόβατα, ενώ μόνο οι ωραίοι τσοπαναρέοι δικαιούνται να το κάνουν...."

Λιγάκι εύθυμο μα παραστατικό. 




Κι' ένα άλλο παράδειγμα από την Αγία Υμνολογία η οποία δεν είναι ποίηση άχαρη και σκέτη αλλά περιέχει ύψιστη θεολογία.
- Εις το "Άσπιλε, Αμόλυντε" που απευθύνουμε κάποτε και εμμελώς προς τη Θεοτόκο, αναφέρεται ότι η αποτείχισις από τις εφόδους των εναντίων αποτελεί καθοδηγό προς σωτηρίαν. 
"Εν μεν τω παρόντι βίω, θερμή προστάτις και βοηθός, τας των εναντίων εφόδους αποτειχίζουσα, και προς σωτηρίαν καθοδηγούσα με. Και εν τω καιρώ της εξόδου μου, την αθλίαν μου ψυχήν περιέπουσα, και τας σκοτεινάς όψεις των πονηρών δαιμόνων πόρρω αυτής απελαύνουσα!" Στον παρόντα βίο "των μεγαλυτέρων και χειροτέρων αιρετικών όλων των αιώνων" η Αποτείχιση της Παναγίας στις επιθέσεις των εχθρών της Πίστεως μας καθοδηγεί στη σωτηρία. Η Αποτείχιση όταν γίνεται ορθά, για λόγους Πίστεως και αποφυγή της Αιρέσεως, οδηγεί στη σωτηρία.






3ον. Υπάρχουν λαϊκοί που δεν είναι και τόσο λαϊκοί όσο φαίνονται αλλ' έχουν τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης και μάλιστα πάρα του Αγιοπατερικού Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου. 
Αυτοί εξαιρούνται;; 
Δικαιολογούνται;





4ον. Η Θ. Λειτουργία στην ετυμηγορία της, είναι έργο του Λαού. Οι πιστοί λαϊκοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στην Αναφορά του Κληρικού που τους εκπροσωπεί.






5ον. Η Εκκλησία είναι η Θεϊκή Ναυς, το θεϊκό Καράβι. Όπως έχουμε μετατόπιση βάρους, ας νοήσουμε και μυστική μετατόπιση επιβατών. Ξαφνικά οι επιβάτες ξυπνούν και εκτιμούν ότι δεν βρίσκονται πλέον στο πλοίο που πάντοτε ήταν. Κι' έρχεται η ΑΒ' Σύνοδος και τους λέει: Ορίστε! Υπάρχει σανίδα σωτηρίας η Αποτείχιση στο Αληθινό Θεϊκό Καράβι. 
Κι' έρχεται ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος και τους λέει, εεε Όχι! Η σανίδα αυτή σωτηρίας είναι μόνο για τους καπετανέους, όχι το πλήρωμα. Και αποπέμπει και παραπέμπει σε θανάσιμο λάθος όσους τολμήσαν να σωθούν και να μετατοπιστούν στο Καράβι που έχει Καπετάνιο το Χριστό κι' όχι τον Πάπα. Κι' ενώ ο Βαρθολομεϊκος τιτανικός χτύπησε παγόβουνο με την επίσημη Μνημόνευση του Πάπα, και πλημμυρίζουν ήδη οι καμπίνες με οικουμενιστικά νερά, κι' ενώ η Γέφυρα του Πλοίου απαρτίζεται από εκλεκτό προσωπικό "των μεγαλυτέρων και χειροτέρων αιρετικών όλων των αιώνων", έρχεται πάλι ο κ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος και προτρέπει τους εκλιπαρούντες για βοήθεια επιβάτες να μην αναζητούν σωσίβιο αποτείχισης αλλά να εντειχιστούν στον ήδη βυθιζόμενο τιτανικό του οικουμενισμού.





6ον. Η "Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος" των μειζόνων, χειρίστων και υπερτελείων αιρετικών όλων των αιώνων, εκτοπίζει κι' εκτειχίζει αδίκως και ανυποστάτως ένα μέγιστο Θεολόγο.
Οι Άγιοι Πατέρες τον διαβεβαιώνουν εν Χριστώ πως ο αφορισμός δεν ισχύει. Ο Θεολόγος επικαλείται αυτούς τους Αγίους Πατέρες για το ανυπόστατον του αφορισμού αλλά παραδόξως ταυτοχρόνως προσπίπτει εις τους πουλημένους πόδας των προδοτών σφαγέων του και σφαγέων του Χριστού, εκλιπαρών διά επιστολών να βρει δικαίωση από αυτούς που ο ίδιος θεωρεί και αποκαλεί "τους μεγαλύτερους και χειρότερους αιρετικούς όλων των αιώνων".






Όσοι όμως λαϊκοί τολμούν και απομακρύνονται από αυτούς "τους μεγαλύτερους και χειρότερους αιρετικούς όλων των αιώνων" πειθαρχούμενοι στην Θεϊκή Εντολή του "αφορίσθητε εκ μέσου αυτών" επικαλούμενοι τους ίδιους Αγίους Πατέρες που δικαιώνουν τον Θεολόγο, ο Θεολόγος τους αποδίδει λάθος και μάλιστα θανάσιμο, κολάσιμο. 
Κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση. Και δεν στέκεται σωστά και δεν ηχεί λογικά στ' αυτιά και τις ψυχές μας.





Το μόνο που έχω να πω, για όλους όσους μας πονούν, μας αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά για τη σωτηρία μας, είναι να μας αφήσουν ήσυχους χωρίς συνεντεύξεις και δηλώσεις, χωρίς πισόπλατες μαχαιρώσεις, στην προσευχή και στο μέγα έλεος του Θεού. Αν κάναμε ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ, τόση μεγάλη προσβολή και αδικία στους εν Χριστώ αδελφούς μας που απομακρυνθήκαμε από "τους μεγαλύτερους και χειρότερους αιρετικούς όλων των αιώνων", τότε ζητούμε συγγνώμη που μας πατήσατε και μας ξεπουλήσατε.



Με αγάπη Χριστού
Νικόλαος Πανταζής, ο "Λαϊκός" Αποτειχισθείς Θεολόγος



35 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ Κ.ΠΑΝΤΑΖΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΛΑΕ, αν ἐπιθυμεὶς στείλε μου τὸ E:mail σου
    θέλω νὰ ἐπικοινωνήσω μαζὶ σου.

    Πληροφορείες γιὰ μένα θὰ λάβης ἀπὸ τὸν κ. Ὀδυσσέα Τσολογιάννη .

    Ἴσως εὑβρεθεῖ ὀρθόδοξος ἱερέας, ἀποτειχισμένος γιὰ νὰ σᾶς λειτουργήση καὶ νὰ κοινωνήσετε οἱ ἐκεὶ ἀδελφοὶ μου στὴ μακρυνὴ Αὐστραλία !

    Ἐὰν βέβαια τὸ θέλη και τὸ ἅγιον θέλημα τοπυ Θεοῦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Πανταζή, γνωρίζετε ασφαλώς τι είναι η εκ δεξιών πλάνη. Αυτή τη στιγμή γνωρίζω ότι υπάρχουν ενάρετοι και φωτισμένοι πνευματικοί στην Ελλάδα που δεν "αποτειχίζονται". Αυτοί είναι πλανεμένοι; Οι καλύτερες προθέσεις συχνά οδηγούν σε καταστροφικές επιλογές. Το γνωρίζω ότι δεν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά σας τα γράφω αυτά επειδή από τον τόνο με τον οποίο απαντήσατε τόσο στον κ. Σωτηρόπουλο, όσο και στον π. Ιωήλ, ένιωσα βαθύτατη απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕ ΑΙΡΕΤΙΚΕ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ ΕΝΩ ΒΡΙΖΕΙΣ ΧΥΔΑΙΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΣΑΝ "ΒΟΘΡΟΣ ΠΑΠΙΚΟΣ" ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ;
    Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ "ΕΛΛΑΣ -ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ... ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ! ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ... ΥΒΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ... ΥΒΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΕΔΩ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ...
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑΣ... ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ, ΠΑΠΙΚΟΙ, "ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΑΠΕΣ", ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΟ; ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ... ΒΙΝΤΕΟ: "Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΡΗΣΚΕΙΑ http://www.youtube.com/watch?v=vdx11IBJrc8&feature=player_embedded ".

    Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ... ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ...

    Σύμφωνα με το Σύμβολο της Πίστεώς μας ομολογούμε ότι πιστεύουμε στην αληθινή ΜΙΑ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και δεν υπάρχουν άλλες Εκκλησίες καθώς οι αιρετικοί (παπικοί, προτεστάντες, μονοφυσίτες, «οικουμενιστές δήθεν ορθόδοξοι» και άλλοι) δεν αποτελούν την ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού και βρίσκονται εκτός Εκκλησίας αφού διαστρεβλώνουν τον Άγιο Λόγο του Θεού και δεν είναι χριστιανοί (ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ «Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός», ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, P.G 26, 596A.) και αναθεματίζονται από τον Χριστό και την αληθινή ορθόδοξη ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ των Θεοφόρων Πατέρων μας, Μαρτύρων και Ομολογητών (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω").
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΜΕ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, "ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΑΝΗΘΟΥΜΕ:
    Ο Απόστολος Παύλος
    ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ".
    ΠΗΓΗ: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" ΜΕΤΑ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ). ΕΡΜΗΝΕΙΑτου στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλοευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν".

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ) ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΡΕΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΩΣ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΙΧΝΑΝ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΛΙΒΑΝΙ, ΘΥΜΙΑΜΑ ΣΤΟΝ "ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ" ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΝΕΡΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΘΕΟ; ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ; ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ; ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
    ...

    ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
    (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr​/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν τον αποκλείετε τον κ. Μοσχοβίτη, αφού επιμένει να μη μας ΣΕΒΕΤΕ και γράφει σεντόνια με ΚΕΦΑΛΑΙΑ; Πώς να σεβαστούμε αύτά που γράφει;

      Διαγραφή
  6. Πολύ ευχαρίστως για όποιον επιθυμεί.
    pathtruthlife@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ. 'Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΩΣ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΣΩΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠ' ΕΞΩ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΠΟΠΟΒΙΤΣ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ, ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΣΑΛΙΚΗ, ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ, ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ, ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗ, ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗ, ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΑΡΙΘΜΟΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝ ΖΩΗ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΧΙΣΜΑΤΑ. ΑΣ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΧΙΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΞΗΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ''ΑΠΟΚΟΜΕΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΜΠΕΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι σίγουρος κύριε Γεγάκη, ότι συμφωνει ο κ. Σωτηρόπουλος με το πλήρωμα της Εκκλησίας; Και ποιός θεωρείς πλήρωμα της Εκκλησίας; Μήπως πλήρωμα της Εκκλησίας θεωρείς τους κρυπτο-Οικουμενιστές που δεν μιμούνται τους Αγίους;
      Πλήρωμα της Εκκλησίας είναι οι Άγιοί μας, κύριε. Και αυτούς ο Σωτηρόπουλος τους αθετεί στο θέμα αυτό. Αν είναι σωστός σε πολλά, δεν σημαίνει ότι είναι σωστός σε όλα. Ή καλύτερα, το αν είναι σωστός, φαίνεται από το αν συμφωνεί με τους Αγίους, κι όχι με τους πορευομένους εν γη και επισφαλείς ακόμα συγχρόνους πατέρες, οι οποίοι κατηγορούν τις θέσεις των αποτειχισμένων και (παρόλες τις προσκλήσεις, παρακλήσεις..........) δεν έχουν γράψει
      ΟΥΤΕ Μ Ι Α ΜΕΛΕΤΗ, για το θέμα της Διακοπής Μνημοσύνου, με την οποία να αντικρούσουν τις θέσεις του π. Ευθυμίου. Ένας μόνο έγραψε (ο π. Παύλος Δημητρακόπουλος) μιά κριτική, τον αντέκρουσε ο π. Ευθύμιος αγιοπατερικά
      (γνώμη μου είναι ότι τον γελοιοποίησε, κοινώς τον ξεφτίλησε)
      και αυτός έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και δεν ξαναμίλησε.
      Το δεν τον αντιμετωπίζουμε ενώ το ζητεί, είτε δείχνει υπεροψία, είτε αδυναμία, πάντως όχι ΑΓΑΠΗ ποιμαντική.
      ΓΙΑΤΙ, κ. Γεγάκη, ο Μ. Αθανάσιος, ο άγ. Ιωάννης Χρυσόστομος, ο άγ. Μάξιμος, ο άγ. Κύριλλος, ο άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο άγ. Γρηγόριος Παλαμάς κ.λπ., που αποτειχίστηκαν, διώχθηκαν, επειδή αντιτάχθηκαν και απομακρύνθηκαν από αιρετικούς (και ά\δικους) ηγέτες και Επισκόπους, ήσαν εκτός Εκκλησίας; Ποιός είστε σεις που αμφισβητείτε τον ΙΕ΄ Κανόνα της ΑΒ Ορθοδόξου Συνόδου; Μιμούμαστες την "συμφωνία των Αγίων" Πατέρων της Εκκλησίας. Εσείς μιλάτε για Γέροντες σεβαστούς, που έζησαν ΠΡΙΝ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ ο Οικουμενισμός, και οι οποίοι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τί θα έκαναν σήμερα. Ενώ οι Άγιοι που σας αναφέρω, ξέρουμε τι έκαναν, ξέρουμε ότι εξέφρασαν την στάση της Εκκλησίας.
      Βενιαμίν

      Διαγραφή
  8. Παρακαλω πολυ να γραφετε με πεζα και οχι με κεφαλαια γραμματα.
    Δεν διαβαζονται ευκολα τα κεφαλαια δεν το καταλαβαινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Γεγακη και κ. Μοσχοβιτη παρακαλω με πεζα ναναι στο εξης τα κειμενα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτριος Τσουμάκος30 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:56 π.μ.

    Παρακαλώ τον αδελφό και θεολόγο Νικόλαο Πανταζή, αν έχει την καλωσύνη, να μου λύσει τον εξής προβληματισμό. Και πιστεύω τον ίδιο προβληματισμό έχουν αρκετοί αναγνώστες, καθότι ούτε κανονολόγοι τυγχάνουμε, αλλ' ούτε καν θεολόγοι.

    Είναι γνωστόν, ότι ο ηρωικός επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης επεδίωκε να παύσει το μνημόσυνο του λατινόφρονος και αρχιοικουμενιστού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, αλλά δεν εύρισκε δύο συνεπισκόπους του να τον ακολουθήσουν στην παύση του μνημοσύνου. Συνεπώς ευρίσκετο σε εκκλησιαστική κοινωνία μαζί του. Τα μυστήρια που τελούσε και τα Άχραντα Μυστήρια που μετέδιδε στους πιστούς της επαρχίας του ήταν μολυσμένα;

    Σύμφωνα με τη λογική και επιχειρηματολογία των αποτειχισμένων αδελφών μας ήταν μολυσμένα. Σύμφωνα με τον θεολόγο Νικόλαο Σωτηρόπουλο έχουν χάρι και είναι αγιαστικά. Ποιά πλευρά έχει δίκαιο και ποιά πλευρά σφάλλεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΟΥΛΕΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ ΑΞΙΟΣ; ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΦΥΛΑΣΣΕ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΟΔΕΥΣΟΝ. ΠΡΑΞΙΣ ΓΑΡ, ΕΠΙΒΑΣΙΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

    Δεν θα επαναλάβω στον "Θεολόγο" ουτε τι δογμάτισαν οι σύνοδοι ουτε τι διέταξαν οι πατέρες ουτε το παράδειγμα των αγίων αλλά δεν θα τον πώ οχι θεόλογο αλλά ούτε καν χριστιανό αλλά κήρυκα της απώλειας οσο με τα λογια αλλα και το παράδειγμα του πλανά τον κόσμο οτι τάχα τα μυστήρια του Παπικού Βαρθολομαίου και όσων τον μνημονεύουν δεν είναι ΣΑΤΑΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και εισιτήριο για την κόλαση και οτι αρκεί στα λόγια να ομολογούμε ταχα μου ορθοδοξία



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κυριε πανταζη ποιος ιερευς εδω στην αυστραλια ειναι αποτιχισμενος θελω να μαθωκ
    χρηστος σαλησ τασμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλλά σας τα γράφω αυτά επειδή από τον τόνο με τον οποίο απαντήσατε τόσο στον κ. Σωτηρόπουλο, όσο και στον π. Ιωήλ, ένιωσα βαθύτατη απογοήτευση. Μαρκος Τ.
    ========================

    Αγαπητε μου Μαρκο Τ. επεμβαινω λιγο στη συζητησι και συγχωραμε το καμνω γιατι σε εκτιμαω ιδιαιτερα.
    Τι πειραζει ο τονος;
    Αυτο δημιουργει το προβλημα;
    Και πως ειναι δηλαδη ο τονος του κ. Πανταζη;
    Εδω δινεις και εσυ ιδιαιτερη σημασια;
    Το περιεχομενο δεν εχει σημασια;
    Οι θεσεις και οι αναλυσεις και τα επιχειρηματα δεν εχουν την βαρυτητα;
    Οσα γραφονται δεν εχουν σημασια;

    Που παμε αληθεια;
    Μας εχει τρελλανει δηλαδη ολους μας ο Διαβολος και δεν αγωνιζομαστε να ξεμπλεξουμε;
    Ποσο θα αφησουμε ακομα να προχωρηση η καταστασι;

    Επαναλαμβανω και παλι.
    Συνεχεια οι πνευματικοι και οι γερονταδες ειναι στην σκεψι μας;
    Δεν βλεπετε αυτον τον συγκρατημο τους να ειναι εφαμαρτος;
    Δεν εχουμε πανω απο ολα τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΓΕΡΟΝΤΑΔΕΣ που ειναι οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ;
    Αυτοι δεν αποτελουν την εντολη του Χριστου και των Αγιων;
    Πως κολησαμε σε ανθρωπους που σαρκα φερουν και εν οις ουκ εστι σωτηρια;
    Τι μας λεγει ο Ψαλμωδος;
    Δεν εχουμε δηλαδη δικαιωμα να τους αμφισβητουμε, να αμβισβητουμε την κρισι τους;
    Το αν πλανωνται οι σημερινοι ΣΙΩΠΙΟΙ πνευματικοι, θα ρωτησουμε τους Αγιους να μας απαντησουν, δεν θα το απαντησουμε εμεις το ερωτημα.
    Επαναλαμβανω και παλι το κειμενο του ασκητικοτατου αγιου Συμεων του Νεου του Θεολογου αλλα και την ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ εντολη των Οικουμενικων Συνοδων.



    «Ὅτι δεῖ τοὺς τῶν ἐκκλησιῶν προεστῶτας,
    ἐν πάσῃ μὲν ἡμέρᾳ,
    ἐξαιρέτως δὲ ἐν ταῖς Kυριακαῖς,
    πάντα τὸν κλῆρον καὶ τὸν λαὸν ἐκδιδάσκειν τοὺς τῆς εὐσεβείας λόγους,
    ἐκ τῆς θείας γραφῆς ἀναλεγομένους τὰ τῆς ἀληθείας νοήματά τε,

    καὶ κρίματα,
    καὶ μη παρεκβαίνοντας τους ηδη τεθεντας ορους, ή την εκ των θεοφορων πατερων παραδοσιν.
    Aλλα και ει γραφικος ανακινηθειη λογος, μη αλλως τουτον ερμηνευετωσαν,
    ή ως αν οι της εκκλησιας φωστηρες και διδασκαλοι,
    δια των οικειων συγγραμματων παρεθεντο·
    και μαλλον εν τουτοις ευδοκιμειτωσαν,
    ή λογους οικειους συνταττοντες·
    ἵνα μή, έστιν ὅτε, πρὸς τοῦτο ἀπόρως ἔχοντες, ἀποπίπτοιεν τοῦ προσήκοντος.
    διὰ γὰρ τῆς τῶν προειρημένων πατέρων διδασκαλίας, οἱ λαοὶ ἐν γνώσει γινόμενοι τῶν τε σπουδαίων καὶ αἱρετῶν,
    καὶ τῶν ἀσυμφόρων καὶ ἀποβλήτων,
    τὸν βίον μεταρρυθμίζουσι πρὸς τὸ βέλτιον,
    καὶ τῷ τῆς ἀγνοίας οὐχ ἁλίσκονται πάθει,
    ἀλλὰ προσέχοντες τῇ διδασκαλίᾳ,
    ἑαυτοὺς πρὸς τὸ μὴ κακῶς παθεῖν παραθήγουσι, καὶ φόβῳ τῶν ἐπηρτημένων τιμωριῶν τὴν σωτηρίαν ἑαυτοῖς ἐξεργάζονται».

    (Κανόνας ΙΘ ΣΤ Οικουμενική Σύνοδος).




    άγιος Συμεών ο Νέος ο Θεολόγος:


    «Ευχαίς και δάκρυσι τον Θεόν καθικέτευσον

    πέμψαι σοι οδηγόν απαθή τε και άγιον.

    Ερεύνα δε και αυτός τας Θείας Γραφάς,

    και μάλιστα τας των Αγίων Πατέρων πρακτικάς συγγραφάς,

    ίνα ταύταις αντιπαρατιθείς τα παρά του διδασκάλου και προεστώτος σοι διδασκόμενα και πραττόμενα,

    ως εν κατόπτρω δύνασαι βλέπειν ταύτα και καταμανθάνειν

    και τα μεν συνάδοντα ταις Γραφαίς,

    εγκολπούσθαι κατέχειν τη διανοία.

    Τα δε νόθα και αλλότρια,

    διακρίνειν και αποπέμπεσθαι,

    ίνα μη πλανηθής.

    Πολλοί γαρ, ίσθι, πλάνοι και ψευτοδιδάσκαλοι,

    εν ταις ημέραις ταύταις γεγόνασιν»


    (Ρ.G. 120, 617).

    Αυτα τα δυο φοβερα κειμενα πρεπι να τα μαθουμε απ' εξω οπως το Πατερ Ημων.
    Αυτο ειναι αναγκαιο σημερα ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επειδη, Μαρκο Τ. αναφερεις και τον Ιωηλ της Κονιτσας θελω να σου πω οτι αυτοι οι ...ευσεβουληδες, ιδιαιτερα οι Σωτηρικοι που οσοι απο αυτους βρισκονται στην επικαιροτητα ειναι παραξενοι και περιεργοι τυποι για να μην πω τιποτα χειροτερο, π.χ. Κονιτσης Ανδρεας, Χατζηνικολαου, Ιωηλ, Κοσμας, ειναι ολοι τους εκτεθεμενοι σε πραξεις που ειναι το ολιγωτερο αχαρακτηριστες.

    Θελεις να αναφερω συγκεκριμμενα πραγματα;
    Ο ενας ειναι ο πρωταιτιος και υπαιτιος της ψηφισης του νομου των Κανιβαλικων μεταμοσχευσεων.
    Παρεσυρε ολοκληρη την Εκκλησια να συμφωνηση στις απανθρωπες και αποτροπαιες μεταμοσχευσεις.
    Εγραψα οτι θαπρεπε να κρεμαστη στην πλατεια Συνταγματος ως ηθικος αυτουργος χιλιαδων φονων και δολοφονιων που καθημερινα συντελουνται και επαυξανουν μερα μεσημερι και με την εγκρισι της Εκκλησιας.

    Ο αλλος ασχολειται μονιμως μονον με τους Βορειοηπειρωτες.

    Ο αλλος κυνηγαει και μεχρι θανατου τον π. Χριστοφορο Μουταφη εκλεκτο και δυναμικο κληρικο, αλλα και ταλαιπωρημενο οσον ολιγοι, και ομως αγωνιζεται για να τον εξοντωση με ψευδεις κατηγοριες.

    Ηρθε και ο Ιωηλ να τα βαλη με την ΚΑΝΟΝΙΚΗ Αποτειχισι και τους Αποτειχισμενους με ενα γελοιο αρθρο κηρυγμα, ανθοδεσμη γεματη με κοφτερα μαχαιρια, αφιλαδελφο, αυθαιρετο, ανοητο και απαραδεκτο.

    Εξ ονυχος τον λεοντα, αγαπητε μου Μαρκο Τ.

    Δεν θα δισταζα καθολου να το πω και να το διακηρυξω οτι ενεργουν σαν ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ.
    Κριμα.
    Ολοι μας απογοητευσαν φοβερα μας σπασαν της ψυχης τα φτερα.
    Ο Θεος το εβλεπε και γι αυτο μας αφησε εμας τους Ορθοδοξους ως αλανθαστους ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΜΑΣ τους ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ:


    Αγαπητέ Μάρκο Τ.

    Γνωρίζω ασφαλώς τι είναι η εκ δεξιών πλάνη για αυτό και παρακαλώ καθημερινά το Τριαδικό μας Θεό να με γλυτώνει απ' αυτή. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν ενάρετοι και φωτισμένοι πνευματικοί στην Ελλάδα που δεν "αποτειχίζονται". Όχι δεν είναι πλανεμένοι. Ο Θεός κι' η ψυχή τους. Μόνο ο ετάζων καρδίας και νεφρούς γνωρίζει τους κρυφίους λόγους που δεν Αποτειχίζονται. Αυτή η τραγική όμως αλήθεια δεν ακυρώνει την Θεόπνευστη ΑΒ' Αποστολική Σύνοδο και τους μερικούς εκατοντάδες Αγίους Θεοφόρους Πατέρες, τους οποίους δεν τρελάθηκα να καταπατήσω ή να καταφρονήσω χάριν της πραγματικής αγάπης και του σεβασμού που τρέφω στους εναρέτους αυτούς πνευματικούς, όπως τον τέως πνευματικό μου π. Πολύκαρπο, Ηγούμενο της Ι.Μ. Κομνηνείου τον οποίο προτίμησα να εγκαταλείψω και να πειθαρχήσω Θεώ μάλλον παρά ανθρώποις. Επίσης υπήκουσα στον Μέγα Άγιο Σύμεών τον Νέο Θεολόγο στον οποίο και προσευχήθηκα να μου στείλει τον αξιώτερο και καταλληλότερο πνευματικό για την ψυχή μου και την σωτηρία μου και χάριτι Θεού μου έστειλε τον ευλογημένο, τετιμημένο και ένεκεν δικαιοσύνης Χριστού δεδιωγμένο, τον όντως τριςμακαρισμένο π. Ευθύμιο Τρικαμηνά, (μια προσωπική, δικαιωματική εν Θεώ επιλογή που πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ). Οι καλύτερες προθέσεις δεν οδηγούν πάντα σε καταστροφικές επιλογές και δεν είναι σωστό να γενικεύουμε, καθότι αισθάνομαι τις καλύτερες προθέσεις και σε σένα, για αυτό και σου απαντώ ευγενικά. Χαίρομαι που γνωρίζεις ότι δεν συμφωνώ μαζί σου σε κάποια πράγματα και ότι δεν έχεις προκατάληψη. Εξ' άλλου, αυτή είναι η ομορφιά της ευλογημένης συζήτησης. Ευχαρίστως να συνεχίσουμε το γόνιμο διάλογο αλλά παρακαλώ στον Ενικό χωρίς τα "κ". Ζητώ συγνώμη που έγινα αιτία να νιώσεις "βαθύτατη απογοήτευση" αλλά αυτός είμαι, αυτά είναι τα αμετακίνητα πιστεύω μου. Χαίρε.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ30 Δεκεμβρίου 2013 - 6:20 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ Στέλιο

    Ισχύουν και για σένα ακριβώς ότι έγραψα και στον "Μαρκο Τ".

    Κάποιες επιπρόσθετες σκέψεις:

    Δεν χρειάζονται κεφαλαία, σεβάσου τουλάχιστον την έντονη παράκληση του αγαπητού Οδυσσέα που σε φιλοξενεί. Όταν δεχόμαστε φιλοξενία δεν κάνουμε "του κεφαλιού μας" αλλά όπως λένε οι όροι και οι προδιαγραφές του Ιστολόγου.

    Επαναλαμβάνεις τα λόγια του δασκάλου μας ότι "η Εκκλησία του Χριστού είναι αυτή που σώζει τους ανθρώπους και δεν σώζεται από αυτούς". Συμφωνώ απόλυτα. Οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς αδελφούς και φίλους. Πουθενά δεν έγραψα ποτέ μου ούτε με υπονοούμενα ότι θα σώσω εγώ την Εκκλησία. Αυτό κι' αν είναι πλάνη, μεγίστη βλασφημία! Ακόμη και σε παλαιότερα κείμενά μου, ισχυρίστηκα ακριβώς την ίδια δήλωση που χρησιμοποιείς. Όμως δεν σε τιμά ότι την χρησιμοποιείς εναντίον μας.

    Τώρα εάν εσύ υπονοείς ή παρεξηγείς το ρήμα "ρύσασθαι" από τον ΙΕ' Κανόνα της ΑΒ' Συνόδου, δεν θα γίνω 'γω σοφώτερος των Αγίων Πατέρων να αλλάζω τα λόγια τους μη παρεξηγηθούνε κάποιοι. Το ρήμα "ρύω" ανάμεσα στις πολλές άλλες, έχει και την έννοια του "προλαμβάνω". Τρέχουν με αγωνία και αγώνα="σπουδάζουν" να προλάβουν να γλυτώσουν αδελφούς από τα ΣΧΙΣΜΑΤΑ που επιφέρει η Παναίρεση του Οικουμενισμού.

    Εάν εγώ εξάπαντος σπουδάσω ρύσασθαι ένα μέλος της Έκκλησίας, ένα παιδάκι ας πούμε από θανατηφόρο ατύχημα, και το "σώσω" δεν σημαίνει ότι σώζω την Εκκλησία, απήγαγε! Αυτά τα λέω για αυτούς τους αισχρούς και ρηχούς Νούσηδες που επιχειρούν να μας επικολλήσουν τη βέβηλη ρετσινιά ως δήθεν "αυτόκλητους σωτήρες της Εκκλησίας." Συκοφαντία δαιμονική.

    Το δίκαιο και σωστό θα ήταν, αγαπητέ Στυλιανέ, όχι η επικέντρωση στο "σώσουν" την Εκκλησία, αλλά στον απαραίτητο επιβαλλόμενο προσδιορισμό: ΠΟΙΑ ακριβώς "εκκλησία;" Αν εννοείς αυτήν την διηρημένη του Βαρθολομαίου και την προσκυνουμένη τον Πάπα, τότε πρόβλημά σου, Θεός κι' η ψυχή σου μείνε εκεί που είσαι, δεν σε κολάζω.
    Η Αποτείχιση που επιλέξαμε δεν είναι κι' ούτε επιτρέπουμε σε κανέναν διαβολομίμητο δολιοφθορέα να διατείνεται ότι δηλώνουμε "αυτομάτως σεσωσμένοι". Ποτέ κι' από κανένα. Έσο σίγουρος, πιστεύω πως θα κολαστώ και το λέγω και το εννοώ, όχι από ταπεινολογία αλλά απόλυτη συναίσθηση και συνείδηση της μηδαμινότητας και αμαρτωλότητάς μου.

    Ελπίζουμε μόνο στη μακροθυμία και το μέγα έλεος του Θεού και αυτά τα ειλικρινά λόγια, τολμώ να πω, δεν θα μπορούσαν να βγουν από ανθρώπους φανατικούς, σχισματικούς. Ούτε πάλι θα κάτσουμε να σας εκλιπαρούμε "εεεϊ μας παρεξηγήσατε..." Δεν θέλουμε τη συμπόνια κανενός.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αλλά πάνω απ' όλα δεν θέλουμε να διαστρεβλώσουμε το Ευαγγέλιο, να ακυρώσουμε τους Αγίους Πατέρες και να βλασφημούμε το Άγιο Πνεύμα που "έχει και κρατεί καλά τη φήμη" να ιδρύει Μία Εκκλησία, όχι πολλές διηρημένες, και να σώζει με Κεφαλή τον Χριστό, όχι τον Παπά και τον Αντίχριστο, Αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο!

    Αλλά, αδελφέ μου, μην ασχολείσαι με τον Θεοφώτιστο, Θεόπνευστο, Συνοδικό και κατά πάντα Αγιοπατερικό τρόπο που προτιμούμε να αντιδρούμε και που επιθυμούμε να απομακρυνόμαστε απο τους "μεγαλύτερους και χειρότερους αιρετικούς και αντίχριστους όλων των αιώνων" όπως δικαίως τους αποκαλεί ο δάσκαλός μας.

    Όσο για τα πανσέβαστα ονόματα Αγίων Γερόντων που "αραδιάζεις", πάλι σε πληροφορώ όπως και τον αδελφό Μάρκο:

    Οι ενάρετοι και πεφωτισμένοι Γέροντες δεν "αποτειχίστηκαν". Όχι δεν είναι πλανεμένοι. Ο Θεός κι' η ψυχή τους.  Μόνο ο ετάζων καρδίας και νεφρούς γνωρίζει τους κρυφίους λόγους που δεν το έκαναν. Θα εκθέσω όμως μερικούς λόγους σε λίγο στον αγαπητό αδελφό Δημήτριο Τσουμάκο και θα ισχύουν και για σένα για να μην επαναλαμβάνομαι.

    Αυτή η τραγική όμως αλήθεια της "δειλίας και της καλοσυνάτης σιωπής" των καλών ποιμένων πάλι κατά τον αγαπητό μας δάσκαλο (ίδε Ορθόδοξο Τύπο Φ.1680 - 2007) δεν ακυρώνει την Θεόπνευστη ΑΒ' Αποστολική Σύνοδο και τους μερικούς εκατοντάδες Αγίους Θεοφόρους Πατέρες με Πρόεδρο τον Φώτιο το Μέγα, τους οποίους δεν τρελάθηκα να καταπατήσω ή να καταφρονήσω χάριν της πραγματικής αγάπης και του σεβασμού που τρέφω στους Αγίους Γέροντες.

    Αλλά το είπαμε, το χει πολλές φορές πει κι' ο δασκάλός μας: Δεν είναι οι Γέροντες αλάθητοι. Είχαν τις φοβίες τους, τις επιφυλάξεις τους, τις ανησυχίες τους και τις υποχωρήσεις τους.

    Αδικείς πολύ εμάς και την ψυχή σου λοιπόν, όταν μας κατηγορείς ότι είμαστε σχισματικοί, πλανεμένοι υποκινούμενοι και διακατεχόμενοι από ψευδαισθήσεις. Λες: "Όποιος εξέρχεται αυτοβούλως και ατομικά με την ψευδαίσθηδη ότι αυτός απ' έξω θα σωθεί μόνος του και θα σώσει και τους μέσα, πλανάται πλάνην οικτράν".

    Καλά, επικοινωνείς; Κατανοείς αυτά που γράφεις ή σου τα ψυθιρίζουν πονηροί και γόητες διαστρέφοντες την αλήθεια; Πότε εξέτασες με αγία διορατική ακτινογραφία την ψυχή μου και διέγνωσες οικτρές ψευδαισθήσεις; Με ποιά επάρατη λογική με συγκαταλέγεις με τους απ' έξω "αυτός απ'έξω;" Με ποιά εξουσία μας ξεπετάς έξω της Κιβωτού της Σωτηρίας και μένεις καπετάνιος εσύ;

    Με ποιά παλαβομάρα μας εγκαλείς σχισματικούς και με ποιά στραβομάρα μας παρομοιάζεις με τους φανατικούς παλαιοημερολογίτες; Ποιές καινούργιες πολυκέφαλες Συνόδους δημιουργήσαμε; Ποιούς, πολλούς αλληλοεχθρευόμενους Αρχιεπισκόπους εκλέξαμε; Ποιές χειροτονίες νέες επιτελέσαμε;

    Είσαι σίγουρος ποιοί είναι τελικά, απ' όξω κι' ανακατωτά; Ποιοί τα'χουν κάνει "αχταρμά" και ποιοί εναγκαλίζονται ηδονικά με τον Πάπα και τους Μασόνους και μας δουλεύουν ψιλό-γαζί στου Οικουμενισμού το πρόστυχο μαγαζί που λέγει Βατικανός;

    Και είν' όλοι τους ωραία, μια πορνομοιχειακή πνευματιστική παρέα κι είστε σεις μαζί τους από μέσα, εντός, εκτός κι επί τ' αυτά; Κι' είμαστε μεις "απ' έξω;" Να τους χαίρεστε και να σας χαίρουνται, ούνα φάτσα, ούνα ράτσα! ΑΝΤΙΟ! ΣΤΙΣ 32!

    Νίκος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ti αγριος ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ειναι και αυτος που διακατεχει και επικρατει στην Εκκλησια;
    Να μην αποδεοχται οι χριστιανοι και να αμφισβητουν τους Αγιους και να αποδεχονται και να υπακουουν τυφλα στους πνευματικους και στους γερονταδες τους;
    Ειναι ορθοδοξοι ολοι αυτοι ή ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγάπη πού δεν περιέχει μέσα την Αλήθεια του Χριστού είναι ψεύτικη αγάπη, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 15: «ἀληθεύοντες ἐν ἀγάπῃ».

    ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·»

    Σύμφωνα με το Σύμβολο της Πίστεώς μας ομολογούμε ότι πιστεύουμε στην αληθινή ΜΙΑ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος και δεν υπάρχουν άλλες Εκκλησίες καθώς οι αιρετικοί (παπικοί, προτεστάντες, μονοφυσίτες, «οικουμενιστές δήθεν ορθόδοξοι» και άλλοι) δεν αποτελούν την ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού και βρίσκονται εκτός Εκκλησίας αφού διαστρεβλώνουν τον Άγιο Λόγο του Θεού και δεν είναι χριστιανοί (ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ «Όποιος έχει εκπέσει απ’ την αλήθεια της πίστεως δεν είναι δυνατόν να καλείται Χριστιανός», ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, P.G 26, 596A.) και αναθεματίζονται από τον Χριστό και την αληθινή ορθόδοξη ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ των Θεοφόρων Πατέρων μας, Μαρτύρων και Ομολογητών (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχος: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω").

    Πράξ. 4, 12. καὶ οὐκ ἔστιν ἐν ἄλλῳ οὐδενὶ ἡ σωτηρία· οὐδὲ γὰρ ὄνομά ἐστιν ἕτερον ὑπὸ τὸν οὐρανὸν τὸ δεδομένον ἐν ἀνθρώποις ἐν ᾧ δεῖ σωθῆναι ἡμᾶς.
    ....

    Αναλυτικά:
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
    (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
    ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr​/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κάτι πρωτότυπο. Τα έχουμε ξανακούσει από τους ΓΟΧ .

      Διαγραφή
  20. ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΕ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΞΑΝΑ:

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ" ΟΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗ ΜΟΥ...

    (Αρκεί βέβαια να αποτελούνται οι παράγραφοι από λίγες σειρές και να είναι κατανοητά και σωστά συνταγμένα τα κείμενα είτε είναι με πεζά είτε με κεφαλαία.

    Βέβαια στην σελίδα μου έχω διάστιχο "2" με βάση το word ως κειμενογράφο, δηλαδή απόσταση μεταξύ των γραμμών του κειμένου "2" ενώ εδώ μετά βίας είναι "1" και φαίνονται κάπως κολλημένα τα κεφαλαία γράμματα όταν είναι πολλές σειρές η παράγραφος χωρίς να αφήσουμε κενό ενδιάμεσα)

    ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Ή ΠΕΖΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΝΑΣ ΚΑΙ "ΤΟ ΚΑΡΦΩΣΕ" ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΟΥ...

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΟΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ, ΑΛΛΑ "ΑΛΗΘΙΝΗ" ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.

    ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΘΕΩΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ... ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ) ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΓΡΑΜΜΑΤΗ ΓΡΑΦΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΕΩΣ...

    ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΣΩΔΙΑΚΗ ΕΚΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ....

    ΑΝ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΓΡΑΦΩ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ... ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ...

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΕΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΠΕΖΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΣΚΟΠΙΜΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΨΥΧΩΦΕΛΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΡΓΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ...

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Η ΕΝΙΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ http://www.freevolition.gr/Greek_language.htm ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

    Συγγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας σου αγαπητέ Οδυσσέα.

    Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Σχετικά με τους ΓΟΧ που αναφέρει κάποιος ανωτέρω σε σχόλιό του: Αν εσύ εκεί ανήκεις... κακώς, γιατί δεν πρέπει να είμαστε "ημερολογιολάτρες" και σε παραπέμπω σε ένα κείμενο από την σελίδα μου γιατί οι αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί δεν είναι μέλη της "Εκκλησίας του νέου ή παλαιού ημερολογίου" αλλά ΜΕΛΗ μόνο της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού, την οποία συνέχισαν οι Απόστολοι, οι Άγιοι Θεοφόροι Πατέρες μας, οι θαυματουργοί Μάρτυρες και Ομολογητές, ο ορθόδοξος Άγιος Λαός του Θεού, που διαφύλαξε αλώβητο και αμόλυντο τον Άγιο Λόγο του Θεού και όρισε με την Ιερή του Παράδοση και τις Άγιες Οικουμενικές Συνόδους με την φώτιση του Άγιου Πνεύματος τα Βιβλία που αποτελούν την Αγία Γραφή και το Ορθόδοξο Δόγμα μας, την Αληθινή Πίστη μας στον Αναστημένο Θεάνθρωπο Χριστό που ακολουθούμε μέχρι σήμερα για την Σωτηρία της Αθάνατης ψυχής μας και δεν έχει σχέση με τα ημερολόγια...

    Είναι δυνατόν να προκαλεί σχίσματα και διχασμούς το νέο διορθωμένο ημερολόγιο; Tο ορθόδοξο εορτολόγιό μας σε τι ακριβώς άλλαξε; Δεν εορτάζουμε τους ίδιους Αγίους διαχρονικά; Δεν εορτάζουμε το Πάσχα σύμφωνα με τα ορθόδοξα κριτήρια που έθεσε η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος; Η χρονική μετατόπιση του κοσμικού ημερολογίου σε τι επηρέασε το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας; Δεν σεβόμαστε λοιπόν το ορθόδοξο εορτολόγιό μας και τους αγίους μας;

    Βέβαια αν χρησιμοποιείται σήμερα το ημερολόγιο (νέο ή παλαιό) για να έχουμε οποιαδήποτε εκκλησιαστική (επι)κοινωνία(συμπροσευχές, συλλείτουργα και μνημόνευση αιρετικών) με παπικούς, προτεστάντες, μονοφυσίτες και άλλους αιρετικούς στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Παναιρετικών Εκκλησιών του αντίχριστου προδίδοντας την ΜΙΑ, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, τότε είναι καταδικαστέο. Αν διατηρούμε την ορθόδοξη πίστη μας στον Θεάνθρωπο Αναστημένο Χριστό και δεν έχουμε καμιά εκκλησιαστική επικοινωνία με τους αιρετικούς και είμαστε αποτειχισμένοι από την Παναίρεση του Οικουμενισμού και τους αλλόπιστους τότε δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιο ημερολόγιο χρησιμοποιούμε αλλά η Ενότητα της Εκκλησίας μας (ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: "ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΣ, ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΕΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ", δείτε και το βίντεο "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ", ομιλία του Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη http://www.youtube.com/watch?v=6CIw0bkazfk&feature=player_embedded ) που πηγάζει από την Ορθόδοξη Πίστη και Ομολογία μας γιατί οδηγεί με την Χάρη του Θεού στην Σωτηρία της Αθάνατης Ψυχής μας.

    Σε περίοδο μεγάλης αποστασίας, με την Παναίρεση του Οικουμενισμου, που βιώνουμε τώρα ακοινώνητος είναι όποιος κοινωνάει από αιρετικό ή μήπως όχι άρα μπορούμε να κοινωνήσουμε από οικουμενιστές αιρετικούς δήθεν ορθόδοξους Επισκόπους που έχουν εκκλησιαστική επικοινωνία με τον Πάπα και επομένως μπορούμε να κοινωνήσουμε και από τον "αλάθητο" αιρετικό Πάπα της Ρώμης και τους αιρετικούς Επισκόπους του;
    Χωρίς αληθινή ορθόδοξη πίστη κοινωνάμε αληθινά "Σώμα και Αίμα Χριστού εις άφεση αμαρτιών και ζωή αιώνια" ή προς κατάκριση και καταδίκη; Είναι επομένως απλώς επιβλαβής η εκκλησιαστική κοινωνία με την αίρεση και τους οικουμενιστές αιρετικούς ή οδηγεί στην απώλεια της αθάνατης ψυχής μας στην αιώνια κόλαση εφόσον προδίδουμε τον Χριστό και την διαχρονική Ορθόδοξη ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ; Η Χάρη και Ευλογία του Θεού μεταδίδεται ΜΟΝΟ στον πιστό λαό που πιστεύει Ορθόδοξα ή και σε όσους έχουν πέσει συνειδητά σε αίρεση; Ας προσευχηθούμε με ταπεινό φρόνημα και μετάνοια ώστε ο Θεός να μας φωτίσει για να απαντήσουμε ορθόδοξα, ομολογιακά και προς ωφέλεια της αθάνατης ψυχής μας.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Λυπουμαι κ. Μοσχοβιτη, αλλα οσα κειμενα σου εις το εξης ειναι με κεφαλαια δεν θα δημοσιευονται.
    Ηδη ενα δεν δημοσιευτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να λυπάστε κύριε Τσολογιάννη, λυπάμαι που σας κούρασα, πολλά έγραψα, θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό αυτό το μέρος του κειμένου που ήταν με κεφαλαία... άλλα όποιος "αντέχει" μπορεί να το δει στην σελίδα μου καθώς έχω μεγαλώσει και άλλο την γραμματοσειρά (μέγεθος ελέφαντα) για να τα βλέπω καλύτερα... Για μένα δεν έχουν σημασία τα ημερολόγια και τα κεφαλαία ή τα πεζά γράμματα παρά μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πρέπει να ομολογούμε όλοι οι αληθινοί ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί για την Σωτηρία της αθάνατης ψυχής μας... αρκετά σας κούρασα όμως...

      Ευλογημένη νέα Χρονιά με πνευματική υγεία, αληθινή Ορθόδοξη Πίστη και Αγάπη Χριστού για την Σωτηρία της Αθάνατης Ψυχής μας...

      Καλό Παράδεισο

      Διαγραφή
  23. Μια τελευταία παρατήρηση προς τον "ανώνυμο" που είπε ότι δεν σας σέβομαι επειδή γράφω με κεφαλαία...

    Τα κεφαλαία ή τα πεζά δεν χαρακτηρίζουν αναξιοπρεπές ένα κείμενο αλλά μόνο το περιεχόμενό του. Αυτός που ανώνυμα γράφει ψεύδη με πεζά ή κεφαλαία και δεν σέβεται την αλήθεια του Χριστού δεν σέβεται κανέναν άνθρωπο.

    Ελπίζω να μην χρειαστεί να ανταπαντήσω για να μην σας κουράσω άλλο...

    Ο Θεός μαζί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Νούσης μάλλον τα χει σπάσει με τον Ανδριόπουλο αφού δεν είδαμε το καινούριο του άρθρο να δημοσιεύεται στον απόπατο του Κολωνακίου αλλά στο HELLAS-ORTHODOXY. Επίσης είδαμε άρθρο του λεγάμενου στο pentapostagma που καλεί το Δημητριάδος να ανασκευάσει τις εναντίον του κατηγορίες του Πειραιώς για την προδοτική του δήλωση στη Λεόντειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νούσης είναι πολύ καλύτερος από τον Ανδριόπουλο. Ο Ανδρίοπουλος δεν νομίζω να έλεγε ποτέ να αρθή ο αφορισμός του θεολόγου Ν. Σωτηρόπουλου όπως είπε ο Νούσης. Αν τα έχουν σπάσει μεταξύ τους λέτε να διαφώνησαν για την καλύτερη γραμμή που κρατά ο Νούσης σε σχέση με την γραμμή Ανδριοπουλου; Δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    2. Ο Ανδριόπουλος έχει προσωπικά με το Σωτηρόπουλο ενώ ο Νούσης όχι.

      Διαγραφή
  25. Σε ολη την ιστορια της Εκκλησιας οι δυναμει αιρετικοι ειχαν εγκυρα και δυνατα μυστηρια προ συνοδικης διαγνωσεως.Αυτο το γνωριζανε πολυ καλα ολοι οι Θεοφοροι Πατερες.Ολοι ομως οι Πατερες ειταν αποτειχισμενοι απο τους δυναμει αιρετικους για να μην μολυνονται απο την εκκλησιαστικη τους κοινωνια και κολασθουν μαζι τους.Επισης οι Πατερες ειταν αποτειχισμενοι απο τους δυναμει αιρετικουυς της εποχης τους γιατι επρεπε να συγκροτησουν Αγιες Οικουμενικες και Τοπικες Συνοδους με σκοπο να τους δικασουνε για να ειναι μετα συνοδικης διαγνωσεως ενεργεια αιρετικοι με ακυρα και ανενεργητα μυστηρια.Η εκκλησιαστικη κοινωνια με τους οικουμενιστες για αυτους που γνωριζουν ειναι κολασιμη ασχετως απο την εγκυροτητα των μυστηριων τους προ συνοδικης διαγνωσεως.Η αποτειχιση ειναι υποχρεωτικη για το Εκκλησιαστικο πληρωμα απο την κοινωνια των οικουμενιστων γιατι αλλιως δεν μπορει να συγκροτηθει Συνοδος
    για να δικασει τους οικουμενιστες και να τους κανει ενεργεια αιρετικους με ακυρα μυστηρια.Μονο οι αποτειχισμενοι προκαλουν συγκαλουν και συγκροτουν συνοδους για να καταδικασουν αιρετικους κυριε Νικολαε.Αν η αποτειχιση δεν ειτανε υποχρεωτικη και δεν αποτειχιζονταν οι Πατερες της Εκκλησιας πως θα συγκροτουσαν τις Συνοδους για να καταδικαζανε τους αιρετικους.Αν η αποτειχιση δεν ειταν υποχρεωτικη πως θα ξεχωριζανε οι Ορθοδοξοι απο τους αιρετικους.Αν η αποτειχιση δεν ειτανε υποχρεωτικη δεν θα επιτιμουσαν οι Συνοδικοι Πατερες οσους δεν ειχανε αποτειχιστει.Κυριε Νικολαε γιατι δεν λετε στον κοσμο να εκκλησιαζεται σε ιερεις που ειναι αποτειχισμενοι και απο την αιρεση και απο το σχισμα των οικουμενιστων και απο την παρασυναγωγη των παραταξιακων και ανηκουν στο Ακαινοτομητο πληρωμα της Εκκλησιας της Ελλαδος?Προσεξε κυριε Νικολαε τι συμβουλες δινεις στον κοσμο.Μεχρι να καταδικαστουν οι οικουμενιστες και αν καταδικαστουν δεν μπορει το Εκκλησιαστικο πληρωμα να κοινωναει με τους αιρετικους.Οσοι κοινωνουνε με τους οικουμενιστες θα καταδικαστουνε μαζι τους αφου ειναι ενα σωμα που δεν ξεχωριζει.Αν δεν αποτειχιστουν οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι απο την κοινωνια των οικουμενιστων η θα καταδικαστουν απο Αγια Συνοδο σε αυτη την ζωη η θα χαθουν μαζι με τους οικουμενιστες στην αλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΨΟΓΗ η θεση του κ.Γεωργιου Γιαννοπουλου!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ειναι απογοητευτικό πράγμα να βλέπεις ανθρώπους σαν τον κ. Γιαννόπουλο, να κάθωνται στον θρόνο του Θεού, και να αποφασίζουν αυτοί για τους ανθρώπους ότι ή θα καταδικαστούν σε αυτή τη ζωή ή θα χαθούν στην άλλη.
      Δεν σκέφτονται ότι είναι κι αυτοί άνθρωποι και θα κριθούν κι αυτοί ?
      Πως βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις για τους άλλους ?
      Δεν έχουν καταλάβει καν, τι είναι η Εκκλησία, αλλά θέλουν να συμβουλεύουν και να καταδικάζουν άλλους.

      Διαγραφή
    3. Προφανώς οι Οικουμενιστές αιρετικοί παραβλέπουν σκόπιμα ακόμα και την Αγία Γραφή και ότι ο Χριστός όχι μόνο ζητάει να αποτειχιστούμε - απομακρυνθούμε από τους αιρετικούς Οικουμενιστές Επισκόπους που διαστρεβλώνουν δημόσια τον Άγιο Λόγο του Θεού και έχουν άλλο Ευαγγέλιο αλλά τους αναθεματίζει κιόλας όπως απεκάλυψε στον Απόστολο Παύλο και θέλει να τους κρίνουμε και να διακρίνουμε την Αλήθεια του Θεού για να μην πλανηθούμε.

      Ο Απόστολος Παύλος
      ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Κεφ. 1, στίχοι: 8 "ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω. 9 ὡς προειρήκαμεν, καὶ ἄρτι πάλιν λέγω· εἴ τις ὑμᾶς εὐαγγελίζεται παρ' ὃ παρελάβετε, ἀνάθεμα ἔστω. 10 ἄρτι γὰρ ἀνθρώπους πείθω ἢ τὸν Θεόν; ἢ ζητῶ ἀνθρώποις ἀρέσκειν; εἰ γὰρ ἔτι ἀνθρώποις ἤρεσκον, Χριστοῦ δοῦλος οὐκ ἂν ἤμην. 11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ' ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι' ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ".
      Πηγή: "Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ" Μετά Συντόμου Ερμηνείας, του αειμνήστου επιτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ν. ΤΡΕΜΠΕΛΑ (ΕΚΔΟΣΙΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ "Ο ΣΩΤΗΡ" - ΙΣΑΥΡΩΝ 42 11472 ΑΘΗΝΑΙ). Ερμηνεία του στίχου 8 "Αλλά να ηξεύρετε τα Εξής: Εάν ακόμη και ημείς οι απόστολοι ή και άγγελος από τον ουρανόν κηρύττη εις σας άλλο ευαγγέλιον, διαφορετικόν από εκείνο, που σας εκηρύξαμε, ας είναι ανάθεμα και χωρισμένος δια παντός από τον Χριστόν".

      Διαγραφή
  26. Ανωνυμε εαν ειχαμε σκοπο να καταδικασουμε τους ανθρωπους δεν θα ασχολουμασταν καθολου με τα θεματα αυτα.θα τους αφηναμε να καταδικαστουνε.Εμεις χτυπαμε συναγερμο,λεμε τους αγαπητους αδελφους να κλεισουνε της βανες που βγαζουν δηλητηριο για να πινουν ανοθευτο κρυσταλλινο νερο. Αδελφε (ανωνυμε) εαν εσυ θελεις να μολυνεσαι και να μολυνονται και οι αδελφοι σου με την κοινωνια της αιρεσεως και του σχισματος των οικουμενιστων η με την κοινωνια της παρασυναγωγης των παραταξιακων και δεν θελεις να βρισκεσαι στο διαχρονικο Aκαινοτομητο Ορθοδοξο πληρωμα της Μιας Εκκλησιας τοτε η δουλευεις για την μασονια η εισαι πλανεμενος.Εαν εχεις διαφωνια με κανονικα επιχειρηματα ομως σε προκαλω δημοσια (ανωνυμε) . Θα μας βρεις στο μπλοκ orthodoxihomologia.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου